demokrácia = népuralom, egyenjogúság; az a politikai rendszer, melyben a népé a hatalom ... Nomármost, ha a képviselők hívták volna meg a zorbánt, egy olyan helyre, ami mind a zorbánnak, mind nekik megfelelt volna az lett volna egy demokratikus gesztus.
Itt azonban ugye nem ez történt...sőt ez engem egy másik filozófiai fogalomra emlékeztet
diktatúra = egy kisebb csoportnak vagy egy embernek az (erőszakra támaszkodó) uralma a ... Vajon mond-e ez valamit egy ballépés-féle idiótának?
Vagy kezeljük ezt is a történelem tudása szintjén?
Csak ne lenne annyi diplomája, nem kellene magunkat szégyellnünk az ő hülyesége miatt. Mert azért ne szépítsük a dolgot, ha egy idegen találkozik egy ilyen ütődöttel, könnyen általánosíthat, és juthat arra a téves következtetésre, hogy minden palotai ilyen hülye...
"...Az Orbán-család 70 négyzetméteres felcsúti családi házában zajlanak hetek óta a Fidesz egyéni jelöltjeinek meghallgatásai. A képviselőjelölteket egyenként rendelik Felcsútra, ahol minden nap, több mint egy hónapon át Orbán Viktor pártelnök, Kövér László választmányi elnök, Kubatov Gábor pártigazgató, Győri Tibor, a párt gazdasági ügyeinek irányítója fogadja őket...
A vizsgabizottság az adott politikus jelenlétében értékeli minden körzet három éves teljesítményét...."
"hacsak nem a Deáknéról, aki ennyire visszataszítóan gyáva és gusztustalan, aki annyra buta hogy folyton túljár a saját kis tyúk eszén, aki akkor is magyarázkodik amikor ennek nincs semmi értelme."
Most az egyszer egyetértünk. teljesen korrekt jellemzés Deáknéról.
- neked írtam ezt...? (te tudod...) - szó sem volt semmiféle monarchiákról, alkotmányos monarchiákról sem, egyedül csak az osztrák-magyar monarchiáról..., de hát ezt te is tudod, csak neked kényszeredetten muszáj egy kicsit össze-vissza dumálgatni mindenféle baromságot... tudjuk: - addig sincs szó Várpalotáról.... - még mindig azt állítom, hogy aki szerint Mátyás király pénzelte Kolumbusz amerikai útját, az valószínűleg a szittyaidiotizmus áldozata, már csak azért is, mert derék Mátyásunk akkor már sajnos halott volt... - a föld pedig gömbölyű... - Corvin János nem rejtegette a szent a fuxot Palotán... - való igaz, hogy a nem a történelem az elsőszámú érdeklődési köröm, és ezen a téren minden bizonnyal hiányosak az ismereteim, de azért mégsem olyan fertelmes szinten, hogy ezt veled kellene megbeszélnem...
- a tény viszont az, hogy itt elhangzott az idiótától egy olyan kijelentés, hogy a '48-as szabadságharc az osztrák-magyar monarchia ellen irányult..., egy más nevű idióta pedig ezt a kijelentést a védelmébe vette..., na persze nem egyenesen, hanem a tőle megszokott módon, az eredeti mondat elferdítésével, ködösítéssel, össze-vissza pofázással, baromságokkal... de hát mint tudjuk: - a lényeg, hogy addig sincs szó Várpalotáról...
- nem tartom kizártnak, hogy olyan emberből, aki diszlexiás lesz amikor beég, vagy kiakad, aki a nap 24 órájából 18-at seggnyalással tölt, akinek az a hobbija, hogy telefirkál egy várpalotai topicot úgy, hogy várpalotáról még véletlenül se legyen szó, hacsak nem a Deáknéról, aki ennyire visszataszítóan gyáva és gusztustalan, aki annyra buta hogy folyton túljár a saját kis tyúk eszén, aki akkor is magyarázkodik amikor ennek nincs semmi értelme..., egynél több élhessen Várpalotán, de azért ez nem is valószínű...
- vajon mire jó ez a sok összevissza pofázás, az értelmetlen fecsegés? nem lett volna egyszerűbb belátni, hogy 48-ban még nem létezett az osztrák-magyar monarchia...? vagy lehet, hogy te tényleg ennyire hülye vagy...? az lehetetlen... valószínűbb, hogy inkább azt gondoltad, hogy erről még két hétig össze-vissza zagyválhatsz mindenféle baromságot... rusnya vén banya... de hát mint tudjuk: - mindegy miről pofázol itt baromságokat, a lényeg az, hogy Várpalotáról szó se essék...
pedig ez itt a téma mama! kik tették tönkre Várpalotát? (ezt is tagadtad tompika, míg a fidesznyik honlapon le nem írták, hogy valakik, a "gazemberek", tönkretették Várpalotát... addig arról pofáztál naphosszatt, hogy épül szépül egyre élhetőbb...)
vedd már észre, hogy leszerepeltél, hiteltelen vagy... nem érdemes, és nem is lehet téged komolyan venni...
én nem éltem egyik esemény idején sem, így nem szólhattam se pro, se kontra az ügyekben. viszont a kortársak nagy része az osztrák császárt és a magyar királyt is kisemmizőnek és vérszívónak érezhette, ezért is mondták ki az osztrák és magyar monarcha trónfosztását, mind 49-ben, mind előtte.
tévedsz abban is, hogy több néven fórumozok. amióta pedig kifejtetted véleményedet mátyás király pénze és kolombusz hajóútjai közötti összefüggésekről, azóta tisztában vagyok történelmi tudásod korlátaival is, és megmagyarázással sem próbálkozok.
ne engedj az erőszaknak! a 29688-as hsz.-ban jól fogalmaztál. a monarchia nem kövezkemény volt, hanem előzmény is. a magyarok négyszer határoztak az osztrák monarcha trónfosztásáról: 1620, 1708, 1849, 1921.
milyen ember az ilyen? ezekután, hogy kiderült róla hogy egyáltalán nem érdekli a magyar történelem az idegenszívű nemzettagadóját, "nekem aztán édesmindegy" makogja a tahó, még van képe itt tovább magyarázkodni, milyen szánalmas ez a szerencsétlen, ez az ostoba makogás... ennyire érdekli az ilyet Várpalota sorsa is... "nekem aztán édesmindegy e..., bamme..., a fideszre kő szavaznyi a..., bamme.. höhö, me még sose vót ilyen jója zélet mint most e... höhö...."
A monarchia már következmény volt. De a nemzeti elnyomás ott is folytatódott. Nekem aztán tök mindegy milyen formában nyomtak el minket az osztrákok. De soha nem voltunk függetlenek osztrák fennhatóság alatt.
Abban egyáltalán nem értek Veled egyet, hogy minden politikus gazember volt a rendszerváltás óta. Voltak nagyszerű emberek, akárcsak trógerek, a pártok nagy többségében. (azt akartam írni, hogy mindegyikében, de kereszténydemokrata pl. egy sem jutott az eszembe) Persze a rendszerváltó pártokra, és politikusokra gondoltam, nem holmi fika miépekre, meg jobbikokra.
A hiba tehát legtöbb esetben nem a célokban volt, hanem az eszközökben. Többen pedig a hatalom mámorában elkurvultak, kifordultak magukból, és egy ócska szerepjátszásba kezdtek.
A várkapitányok már csak ilyenek. Nem jön a török, nem jön a labanc, nem jön az orosz, ő meg már úgy védené azt a kibaszott várat. Mit tud hát tenni? Gyárt magának ellenséget, és hogy legyen bátorsága szembe nézni velük, iszik egy kis bátorítót. És minél többet iszik, annál bátrabb lesz!
Ismertem ilyen embereket. Ha nincs bennük reggel két feles, remeg kezük, lábuk, és minden nesztől megrettennek.
"Kell az a kis pia bódulata, hogy a kuglira jöjjön a boldogság"
''A kormány tagjai ellátogatnak az egyik óvodába, megnézik, hogyan élnek a gyerekeink. A látogatás végén a Bajnai megjegyzi: - A gyerekeknek túl nagy az ebédadagjuk, ennek a fele is éppen elegendő. A kelleténél jóval több játékuk van, takarékossági szempontból kevesebbet kell játékokra költeni. Másik alkalommal, ugyanez a csapat meglátogat egy általános iskolát. A látogatás végén a Bajnai ismét megjegyzést tesz: - A gyerekeknek túl nagy az ebédadagjuk, ennek a fele is bőségesen elegendő. Fölösleges minden iskolának számítógép, elegendő, ha minden másodikban van. A legközelebbi alkalommal, egy neves büntetés-végrehajtó intézetet látogat meg a kis team. Mikor a látogatás végére érnek, miniszterünk megjegyzi: - Itt a raboknak nagyon gyenge a koszt, fel kell javítani, több hús jár nekik. Újabb konditermet kell nyitni nekik, és lehetővé kell tenni, hogy minden szinten legyen Internet-elérés. Mire az egyik társa megkérdezi: - Te viccelsz? Az ovisoknak, meg az iskolásoknak az ételt felére csökkentetted, a játékot, meg a számítógépet elvetted tőlük, itt pedig a raboknak a lehető legmaximálisabb kedvezményeket akarod adni? - Dehogy is viccelek, óvodába meg iskolába már nem fogunk járni, de ide még bármelyikünk bekerülhet.''
ez vonatkozhat Palotara,hisz sok az iskola,ovoda,vonatkozhat az istenitett fideszre,minden mocskos gazemberre aki 1990 ota Magyarorszagot vezette es vezetni fogja.
sose felejtem el mikor a szopaccsal ittam a 2006-os ogye utan a betyarosban mert a fideszirodan minden pia elfogyott.reggel 7 elmult mikor eldulongeltunk o arra en meg jobbra... neha egett a pofam amikor beszolt mindenkinek hogy kire szavazott mert azt elfelejtette hogy az ExxonValdezzel ul egy asztalnal,aki 330eve palotai o meg csak egy szopacs,egy olyan porszem es azert megis valogassa meg a dolgait ha velem ulhet egy asztalnal.o ott aradozott hogy en igy ugy,de tudom,hogy nulla az az ember.egy alkesz lengyelul piacsorej...
"az ő bűnük. Leginkább azé a két idiótáé, a szopacsé és az árpádsávosé, akik a leginkább fényezik magukat..." Tegnap a városi tv-ben mintha nemis NÁ,hanem szpcs szólt volna.
ez a nyomi meg 2009-ben ötven éves... ez ám a szégyen... arra büszke, hogy a hatodik osztályban, ahová a gyereke jár a kárpáciát hallgatják a gyerekek (ha ugyan ez igaz...), de ez nem baj, mert ha a gyerek vmit nem ért töriből majd apu-anyu elmagyarázza...
"...hüje hollandus liberális izék bamme... höhö... itt nem lesz multikulti...ez agyarország bamme... höhö..., igaz agyar semijen nyelven nem beszél e..., höhö...szdsz...höhö..., és a várpalota se lesz a globális izé mertaléka és a izé a... a multikulti bamme..., még ha bele is döglünk a..., ennyit megér e..., höhö...., a igaz agyar kanálla eszi a pörkűttett...oszt jó napot..."