No. Nem tudom ti hogy vagytok vele, a mai teljesítmény és az egész éves teljesítménye alapján kijárna egy EHF indulás a Hódmezővásárhelynek. Főleg ha tekintetbe vesszük a jövő évi keretüket.
Tudom papíron a Loki lenne az EHF-induló, és én nem bántani akarom őket, de valljuk be most sokat gyengülnek újra. Ráadásul márt volt ilyenre példa a '90-es években amikor a bajnokságban előrébb végző Békéscsaba helyett egy másik csapatot indítottak. Történetesen pont a Denbreceni VSC-t. Szóval ők még nem is szólhatnának ez ellen egy szót sem.
Mi a véleményetek erről? Leszögezem semmi bajom a Lokival, csak most ezt látom ésszerűbbnek!
Azt hiszem felíratkoztam én is azoknak a listájára, aki a Népligetben már kapott egy laza balost v. jobbostm a részletekre sajna nem figyeltem :( Azért ne aggódjatok semmi bajom és holnap kinn leszek a Népligetben, hogy megnézzem, hogy nyerjük meg a Magyar Kupát! Persze kicsit szomorú, hogy egyesek mennyire nem tudnak veszíteni, de remélem összehoz még a sors azzal a sráccal, aki meglepetésszerűen támadott, majd gyáván beugrott a haverjai mögé és még ígysem tudott igazán kárt tenni bennem...
Hát erről ennyit, először nem nagyon akartam nyilvánosságra hozni ezt, de azt hiszem a Népligetben egyre inkább kezdenek eldurvulni a dolgok és kéne tenni valamit ez ellen!
Egy pár szó a mai Dunaferr meccsről! Végre bebizonyítottuk, hogy a Népligetben is lehet nyerni! Persze ezt a meccset inkább a Fradi bukta el, elhitték, hogy megvan a meccs és ezt használta ki a mi fantasztikus Csapatunk!
karesz nem tudom a számodat de gyere! Mondom ezt ugyis mint a kapus azaz a csapat védelmének irányítója! Egy olyan remek beállósra mint Te nagy szükségünk lesz. Amúgy remélem, hogy a Fradi szurkolók az ETO-nak fognak szurkolni persze csak azért mert megérdemeljük! :-)))
Én bevallom, az ETO-nak akartam, de a Vásárhelynek szurkoltam. Bocs ezért, győri kollégák! Nem tudtam nem szurkolni az általam esélytelenebbnek tartott csapatnak. Bocs ezért, vásárhelyi kollégák! Köszönöm a vásárhelyi lányoknak, hogy odajöttek pacsizni hozzánk. Nagyon jó élmény volt. Fradi-szurkolóként szeretném nagyon megköszönni a győriek szurkolását a mi meccsünkön. A közvetítés alatt többször is úgy láttam, hogy a táborunkban ugráltatok. És így azért is ugyanúgy sietni fogok a döntőre holnap, ahogyan akartam, ha a Fradi játszott volna. És azért is ugyanúgy fogok szurkolni a Győri Graboplast-ETO KC-nak, ahogyan a Fradinak szurkoltam volna.
A Győri ETO után a Dunaferr jutott be a női kézilabda
Magyar Kupa pénteki fináléjába. A második elődöntőben a
dunaújvárosiak hétméteresekkel győzték le a címvédő Ferencvárost a
Népligetben.
Eredmény:
Dunaferr-FTC 25-25 (11-15), hétméteresekkel 4-1
-----------------------------------------------
góldobók: Szrnka 9/3, Pálffy 6, Pigniczki 3, Ferling, Bohus 2-2,
Szalogub, Gáspár, Nagy 1-1, illetve Farkas 6/5, Siti 5, Pádár I.,
Benyáts 4-4, Kirsner, Tóth 2-2, Kovács, Lőwy 1-1
Értékesített hétméteresek: Pigniczki, Ferling, Nagy, Szrnka,
illetve Benyáts
Egészen a 20. percig fej-fej mellett haladt a két csapat. A
hazaiaknál szinte mindenki eredményes volt, a dunaújvárosiaknál
főleg Szrnka dobta a gólokat. Pigniczki kiállítása alatt viszont
sikerült elhúznia az FTC-nek.
A szünet után tovább nőtt a különbség, mivel a Dunaferr tíz perc
alatt csak egyszer talált be. Később viszont rendezte védekezését a
vendégegyüttes, így újra szoros lett az állás, sőt 8 mp-cel a
lefújás előtt Szrnka egyenlített, így következtek a hétméteresek,
amelyekben a Dunaferr bizonyult jobbnak.
Döntetlen volt a Fradi-Újváros meccsen. 7-ekkel az Újváros jutott a döntőbe! A Fradinál Siti és Pádár Margó hibázott, míg az Újvárosiaknál mindenki belőtte.
Már a mérkőzés elején naygon bekezdett a Vásárhely, a félidő közepén 5 góllal vezettek (8-3) amiben óriási szerepe volt a "zseniális" napot kifogó Vörös Heninek (kapus). A győri időkérés után kicsit feljött az ETO. De a félidőre így is maradt a vásárhelyi előnyből. A második félidőt ugyanitt folytatták a csapatok. A Győr csak az 50. percben tudott kiegyenlíteni. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a Győr került ki győztesen a csatából. (pedig a végén a Vásárhely mezőnyjátékos hozott be a kapus helyett)
Köszönöm szépen a buzdítást mindenkinek, nagy öröm volt a Vásárhelynek, hogy a másik két elődöntős csapat tábora is támogatta a nagyszerűen kűzdő, megint csak 2 mezőnycserével felálló csapatot.
Sajnos a bírók nem tudtak egyformán megítélni egy EHF kupadöntős, és egy ujjonc 1. osztályú csapatot. A végjátékban zöld-fehér volt a pálya.
Természetesen az itt leírtak csak a saját elfogult véleményem, nem kell érte megkövezni.
HAJRÁ NARANCS, HAJRÁ VÁSÁRHELY!
SZÉP VOLT CSAJOK!!!
tököli
Bizonyara hallottál mar olyanrol hogy a dunaferr tulajdonosa az allam. talan ha kicsit melyebben is elolvastad volna az mti cikket.
talan ha kicsit tanultal volna a PRIVATIZACIOROL akkor ertened hogy az mit jelent. tudnad hogy miert STRATEGIAI VALLALAT a dunaferr. ILYEN STARTEGIAI IPARAG A MOL is peldaul. igen a dunaferr minden evben kapja amaga soksok milliardjat az allambacsitol mert az olyan vallalatta akarja fejleszteni ami minel tobbet er. mert tudja hogy a dunaferr reprezentalja magyar ipart, egyebkent meg ha beszarna akkor nem csak a magyar ipar hanem az egesz kornyek osszeomlana. es kereshetnel allast.
Igen ha megy akkor valoban termeli a nyereseget de eppen az allam tulajdonossaga miatt soha ne lesz olyan rugalmas hogy kepes legyen a gyors es radikalis valtoztatasokra. piackovetesre.
most a nehezipar valsaga miatt meg jobban belemerult a szsarba de ez a sporton nem ltszik meg.
a dunaferr azert lett olyan sikeres mert modernebb gepei voltak mint diosgyornek es ezekre a gepekre meg lehetett alapozni a tovabbi fejleszteseket.
Igen az allam bacsi nyomja a penzt es a dunaferr pedig temel es arulja a dolgait mindenfele cegnek. sokszor olyan cegeknek amik valamilyen modon szinten az allam bacsi (vagy az akkori nagy emberek tulajdonaban vannak) igy szepen kialalkul egy belterjes kor es mindenki jol jar kiveve az allamot. egyes cegek tonkremennek mas cegek meg milliardos valalkozasokka novik ki magukat az allam penzen.
igy lehet vallalkozasok kozott szepen lenyulni az allam penzet. a sport pedig egy szemfenyvesztes. azt sugallja(ezek a sikerek) hogy a dunaferr egy mintaceg es megtestesiti magyarorszag iparat. es eltereli a figyelmet a hatterrol.
a dunaferrt es a strategiai vallalatokat nehez eladni mert ha nyereseges, a vevo soha nem tud annyit adni erte mint amennyit kernek, ha meg veszteseges akkor meg az allam nyomja bele a penzt hogy nyeresegesse tegye es sikeruljon eladni. igy van a mol is. nyereseges, es allami tulajdon. mikor a gazuzletag vesztesegesse valt es felmerult hogy az rt a nyeresegesseg erdekeben eladja, az allam bejelentkezett erte mert strategiai dolog es ha eladjak akkor csak ar alatt adjak el amit az uj tulajdonos csak nagy elbocsajtasokkal es aremelesekkel tud kompenzalni. ha ez nem sikerul neki akkor pedig darabokra szedve eladja es legalabb nmne bukik az uzlete. ilyen startegiai valallat meg a baolnba is es az pedig szinten ilyen helyezetben van mint a szaros dunaferr.
a sportot egy valodi valalkozas (nem allami) soha nem tamogatja ilyen mertekben..lasd elektromos, blabla. ez meg az elozo rendszer oroksege.
az hogy egy allami valallat sokkal szigorubban ad penzt a sportra pedig egyszeru hulyeseg. eppen forditva van. hiszen nem bukik vele semmit.
Akit érdekel a kézilabdázás hátországa, az az MKSZ, www.handballnet.hu címén, a MEGYÉK rovatban, a PEST MEGYE címszó alatt sok érdekes információt talál Magyarország, kézilabda szempontjából legnagyobb megyéjéről! (Az adatok, eredmények még ugyan nem teljesek, de a jövő hétre, a hírek szerint, azok lesznek.)
Ha már újra felbukkantál itt, megkérdezném, tudsz-e vmit a váci csapatról? Mert ugye itt a topicban már kész tényként közölték pl., hogy Hajdu János lesz az edző...
Szomorú búcsú a kézilabdás élvonaltól
Mérlegen a Békéscsabai Előre NK női kézilabdacsapata
A Békéscsabai Előre NK NB I-es női kézilabdacsapata a 2001—2002-es szezonban a tabella tizenegyedik helyén zárta az idényt, és ezzel huszonkét év után elbúcsúzott az élvonaltól. A lila-fehérek huszonnyolc mérkőzést játszottak az élvonalban, ebből ötször nyertek, kétszer döntetlent értek el és huszonegyszer kikaptak, gólkülönbségük: 697—831. A csapat a rájátszás előtt a kilencedik volt, ám a folytatásban mindössze egy találkozót nyert, és így a nagy múltú gárda kiesett a legjobbak közül. Az együttes teljesítményét Tobak Lászlóné vezetőedzővel elemeztük, aki kilenc találkozón ült vezetőedzőként a kispadon, korábban pedig pályaedzőként dolgozott Szabó Károly mellett.
— Milyen tervekkel vágtak neki a szezonnak? Mi valósult meg az elképzelésekből?
— Az eredeti terv, amelyet a múlt nyáron fogalmazott meg a vezetés, a középmezőnybe jutás, a hetedik-nyolcadik hely elérése volt. A nyáron eltávozott Katona kapus, Suga, Kovásznai, Horváth, érkezett Ancsin T., Felegyi, Hajdú, Kurgyis és szülés után visszatért Lisztóczki. Én az alapszakasz utolsó, Herz-FTC elleni találkozója előtt vettem át a csapatot és a rájátszás nyolc mérkőzésén ültem vezetőedzőként a kispadon. Sajnos, nem sikerült teljesíteni a célkitűzést, s ebben a kiírásnak is szerepe volt, hiszen mi nyolc ponttal fejeztük be az alapszakaszt, így négy bónuszpontot kaptunk, míg a hatpontos Spartacus hármat, tehát a két csapat közötti kétpontos különbség egyre csökkent a rájátszás előtt.
— Mik játszottak szerepet a kiesésben? Mikor pattant el a húr?
— Úgy gondolom, a kiesésnek több oka volt. Nem volt igazi vezéregyénisége a gárdának, a volt válogatott, Csendes későn érkezett, s neki is idő kellett, amíg megtalálta helyét a csapatban. Gyenge volt a védekezésünk, ezen a területen nem voltak igazán agresszív játékosaink, és a mi falunk volt a legalacsonyabb az élvonalban. Támadásban rengeteg ziccert hibáztunk, nem voltak eléggé hatékonyak az átlövőink. A sorozatos vereségek után elveszítették önbizalmukat a lányok, és még azt sem merték megcsinálni a mérkőzéseken, amire képesek. Sok volt a sérültünk, hiszen Felegyi három hónapig nem játszhatott, de rövidebb-hoszszabb időre kiesett Krista, Lisztóczki, Ancsin T., Hajdú és Vass is. A rájátszás előtt Kurgyist én engedtem el Kiskunhalasra, aki haza szeretett volna menni, s úgy ítéltem meg, hogy Csendes és Krista pótolni tudja, de arra nem számítottam, hogy Krista vakbélműtétje miatt hosszabb időre kiesik majd. A Hódmezővásárhely elleni egy góllal elvesztett hazai találkozó volt véleményem szerint a fordulópont.
Ezen a mérkőzésen, ha nyerünk, jó eséllyel pályáztunk volna a felsőházba jutásra, de sajnos kikaptunk, majd az óvást követően a megismételt találkozót követő botrány sem használt a lányoknak és az együttes tekintélyének sem. Komoly pénzbüntetést kellett fizetnünk az MKSZ-nek, és szigorú biztonsági intézkedéseket léptetett életbe a szövetség. A kiesésünkben döntő szerepe volt, hogy a rájátszásban itthon kikaptunk az Esztergomtól, valamint a Váctól és csak egy pontot szereztünk a Spartacustól.
— A szakvezető kikkel volt elégedett, kik okoztak csalódást?
— Úgy gondolom, hogy csak egyedül a menet közben érkezett Csendes hozta magát, ő magabiztosan értékesítette a hétmétereseket is. Hullámzó teljesítményt nyújtott a rutinos kapus, Kovácsné, akit sérülések hátráltattak a munkában. A rájátszásban gyengén teljesített Vass is, igaz, rá minden mérkőzésen nagyon vigyáztak az ellenfelek. A többiek mérsékelt teljesítményt produkáltak, nem tudtak igazán sokat hozzátenni a csapat szerepléséhez.
— Miként élte meg a kiesést? Mi lehet a jövő útja?
— Engem nagyon bánt a kiesés, kudarcként éltem meg a búcsút, hiszen több mint két évtizede kötődöm a klubhoz. Az vigasztal, hogy az utánpótlásfronton ismét vannak tehetségeink, hiszen az ifjúsági együttesünk, amelynek kilencven százaléka serdülőkorú fiatal, a hetedik lett, a serdülőcsapatunk az OSB-n a harmadik helyen végzett. A diákolimpiákon a Közgé az V. és VI. korcsoportban, a 2-es iskola a III. és IV. korcsoportban bejutott az országos döntőbe, s ezekben a csapatokban több tehetség bontogatja szárnyait — fejezte be a vezetőedző.
A női NB I alsóház végeredménye
1. Vasas 5 2 1 241— 216 18 (6)
2. Esztergom 5 1 2 217— 213 13 (2)
3. Vác 2 3 3 216— 217 12 (5)
4. Spartacus 2 2 4 200— 201 9 (3)
5. Békéscsaba 1 2 5 194— 221 8 (4)
Zárójelben az alapszakaszban szerzett bónuszpontok szerepelnek
Hogyan tovább?
Szabó Károly, a lila-fehér kézilabda kft. ügyvezető igazgatója a hogyan továbbról a következőket mondta: — Jelenleg még sok a bizonytalanság. A csapat kiesett az NB I-ből, de még biztosan nem tudni, hogy a feljutók közül ki vállalja a szereplést. Ez június 30-áig a nevezési határidőig eldől. A vezetés ezért megbízott azzal, hogy levélben közöljem az MKSZ versenybizottságával, ha megüresedés van az élvonalban mi vállaljuk a szereplést. Amennyiben az ősztől az NB I-ben szerepelhetünk akkor is lépéshátrányban leszünk az erősítést illetően, mivel már a jó játékosok gyakorlatilag elkeltek. A bizonytalanság miatt két kézilabdázó — Kurucz kapus a Cornexi-ből és a Kolozsvár átlövője, Ilyés — visszamondta átigazolási szándékát. Amennyiben az NB I B-ben szerepelhetünk, két alternatíva áll előttünk: vagy megtartjuk az idősebb játékosok közül azokat, akik húzóemberek lehetnek, és melléjük építjük be a fiatalokat. Ebben az esetben egy év alatt vissza kell jutnunk az NB I-be. A másik elképzelés szerint megkezdjük az erőteljes fiatalítást, s akkor két-három év múlva kellene a legjobbak közé kerülnünk — mondta befejezésül az ügyvezető.
Házi góllövőlista
A Békéscsabai Előre NK házi góllövőlistáját az egész NB I-es mezőnyben az előkelő negyedik helyen végzett Vass Gabriella vezeti 200 góllal, a további sorrend: Kovacsicsova 101, Csendes 81, Ancsin T. 75, Kovács J. 70, Felegyi 51, Valyuch 26, Krista 25, Lisztóczki 24, Kurgyis 22, Hajdú 10, Valaczkai 9, Mahler 3.
PIcinyeim!
De a lényegről is essék szó. Azt azért látni kell, hogy állam bácsi (az "új") most mindent rendbetesz, hiszen "mindenhol gondokat hagyott hátra a régi állam". Csak abban a hitben ne ringassátok magatokat, hogy a most "szakértők" által leírt százmilliárdokat ide is tolják, legfeljebb a töredékét. Azt is azért hogy "saját pénznyerő automatájuknak használják a D-t". Kicsi pénz majd jön, mert még ilyen romos állapotában is pénzt hoz az államnak. Mondom pénzt hoz az államnak! ! ! Korábban már megkérdeztem, de senki sem tudott rá értelmes választ adni, hogy az egymást váltó kormányoknak hogy-hogy (majdnem egyformán)"kedves" a D. A két szép szemünkért? Sportra pedig egy állami vállalat csak sokkal szigorúbb feltételekkel (állami áldással) tud pénzt áldotni mint egy magáncég.
Picinyeim. Itt vagyok és figyelő szemeimet rajtatok tartom. Egyébként az is érdekes, hogy ha én idétek valahonnan az mind mese. De ha valaki pl Győrből , akkor már a dunaujvaros online is szentírás. Pedig aki dunaujvárosi az mind hazudik.
Lényegesen több annál, csak a női szakosztály. Szerintem ennyiből a kezdőcsapat fizetését lehet kb. fedezni, képzeld mennyit kereshet (majd) Kindl és mennyit kell neki majd fizetni. Aztán van férficsapat is, focicsapat, hoki, csarnok, jég, röplabda, válogatottak szponzorálása stb.
Egyébként a veszteségre meg a megszűnésre akkor kellett volna gondolni, amikor jótékonyan felhúzták Sztálinvárost, majd a szép világ végezetével a kecses Dunaújváros névre keresztelték, hogy megmentsék, amit felépítettek. Ezért fizetünk adót. Abból fog a Kindl Gabi győztes gólt lőni az ETO ellen Győrben.