A sok egyforma külsejű gépek közt egy kis eligazodást szeretnék létrehozni ,miszerint nem a külső és a márka számít hanem a belső szerkezet ! Várok ide mindenkit aki már látott ilyen gépet szétszedve és készített képet róla ,vagy van robbantott ábrája hogy mások is tudjanak jól választani a sok egy kaptafára készült gép közül !
Az egyik legyen a lidülben lévő gépek azal vannak jó tapasztalatok ! A másik a stomer gépek webes áruházakban árulják ! Németorzságban szerelik és ipari alkalmazásra is lehet használni őket drágábbak mint a hjundaik de legalább bírják vannak már ott hozzá komentek !
Ár ???? kell csinálnom magamnak egy új kipufogó csövet mert a mostanit már hegesztettem. Leginkább emiatt csináltam. 330mm hosszú laposvasakból van, fél méteres cső volt a karja a próbán és nem kellett erölködnöm hajlítás közben, jó lett az áttétele. Azonkívül a hegesztőgép vásárlós topikban volt téma a hajlítógép akkor indult be a kishangya.Mint már korábban írtunk róla ha már nem telik rá, megcsináljuk :-)
Fúró flex ehhez is kellett :-) ez volt a próba, maradék anyagból faragtam. Háromnegyedes csőhöz csináltam betétet, de 50mm a belső befogadó méret, így bővíthető.
Hirtelen jó idő lett ! Az előbb teszteltem a kisgépet, a spakli része hát nem túl jó a festék le tolásásra mert viszi a fát is ,a fémen is próbáltam ott meg kimegy az éle ! A spakli része nem igazán tudom mire jó esetleg valami ragacs eltávolításra esetleg színesfém letisztítására. A vágókat is kipróbáltam a keskenyebb zsanér bevésése a szélesebb kis vágásokra négyzetes bevésésére, csap helyfaragásra. A legnagyobb az nem tudom mire való a fát nem nagyon viszi gondolom színesfém ,műanyag vágásra lehet ! A csiszolás fémen ,festett rész leszedés kiváló és finomra felpolirozta a vaslemezt !
Minden egyes szó igaz ! Jelenleg munkanélküli vagyok ! Csak olyan meló lenne amivel sosem vagyok itthon ! Néztem egy melót azt mondja az ürge hogy a második hétvégén már haza tudok menni fojtassa ,én meg mondtam ne ,oda inkább rabszolgát kell venni ,így a fizetésig már el sem jutottunk ! Most volna egy másik az meg alpintechnikai favágót keres ,tudnám csinálni de nincs motorfűrész kezelőim . Tanfolyam meg nincs rá !
ÁÁÁÁÁ nem erre gondoltam, hanem úgy általában a gépekre.Aki dolgozik az nem ér rá pénzt keresni, nézd meg a béreket.A szakmunkás bér alatt már csak a segédmunkáé alacsonyabb.Ahoz, hogy pénzt keress szerszámot csak más kezében szabad látni.A mai világban a fizikai munka egy lenézendő valami. Személy szerint örülök az évek alatt össze vásárolt szerszámaimnak, mert bármit meg kell csinálni vagy javítani van mihez nyúlni, de ezt az nem érti meg akinek van elég pénze mindenre.No erre írtam, hogy mi már csak ilyenek vagyunk mert ahogy olvasom a hozzászólásaid te sem vagy egy pénzes ember, viszont vannak dolgok amiket meg kell csinálni javítani neked is és ha teheted veszel egy újabb gépet, hogy könnyebb legyen a munka.
Mondjuk egy komoly mauz is 10ezer és megint megjöttünk :-) a géped többi funkciója ingyen van. Ezekkel a gépekkel az enyémekkel is az a gond, hogy dolgozni kell velük.... de mi már csak ilyenek vagyunk.
Na most pont a csiszolót megúszhattad volna egy pár ezer forintos "mauz" 3szögű excenteres csiszolóval.A nem forgó "flex"tárcsa, meg a lambériánál sarkot kivágó egyenes "fűrész" és a kaparó "spakli" festéket letolni.... ezeket kellett volna kipróbálnod.: -))
Teszteltem a gépet jól csiszol a szűk helyeket pl egy ajtón meglehet csiszolni vele szépen ! ,de a szerszám befogása nem tetszik nincs hozzá csavarhúzó széles lapos csavarhúzó kéne hozzá ami ráadásul a közepét ki kéne vágni mert a csavar fentebb jön mint ahogy meg lehetne húzni ! Más országokban ez imbusz csavaros nem ilyen anyás megoldású ,vagy cserélni kell másféle anyára !
Magam tettem bele minden vízkőtelenítésnél ,csak az is összement fele akkora már csak, és az anód felett szó szerint megrozsdált belülről és egy kis lyuk lett rajta amin szivárgott nem nagyon ,csak rendszeresen elégett miatta a rohadástól minden vezeték saru !