Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Nézd, midőn pár hete beszélgettem egy nálunk vendégeskedő ,,cionista összeesküvő" barátunkkal - biztosan megemlítette volna, ha terveznek ilyen ,,akciót".
Ha benéz Gávriel, akkor megkérdezzük hogy mint a világméretű cionista összeesküvés helyi képviselője hallott-e valamit erről, ugyanis ha náluk hirtelen eltűnik egy teljes dandárra való + hozzátartozók, csak észrevevődik...:)
elolvastam ezt a cikk(?!)-et. Első olvasásra elképesztő ökörség az egész. De másodszorra kiderül, hogy elmebeteg az egész banda, amelyik ilyesminek helyt ad. Na ez az, ami már veszélyes.
Nem passzol a dolog, mert ezek a gyerekek nem körbe járták a főiskolát, hanem a "Jó reggelt placcon" énekeltek/meneteltek. Vagyis nem lett volna szabad összedőlnie.
Dehogynem. Ez a magyar hozzáadott érték a bibliához. (Belülről bomlasztjuk.....)
Nem passzol a dolog, mert ezek a gyerekek nem körbe járták a főiskolát, hanem a "Jó reggelt placcon" énekeltek/meneteltek. Vagyis nem lett volna szabad összedőlnie.
Mert ők is valószínűleg így repülték, de attól még néhány gépeken ott van az a bizonyos ülés. Nézd hihetsz mindenféle internetes oldalaknak, de 10 év alatt vagy 30 Mi-24 nagyjavításában vettem részt és ugyan már nem emlékszem, hogy a magyar 719-esen, vagy a 720-oson (de inkább az utóbbi) volt, de volt amikor én szereltem ki azt az ülést.
Tudom, hogy az index sokszor hülyeségeket ír (nem is értem miért foglalkoztok vele) de most speciel a három fős személyzet nem hülyeség.
Amúgy ha az Airwar.ru nézed akkor speciel a Mi-24A, a Mi-24D, Mi-24V és a Mi-24P-nél is azt írja:
Экипаж, чел: 3
És szerintem ez szakmailag egy igen kitűnő oldal (esetleg Z.I. majd megcáfol az oldal minőségével kapcsolatban)
Más. Pénteken reggel a kertemben arra figyelek fel, hogy az amúgy jámbor beaglém, fel akar falni egy kerítésen kívüli kuvaszt. Kuvaszon póráz, póráz végén egy látszólag vadidegen idegen pofa. Bemutatkozom, bemutatkozik: Kovács Lóránt vagyok. Mondtam neki, gratulálok Lórikám, még sokáig tartsa isten jó szokásunkat, hogy úgy kb. 20 évente találkozunk. Lóri gimnáziumi évfolyamtárs, társ a gimi tornászcsapatában. ETI alatt nem nagyon találkoztunk. 81-ben a Zalkán egy számítógépes tanfolyamon kapirgálok valamely programot, amikor jő a hirnök, hogy Kovács Gyulát keresi a parancsnoka telefonon. Lóri volt a hírhozó. Aztán kivártunk 28 évet és pénteken újra találkoztunk. Kiderült, hogy már két éve ott lakik a szőlőmtől 100 méterre. Gondolom sokan ismeritek az Üllői útról, vagy Szentendréről.
Ma elhúztam az apple mutterom mellett(ETI, Zalka, Bólyai), szinte bizonyos, hogy nem a ZMNE racionalizálásának, hanem vmely telekpanamának esett áldozatul. Nem is tudom, miért bosszankodom, Cato jeligés rektori pályázatom: porig lerombolni, helyét sóval behinteni, 50%-ban megvalósult.
A Mi-24-es személyzetéhez országfüggően hozzátartozik a repülőgép-vezető és a fegyverzetkezelő operátor mellett egy fedélzeti technikus. Ez a korai gépeken a küzdőtérben (a deszantér hivatalos megnevezése) ült a későbbi gépeken a repülőgép-vezető mögötti átjáróban lévő ülésen kapott helyett. Az MN/MH-ban nem használták, de pl vagy a 719, vagy a 720-as oldalszámú gépeinkben megtalálható volt ez az ülés.
Az említett hírben ez a bizonyos fedélzeti technikus az a bizonyos harmadik személy. Amúgy ha jól tudom a csehek és a szlovákok 3 ős személyzettel használták a gépeiket, de ezek szerint a lengyelek is.
Egyes országokban ezek szerint még van fedélzeti technikus.(úgy tudom, hogy nálunk is volt valamikor...) Amúgy a Mi-24 személyzete 2+1 fő.(eredetileg) Wikikpedia
Fogalmam sincs, hogy így van-e, de még ha igen, az akkor is csak egy pótülés féleség, aki azon ül az nem "rendszeresített" tagja a helikopter legénységének. A cikkben meg mindenféle másodpilótáról zagyváltak... Üdv:
Elképzelhető, hogy mivel gyakorló repülésen voltak, talán valami oktató vagy értékelő-féle is volt a fedélzeten, akinek KOMPLETT LEGÉNySÉGET kellett figyelemmel kísérie repülés közben. De ez csak az én szubjektiv gondolatom, ami csak úgy hírtelen eszembe jutott. Akár elírás is lehetett.