Keresés

Részletes keresés

BZoltan Creative Commons License 2020.10.13 0 0 81357

Sok okosságot mond.

Előzmény: lazaridi (81356)
lazaridi Creative Commons License 2020.10.13 0 0 81356
Hepci Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81351

Ez oké, hogy ennyire tartod, de ettől ez még nem feltétlenül az objektív valóság. :)

Előzmény: BZoltan (81349)
shiraz2 Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81350

egyetértek! a meleg év ténye nem menti fel a készítőjét hogy alkoholnehéz lett a bor. sikerült másnak jobban megoldani abban az évben.

Előzmény: loading (81347)
BZoltan Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81349

Ne aggódj :) képben vagyok... most már nagyjából látod, hogy mire tartok én egy közgáz doktorit.

Előzmény: Hepci (81348)
Hepci Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81348

Nekem úgy tűnik, ebben el vagy tévedve - a nemzetközi borakadémikus címet nem hogy egy - akármilyen - doktorihoz, de egy sima egyetemi diplomához is vicces hasonlítani.

Előzmény: BZoltan (81346)
loading Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81347

Értem, de kicsit olyan ez a megjegyzésed, mint a magyar foci válogatott sikertelen mérkőzései után az értékelés: túl sok volt a tészta, a magaslati levegő, a páratartalom, stb.

Előzmény: shiraz2 (81338)
BZoltan Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81346

Így van.. a dr. címe sem, meg a nemzetközi borakadémikus címe  sem kamu. Függetlenül attól, hogy ezeknek milyen súlya is van és ki mennyire értékeli. Én amúgy a nemzetközi borakadémikus címet többre tartom mint egy gagyi közgáz doktorit. A közgát doktori az nnyit jelent, hogy a frissen végzett közgazdász talált magának egy jól nyalható segget az egyetemen aki mellett néhány évet elalibizve eljutott a doktori címig és írt egy közepesen komolytalan dolgozatot. De legalább ezek igazak.. ellentétben a professzorsággal és az MW aspiránssággal.

Előzmény: Hepci (81345)
Hepci Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81345

Melyik címe az, ami nem kamu? :D

Ugye a nagyon hülyéknek esetleg a "nemzetközi borakadémikus" jelent valamit, de aki látott már akadémiát belülről, az tudja, hogy ez nem olyan.

Előzmény: BZoltan (81344)
BZoltan Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81344

Én a nyáron valakitől azt hallottam, hogy már rászóltak az IMW-től emiatt. Nem értem miért van erre szükség. Bőven van elég címe FA-nak ahhoz, hogy egy élelmiszerlánc marketing anyagában kellően hiteles legyen.

Előzmény: HorribileDictu (81341)
HorribileDictu Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81341

Reménykedik benne, hogy Londonban nem olvasnak madarasteszkó szórólapokat.

Előzmény: BZoltan (81329)
HorribileDictu Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81340

Így.

Előzmény: Hepci (81326)
shiraz2 Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81338

Meleg év volt.

Előzmény: loading (81328)
Hepci Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81330

Stabilan hozzák évről évre ezt a karaktert: a legvonzóbb magyar műpinó. :)

Előzmény: loading (81328)
BZoltan Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81329

És visszatért az MW aspiráns címe is. Pedig az Institute of Masters of Wines kimondottan hisztis szokott lenni azért ha valaki megelőlegezi magának ezt a címet.

Előzmény: syntaxerror (81324)
loading Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81328

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pinot noir 2018: illatban közepesnél nem erősebb fajtajegyek, amelyek ízben még visszafogottabbak. Ellenben a hordó és az alkohol ráül az ízképre. Másnap pinot noirként nem, inkább vörösborként értelmezhető. Most nem vennék még egy üveggel belőle.

syntaxerror Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81327

jep, ebben teljesen egyetértünk :)

Előzmény: Hepci (81326)
Hepci Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81326

Alföldi Merlot is el van tévedve, ezt írja a témáról (F. Attila bordocens és holdudvara a 2015-ös Bock Ermitage-t választotta a legjobb magyar vörösbornak):

 

"Gondolkodtam, honnan lenne érdemes megfogni a témát. Az első ötletem az volt, hogy vajon mit mond ez a mai magyar borászat helyzetéről. A második, hogy mit mond a mai magyar felsőbb ízlésről."

 

A dolog pont ezekről nem mond egyáltalán semmit, ellenben van egy harmadik aspektus: ez a történet kizárólag F. Attila kompetenciájáról és komolyan vehetőségéről mond bármit is.

Előzmény: syntaxerror (81324)
Benő Kemenczés Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81325

Sajnálom Ottó bácsit. Ahogy írod, tényleg remek ember volt.

Előzmény: BZoltan (81273)
syntaxerror Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81324
nagyanyo5:1 Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81323

Gyakorlat, gyakorlat:)))) A borászok mind gazdag emberek, pláne szaglásban:)))) Ismerem üket, ölég sokat fotóztam:))))

Előzmény: CAjosh (81322)
syntaxerror Creative Commons License 2020.10.11 0 0 81319

Igen 2019es volt mindharom alapbor, a hegybor is

Előzmény: Hepci (81318)
Hepci Creative Commons License 2020.10.11 0 0 81318

A Jásdi hegybor is '19-es volt?

Én a '18-ast nem bírtam meginni, annyira gyenge volt. Kiönteni sajnáltam, de éppen kellett bor valami kajához, így elfőztük.

Előzmény: syntaxerror (81317)
syntaxerror Creative Commons License 2020.10.11 0 0 81317

Ja es jartunk a Jasdi vinotekaban is Csopakon, tudom o itt feketelistas :) de elvonatkoztatva attol hogy idonkent hulyesegeket beszel, egyikmasik bora igen jo volt. Nekem tetszett az alap sorozatbol a 2019es chardonnay, a cserszegi, es a hegybor olaszrizling is, de mondjuk ezek ilyen bonyodalommentes iszogatos borok. A Loczedombi Olaszrizling 2017 kellemes kesernyet hozott de kisse savas, lehetnek akik szamara mar citromle. Ellenben a Nagykuti Chardonnay 2017 igen kellemes meglepetes volt, reg ittam igazan jo magyar chardonnayt ami tulmutat a hordo-vanilia vonalon es megis van ize, tartalma. Na ez ilyen. Hoztam egy palackot, hogy a hely szellemetol fuggetlenul is megnezzuk. A vegen egy Ranolder voros jott, evjaratra nem emlekszem, ez mindig finom de az ara tulzo.

syntaxerror Creative Commons License 2020.10.11 0 0 81316

Tegnapelott etteremben kerult elem Weninger Steiner 2016, tobb mas bor kozott. Bevallom nem ittam Weninger bort sok eve, parszor en is lukra futottam mint itt jonehanyan, de ez most hibamentes volt, kozepes testu, enyhen fuszeres kekfrankos, igaz nem volt nagy klasszis de finom volt.

 

Akadt ott meg Sebestyen Kadarka meg Pannonhalmi Infusio 2017 es ket olasz voros, egy Nero di Troia nevu es egy Coste di moro Montepulciano 2016, ezt az utobbit emelnem ki mert ez zsenialis volt. Olasz biodinamikus cucc, a cimke szerint spontan erjedt es alacsony kennel keszult. Voros gyumolcsos illat enyhe vaniliaval, izben is hasonlo, plusz kicsit beleborult a keleti fuszerpolc, leginkabb kardamomot tudtunk azonositani. Konnyed, de tartalmas es izgalmas bor, nagyon jol esett inni, szivesen innam maskor is.

syntaxerror Creative Commons License 2020.10.11 0 0 81315

megtenned hogy leirod miket fogsz kuldeni Zolinak? kulonosen erdekelne ha van 20 euro alatti magyar rajnai ami nem kenmentes es jobb mint a Sabar, de adott esetben akar dragabb tippek is jol johetnek

Előzmény: shiraz2 (81314)
shiraz2 Creative Commons License 2020.10.11 0 0 81314

a kommunikációd néha mást sugall de értékelendő az önkritika :)))

rieslingeket majd küldök azért

Előzmény: BZoltan (81306)
BZoltan Creative Commons License 2020.10.11 0 0 81313

Már rég túltettem magam a Villa Sandhal régi dolgain. Egyrészt mert rég volt, másrészt mert egyszer találkoztam és boroztam a svéd tulajjal és alapvetően egy kedves, ártalmatlanul naiv fazon.

 

 

Előzmény: Hepci (81309)
Hepci Creative Commons License 2020.10.11 0 0 81312

A Babarczi kellemes cucc az áráért, de ilyen kontextusban híg/rövid és a savai tompák.

A Sabar aktuális, 2018-as válogatásában (1229) picit több a cukor és kevesebb az intenzitás, mint az előző éviben - nem érzem jobbnak, mint az alap (Leszner) rajnaijukat. Jó hír, hogy legalább az árát nem nyomták feljebb.

Összességében pedig úgy mutatnak az említett osztrákok mellett, mintha az aldis tokajit odatennénk a Gizella Szil-völgye mellé... pedig nem a sztratoszférikus árkategóriából válogattam.

Előzmény: syntaxerror (81311)
syntaxerror Creative Commons License 2020.10.11 0 0 81311

Tegyük hozzá, hogy árban is legalább kétszeres szorzó van a labancok és a Sabar között, de ezzel együtt tény, hogy bár a hazai rajnai mezőnyből kiemelkedik, a világklasszis szint még odébb van (ha egyáltalán cél persze). A Sandahloknál az árazás már nagyjából megvan, és valóban időnként a stílus is, de azért német/osztrák rajnaikból nem nehéz összeszedni egy marokkal amik jobbak.

Cseritől én is csak a PH értéket ismerem, az nem rossz anyag de nyilván egy alap tétel. Babarczi nekem kimaradt, mit kell tudni róla?

Előzmény: Hepci (81307)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!