Az utosó info Gregtől, hogy a Germánok nekiláttak szervert költöztetni! Este fél 9-kor szóltak neki és 2 órát igértek. Valami közbejöhetett mert mint azt látjuk még most sem megy semmi!! :( Remélem mihamarabb megoldódik a probléma. Ha Greg erre jár ma biztos pontosabb infokkal tud majd szolgálni!
szerintem nem kell vinnie mert szokott lenni nekik! :) de egyébként nem hülyeség körbeméretni, én is megtettem! :) 1. Nézd körbe alaposan, fizikai sérülések után kutatva, próbáld végig az összes ajtót jól zárodnak-e. Ellenőrizd a csomagterét is! Nem egy tulajtól hallottam, hogy ferdén volt beállítva. Ez nem nagy gáz, ingyen megcsinálják de jobb minél előbb kiszúrni az ilyet. 2. Ellenőrizd az extrákat,(ha kértél) illetve azokat a tételeket amikben megállapodtatok Pl: téligumi, nyárigumi megléte felnivel, GPS, Gumiszönyeg stb. Ezek csak példák voltak. A lényeg, hogy vedd számba öket. Ha valami hiányzik határozottan jelezd a kereskedőnek. Hidd el neki lesz kellemetlen nem neked!! 3. Álltalában egy kiás zsákban adnják a kötelező cuccokat, izzókészlet, háromszög stb.Érdemes az izzókészletet is ellenőrizni mer előfordult, hogy H7 helyett H4-es szett volt benne!! Most több nem jut eszembe. Egyébként Gratula a verdához!!!:)
az jó kis autó, nekünk is olyan van :) én személy szerint az átvételkor már nem néztem meg igazán semmit, beültünk a családdal, virult a fejünk, és hazavittük :)
Sziasztok Jövő hét elején veszem át a szalonban az új autóm. KIA ceed sw 1.6 crd. ex. lim.plus Ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni tőletek, hogy mire érdemes figyelni, mit kell kipróbálni. stb. Várok minden segítő hozzászólást.
Ne haragudj de Te rossz forumot olvastál ha ezekre a kérdésekre nem kaptál választ,amit itt felsoroltál mind több oldalas vitában megjelent ezen a forumon! "akció, szervízár, hány évre és km-re vesztek autót,benzin vs dizel..."
Szervizkönyv: ezt ugy szeretem,szeptemberben vettünk egy használt garanciális swiftet,az elöző tulaj nem adta oda a garifüzetet.Akartam valahogy pótolni,hátha lesz valami gond az autoval...aki addig mondta hogy bármikor bármit,hirtelen "most nem tudok segíteni" -vel rázott le.
Utángyártott alkatrész van most is (szűrők,ablaktörlő, fékbetét,tárcsa),ha majd 3 éves lesz a modell megjelennek a többi alkatrészek is,de 1-2 éves autohoz utángyárott alkatrészt gyártani nem éri meg senkinek,ugynis nem vennék,mert nem vagy csak nagyon kevés kell!
Először is én védtem hogyne védtem volna, mikor minden sz@r gépre volt 1-2-3 év és ez jó pénzért meghosszabbítható. Nem véletlenül... Aki a Cee'd-be nem tudott belekötni, az jött milyen drága a kötelező szervíz 7 évre. Erre mondtam azt hogy bármikor abba lehet hagyni. Asszem a PH hozott azóta 3-4 év garit. De a Dacia a példa, hogy bármely gépnél be lehetne vállalni több évet, mert a hiba kijön az elején, a kopó meg nem garis (hacsak nem valami alkatrész hibájából kopott el).
Másodszor: kis hazánkban a szervízkönyv bárhogyan megoldható és pótolható. Gyakran megfordulok márkaszervizekben és nem egy esetben kiakadok, óravisszatekerés, új és használt gép esetében megvezetés, átverés, ...
Kérdeztelek benneteket de válasz nemigen kaptam sem autó akcióra, sem szervízárra, és arra sem hogy hány évre és km-re vesztek autót (utóbbit a nagy dízel imádat miatt). Érdemben az általam látogatott szalon nem akart szervízárat említeni... akcióval, beszámításal meg nem jutottam dűlőre, írtam már).
És még egyszer: ha a Kia a Cee'd-del úgy gondolja (és árban is) hogy együtt van a kategóriatársaival, legyen egyebekben is, lehessen a valós gondokról beszélni, legyen alkatrész, vajon évek múlva olcsó utángyártott cucc lesz-e hozzá, stb?
hát ja, azt észrevettem én is, hogy arra játszanak, hogy van, aki rájuk hagyja a hülyeséget. Ha én is rájuk hagytam volna a fizetett összeget, és nem reklamálok, akkor nem küldik el az indoklást, miszerint nem volt szervizkönyv és két tulaj volt szerintük, és akkor bukok kb 200e ft-ot... Viszont ha reklamálsz, akkor utána nem szórakoznak tovább, az is vmi ebben a mai világban :)
Nálam azzal verte ki a biztosítékot a Posta biztosító, hogy közölte: nem engedi cserélni a lökhárítót hanem elküldik egy műanyaghegesztő kisiparoshoz. Ordítoztam egy sort velük majd felhivtam a KIA Motors Hungary-t, ahonnan még aznap küldtek egy igazolást, hogy nem létezik a gyári technológiának megfelelő műanyag hegesztési technológia. Erre aztán elfogadták a cserét.
nekem elôzô autómnál kifejezettem pozitív tapasztalatom volt Posta Biztosítóval. Gazdasági totálkárra törte egy pasi, és a biztosítója a baleset után 1 hónappal már fizetett is. Kevesebbet, mint számítottam, de reklamáltam (azt mondták, hogy nincs szervizkönyv, pedig volt, csak nem kérték soha), és akkor még fizettek.
erről ha tudnál egy kicsit bővebb infót mondani, segíthetnél kicsomagolni ezt a kis gondolatmorzsát! pusztán felindulásból elkövetett vagy van valamilyen összeesküvés elméleted is?
"...Még régebben azt is, hogy Ti panaszkodtok, 6 felett eszik a dízel, ugye 170-nel járva... ez az 1.6 D kis motor..."
ki panaszkodik? aki hajtja az tudja, hogy ennyit eszik! anno hajtottam egy régi BMW320D-t bináris gázpedálhasználattal átautózva európán az is szopta a naftát bele! 5-10 literig bármit tudott! ahogy a cee'd 1,6os mocija is! az tény, hogy egy nagyobb erősebb dízelnél arányosabban változik a fogyasztás nagy igénybevételnél, ellenben a kis D1,6os, ami megérzi ha pörgetik, de ha "140-el" hajtod akkor simán elmegy pályán 900km-et!
Nekem pont annyira vannak magas elvárásaim a Cee'd-ről, mint amennyire a márka tartja magát, ebbe beleférnek e dolgok, én sok hagyományos szervós kormányt jobbnak érzek az elektromosnál, szerintem még nem kellően kiforrottak. Nem csak Kia. Fiatot hagyjuk.
Amúgy minden 16 V-s ilyen pörgős, a 8 szelepesek (Laguna 2.0, FAstra 1.6 csak példaként) sokkal harmonikusabbnak tűnt. Ez válaszom a 109-122 (?) lóerőre, meg a nyomatékra, görbéje egyenesebbnek tűnik az életben érzettnél. Na de a motorral a legkisebb gond, ezt is írtam. Még régebben azt is, hogy Ti panaszkodtok, 6 felett eszik a dízel, ugye 170-nel járva... ez az 1.6 D kis motor, a 105-140 LE-s Golf féle mocik azért erőre verik, nem egy kategória, és ezért sincs 6. sebesség,nem erre való. A PDTDI traktor hangja azonban gyalázatos, ebben vezető a Kia. VW CR dízelhez meg nem volt szerencsém.
"csak a cee'd-nek nagyon gyatra a kerekek felől a hangszigetelése" Fordítva teszem fel a kérdést : Nem inkább olyan halk a motor, hogy még ezeket az apró zajokat is hallani lehet mellette? :)
Igen a Tx-el történt. Hátsó lököst, két tolatóradar érzékelőt (ezeknek a felfogó füle tört el), meg valami műanyag elem ami a lökös alatt van. Remélem hamar túl leszek az egészen, bár pechemre a károkozó Posta biztosítós. Már volt egy anyázásom velük a lökös csere miatt.
A fék dolog nálam is megvan. Sőt, amikor pár napig itthon állt a kocsi (volt eső, hó), kellet neki egy 15-20 fékezés, mire megszűnt a csiszatolós hang. Ettől nem kell félni... normális dolog. Ha megnézed, ilyenkor sárga, felületi rozsda van a tárcsán.
ez nálam is van! az első pár fékezésig! aztán síri csend! nekem is aztmondták 20ezernél, hogy a fékbetétek rendben, meg harapnak is! normális jelenség, ilyenkor csiszolja le a rozsdát! csak a cee'd-nek nagyon gyatra a kerekek felől a hangszigetelése, ezért hallani be minden csiszolást, reszelést, ütődést!
Ezt én is tapasztaltam hogy napi első elindulásnál erősebb hang jön a fék felöl,40ekm es szerviznél megnéztük a hátsó fékbetéteket és a tárcsát, eléggé fekete, égett szine volt,kicsit érdekes... De nem kell félni ettöl a hangtól,csak felületi rozsda amit ilyenkor a betétek leégetnek! Teljesen normális,ha többet állna párás környezetben tovább is hallanád ezt a hangot!
az szerintetek mitôl lehet, hogy mostanában indulás után (akár reggel garázsból, ahol kb 13-14 fok van, akár este teremgarázsból, ahol 5-6) a hátsó fékek egy rövid ideig (pár perc, kb 1 km) nagyon erôs hangot adnak ki, szinte mintha le lennének kopva a fékbetétek (1,6 SW CRDI az autó egyébként, tehát hátul is tárcsafék van), utána meg teljesen jó, akármennyit megyek... 23e km van benne, most voltam pár hete 20e-s szervizen, ott azt mondták, hogy teljesen rendben vannak a fékek.
másik idegesítô dolog: kb 1500-as fordulatszámnál (de csakis menetközben, álló helyzetben pörgetett motornál nem) vmi berezonál a kesztyûtartó környékén. Már kipakoltam belôle mindent, de nem segített. Az a fura, hogy ezt se mindig csinálja, pár hónapja kezdte, aztán abbahagyta, aztán most meg megint elkezdte...
én a Duna Autónál cseréltettem két elemet koccanás miatt (bal elsô sárvédô és bal elsô ajtó), hétfôn elvittem a kocsit, szerdán hozhattam haza, kész is volt (elôzô hét csütörtök környékén voltam kárfelmérésen, lehet, hogy már akkor megrendelték, de akkor is jó idôt futottak).