Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Elnézést, ha nem voltam egyértelmű. ha azt feltételezzük, hogy egy város elfoglalásához lehetőség szerint gépesítve szállítják a gyalogságot amíg lehet, akkor annak járműve max. egy PSZH, ami gyengébben páncélozott. Ha meg járőröznek csak, akkor pl. Irakban is főként Hummerek láthatóak, persze mostmár jobbára páncélozottak, de ha emlékezetem nem csal, az AMP majd. 20 cm páncélt átüt. Tehát az ellen még az AMP-nek van létjogosultsága. Külön előny: ha egy könnyen páncélozott jármű toronylövésze vagy, kit törekedsz előbb kilőni: az RPG-st vagy a gépkarabélyost?:-)
"Miközben drasztikus megszorításokat jelentett be tárcájánál Szekeres Imre honvédelmi miniszter, a Magyar Nemzet megtudta: darabonként 725 ezer forintért vásárol összesen 57 hordozható számítógépet (laptopot) a honvédség. ..."
meg kellene tudni ez igaz-e, és miért kell ilyen gép. Önmagában nem vagyok ellene, hogy ilyen gépet vegyenek, ha azok ipari kialakításúak, és pl a missziós körülmények miatt szükségesek, de egyébként tényleg lehet problémás az ügy... szal infó kell...
a másik:
http://www.stop.hu/articles/article.php?id=461530
"...Az államtitkár a mintegy kéttucatnyi érdeklődő előtt kijelentette: bár korábban a szükségesnél kevesebbet foglakozott a minisztérium a nyugdíjas katonákkal, a tavalyi év végén elfogadott idősügyi stratégiának köszönhetően a jövőben sokkal szorosabb kapcsolatot akarnak kialakítani a nyugállománnyal.
Aktivitás, megbecsülés, gondoskodás, egészség, esélyegyenlőség, szolidaritás, mind olyan alapelvek, melyeknek komoly szerepük lesz a jövőben - folytatta Vadai Ágnes.
A nyugdíjrendszer esetleges átalakítása a civil és a honvédségi oldalon is feszültségeket okozhat, ezt kell minél jobban csökkenteni - tette hozzá az államtitkár, aki a kaposvári nyugdíjasklub mellett a marcalit is felkereste szerdán. ..."
Üdv! Az AMP valóban kevés a modern harckocsik ellen, ellenben a könnyebben páncélozott járművek (terepjárók, teherautók, esetleg vékonyabb PSZH-k) ellen megteszi még most is. Városi harcászkodásban meg utóbbiakból van több.
Üdv! Válasz neked is meg T-nek is. Jelenlegi készletekről nincs információm, de feltételezésem szerint M készleten a mart tokos type3 AK (AK-55), majd AKM-63 (bizony sokat elővesznek mostanában), AMD-65 (jó eséllyel túlnyomó többség), majd AMM/sz (alias AK-63, illetve AKM) található. Nagyjából a teljes paletta. Úgy lőszerre áttérni épületes baromság. (jelenleg) Éhesló is leírta, miért. A pct. 7,62x39 lőszerek meg szükség esetén gyárthatóak. Lőszergyárunk még van. Hazai AK gyártás: jelenleg csak arra látok kapacitást, hogy a meglévő eszközöket modernizálják. Gyárat kellene átállítani fegyvergyártásra ahhoz, hogy újraindulhasson a hazai fegyvergyártás. Ehhez viszont pl. csőgyártásunk nincs. Néhány Gepárdot le lehet gyártani importcsővel, viszont pár(száz)ezer AK-t? Tehát első körben Diósgyőrt kellene beizzítani (ami épp most zár be...). A hazai mérnökállomány a gépgyártásban jól képzett, de fegyvergyártásban (pláne AK fronton) az aktív állományban kevés. Persze még több fegyvermérnökünk is él és virul, bár már többnyire visszavonultak. (Zala, Egerszegi, hogy csak két példát említsek) Mindazonáltal van még aki oktasson (meg oktat is). Tehát ha pénz és akarat áll mögötte, akkor beindítható a gyártás. De min. barnamezős beruházás, vagy egy működő gyár átállítása (átszerszámozással), illetve bővítése. Bár Nyírbátorban még nem jártam, nem vagyok képben. De ha egy cég elvégzi a 7-8 ezer darabos modernizálást, az sokkal közelebb fog állni a gyártáselindítás lehetőségéhez, mint a karakószörszöki szerszámgépgyár és lakatosüzem (ilyen persze ha létezik, csak a véletlen műve).
Szerintem háború esetén az AMD 65 lenne az alapfegyver. Ebből gyártottak le cca 800 000 db-ot ha jól tudom és az évek alatt alig kopott valamit az állomány. Fél milla tuti van még raktáron belőle.
,,Azóta is várja a (mindkettő generációt) feltaláló, hátha kell valakinek itthon."
Be ismerős!:D
Asszem én már nem várok tovább. Vagy megpróbálom itthon megvalósítani pár ötletemet és elképzelésemet, vagy húzok máshová és utána ott forduljon fel az egész bagázs, ahol van. Úgy látszik csupán a magyar nem képes tanulni még abból sem, ha laposra verik párszor.:/ (Adja Isten, hogy csak az én rosszindulatom szóljon belőlem, és nem a made in Kuruc Cassandra.)
Miért nem jók az AGSz család új tagjai?:) Velük együtt nem kéne kitalálni a spanyolviaszkot, mert ugye ott vannak ugyan azokra a gránátokra a GP fegyvercső alatti rendszerek si (amik, ráadásul, kifejezetten AK fegyvercsaládhoz készültek).
A hőkamerás cucc kombinálva egy lézer távmérővel, már menne.
Az izraeli NVL-11 mintájára, ez még egy Gen2-es cucc volt, a 90-es évekből.
NVL-11 fire control night sight (Israel), SIGHTING EQUIPMENT
Development/Description
The NVL-11 is a fire control sight unit for use on smallanti-tank rocket launchers and similar short-range direct-fireweapons. It consists of a gated second-generation night visiontelescope connected to a laser rangefinder and a ballistic calculator.The rangefinder has a maximum range of 970 m, thus limiting thetype of weapon, while the ballistic calculator can be adjusted to theparticular ballistics of the weapon within the range limitation. Thesighting process is simple, involving acquiring the target, measuringthe range, calculating the ballistic correction and applying it beforeopening fire. The use of this sight gives a night-time hit probabilityfigure which is likely to be better than the daytime figure obtainedwith conventional sights.Weight: 1.5 kgDimensions: 170 × 115 × 120 mmImage intensifier: 18 mm second-generation wafer typeMagnification: × 3Field-of-view: 13.6ºWavelength: 850 nMAverage power: 5 mWBeam pattern: vertical line, 3 mils high, 0.2 mil wideRange: 20 to 970 mRange resolution: 10 mInternational Technologies (Lasers) Ltd,
A pontos adtokat nem adhatom meg. Annyit azonban elmondhatok, hogy a rendszeresítéskor már kész volt a következő, nem pár %-al nagyobb átütőképességű mintasorozat. Azóta is várja a (mindkettő generációt) feltaláló, hátha kell valakinek itthon. Eddig nem kellett....
Ezt már 2000 körül elvetette az MH (szerencsére), ezért történt a növelt pct. képességű töltények kifejlesztése és rendszeresítése. Sem alapfegyverben ,sem töltényben nincs jobb ár/érték arányú alternatíva a jelenlegi AK-nál és a jelenleg rendszeresített töltényeinél. Mellesleg a pct. töltények újabb generációja is készen állhat a rendszeresítésre.
Egyetértek. A kis sebességű 40mm-es szólóban egy egérfing. Már 1992-ben is az volt, mikor T-falván próbáltuk a lődombnál, pedig 3 fegyverből lötték a lődomb előtti álló alakokat. Ami nem az alak lábánál robbant nem volt jó szinte semmire.... A Szöcsire is automatát akartunk volna. Jellemző, hogy máig nincs automata 40-es gránátvető rendszerben....
Szvsz inkább új alaplőszerre kéne áttérni. Pl. 6,8mm-es Remington SPC-t vagy 6,5mm-es Grendel lőszert. Tudtommal ez utóbbi kilövésére az AK fegyverek is átalakíthatóak lennének, bár az előbbi talán jobb teljesítményű...
Celzashoz? Na ne rohogtess! Te felderitesrol beszelsz most! Ahhoz okes a hokamera! Legyen! De kifelyezetten celzoezkozbol ilyet venni penzszoras!
Sok tavcso (pl. ez) egyarant alkalmas fegyvertavcsonek, kezitavcsonek es fejreszerelheto tavcsonek is. Es nekem nem tunik penzszorasnak az, hogy csak 1 tavcsovet vegyenek egy katonanak, nem tobbet.
Viszont meg mindig fentartom, hogy egyeni fegyverre ilyen technika felszerelese felesleges (ha a vilag legerosebb hadserege nem teszi, akkor a legrongyosabb miert?)!
Szerintem jo es hasznos egyeni fegyverre, de abban egyetertek, hogy nem fontos minden katonanak.
"Szerintem a csatateren alapveto fontossagu tudni, hogy melyik bokornak van bekapcsolva a motorja, mert az ellenseges jarmu." - Celzashoz? Na ne rohogtess!
Te felderitesrol beszelsz most! Ahhoz okes a hokamera! Legyen!
De kifelyezetten celzoezkozbol ilyet venni penzszoras!
mashogy kell alcazni ...; latszik, melyik jarmunek VOLT bekapcsolva a motorja mostanaban, jobb esetben az is, hogy hol ment a kozelmultban jarmu." - Ach ja! Szoval tulajdonkeppen aruhazak parkolojaban lesz a magyar honvedseg bevetve! Mert az altalad vazolt szituaciok leginkabb a zsernyakoknak kedvezo! A csatateren ki a faszt erdekel melyik ellenseges jarganynak van bekapcsolva a motorja?
Szerintem a csatateren alapveto fontossagu tudni, hogy melyik bokornak van bekapcsolva a motorja, mert az ellenseges jarmu.
"Hunterkiller-nek: azert is kell GEN3, hogy ha a buta katona bekapcsolja napppal, akkor nem menjen tonkre. :-)" - Ertem a celzast! :-D
Viszont meg mindig fentartom, hogy egyeni fegyverre ilyen technika felszerelese felesleges (ha a vilag legerosebb hadserege nem teszi, akkor a legrongyosabb miert?)!
"A tobbieknek: azert kellene GEN3 es nem GEN2, mert teljesen mashogy kell alcazni a GEN3 ellen (akinek nincs ilyenje, annak eselye sincs alcazni); latszik, melyik jarmunek VOLT bekapcsolva a motorja mostanaban, jobb esetben az is, hogy hol ment a kozelmultban jarmu." - Ach ja! Szoval tulajdonkeppen aruhazak parkolojaban lesz a magyar honvedseg bevetve!
Mert az altalad vazolt szituaciok leginkabb a zsernyakoknak kedvezo!
A csatateren ki a faszt erdekel melyik ellenseges jarganynak van bekapcsolva a motorja?