Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.03.12 0 0 389409

Ertsd ugy ahogy kell: nincs eleg gep es munkas ehhez.

Előzmény: z_a_p (389408)
z_a_p Creative Commons License 2021.03.12 0 0 389408

"nincs penz lecserelni masra . "

 

Ez a "nincs pénz" a mai világban egyre nehezebben értelmezhető kifejezés...

Mennyit is osztogatnak szét mai naptól az USA - ban?

Előzmény: Törölt nick (389405)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.03.12 0 0 389407

Belefér. A régi koncepció szerintiek nem, de az újabb, korszerűbb (meg tervezett) megoldások szerint a nuki tud megfelelő mértékben szabályozható is lenni.

És azért ezt azzal vessed össze, hogy a sztochasztikus megújulók viszont SEMMIFÉLE szabályozhatósággal sem bírnak - pontosabban nyilván lefele irányba tetszőlegesen "visszaterhelhetők", ha nem kellenek éppen, egyszeren lekapcsolhatók a hálózatról - de felfelé viszont nulla a rugalmasságuk, adnak, amennyit éppen adnak, és még ez is legfeljebb hosszabb távon statisztikailag kiszámítható, egy adott pillanatban 100%-ig esetleges.

Előzmény: Törölt nick (389405)
Auralianus Creative Commons License 2021.03.12 -1 0 389406

Majdnem.

 

Ez az ábra jól mutatja, hogy a hozzád hasonlóan hangosan visítók véleménye a legtöbb tudóst a saját mérési eredményeinek

és az azokból levont tudományoskövetkeztetések elhallgatására ösztönzik. 

 

Szerinted miért?

 

Szerinted hogy nézne ki egy olyan felvételi vizsga, ahol a szülők a gyermekeik válaszainak figyelembe vételével demokratikus
módon szavazhatnák meg mi legyen a feltett kérdésekre adott jó válasz?

 

Itt is ez történik. Nem tetszik nektek a valóság, és hisztiztek, leminősítetek, zöldnáciztok. Közben pedig eltűnnek a madarak,

változik a világ... de a sikítozásotok hangosabb, mint a figyelmeztető jelek. Aztán majd jön a baj (lásd COVID) amit aztán az

összes sikítozó megint egpróbál majd a saját szája íze szerint magyarázni... meg követeli a normalitás visszaállítását, mert a
szegény ideggyenge társadalom maradandó károkat fog szenvedni...

 

... innen nézve logikusabb tudósként kussban maradni... felelősségre úgysem tudnak vonni, egyedül változtatni nem tudsz, ha

kinyitod a szád, akkor megbélyegeznek és kiröhögnek. Szóval szimplán csak azt hozod nyilvánosságra, amiből nem lehet bajod.

 

"Osztjóvan"

 

Erről szól az ábra.

Előzmény: Pink Fluffy Unicorn (389404)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.12 0 0 389405

"És igen, kezd egyre nyíltabb vita lenni látványosan arról is, hogy újra le kell porolni a nukit és reszelgetni rajta aztán megint használatba venni - mert szintén a mindenféle energiewendés és egyéb tapasztalatok alapján most már az eddig púposkodók is kezdik felfogni azt, amit nem kevesekkel itt ezen a fórumon még mindig nem lehet megértetni: a sztochasztikus megújulók legfeljebb kiegészítő szerepre lehetnek képesek, az alapellátás folyamatos biztosítására soha, és erre is csak úgy, hogy egy nem túl nagy arány feletti rendszerbe integrálásuk olyan drágává teszi magát az energiatermelést, ami fejbelőheti az ezt mániákusan erőltető gazdaságok versenyképességét."

 

Ok es a nuki kepes az ellatasbiztonsagra? Koltoi kerdes, mert attol, hogy alaperomunek hivjak ez nem azt jelenti, hogy rajtuk all az ellatasbiztonsag, hanem, hogy csak a gorbe aljara fernek be.

 

Egyebkent nincs olyan, hogy leporolni a nukit, olyan van, hogy nincs penz lecserelni masra es hatha nem a mi eletunkben/mashol lesz nagykibocsatasu baleset.

 

Vagy szerinted mi egyeb oka lenne, hogy mondjuk a Doel atomeromuvet a belgak meg 2040-ig (ekkor 58-65 evesek lesznek a reaktorok) tervezik hasznalni.

 

De itt vannak a nukibajnok franciak, akik mar gondolkodnak 6 uj reaktor epitesen. Mar megvettek az asztalt, aminel a targyalasok lesznek es targyalnak a kaviar- es pezsgobeszallitokkal is, tehat komoly ugy

 

https://www.reuters.com/article/france-nuclearpower-idUSL8N29E2Z7

 

Az a baj, hogy kozben 14 reaktor mar nyugdijerett naluk (ok kisebbek, tehat 10 uj kihelyettesitene oket... 6 azert nem)

Előzmény: advocatusdiaboli (389400)
Pink Fluffy Unicorn Creative Commons License 2021.03.12 0 1 389404

Ennek semmi koze a tudomanyhoz, ez szintiszta politika. 

Előzmény: Auralianus (389401)
Auralianus Creative Commons License 2021.03.12 -1 0 389403

Szinte látom ahogy vasárnaponként tarkónlövöd a szomszédokat, mert szombaton zajongtak a gyerekeik... aztán a rákövetkező

vasárnap azokat lövöd tarkón, akik a szomszédokra emlékeztettek... és így tovább...

 

... ja várj... mégsem? tudsz te normális és kiegyensúlyozott módon is véleményt alkotni, ha akarsz? 


Vagy várj... mégsem tudsz? Vagy várj, csak másról feltételezed, hogy ő biztos megtenné, merthátőolyan, merthátőnemolyanmintte?

 

Kezdek belezavarodni :Đ

Előzmény: advocatusdiaboli (389402)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.03.12 0 2 389402

Az ember káros a környezetre. A hozzáértő szakértők szerint a megoldás az ember betiltása. 

Hurrá.

Előzmény: Auralianus (389401)
Auralianus Creative Commons License 2021.03.12 -1 0 389401


Mindannyiunk szerencséjére nem zöldbuzik véleményére alapoznak, hanem a témával foglalkozó szakemberekére. Vagyis egy

esetleges tiltás nem valamiféle zöldbuzi titkos összeesküvés eredménye lesz, hanem a tudományos tények tudomásul vétele. 

(bal)Szerencsénkre már nem csak ahhoz vesztegettünk el sok időt, hogy elhagyhatjuk az érdemi és drasztikus lépéseket, de

ahhoz is, hogy továbbra is figyelembe vegyünk az "iparági érdekek"-et.

Előzmény: Pink Fluffy Unicorn (389397)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.03.12 0 3 389400

Olyan gazdasági környezetet legfeljebb a Norvégia jellegű lokális olajsekjségekben tudsz ma létrehozni, ami kísérletnek elmegy, de globális jelentősége nincs semmilyen. Az az EV, amit a gyártók ma produkálni tudnak, az a járműveket meg is vásárlók 95%-a számára sem nem megfizethető, sem nem megfelelő-alkalmas és pont. Ezen nincs mit vitázni, már most is gebedtre van mindenütt támogatva és preferálva, így sem veszi meg őket még azok négyötöde-öthatoda sem, aki gond nélkül megvehetné, mert egyszerűen NEM FELEL MEG A FELADATRA.

 

Olyan autókat kell gyártani, amik váltóképesek, amelyek kb: ugyanannyi pénzből kb:ugyanazt tudják. Ha az elektromos Golf 1-2 ezer eurón belül ugyanannyiba kerül, mint az azonos felszereltségű alapmotoros benzines kivitel, elmegy garantáltan télen, fűtéssel-klímával együtt is 4-500km-t, és garantáltan bárhol fel tudod tényleg tölteni fél órán belül legalább nagyjából és ezt az akku a kocsi 10-12 éves koráig észrevehető (10-20%-ot meg nem haladó) degradáció nélkül kibírja - akkor nem kell semmiféle tiltást alkalmazni a belső égésű motorokkal szemben, mert amúgy az elektromos meghajtás olyan kellemes, praktikus, olyan jó dolog, hogy úgyis mindenki csak ezt fogja venni.

Amíg viszont ezeket nem tudja, addig megfeszülhetsz, akkor sem lehet lecserélni az ósdi ICE autókat, mert azok minden hátrányukkal egyetemben is olyan - napi szinten elengedhetetlenül szükséges, nem feladható - dolgokat tudnak, amit a mai EV-k nem és kész. Pont. Ennyi...

 

Egyébként meg nem eszik azt a kását olyan forrón, pont a már eddig összegyűlt tapasztalatok alapján kezd jól láthatóan elbizonytalanodni megannyi iparági "szakértő és tanácsadó", egyáltalán nem biztos, hogy reszeltek a belső égésű motornak, a korszerű hibridek ma is jobb tényleges emissziót produkálnak, mint amit mondjuk a mai német energiamix mellett egy EV produkálna, és lehet ezen még jelentősen javítani. És igen, kezd egyre nyíltabb vita lenni látványosan arról is, hogy újra le kell porolni a nukit és reszelgetni rajta aztán megint használatba venni - mert szintén a mindenféle energiewendés és egyéb tapasztalatok alapján most már az eddig púposkodók is kezdik felfogni azt, amit nem kevesekkel itt ezen a fórumon még mindig nem lehet megértetni: a sztochasztikus megújulók legfeljebb kiegészítő szerepre lehetnek képesek, az alapellátás folyamatos biztosítására soha, és erre is csak úgy, hogy egy nem túl nagy arány feletti rendszerbe integrálásuk olyan drágává teszi magát az energiatermelést, ami fejbelőheti az ezt mániákusan erőltető gazdaságok versenyképességét.

Előzmény: _Berci (389389)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.03.12 0 4 389399

"Ezért kell beltiltani az ICE autókat, mert akkor elektromosból fognak olyat gyártani amit a nép meg tud fizetni, vagy egyáltalán nem gyártanak új autót."

 

Komplett luddita elmebajos lett belőled mára. Döntsük romba, vigyük csődbe saját gazdaságunkat, hátha úgy jobb lesz, ha nem lesz, hát istenem, legalább kipróbáltuk... Mindezt egy olyan szektor miatt, ami ugyebár a CO2 kibocsátás mondjuk 5%-ért felel globálisan legfeljebb, és a saját lokális szabályozásunkkal (amiről úgy is lehet tudni, hogy nem fogja a világ követni) ennek egy töredékét, negyedét-ötödét tudnánk befolyásolni.

De akkor is, mert te hiszel benne, meg akarod, nagyon akarod, betojásig akarod, ezért az sem érdekel, ki döglik bele egzisztenciálisan, mi megy tönkre, te akarod és kész.

 

Életveszélyesek vagytok ti zöldfasiszták. Ugyanolyan veszélyesek, mint a nem zöldek...

Előzmény: Auralianus (389395)
Pink Fluffy Unicorn Creative Commons License 2021.03.12 0 1 389398

"tisztan gazdasagi okok miatt ugyis "gyözni" fog ..."

 

Marhasag.

 

Ma is KIZAROLAG a torzitott verseny es a brutalis allami tamogatasok tartjak egyaltalan eletben az egesz EV bizniszt ugy ahogy van.

Előzmény: _Berci (389389)
Pink Fluffy Unicorn Creative Commons License 2021.03.12 0 1 389397

" tehát nézzük meg mi történik, ha betiltjuk az ICE autók gyártását."

 

Elmondom:

 

- kiarazodik egy csomo ember az individualis mobilitasbol.

- Egy csomo autogyarto es beszallito ceg komoly zsugorodast konyvel el, van aki tonkremegy, szazezrek kerulnek az utcara, a masodlagos gazdasagi hatasok kis jelentosek lesznek.

 

Es mindezt gyakorlatilag a semmiert, nehany zoldbuzi szellemi faszverese miatt.

 

 

Előzmény: Auralianus (389395)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.12 0 0 389396

Mondjuk az uj autok kapcsan kell belekeverni az atlagembert. Ott a hasznalautogyarak az erdekesek. ;-)

Előzmény: Auralianus (389395)
Auralianus Creative Commons License 2021.03.12 -1 0 389395

Innen nézve a piac úgy működik, hogyha valamit nem tudnak megfizetni, akkor azt nem gyártják. Vagyis olyat fognak
gyártani, amit a nép meg tud fizetni. Ezért kell beltiltani az ICE autókat, mert akkor elektromosból fognak olyat gyártani

amit a nép meg tud fizetni, vagy egyáltalán nem gyártanak új autót.

 

Ilyen ugye még nem volt, de a pudding próbája az evés... tehát nézzük meg mi történik, ha betiltjuk az ICE autók gyártását.

 

Abból kiindulva, hogy a COVID kapcsán IS meg lehetett tenni (meg vissza is lehetett csinálni) egy rakás dolgot, szerintem

az sem lehetetlen, hogy betiltsák az ICE autók gyártását.

Előzmény: mica-r (389394)
mica-r Creative Commons License 2021.03.12 0 0 389394

Azt mondod, mindenkinek lesz pénze Teslára, VW I.D. 3-ra? 

Nem a 4-8 milliós autókat veszik a családok itthon?

Előzmény: Future181 (389392)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2021.03.11 0 1 389393

Az lehet, de ebben az évben már nem, szerintem a következőben se. 3 éve mondtátok, hogy 5 év múlva mindenki új autót vesz. Elektromost, azt én mondtam, hogy nekem az mindegy lenne mi hajtja. igaz, az lehet, hogy a prolikkal ti nem számoltok, a 99% nem létező a szemetekben.

Előzmény: Future181 (389392)
Future181 Creative Commons License 2021.03.11 -1 0 389392

Pár éven belül összeomlik az ICE kínálat.

Előzmény: zöldkomcsi: (389391)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2021.03.11 0 0 389391

Ebben az évben ebből már semmi nem valósul meg, szerint még a jövő évben se sok minden.

Előzmény: Future181 (389390)
Future181 Creative Commons License 2021.03.11 -1 0 389390

Nem érted te ezt, a kínálat fog összeomlani, merthogy nem fogja megérni gyártani a belsőégésű motoros járműveket, be sem kell tiltani mindenhol, a végén csak olyan drágán lehet majd ICE autót, venni, hogy csak a gazdagok engedhetik meg maguknak, de használni ők sem tudják majd a lakott településeken..

Előzmény: FRANKYE (389387)
_Berci Creative Commons License 2021.03.11 -8 0 389389

 

Minek betiltani?

 

Szerintem se kell. Olyan gazdasagi környezetet kell letrehozni, ami az atallashoz vezet ... aztan a "környezet" nelkül is, tisztan gazdasagi okok miatt ugyis "gyözni" fog ...

Előzmény: Maketheworldabetterplace (389388)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2021.03.11 0 0 389388

Minek betiltani?

Hasznaljanak elektromost vagy légmotort.

FRANKYE Creative Commons License 2021.03.11 0 2 389387

Köhögnek a bolhák. Pont ilyen miniállamok váltják meg a világot ha betiltják a belsőégésű motorokat.  

Ennyi idiótát. 

Előzmény: z_a_p (389386)
z_a_p Creative Commons License 2021.03.11 0 0 389386

A belsőégésű motor betiltását kéri az EU-tól kilenc tagállam

 

A határidő kitűzését kérő dokumentumhoz Dánián és Hollandián kívül még Ausztria, Belgium, Görögország, Írország, Litvánia, Luxemburg és Málta csatlakozott.

 

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2021/03/11/a_belsoegesu_motor_betiltasat_keri_az_eu-tol_kilenc_tagallam/

zöldkomcsi: Creative Commons License 2021.03.11 0 1 389385

nem...nem...... nem.... na jó, nem tudom, csak aggodalmaskodok, hogy valami általános szabályt követünk és addig kényszerítjük mutációkra a vírust amíg létre nem jön egy olyan dangue láz szerű változata, aminél az első fertőzés segíti a következőt. 

...sőt, a vírusok képesek falkákban is együttműködni, haditerveket beszélnek meg amivel ki tudják játszani a baktériumok védelmét. Nehogy azt gondold, hogy a zöldkomcsi lázálma ez, itt egy cikk erről, nem hosszú, érthető:

ez nem bulvár, vannak ott kapcsolódók is ha nagyon érdekel

http://otszonline.hu/cikk/a_virusok_titkos_tarsas_elete

Előzmény: advocatusdiaboli (389380)
Tomsz85 Creative Commons License 2021.03.11 0 0 389384

Nyilván én nem értek hozzá, csak ez a hír megmaradt bennem vagy 1 hónapja.  

Előzmény: advocatusdiaboli (389383)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.03.11 0 1 389383

Csak ez azért annyira nem egyszerű, és egy túlterhelt, összeomló egészségügyben félő, hogy nem fognak ezzel vesződni, mennek a kevésbé reménytelen esetekhez...

Előzmény: Tomsz85 (389382)
Tomsz85 Creative Commons License 2021.03.11 0 0 389382

Izraelből volt egy cikk, hogy 30-ból 29-et ki tudtak kezelni ebből  citokinviharból, a 30.-at is, csak ő súlyosabb volt, ezért nála tovább tartott. 

Előzmény: advocatusdiaboli (389380)
Tomsz85 Creative Commons License 2021.03.11 0 0 389381

Ja igen, Mezőhegyesre asszem 90 után nyomták fel a lineárokat tömegesen. Ez lemaradt. :) 

Előzmény: Tomsz85 (389379)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.03.11 0 2 389380

"Úgy legyen, de van esély ennek éppen az ellenkezőjére is, hogy a beoltottak halnak meg. "

 

Ezt mos hogy értelmezzem? Ha arról szól a felvetésed, hogy a beoltottság ellenére lesznek, akik belehalnak, sőt, esetleg még olyan is előfordulhat, aki beoltás nélkül nem halt volna meg, de pont az oltás kutyulta meg úgy az immunrendszerét, hogy végül kitör benne az a bizonyos rettegett "citokin vihar" - akkor erre az a válasz, hogy persze, ez egy olyan műsorszám, hogy előfordulhat ilyen, a valószínűsége nem nulla. De olyan kicsi, hogy eléggé esélyes, hogy az egész világon egyetlen egy olyan ember sem lesz, aki így jár - és olyanból is csak pár, aki a rendes, elvileg időben megkapott oltások ellenére hal meg.

 

Ha úgy értelmezendő, hogy a végén pont amiatt döglünk rakásra, mert beoltottak minket - akkor erre viszont NINCS ESÉLY. Az oltás meg fogja állítani, fel fogja számolni ezt a járvány. BIZONYOSAN. Még akkor is, ha menet közben szükség lesz még egy vakcina-módosításra, és még egy megerősítő oltásra ebből a népességnek, de meg fogja állítani - és meg is tudjuk ezt oldani és szervezni. BIZTOSAN.

Viszont kérdés, hogy mikorra, és egy még hosszabb ideig elhúzódó járványmizéria bizony helyben fogja hagyni a világgazdaságot.

 

Előzmény: zöldkomcsi: (389378)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!