Egy leót bontott a kollégám nemrég. Szóltam is a fórumon. Végül megvetem tartaléknak 5000-ért, hátha kell majd valakinek, de nekem sem árt tartalékba, mert futár vagyok. Ha azt vesszük buktam 1000-ft-ot. De tudod mit? Legyen, nem halok bele.
Felrakhatod a kopott tárcsával, csak ne nagyon használd. Futárok szabályoztatni szoktuk, mert nem olcsó.
1870 a posta. Az megoldható, hogy csak 1000-et adok föl? Nekem még +500-ba kerül a feladás, szóval így 1500. Így jó neked, és akkor, ha úgy nézzük 50-50 a posta költség.
talalkozott mar valaki olyan hibajelenseggel (jelen esetben egy RS125-el), hogy az LCD tibb, mint 100 fokot mutat?
nos, nekem ezt csnalja par napja, gondoltam a hoseg az oka.. de nem, hisz most este, rendesen faztam hazafele, de ugyanugy 104-106 fokokat irt homersekletre.. ugyanakkor a hengerfejet siman meg tudom fogni, amikor o 88 fokot ir, ami lenyegeben lehetetlen, nem hiszek neki.. mi lehet a rossz?
higyjek neki, es csereljek vizpumpat, termosztatot, hogombat? vagy esetleg ez massal is elofordult mar?
lenyegtelen, hogy milyen fordulaton hasznalom, nem hul vissza sehogysem.. 4 napja meg nem csinalta.. merre kezdjem? mit javasolnatok? :-
Nem gyertya volt a hiba.Viszont már nem a dr 8-at ajánlották, hanem az új katalógus a dr 7 -et hozza.Egyébként még a dr8 is ,,új", mert 850 km van benne.Sebaj, van egy pót gyertyám....
A vezérlő elektronikából jövő csatlakozóból 2 kábel kilazult,és a rezonanciátó valszeg rövidrezárt 1 ponton.Nekem a szélescsatlakozós a motorvezérlőm....-elég ritka.Pláne hogy hegesztettem egyet, és nem kötöttem le az akkusarut.Féltem hogy drága lesz a tanulópénz,és kinyítam a vezérlőt.Hál isten megúszta.Az oldaldeklit hiába szedtem le 3 x. Felesleges.,,Automata a szikraképzés:)"
Érdekes ez a gyertya mizériád.Nekem is 250-esem van DR8EA tipusú volt a régi,a balatoni túrám elött kicseréltem a biztonság kedvéért bár a régivel is tökéletes volt,de az ujjal észrevehetően sokkal egyenletesebben járt.
Most nem rég jött meg! :D Odaadtam az 5.e-t a postásnak szóval az letudva, a szállítási költséget holnap adom föl, szóval az lehet, hogy késik kicsit. Kipucoltam nem soká össze rakom! :D Amúgy, ha a külső tárcsa kopott ki lehet próbálni? :D (Minden rendben szép vario!) :D
Hulla vagyok, ma már nem állok neki. Szerintem hétvégére nem vállalok szerelést, és nyugodt körülmények közt szétkapom. Igen, elfelejtetem mondani, Szmöre kissé elfoglalt, de megold mindent. Ámbár amikor problémám volt a fesszabommal, elküldött nagyon a 250-es fesszabcserével. Remélem sikerülni fog Neked!
Ha nincs különbség akkor az gyárilag olyan. Műanyag görgőket dobáltam bele, kopottak de még mehetsz vele. Kapkodtam, csak beledobáltam. Nemtudom hány grammosak. Mosd ki, tedd be normálisan. Szerintem nehéz görgőket adtam Neked, passz. Egyformák, az biztos.
Depi, jaja, sőt léteznek variók, amin gyárilag van egy kis felöntés, folytás végett. Kínai féldeciseknél jellemző. Turbóköszörű, 5-perc, és nem 55 a végsebesség. Menek 70-et is a kimcho-k. ( super 8-ast már csináltam )
Viszont kérdés, hogy a kuplungja le engedi e a szíjat olyan kis átmérőre. Ha pedig leengedi, jót biztos nem tesz hosszútávon a szíjnak.
Egyébként kikerülve a malossi méregdrága varió-kuplung szettjét ( a nagyobb átmérőjü szett ) perselyezik bele a 125-ös alkatrészeket a 70-es malossi hengerekhez. 150-et simán mennek, persze ez sufni tuning. Kakucs-ra ha kimész, ott hallhatsz-láthatsz brutál kisrobogókat.
Kívánok a motorodhoz egy vödörrel!!!! Induljon már be!
Sajnos nem a gyertya.....szétborítottam, véginézem az összes vezetéket.....meglett a ludas!Összerakom és cefetül megbüntetem! Egyébként nem DR8EA NGK, hanem DR7EA kell bele. -az én szervízkönvem a 8-ast írta...min1.
sziasaztok a leomra kellene nekem komplett gyürüsor ugy látom hogy elég drága mulatság az eredeti aszt ajánlották hogy gyártasak rá sokkalolcsób hol lehetne eszt megoldnai ??
Ááááááááááááááhhh, szívok mint a torkos borz!A teljes generál után, 850 km bírt ki a leom (250 ) gond nélkül.Néhány napja megjelent pár csepp olaj a gyújtás o.- dekli alatt, valamint a kipufogó is mellé fújt.Valamint gondoltam kipróbálom a karbit, amit nemrég újítottam.Mondanom sem kell, hogy csak a szúnyogok élvezték...éjfélig szögeltem:/.Lekaptam a deklit,klingeritből kivágtam az új pakolást, a piros hőálló szilót levakargattam,viszont most a brutálisan büdös Hermosal(hermetik)- al kentem be. A kipufogónál (henger) az egyik menet eddig bírta, mivel csak másfél cm -en volt .
Az előző gazdája beleszakított egy csavart (sajnos a felújításnál elkerülta a figyelmemet nekem is). A lényeg, hogy az a kevés menet sem fogott már,ezért kifúrtam, és 10-es menetet , és tőcsavart kapott(ehhez persze a blokkot félig ki kellett kapni,mert a váz útban volt). A kipufogóba beleQrtam egy tűzkarikát, majd áttettem az új karbit....Elindítottam de, nem pörgött fel rendesen..., Üzemanyag, levegő ellenőrzés után visszaraktam az eredeti karbit.....a jelenség ugyan az. Szikrával van a gond.Lekaptam ujra a gyújtás deklit, a felső holtponthoz állítottam, majd úgy dobtam össze. Az eredmény ugyan az.
A gyertyát pipástól rátettem egy rongyra, pár milliméterre a blokktól, egyik ujjamat félig bedugtam a gyertya helyére hengerfejben, ...majd indítóztam. A szikrát adja a felső holtpontnál, viszont a gyertya inkább a testnél húz át....Veszek bele egy másikat....remélem ez a baja:/
Amúgy lejjeb vinni a fordulatot 70-80-nál negezebb görgővel tudsz, de kérdés, hogy mikor vált ki teljesen, onnantól mindegy, milyen görgő van benne.
Tegyél bele a gyárinál 10%-al nagyobbat.
A másik megoldás olcsó, nálam használt, de máshol nem biztos. EZ pedig, hogy a varió perselyéből (amin csúszik maga a váltó) vetess le fél-1 mm-t. Így változik a hajtás áttétele, csökken a fordulat adott sebességénl, nagyobb lesz a végseb, viszont a dinamika romlik. Valamit-valamiért. Persze ha jó a szíj, végáttétel, kuplung és rugók.
Rendben a postán úgyis megmondják. Hát én az RMS görgők két végei között nagyon minimális különbséget látok, de van amelyiknél nincs is pedig új görgő! Amúgy nekem műanyag borítású nem ferodol. :D
Drága földim! Értelmes embernek ismertelek meg! Csöbörből vödörbe? Lejárt papírok? Egy családapa nem így gondolkodik. Nézzél már malaguti alkatrészárakat. Ma sikerül jóval hamarabb elkezdenem dolgozni. Nincs ma szerelésem, de nem is vállalok, ha időben végzek. Ma szétkapom a motort, a vezérlánc szakadásom mennyi gondot okozott. Szerintem nagy bajt csinált oda bennt. Valószínü sok helyre megyek majd alkatrészekért, kérdezősködök majd, hogy mi lehet a baja a vasadnak.
Üdvözlettel a kétgyermekes motoregér.
Ui: rohadt meleg van a városban a napi 200-250-km-hez. Kivagyok már.
Létezik végáttétel, 10-év alatt vissza is jön az ára. Futárok a fehér rugókat használjuk. Akik budán hegyetmásznak könnyebb, akik a pesti síkságon, azok nehezebb görgőt tesznek be a gyári értéktől. Aki pedig lusta összejátszani a hajtásláncot, az megveszi a malossi variót.
Nem mindegy az évjárat. Van-e rendszáma? A helyedben egy tapasztalt kollégával mennék megnézni. Jó motorok összességében. Karbantartás egyfolytában igényli, mert finom szerkezet. Általánosságban hiába nézed a kilóméterórát, hogy mennyi van benne. Tekergethették, más egy városi motornál a 15000-km, mint egy hosszútávokon haszált motoron. Az ülés állapota, a markolatok, ( persze le lehet cserélni ) már sokat elárulnak. A hűtővíz tulfolyóban az olaj megjelenése már drága mulatság is lehet. Bal oldali dekli leszerelése nem nagy mutatvány, megéri benézni oda is. Hamar ráköltheted apránként egy kissebb robogó árát. Mindenféle képp javaslom, hogy tapasztalt kollégával menj érte.
Várjál! A póstán kell 5000-et fizetned azthiszem. Nekem az 1960-ft póstaköltséget kéne küldened. Nejem adta fel, mittudomén hogy zajlik. Elvileg ma megkapod. A görgőknek van két vége. Az egyik végén szélesebb a ferodol. A szélesebb részt kell a terhelés irányába tenni. Minek malossi görgő? Az a malossi variátorba kell. Neked felesleges. Azért kisebb a lyuk rajta, mert alumínium a belseje, a hagyományosnak általában réz. Jóval több alumínium kell a két fém súlykülönbsége miatt. Igen, póstáztam volna a kb 2000-3000-ft-os görgőket is.
A forumon új vagyok, motor szerelésben annyira nem, mivel a 300-as leomba az ölőző tulaj 2000 kilométert tett bele úgy h. nem volt benne csak 0.5 dl olaj (megmértük, kellett a jegyzőkönyvhöz). Ez egy 2004.05. gyátású alváz szerint
300-as gép, de már olaszba is buherhatták mert 250-es yamaha henger van rajta ami 257-re fel fúratva az előző tulaj kedvessége miatt. A motor állapotát tekintve ÚJ (felújított főtengely, új dugó, felfúrt henger új hengerszett
tőmítés), Bekarburálva tiszta légszűrő, beállított szelephézag (bár kicsit melegen is ciripel még a szelep, úgyh. az még foglalkoztat). Szóval minden csocsi.
A bajom ott kezdődik ami lehet nem is annyira baj hogy 3.5-3.8 között fogyaszt (1X fogyasztott 3.56 meg vagy 6x 3.8 körül).
Megpróbálkoznék fogyasztás csökkentéssel úgy h. a gögőket kicserélem, de sajnos nem tudom csak a geometriai méreteit a benne lévő görgőnek (20x12) a tömege ismeretlen számomra.
A legjobb az lenne ha esetleg valaki tudna mondani egy komplett konstrukciót nagy hátsó rugó, kontraszt rugó, görgő tekintetében amivel van saját tapasztalata hogy városon kívül (az alföldön) munkába járáshoz és egy olyan 80-90
km/h tempóhoz van egy végáttételt gyorsító megoldása (persze a gyárihoz képest).
Kösszi a segítségeteket."
Ez volt egy előző leírás a motor felújításáról (még talán annyi hogy Prox dugó lett bele rakva, minden a yamaha majesty 250 szervíz manual alapján, gondolok itt a gyűrűk egymáshoz képesti pozíció beállítására, gyűrű hézagok, minden méreten belül persze)
Sziasztok! Kinéztem magamnak egy Aprilia Leonardo 150-es robogot és a tanácsaitokat szeretném kérni a motorral kapcsoltaban, hogy kinek mi a véleménye rólla. Előre is köszönöm! Üdv: Csányi Szabolcs
Kipróbálom a szelephézagokat, bizti halkabb lessz. Én csak azt írtam, hogy amikor átnéztem a mociját, az elsők közt volt a membrán is. Sokat vacakoltam, míg egyszer ránéztem, hogy egyáltalán működik e? WD-40, és máris ment a paripa.
Szia, ha jók a megérzéseim Szerénél már találkoztunk pár hete egy vasárnap délután :)
Az olajgombával pár éve nekem is hasonló problémám volt, akkor nem mertem menni egy centit se pirosan izzó olajnyomással. Bontóból vettem egyet, és rövid időre megoldódott a gond, de 2 hónap múlva az is beszart. Akkor már rutinosan cseréltem, egy új gyári olajgombára és azóta tökéletesen működik. Nem árt ha utána nézel az áraknak, mert Bp-en horror összegért találtam, viszont Győrben megkaptam fele annyiért
Nem volt időm, feladta a feleségem. Levélként ajánlották, hogy adja fel, így olcsóbb. 1960-ft a póstaköltség. E-mailben elküldöm a címem, azt is küld el légyszíves. Kukáztam bele görgőket. Mosd ki, és a görgőket helyesen tedd bele. Zsír az mehet bele. A görgőket pedig azért cseréljük sűrűn, hogy a variót ne koptassa a lapos görgő. Nem a legjobbak, de még elmennek. Ha hamarabb szólsz, azt is póstáztam volna. Lehet, hogy csak reggel írok e-mailt.
Konkrétan még a menetszél is forró volt. Béke út végig- Dózsa györgy, podmanincky, nagykörút a baross utcáig. körúton egy futár elől behúzódtam a sávba, h a kocsik között el tudjon lavirozni. intettem neki, h menjél, erre mellémáll, és vizsgálgatja a mocit :)
Tetszett neki a Leo Vince.
De inkább motor, minth kifizessem az óránkénti parkolást az egyetemnél. önkormányzatok már lassan az utcán megtett lépésekért is adót fizettetnek...
Nekem nemcsak beköpi,, hanem kinyírja a gyertyát. Pontosabban mikor nem indul a gyertya a pólusok közt szikrázik hanem ha közel rakom a hengerhez akkor áthúz a hengerre. Tehát belül zárlatos lesz összeég vagy nemtudom.
Nekem akkor köpködte kitartóan a gyertyát, mikor full telenyomtam a légszűrő szivacsot olajjal. Nem tudott levegőt szívni, ezért feldúsúlt a keverék. Kimostam a szivacsot, és inkább a légszűrőház belsejét kentem be olajjal. Azóta nincs gyertyaköpés..... :)
elsoeszrevetel nem 0.6 hanem 0.06 . Hezagmerovel nezunk szelepet mikor a motor jelre van allitva.ennyi az egesz. Ja igen es ez csak a 125-150 leora igaz.
Hat nem igen talalkoztam ilyen vagy is egyszer igen h reggelente nem akart elindulni a gep csak gyertya cserevel. De ott nem a gyertya okozta hibat igazabol hanem az h hengerfejes volt a gep egy nagyon kicsit es mindig vizes lett a gyartya es az rovidre zarta
. Az azert nem indult reggelente de az minden reggel megcsinalta ezt. Szoval igy nem tudok sok okosat mondani ra igy.
Nem egeszen ertem a kerdesed. 150 Scaranal mar nekem is volt dolgom subert es subertu toresel. Akkor az a motor sem ment csak 30-al. En mostansag a leokat 0.06 a szivot es 0.1 a kupufogot szoktam allitani.
Mi neked a full folujitott motor?Mert ez igen tag fogalomnak veszik egyesek. MI lett rajta felujitva? vagy is mi lett rajta csinalva?Ha furva lett a motor akkor kell neki jopar ezer km mire minden rendesen osszeall es akkor binyony eszegetheti az olajat. Viszont tudni kell mit lett csinalva a motoron ja es a masik milyeen alkatreszekel volt osszerakva.
Van egy elég furcsa jelenség amit egy már előbbiekben leírt teljesen felújított motoron tapasztalok.:
Van úgy hogy elmegyek olajfogyás nélkül 150km-et, van amikor 80 kilométer alatt megeszik 1.5 dl olajat. Egy dolgot figyeltem meg hogy amikor 90-100-as tempót
megyek olyan 10-15 km-en kersztül 50°C környezeti hőmérksékletben (mostanában) akkor tűnik el belőle az olaj.
Amúgy összerakás óta olyan 1600km van benne, és ENI I-Ride Moto 2 5w40 (AGIP Racing 4T 5w40-es olaj volt régen) olaj van benne az 1600 km alatt olyan 3dl ment bele pluszba, de azt ahogy mondtam egy egy út alatt ette meg nem pedig folyamatosan, mert ugye figyelgettem.
Kevés az info. Mekkora a mocid? Durrog is? Leszívja az akksit?
1-db viszonylag régi akksival, mint futár, töltés nélkül 400-km-ert mentem el, rengeteg indítózással, és még félig volt. Valami zárlat lessz ott. ( 1998-as 150-esem van )
Fesszabot húzd le, próbáld ki. Ülés alatt, az idom mögött. Mehetsz nélküle, csak nem lessz töltésed. Ha a hiba továbbra is fennt áll, akkor mehetsz tovább a rendszeren. Trafóra tippelek. Próbálj egyet kölcsönkérni. De nekem nagyon nem tetszik, hogy negyed óra alatt leszívja. Zárlatra gondolok, ami károkat is okozhat.
Ma adom fel. Tegnap rakoncátlankodott egy motor. Nem volt időm. Ha nemetszik küld vissza, semmi baj. Tartaléknak vettem meg, mert hibátlan. Gagyi görgőket tudtam csak beledobni. Cseréld ki mihamarabb! Nem a görgők miatt kell időközönként cserélgetni a görgőket. A variátorod miatt kell, nehogy elkoptassa a filléres alkatrész a drágábbikat.
Kawasaki kmx 125-el endúróztam, és nem győztem gyertyával. Drága volt a probléma. Eltört a gyújtáskábel, és állandóan letestelt.
Csak mint hibalehetőség írtam, nem bizti, hogy ez a baj.
Cserélni a versenymocin nem lehetett, csak a computerrel. Utcai kmx " csak " 14000-ig forog, az meg sehol sincs a versenytempóhoz. Egybe volt öntve. Versenyekre átmókoltuk babetta gyújtásra, de ez már réges rég volt.
15-ért egy henger, ha kopott! ( ha kopott!!!!! ) Eljössz, itt van mnden szerszám, magad kicseréled 2-óra alatt. Ha elakadsz segítek. De nem bitti, hogy az a baj. Nehogy eladd, és vegyél egy másik betegágyat. Egy mocit tarts karban, normálisan.
Üdvözlettel a 13.-ker leósaik egyikétől, aki a XIV-ben hajtja le fejét esténként.
Írtam egy regényt, de elveszett. 23000-km-ert men el a gyári rotax blokkos scara 150-es. ( ma cseréltünk olaj, fék, görgő-szíj, MARKOLAT ( fontos volt ) stb. Gyári volt az olajszűrő, és a leeresztő csavaron a piros jelölés. Kis tulzással fürj tojás méretü volt a fémforgács a mágnesen. ( megdöbbentő, hogy hibátlan a motor ) Szombaton nem volt ideje kipróbálni, de este telózott, hogy annyit megy a motor, mint egy lerobbant 50-es, HMMMM? Ma szelep állítás ide-oda ( a sok jó tudásu autószerelő, mindegyik mást mondott NEKI, mást nem értünk el ) semmi javulás. Na mondom gyűrü-törés, csak hiányzik a hang. Már esteledett ( 4-óra ide-oda állítom jóminőségü sosem láttam ilyet autószerelők tanácsára ) És megnéztem a karbit. Öreg hiba! Szombaton kivettem a sublert, de nem tisztítottam meg. WD-40, és nagyon megy a moci, szerintem tuning. 120-az utazója, én ledöbbentem. Szívót 0.1-re raktam, az rendben, de a kipuff 0.15-re mondták. Diesel mozdony hangja van. Mekkorára vehetném vissza? Próbálkozzunk, vagy van normál érték?
Lepróbált, ellenőrzött alkatrész, mint most a subler nekem, hányszor szivatott már meg?
hat most mar csak lelkiekben leszek veletek.nezegetek en is itt motorokat mert hulyet kapok ha nem tudok menni motoral.Csak arra jutok mindig olcsobb kihozni az en motorom mind venni itt egyet. Tizezer koronaert csak 125 motort lehet venni agyam eldobom vagy noe elotti tipusokat. Mindig nehez az ilyen mi lehet a gond.
Hat ilyen hibaval meg nem igen talalkoztam de mondtak mar paran h az NGK gyertaval voltak gondjai.Nekem meg soha nem volt de nem jelenti azt h nincsen igazuk.Gyertya akkor is megtud dogleni ha tul eros szikrad ad a trafo egyszeruen szeteg tole. De ez csak akkor lehetseges ha valaki kicserelte a gyari trafot egy tipus idegenre.A masik ami ilyet tud okozni a rossz keverek kepzes es nem tud letisztulni a gyertya es azert doglik meg. Ez is lehet az oka.
Erdekes amitt felvetettel nem mindig az olaj hibaja h kigyulad az olaj lampa van mikor a tulnyomas szelep vacakol egy kicsit as akkor is tud ugyan ilyen tuneteket produkalni. Na meg az extrem meleg sem tesz jot a dolgoknak .Szoval azert rogton megilyedni nem kell csak akkor ha folyamatosan elo jon a hiba.
Szerencsére direktbe ritkán kérdezek , de most ismét van egy kis gondom.
A moci megzabálja gyertyákat!! Kb 2-4 hónap alatt kicsinál egy gyári értékű NGK DR8EA típusjelzésű gyertyát. Már belepróbáltam nagyobb hőértékűt is, de azt 2 hét alatt kinyírta.
Most kísérletezek más típussal hátha az kibírja???
Szerinted mi okozza, lehet, hogy túl sok ménkűt kap a gyertya , volt esetleg hasonló problémáa valakinek a közeledben?
Nem tudom okozhatja e a problémát, hogy az ac is kicsit visszaenged, és 1 hét állás utánn kb 15 20 mp indítózás utánn kel életre a moci , de azt gondolom a gyertyának ez nem árthat.
Hat igen sajnos vannak ilyenek is. Hm erdekes amit mondott de igen egz kompreszio meres sokat segithete a hiba megallapitasaban.ott eleg sok minden kiderul.Ambar nem hinnem h az lenne a hiba de a fene tudja igy latalba. A vezerles meg elugrot volna hm nem lehetetlen de azt a kompreszio meres elarulja mert akkor csokkeni ssokot. Na kivancsian varom mi lesz majd hiba. De szerintem valami piszcsicsari dolog lesz. Az szokta az embert a legjobban megszivatni.
felmész a google play-re (régen market) a telefonoddal, ott van kereső, beírod, hogy viber, letöltöd és telepítődik automatice. Onnantól minden le van írva, nem lehet gond.
A motorról.
Ma 10 felé felhívtam a szakit, kiakasztott, leírtam. Eztán feltettem mindenhová a történetet, a burgman fórumra is (mert ugyebár széles látókör :-)). Ott Tóth Laci, a burgmanosok nagyra tartott szerelője (Ő ott olyan, mint te itt voltál) besegített. A vicc az, hogy Ő is Biai, ismeri a szakit (finoman szólva sem istenítette) és rohadt nagyvonalúan pár kérdés után (kompresszió, vezérlés?? mire én mondtam, hogy 1 hete erre várok én is) megígérte, hogy rákérdez az emebrnél a dolgokra, finoman, hogy ne legyen hátbatámadós látszata a dolognak. Negyed óra múlva hívott, beszélt az "szaki" ipsével, aki mondta, hogy még hozzá sem szagolt a géphez. Erre mondta, hogy esetleg ha elakad, gondja van, besegít szívesen (azt nem mondhatta, hogy beszéltünk és én már lélkeben átadtam neki a gépet). Szóval jelenleg itt vagyunk. A gond az, hogy Lacinál hegyekben állnak a Burgmanok, mindenki hozzá megy a nyűgjével, bajával. Engem nem zavarna, ha akár egy hónapot állna gép nála ha tudom, hogy ránéz, ha van ideje, csak legyen foglalkozva vele akkor, mikor kell. Most ez nem történik meg, a "nézegetéstől" nem fog meggyógyulni.
Szóval erre mondtam, hogy B terv. Ha megcsinálja így vagy úgy a biai szaki, jó, ha nem, akkor átvitetem Érdre és elhalmozom szeretetemmel a helyi szerelőt :-)
Erdre megy azt hittem mar keszulsz postazni stockholma :-))) Na kivancsi vagyok mi van vele mar nagyon. En meg hulyet kapok h itt nem tudok motorozni pedig jo lenne mert iszonyat meretek vannak ebben a varosban nem gyozok kocsikazni.Telora meg felrakni azt a nyavajat amit mondtal hm azt sem tudom h kell. Tudom h technikai orult vagyok kocsi motor teren de szamitasteknikaban analfabeta mind alat. Spyke az van igaz azt is ugy csinaltak nekem hercegecske03 nevel.Ott lehet keresni.
Nézegette kifejezéssel élt, de még nem tudja, mitől nem indul. Kedd óta van nála a gép! Nem őrjöngtem a telefonban, de most rohadt mérges vagyok, ennyire balfasz "szakit"!Nem is kérdeztem eztán semmit, elköszöntem és leraktam.
Srácok, tényleg senki nem ismer tisztességes és Xciting 500-tól nem összeszarom magam szakembert?????
Nem teljesen ugy volt h alt es csak utana nem indult mert ahogy mondtad szetszeted.Nehez segiteni ha nincsen alaposabb elektronikai es mechnikai ismereted.
Megnéztem,de nem jutottam előrébb,a legdühítőbb az egészben,hogy tegnap délőtt mentem vele haza jöttem állt néhány órát,utána meg már nem indult,csak pörgött.
En akkor jartam igy mikor veletlen egyszer forditva volt az aku bekotve.Megkell nezni tenylegesen h hogy vannak a polaritasok az aksin mert lehet megkell forditani a kabeleket.
hat igen ezzel a mai vilag dumaval fejen talaltad a szoget :-))) tetszet jot nevettem. Most nagy igazsagot mondtal :-) De ahogy olvasom meglett itt a hiba oka h emberunk aksit cserelelt. De igy is h mik vannak.
Péntekem vettem a motort,tegnap leszedtem az idomokat,hogy lefényezzék.Az aksihoz nem nyultam,és semmi elektronikához.Csak mivel nem indult be,így gondoltam lemerült az aksi,így beletettem egy másikat.Azóta tapasztalom ezt,a piros kábelt is oda tettem vissza ahol volt(teszem hozzá én is csodálkoztam rajta hogy a piros a negatívnál van)
Ebben az az erdekes h az a kabel h vandorolt at a masik polusra.Mert azt nem mondta h aksit ki vette volna . Hm lehet nekem ilyen zavaros csak :) A vagy neki is sikerult egy olyan aksit kifogni mind nekem h forditva voltak a polusok mind ahogy a felvolt tuntetve az aksin. Ne felj csodalkoztam en is rendesen na ezt meg h csinaltak. vagy pedig tenyleg megdoglesztette a feszultsegszabalyzot .
Sajnos nem indul be a Leom tegnap este óta.Délután még minden gond nélkül mentem vele,de kb 3óra állás után,csak önindító pörgöt de úgy mond üresjáratban,nem is akarta elkapni a dolgokat.
Ma reggel szétszedtem a motort,és észrevettem,hogy elaszállt egy 20A-res biztosíték,közvetlen az aksi mellett.
Aksiból negatív sarujánál, van egy piros vezeték,ami a biztosíték táblába megy bele,onnan piros sárga csíkos vezetékként folytatja az útját,a hűtőhöz,az önindítóhoz,illetve a feszszabályzóhoz.
Kicseréltem a biztosítékot,de ahogy beletettem el is éget,és pedig gyújtáson sem volt.a feszszabályzó is melegszik.
Levelét megkaptam, miszerint Ön egy hibás önindítót keres. Nos egy telefonszámot tudnék Önnek adni. Szmöre becenéven, Fejér Attila urat keresse, ha megkérhetem csakis munkaidőben, hiszen ez egy privát telefon. Fent említett úriember az Irány u. 1-ben tevékenykedik, mint motorkerékpár-szerelő. Nyugodtan hivatkozzon reám, úgysem fog emlékezni személyemre. Telefonszáma eme motorkerékpárokban igen jártas fiatalembernek a következő: 06 30 328-32-83.
Remélem tudtam Önnek segíteni, amennyiben nem, küldjön el nyugodtan melegebb éghajlatokra.
Ui: vettem én is multimétert 2000-ért. Szép dísz a szerszámaim közt. Komolyabbnak hat, ha az is velem van.
Én megmondom neked őszintén, hogy a nehéz görgő híve vagyok, mert a könnyűnél mintha váltana egyet a a motor 50-nél(megtorpan) és megint elkezd húzni. Most 10,7 g van benne, ezzel végig dinamikus. Ha tudnál adni hozzá görgőt, azt nagyon megköszönném! Amúgy fingom sincs, hogy milyen legyen. Te milyet használsz?? Elég messze lakunk egymástól.. :(
Én annyira most még nem szívok, hogy nem motorozom, nem költök se benzinre, se erre-se arra. Ilyen melegben meg amúgysem mennék, nem vesztem meg. Az idomok itt vannak, újrértelmezem a fényezés művészetét :-) Az angol fórumon meg adják a tippeket, valaki éppen írta, hogy nála ez volt és elektromos gebasz baja volt, csere, aztán gogo. Info, egyelőre ennyit tudok tenni.
A variátor külső alu tárcsája hiányzik csak. ( 1-szer lehet szabályozni ) Komplett a cucc. Hány garnitúra, és milyen súlyú görgőre lene szükséged? Van nállam használt, több kiló. Én Budapesten lakom.
ÁÁÁÁÁ, ne is mond! Hajnalban indultam szerelni, de a hűvösvölgyben sem volt hideg reggel 6:45-kor. Délután idesüt a nap. Ha meglátom, hogy mekkora a kár a motorban, hőgutával eggyütt idegbajt kapok. Meghalni nem akarok, mert szeretek motorozni. Inkább vágják le a micsodámat, de a motorozás az az életem.
Holnap belenézek. Neked is hiányzik a vas, gondolom. Láttad milyen thermostat-ot szereltem ki ma?
Nem tudok jobb képeket csinálni, bocs. Holnap szétszedem a láncszakadásos leómat. Cserélhetünk is, ha neked épp olyan alkatrészed van, ami kellene nekem.
Álmatlan éjszakáim vannak, hogy mekkora a kár a motorban. Most a meleg miat nem tudok szerelni. Holnap végre nekiállok.
Szereltem ma egy scarát. Forrt a vize. Mossuk át, gondoltam. Előre látó volt a srác, vett bele thermostat-ot. Ok, majd eladjuk, ha nem az a baj. Nagyon szép tiszta hűtőfolyadék jött ki. Na jó, megnézem a thermo-t.
Annyira szép állapotban volt a motor, esztétikailag, és műszakilag is, hogy nem is mertem erre gondolni. Elhoztam, gyarapítja a múzeumom. ( gyüjtöm az ilyen dolgokat ) Ha nincs benne semmi, nem romolhat el. ......szép munka, gratulálok a feltalálónak......
Gagyi a fényképezőm. Hátha jobban látod, nekem még a monitorom is régi. Előlapja nincs, az kellett nekem. Görgők sincsenek, külön adta el. Tök hibátlan. 5-ért vettem tartaléknak. Annyiért a tied, ha kell.
Azt mondta kedden, hogy csüt-péntek magasságában már tud vele foglalkozni, de eleddig nem szólt. Hétfőn beugrom hozzá és lehet, hogy vörös fejjel jövök ki.
Mindenesetre írtam a kymcoforum.com-ra is, ott jobban értenek az 500-as Xcitinghoz, a hazai oldalakon haldoklik az infocsere, ott meg annyi téma van, hogy csak lestem, taiwani és amcsi buheraőrültek mekkája.
A km óra nekem tökéletesen megfelel,látom rendesen, pedig nem vagyok bagoly:) az irányjelzőnél...stb kiütve, igy ott a gyári fényét látod. A számlapot is látom, de ha neked kevés, akkor az erősebb izzó 75 ft / db.Vettem én is, de szeintem jó a gyári.
Minden km óra csal , van ami többet, van ami kevesebbet.Én a GPS-emmel szoktam összevetni.Nemigen van külömbség.A végsebesség környékén látom az ingadozást.Szerintem állj vissza a gyári beállításra ( gumiméret).....ill 1890 ért vettem új spirált kompletten.
A hátsó gumimat 70, helyett 60 as ra cseréltem,ill a 140 maradt 140, de valamiért mágis kissebb kb 2 cm - érezhetően jobban megy....
Akkor lehet nekem is ez lesz a gond bár még nem tudtam megállapítani. Idővel kiderül eszi-e az olajat. Gondolom azért így még elmegy sokáig nem kell azonnal cserélni.
Henger - dugó egyben. kaptam mellé egy NKG iridium gyertyát is, és 8 ropi volt összesen. + 1 postaköltség, de legalább ki se kellett tennem a lábam itthonról :)
vszeg jövő 7 végefelé meglesz a műtét
kiváncsi vagyok elkopott-e a hengerem, vagy csak a gyűrű a szar. mindenesetre a most vett henger-dugót tesszük bele.
hát addig ameddig nincs a henger kicserélve én lehúznám a karter csövet, hogy ne nyomja vissza és kivezetném a földre. jó szar megoldás, de legalább nem szívja vissza és égeti el az olajat.
Nekem is pont ez a baja. A szerelőm azt mondta h elkopott a henger vszeg, és attól nagy a kartergáz ami a légszűrőházban lecsapódik.
egy fórum tagtól már megvettem a hengert, ami prima állapotban van, nemsokára fel is tesszük. Addigis sűrűn ellenőrzöm az olajszintet és takaritom a légszűrőt.
Abban néztem anno, de elég nehezen akadtam rá. A szokásos feltöltési táblázatot talán meg sem találtam, hanem az olajcsere instrukcióinál volt, h 900 ml, aztán még 200 ml, és akkor van maxon, ha jól rémlik. de úgy fest az 1 lityó is elég lesz.
sziasztok nekem az lenne a baj a leomal hogy a levegőszűrőbe viszanyomja az olajat elég sokat és így a levi szürő házból csepeg (fojik) az olaj ha melegedett egy kicsit minél melegebb anál több fojik !! mi a baja ??
Az akksi jobb oldalánál (vagy lecsúszott a karburátor mellé), van 1 mikrokapcsoló.azt kell benyomni hosszan,gyújtáson.Egy kábellel együtt könnyen mozog, kb 3 cm hosszú , 1,5 cm magas, 1 cm széles fekete a kapcsoló ház, a nyomógombja meg egy áttesző v fehér, enyhén kúpos....
Egy kollégámat elkapták. ( 80-al egyirányu utcában, hiába a pizzásdoboz. 2-éve 15-ezrébe került a baromsága ) Vett sr 50-es idomokat, rezon kipufogót.
Átalakította a rezoncsövet, kölcsönzött egy műanyag hegesztőt, és ( hozzáteszem ügyeskezü srác ) 1-hétvége alatt csak a szakavatott szem tudja megmondani, hogy leo, nem pedig sr. Matt feketére festette, a deklit is, így kissebbnek látszik. Nyomtatott rá matricát!!!! Aprilia sr 50 ditech limited edition.
Baromi jól sikerült, és szinte frankó kétütemü hangja van.
Azomban ha meghúzna egy BMW X6-ost, és megfogja a kigyúrt gengszter, akkor felejtsd el a biztosítást.
Felrakom huszadszorra is, hátha kell valakinek. Nem rég bontotta egy kollégám a karambolos leóját. ( vett is az árából egy másikat ) Megvettem a hibátlan variátort, ha kell valakinek.
Ha jól emlékszem anno a gépkönyvet úgy töltöttem le, hogy aprilia leonardo 125, 150, 250 manuale. Ott van minden. Karbantartási intervallumok, olajmennyiségek, nyomások, viszkozítási adatok, stb.....Érdemes ez alapján, nem tanácsokra alapozni.
Nekem ugyan gyári csonkom van, de szerintem ha cserélni kell kiváló megoldás a simo harmónika. Gondold csak el, hogy az mennyit dolgozik a teleszkópon. Itt csak töredékét kell mozognia. 500-ft.
Igazából ezzel egyet tudok érteni, én is igy gondolom, de.. és a de ott jön, h ha kiosztják nekik, h be kell tömni némi költségvetési foltot, akkor közlekedhetsz kisangyal módjára, akkoris megszivat.
Gondolkoztam a B125-ön, de nem látom értelmét. csináltatok inkább angol jogsit, azon nincs kategória és kb sose jár le. Illetve attól még a moci nem lesz hivatalos. marad félhivatalos smkp.
Ésszel kell menni, az tény, és akkor nagyobb az esély a hatóságmentes közlekedésre. ha rendőrt látok nem tépem a gázt. lassabban megyek, meg a Leo Vince se rotyog annyira, pedig egyre dúrvább a hangja.
Helló ,nekem autósboltba vásárolható (lada vagy golf viszed mintának a csövet ) könyök dupla szöveterősítéses vízcső két bilincsel volt rajta 1200 ft kompletten ,vagy ez http://etbike.com/index.php?productID=3434, helló.
Köszönöm a részletes, választ! Az még a kérdésem, hogy a tárcsát merjem-e bontóból venni? Term csak úgy, hogy odaszólok ne lebontottat motoron van megforgatjuk. Persze ha ez így járható. Betétet meg úgyis vennem kell, mert elkoptak. Mellesleg ha minőségi alkatrészt szeretnék a leóhoz, gyárit v azt megközelítő minőséget, te hol szoktál venni hozzá? Láttam valamit régebbi oldalakon itt a fórumon, de nem emlékszem. Üdv! Köszi!
sziasztok! Ti biztos többet tudtok arról, hogy kb mennyiből lehet lepapírozni egy 150-es Leo-t? Megéri költeni rá, hogy aztán többet érjen később? Vagy esetleg hol tudnék utána nézni?
rohangáltam eddig a városban vele, de nem sokat, mert paráztam a rendszám nélküli játéktól.
lassan lerednszámozom és akkor tuti többet fogom használni.
volt egy pár kérdésem napokkal ezelőtt, de nem jött válasz.
feltenném újra, ill. kiegészíteném.
125-ös Leora a 150-es hengert és dugattyút érdemes-e feltenni? mi a költség és alkatrészvonzata?
a másik, hogy kinek van tapasztalata arról, hogy a 16000 forint körüli levegőszűrő "L" alakú "mindenkinél tönkremenő" csövét hogy lehet és mivel helyettesíteni?
Csak ismételni tudom magam. Tudják a rendőrök a típusokat. Honda lead, gilera runner, kimcho dink, nexus, stb....ha nem csinálsz baromságot, nem foglalkoznak veled.
Nem távolság. Naponta megyek a városban 2-300-km-ert. Nagyobbik fiam 14-éves. Tavaly 300-km-ert bírt ki. Idén mentem már vele 400-at, és nem is volt fáradt. Kedden viszont eljött velem dolgozni, mert lájtos napnak igérkezett. 8-óra alatt kicsinálta a városban 150-km.
Hétvégén, ha lessz végre időm, feltárom a károkat a león. Remélem nem nagy a baj. Ha nagy a baj, átalakítom. Jobban szeretem a nyomatékot, mint a fordulatszámot. Ha a végeredmény rossz lessz, legfeljebb játszok egy normális beállítást a görgőkkel, és a rugókkal. Egyenlőre csak rémálmaim vannak a láncszakadás miatt. Pici scarával járok nagy scarák-hoz szerelni. A minarelli kimegy a világból, és csak annyit eszik, mint egy kis-közép kategóriás autó.
Nincs rajta rendszám. de attól még a 7esen leszivároghatnék.
photoshoppal majd csinálok a km órába 50 ccmes óra osztást, mert igy 160ig órázva azért nem lepődnék meg, ha kételkedni kezdene az smkp jellegen :-)
Ez jó volt, tetszett, mosolyogtam rajta egy jót.
Eszembe is jutott, h totalcar forumon vki megkérdezte hogyan lehet karbis golf 1re turbót rakni. Azt javasolták kb, h vegyen 1 turbot, és ragassza fel 2 komponensű ragasztóval a motorháztetőre :)
egyébként én még emléxek vmi quad-ra aminek rotax blokkja volt, de a ccm már nem ugrik be. vmi bombardier gyártmány asszem.
meg egy dolog a legjobb teljesitmeny eleresehez nem feltetlen ilyen tungig dolgok kellenek. En jobban szeretem a gyari lehetosegeket ha letezik. En jobbnak tartom a lokethossz noveleset mind a furat noveleset. Viszont ebbe se megyek bele mert megint csak regenyt irhatnak az osszefugesek miat. mi alapjan valtozik a loero a nyomatek es azok gorbelyi milyen modon fugnek ossze. mi h terheli jobban a dolgokat illetve melyik minnyire lesz tartos.
persze h erosebb a motor egy pollini vagy mallosi hengertol. Nagyobb furat nagyobb terfogat nagyobb pover. Igaz mai korszeru blokoknal mar nem igy van. Nem csak nyobb terfogatal lehet plusz erot nyerni. viszont ebbe most en nem megyek bele mert te is meg en is hulyet kapunk az osszefugesektol.a lenyeg annyi mindig egy komplesz rendszert kell nezni es azt milyen hatasfokal sikerult a gyariaknak mukodtettni vagy is megtervezni.Anno ha csak a belso surlodasokat tudtak 1 % csokenteni a mernokok maguk ala pisiltek a gyonyortol h mit ertek el.Ilyen aprosagokon mulik mennyi ereje lesz a motornak amit hasznos munkara tud a motor forditani es nem csak ugy elves valahol mondjuk hoenergia formajaban. Es erre ijen teren sok sok pl van.csak hat erek mind penz ido es meg tobb penz kerdese.Merlegelni kel a gyartonak h eladni akar valamit meg h mennyit szerene eladni kinek es milyen celra.szoval sokmilios tenyezok ezek.
De nagyobb teljesítményt ad le mint egy gyári 150-es leo henger, nem? Gondolom akkor ha a legnagyobb teljesítményt akarjuk akkor a polini, vagy malossi 177ccm-es hengert kell felszerelni. Amit én mondjuk biztos nem fogok 100k-ért.:D
En tudom mit h kell en mar csenaltam.Recept fogsz egy scara blokot kiveszeb belole a fotengelyt es a hengert dugoval.Szetszeded a leo blokot de a fotengelycsapagyat benne hagyod egyenlore.akkor felrakod a scara fotengelyre a dugot es berakod a fotengelyt a leoblokba dugostol.osszerakod a leo ket blokfelet.Atforgatod a fotengely es ahol a dugo szoknyaja megakad egy marogepel kimarsz a blokbol anyit a atforduljon a fotengely es maradjon is res. Utana persze szet az egesz mosas az alu forgacsok miat.ezek utan kell kivenni a loe blokbol a csapagyakat ujra cserelni es mar lehet is ossze rakni. ja igen nem minden leo blokbol kell kimarni csak le kell ellenorizni nehogy osszerakot gepnel deruljon ki h ossze akad a dugo meg a blok. A kulombseg a fotengely lokethoszaban es a dugoban van. a dugatyu szoknyaja 3 mm rovidebb a 200 scaranal.
na a ganyolas ezen a motoron is megvolt.kuposfeju csavarok vannak par helyen. mikor lencsefeju imbuszcsavarnak kene rajta lennie.Legalabb nyomorult keresztkornyos csavart tett volna ra. a kesz vagyok az ilyenektol.
ebben az a vices amit mondal a scarabeo hengert lehet rarakni mar mind a 200-aset h ha a 200 csara hengeret rakod fel a leora akkor is csak 150 ccm marad. :) Micsoda paradoszon:) elmondom miert is van igy mert gondolom erdekel miert van igy. azert van igy mert nem 200 a 200 csak 176 ccm pontosan. es nem a furatnovelesevel ertek el hanem a fontengelyen valtoztattak meg a lokethosszat. igy a scarabeo fotengelynek 1 cm hosszabb a lokate mind a leo fotengelynek. ez km olyan mind a 250 es a 300 leo esete mert az sem 300 csak 264 :)
Udv!Mallossinak meg a polliminak van tuning hengere na ott a furat atmerovel nyertek plusz kobbcentit.
hat valszeg tarcsa csered lesz altalaban 8.5 mennek a 125-150 tarcsak es egy jobb minosegu fekbetet meg 3500-5000 ft kozot van. mondjuk egy ferrodo markaju. Munkahengert akkor kel cserelni ha serult a dugatyubene vagy pedig folyik a fekolaj. A masik tarcsat nem ugy cserelunk h leveszuk a regi tarcsat es mar is csavarozuk fel az ujat mert akkor megint utni fog es megint vehetsz egy uj tarcsat. A regi tarcsat leveszuk es mielot az uj tarcsat felcsavaroznak a tarcsa felfekvo feluleteit gondosan megtisztitjuk mindenfele lerakodastol oxidtol az elekbol kivakarjuk a koszt es jo alaposan megcsiszoljuk a felnin a tarcsa fefogato pontokat. Ja es nem sarokcsiszoloval meg ilyenekel csinaljuk ezeket mert sietunk mert akkor felnit is lehet masikat venni. arra van a ket kis kezunk meg a csiszolovaszon masz a durvabb oxidokra egy hantolo.
Nem vagy te egy kicsit telhetetlen!? 125 leora 300 hengert rakni?! hm ! Ezt meg kocsiknalsem lehet eljatszani h egyere csak duplajara niveljuk a kobcentimetert blokcsere nelkul. No de nem ez a lenyeg.Nem lehet felrakni mivel meg a blok is mas a 125.150 leo rotax blkos a 250 -300 leo meg yamaha blokos.mielot megerded h akkor blokot lehet e cserelni a valasz nem lehet azt sem mert mas a vaz meg a kaszni is. Igaz csak minimalisan ter el de az boven eleg h ne lehesen keverni a dolgokat.
Ott viszont más a lökethossz. Összelehet variálni ezeket? Mivel tegnap vezérlánc szakadásom lett, és kopott is volt már a hengerem, lehet, hogy utánnajárok a történetnek. Nem lenne rossz.
Tudtok-e segíteni 150-es leom van hátsó tárcsafék üt, nyolcas van benne valszeg lefékezték, de olyan szinten, hogy egy picit a kart is lökdösi a kezembe.szerintetek tárcsát cseréljek betéttel, v a munkahenger is rossz? Persze egy picit mindig beleér a sztenderen forgatom akkor lehet látni, hogy mozgatja a munkahengert.
Ma 70-nnél kb odahúztam, hogy elérjem a lámpát. Kerregés, és kigurultam félre. Vezérlánc, gondolom. Mennyi sanszom lehet rá, hogy nem ment szét a hengerfejem, szelepeim, főtengely, és a lánckerekek? 3-óra alatt hazatoltam.
Az igazság az,hogy egy Galaxy S Wifi 5.0-át használok gpsnek. Inkább ilyent multifunkciós vettem,mint egy csak navigálásra használható készüléket,mert akkor ritkán használnám. Ezzel meg mindent lehet csinálni,hála az Androidnak is.
Ami számomra fontos,hogy a kamerákat jelzi meg a sebességhatárokat 400 méterrel előtte. Sygic program van rajta,jobb mint a Tomtom.
Tudok még Skype-olni,kamerázni,gmailezni,youtubeozni,elektronikus könyvek olvasni,videot nézni..........
Nagyobb akku van benne,mint a sima telefonban gyárilag. Csak ajánlani tudom.
Én találkoztam vele nem egyszer, mármint Blagával (Ő Adamovh). Sajnos mint majdnem minden bontós, elég nagyvonalúan bánik az ember idejével és energiájával. Mindezek ellenére azt kell mondjam, hogy sajnos magyarországon még ott tartunk, hogy fotót, leírást kell kérni az adott alaktrészről, mert előfordul, hogy valakinek a jó vario más számára már hulladék. Ez egy tipikus ilyen eset volt, de mivel nem láttam a variót, ezért ez csak személyes véleményem.
Jelentés.
A motoromat tegnap elvitte egy helyi szaki, kíváncsi leszek, hogy mit mond. Nem sok kellett, hogy beszóljak neki, mert a "minek 500-as robogó", meg a "650-es gépem kisebb" megjegyzései eléggé találtak. Utálom a nagypofájú motorosokat, akik számára a robogó, a 600-1000ccm alatti gépek nem kétkerekekű motorok, hanem valami kerékpárok. De sebaj, ha felhív, hogy nem tudja, mi a baja (amire látok némi esélyt), akkor majd megmondom neki a magamét, hogy nem pofázni kellene, hanem tanulni és szerelni megtanulni. De ne szaladjunk ennyire előre :-)
Cserébe szétbontva adtam át a vasat, most minden burkolat nálam van, lehet ügyködök valami szépet :DD Persze megint beteg vagyok, gyerek bölcsivírusai minig kiütnek.
A városban több helyen van kitéve sebességmérő tábla. Én is lemértem már gps-el, mert nem akarok fotót, mivel mindíg sietünk futárok. Hajszál pontos az enyém, ha valaki be akarja mérni, kontrollnak jó az én vasam.
Havazásban is megvan a napi 2-300-km-em a városban. Hiába vettem 15-ért ablaktörlős kesztyüt, ráfagy a hó, meg a piszkos hókása. Marad a nyitott plexi a sisakon.
Nekem is nyitott bukóm van. A zártat itt a városban nem annyira találtam praktikusnak. lehajtott plexivel azért nem rossz. viszont a szagok, illatok nagyon koncentrálódnak alatta. a buszmegállóban várakozó lányoknál meg tudom mondani ki milyen parfümöt használ :-)
olaszban meg minden rotyogós vitorla méretű plexivel krúzol.
Beletettem a gyári görgőket és most hazafele megnéztem 120-at tudtam jönni vele maxba szal a 10grammos RMS görgő volt a gond most nem hogy jobban megy végre 10km/h-val, de gyorsulni is érezhetően jobban gyorsul öröm vele menni.:)
Hát szerintem nem venni észre, de mivel én variátort is cseréltem meg görgőket is így most 120 helyett csak 110-et megy az új szíjjal végre. Majd ma beletszem a régi varióból a görgőket megnézem úgy milyen.
Valószinűleg számit, mert nekem 1 számmal nagyobb moci kéne. Kicsit magas vagyok hozzá, és a vállaim se annyira keskenyek, úgyh afféle vitorlaként ülök most a gépen :)
Remélem a plexi jobban felvágja a menetszelet és akkor a fej-váll tájék kisebb huzatot kap. Plexi nélkül is oké, de ha fél óránál többet megyek, és 70 körüli átlagban, akkor elég kellemetlen már a huzat.
Tegnap énis kocsival jöttem dolgozni, de este már gurultam 1et a Leoval, szerencsére nem áztam meg.
Az új azért az új ,nem karcos nem matt, és ha csak pár ezer ft-al drágább inkább az újat venném ,de tényleg nagyon jól véd 80-90 nél még 21 fokban póló rövidgatya sem fáztam ,mondjuk kicsit bebújva mögé ,de jó csak ajánlhatom ,helló
Tényleg annyít számít egy plexi? Én a meztelen motorok híve vagyok. ( tépjen a szél ) De már annyian keresitek, lehet, hogy ki kéne próbálnom? Kíváncsi lennék rá. Persze elöbb a blokk-javítás, aztán majd nyáron 1-hét túra. Már tervezgetjük. Nagyon büszke vagyok a kis scaráimra. Ma mégis taxival mentem haza. Az alsógatyám is vizes volt. Beázott valami. Elkezdtem szétkapni, de szakadó esőben? Feladtam.
Az jóhogy nem jó nagyon nagy rá. Nekem most a Dayco az 816-os előtte a Bando 799-es volt. De gyárilag én úgy tudom 816 a méret, szal jól írod 81.6 centisnek kell lennie és 18.8mm szélesnek.
Az én Leóm kb 2 hónapja rendszámos, kb 85 ezerből lett meg a forgalombahelyezés azért lett ennyi mert + 10-s volt a kpm "óradíja" mivel motorcsere után kiütötték a motorszámot és nem leolvasható, így kaptam olyan motorszámot amit ők határoztak meg...Rotax 120... lett és még jól is jártam mivel ha netán motort kell majd ismét cserélnem akkor a másik blokkon is ugyanúgy rajtavan a Rotax 120 felirat a motorszám alatt....
Ismerős intézte az egész menetét, azért jöttem ki aránylag "olcsón" belőle, DE egyenlőre nem használhatom a rendszámot mert már 2 és fél hete a jogsimra várok... :P
Akarok cserélni, mert ez nem erre való szíj szerintem. Le lett mérve 84,5 cm hosszú... a 250-esre 87,2 cm kell. Meg találtam még egy szíjat, szerintem ez kell rá mert az írja, hogy Leonardora. Ez 81,5 cm hosszú. Nem tudnád esetleg megmérni a tied hosszát, ha szét van szedve?
Vagy valaki tudna nekem mondani egy szíj hosszúságot?
Aki tudja, h hol tudok Pesten nem túl drágán bontott (gyári) plexit venni a kormányra, az jelezzen legyen szives. Vagy akár ha itt a fórumon belül történik bontás, az is prima lenne.
70 fölött iszonyat a menetszél, remélem a plexivel (ami most hiányzik az enyémről) csökkeni fog.
Ha a papirja szerint 125ös, akkor nincs gáz. Nemtom, h motorszámból, vagy alváz és motorszámból egyaránt kiderithető-e a lökettérfogata, de ha csak a henger 150es rajta, attól még a blokkban a 125ös motorszám szerepel. Műszakin és eredetvizsgán is nézik a motorszámot, de ezesetben nyugodtan nézhetik, 125ös lesz a gép.
A honositás viszont nem olcsó. Regadó, első forgalomba helyezés előtti műszaki vizsga, forgalmi + törzskönyv.
Én utánfutókat szoktam forgalomba helyeztetni és bizony ott 35 körül van az első vizsga.
Ha nem a saját neved szerepel az olasz adásvételin (kereskedőtől, vagy másik magyartól veszed), akkor még eredetvizsga (asszem 15,5) és átirási illeték (ez nemsok, 3-5 ezer) is jön mellé. Illetve ha az adásvételi nem kétnyelvű akkor hivatalos forditást is kérnek hozzá.
Tehát a honositási folyamat még a kismotornál sem olcsó. Nemtom h ezekkel tisztában voltál-e, de ha nem, kalkulálj velük.
A két motort amit kinéztem már elkelt... találtam egy másikat de azt még honositani kell.olasz papirokkal van. papir szerint 125 ccm. de 150es henger van rajta (rotax).mit kell tudni a rotax hengerekről? nézik a ccm-et az eredetiségvizsgán? vagy műszakin?150es gépeknek mi az utazója? és a végsebessége? köszi.
Most nevetni fogsz de testelve van a feszultsegszabalyzon keresztul.Azert van a feszultsegszabalyzo testre rakva es ott a grace hidakon keresztul testelodik a rendszer. mert ha nem lene test akkor a szivato sem mukodne mert az is a generatorol kapja kozvetlen a valto aramot. Az teny h a legpontosabb meresi lehetoseget te mondtad. Az a legszakszerubb.
Ez egy nagyon szep allapotu variator mar csak egy dolog hianyzik belole az pedig a zsir.Meg mindha a gumigyuru is hianyozna ami bent tartjaa zsirt a zarofedelnel.
Pont vaterán vertek át ADAMOVH eladót kerüld el véletlen se üsd le egyik termékét se. Nekem egy kopott szart küldött nem is olyat ami a képen volt és nem vette vissza. Ne tévesszen meg a sok pozitívja!
Huha erdekes amit mertel.Ket fazis a harombol szinte semmit nem tolt. Most kell majd szethuzni a feszultseg szabalyzo csatijat es ugy megmerni egyformak e az ertekek benne. Ha egyformak akkor feszultsegszabalyzo. ha nem egyformak az ertekek akkor bizony generator csere.nem tudom h a feneben mertel 27 voltot mert az irdatlan ertek. Az aksinal meg keves 13 volt felett kell lennie min de inkabb 13.5 felett es 14.5 kozott. Akkor jo a toltes. ja igen tenyleg csunyan beszelsz. ja meg a BETA csavarhuzo :-) hozod vissza :-))) hat igen kell meg szerelgetned ahogy latom.
Ott van a képen is hogy 13grammosak a malossik, de az RMS-t tettem bele ami szintén nem jó mert nehéz mérleg szerint 10gramm kár hogy nem írják rá a dobozára hány grammos valójában.
nem hiszel el h a 13g gorgo leoba valo lenne. mert h 96-98 ig gyarilag 10.5 gorgo volt utana 98-2006 ig meg a 125-ben 8.5g es a 150ben meg 9.5 gorgo volt.A mallosi a budos eletben soha semmibe nem tett a gyarinal nehezebb gorgot meg abba sem amit o gyart.Ott valami arulas van akkor mar mind nalad.lehet romma van kopva a variod.
Igen valószínűleg annyi lehet kettő variátorom is van itthon amit nem használok mindkettőbe 9grammos görgők vannak a mérleg szerint meg van egy szett malossi is amire 13gramm van írva.
Ki fogom próbálni hogy milyen a gyári görgővel az RMS helyett.
Igen sárgás, zöldes, akkor az én tippem szerint a kevés járás lehet mer tényleg nagyon keveset használom mer még nincs meg a műszaki. Ha valami más baja lenne akkor azt gondolom hallani lehetne a hangján vagy futás teljesítményén mer nagyon szép a hangja semmi csattogó,csörgő hangja nincs és az olajat se eszi nem is füstöl.
Na mind1 majd nézegetem bizonyos időközönként változik-e a dolog.
Kopott henger-dugó-gyűrűk, vagy kopott szelepszár szimeringek.
Ettől megnő a kartergáz mennyisége, és mivel csak a levegőszűrőbe tud távozni, ezért viszi magával a működés során keletkező olajgőzt is, ami a légszűrőben lerakódik.
Ha sárgás-zöldes a lerakódás, akkor előfordulhat hogy túl keveset jársz a géppel, és nincs ideje a párának eltávozni az olajból.
Rosszabb esetben az olaj a hűtővízzel keveredik, de ekkor már csipegeti a hűtővizet is.
Sokan úgy vélik, hogy az olaj lerakódás kezdődő főtengely-csapágy hibára utal.
Véleményem szerint ez nem igaz, de én sem tudhatok mindent..... :)
Hát 9.5 grammosként vettem, de 10grammot ír mind2 mérlegem is, viszont a malossi 13grammos görgőkre is 10grammot írnak. Ami előtte volt az 9grammos a mérleg szerint... Nem tudom, hogy a digit mérlegeim szarok-e vagy a görgők.:D
Az nagy baj ha a levegőszűrőből ilyen zöldes színű olajat törlök ki? Gondolom a karter cső viszi bele.
Ránéztem az olaj szintre is MAX felett volt szívtam le belőle bár tudom amikor cseréltük többet öntöttünk bele, de a könyv azt írja le kell szívni ha MAX felett van. Mi történik amúgy ha a MAX felett van használva?
Sajnos nem jött össze a motorvásárlás,mert mert jóval örgebb leo volt mint amiről küldték a képet,illetve porcokra szedve,és szarrá húzva a kasznija,és ezekről nem volt szó,így ott is hagytam.
A másik kérdésem,hogy a 1998-as Leok már az újabbik hűtőráccsal jöttek ki,mert találtam egy másik mocit,amiről azt írják hogy 98-as de viszont nem sűrű a rácsa,illetve hátul az indexek is lámpában vannak benne.
A hejedben inkább az újabb típust venném meg, a régebbihez szét kell húzni a blokkot, ha elmegy a vízpumpa simmeringed. Viszont írtad, hogy Olasz papírok. Az sem egy egyszerü menet.
Venni szeretnék egy leo 150-est. ki is néztem kettőt. Az egyik 99-es évjárat,nagyonszép külsővel,rendszámos. A másik az már az újabb modell. De olasz papirokkal. Az érdekelne leginkább hogy a két motor között milyen különbségek vannak? Ha van egyáltalán...csak egy külső ráncfelvarrás történt? vagy javitottak is valamit a tipus hibákon, gyerekbetegségeken? munkábajáros motort szeretnék, napi 50km. fogyasztásról tudnátok valami adatot mondani? utazósebesség?
Énmegértelek, de a motoreladás ne legyen személyes ügy, ez nem a becsületről és a rálöltött összegekről, személyes érzelmekről szól. Te is írod, hogy ha most nem megy el ennyiért, akkor majd jövőre még kevesebbért, mert akkor kevesebbet fog érni neked. És jól jársz ezzela verzióval? Fenét, még kevesebbért fog elmenni, mint most szezonban, ráadásul inflálódik a pénzed is, satöbbi.
Nehéz ezt megélni, de inkább most bukj kisebbet, mint jövőre nagyobbat. Sajnos ez így megy, nagy szerencse és jó érzék kell ahhoz, hogy a megvett és használt járművet valaki pár évvel később többért tudja eladni, még árában sem. Én azt mondom (hidd el, végigmentem ezen az úton párszor), normális hirdetéssel, jó fotókkal és őszinte (de nem saját renomét és alkupozíciót rontva!!) hozzáállással előbb-utóbb jön valaki és elviszi. A komoly vevő reggel jelentkezik és délután már elviszi a gépet, nálam a szombaton-vasárnap jövök emberek alapból kiestek. Amikor én árultam a gépemet, egy gyerek nagyon meg akarta venni, de csak elhalogatta két nappal. Másodnap jött volna, hívott előtte, mondtam neki, hogy fél órája vitték el a motort, ezt bukta. Olyan mérges lett magára, hogy azt hittem szétveri a telefonját, de leszartam. Szóval a komoly vevő jön és van pénze, nem nyammog még telefonban sem. Aki ilyen, attól sokat ne várj a későbbiekben.
Igazad van,hívtak egy páran igaz nem kezdett el alkudozni csak azt akarta tudni hogy érdemes e elindulnia 100 km-ről mert ha nem úgy néz ki élőben ahogy a képen akkor nagyon rosszul fogja érezni magát.Nem hitt nekem,és persze azóta se jelenkezett.Biztos azt várta hogy csengessek nála,és még adjam oda 200-ért.Erről ennyit.Olcsón biztos nem adom,legalábbis az idén.Ha megmarad majd jövőre már kevesebbet ér a számomra is,majd akkor vihetik.
Kösz. Nem azért adom el mert rossz,és nem bántam meg mikor megvettem.Nagyobbat akarok,500-as nexust vagy 600-as Kawasakit,Yamahát.Pár éve volt már egy,most megint elkapott a gépszíj!
En nem szeretem merni lehuzot csatival merni a dolgokat mert elszalad a a feszultseg es akar fals adatot is kap.szeretem ha terhelt adatokat jobban szeretem mert pontosabbak.A masik amire figyel h sima savas akasit sem szabad 14.5 V felett tolteni.Zselesnel meg 14 volt a hatar.
Bár az én kérdésemre nem kaptam választ, azért én válaszolok a Tiédre.
"elméletileg mehettem május1-óta csak akkuval????" Tutira nem. Az akku töltés nélkül max 6-10 indítást bír, és ha lámpával közlekedsz, akkor ennyit sem.
"a fesszabnál váltó áram van ahol mérek ugye?"
Ha Te ott váltóáramot mérsz, akkor zárlatot okozol, jobb esetben csak a műszert ba....od el, rosszabb esetben magát a generátort is.
Váltó feszültséget kell mérni! (~ACV)
Első körben pucold meg az akkusarukat.
Ezután mérd meg az akku feszültségét (-DCV) álló helyzetben. 12.3-12.6V környékén kell lennie.
Indítsd be a motort, mérd meg ugyanígy hogy emelkedik-e a feszültség. 3000-es fordulat körül, 13-15V között kell lennie (az akkusarun).
Ha nem így van, akkor állítsd le a motort. Húzd szét a fesszabályzó csatlakozóját. (Érdemes levenni az egyik akkusarut is).
Indítsd be a motort, és tedd a műszert ~ACV állásba. (Kb. 45V-ot fogsz mérni, ehhez állítsd be a méréshatárt.)
Mindhárom sárga kábel között kell mérned. A műszer polaritása nem érdekes, mert váltófeszültségről van szó.
Meg kell vizsgálnod minden lehetőséget (ez 3 mérést jelent). Mindegyik két sárga pont között 3000-es fordulat környékén kb. 45V-ot kell mérned.
A minap feltettem a Toreómat netre, jelentkezett is egy ember Budapestről, a második kérdése az volt hogy a 110ből mennyit engednék...:P hát mondom elkell jönni megnézni és utána meglátjuk mire jutunk, meg hogy neki utiköltség stb...hamár látja hogy nem helyi a motor és elkell mennie érte netán, és már egyből az utiköltségen aggódik,akkor minek engem hív fel, miközbe látta a hírdetésen hogy Kecskemét, mértnem keres vlamit pesten vagy egyáltalán minek akar robogót venni, ha a fáradtságot nem veszi hogy eljön és megnézi!?
Telefonál, kérdez pár hülyeséget, fontos dolgokat ritkán, már ott alkudozik. Ha netalántán az éterben egyzség van, még nem biztos, hogy elmegy, biztosra ígéri, de elmarad. Ha elmegy, meglátja a kasztnit és már akkor eldönti, hogy nem veszi meg, mert a kiglancolt sokkal szebb, lehet, hogy agyhalott, de szebb... A vásaárlók nagy százaléka nem ért a motorokhoz, műszaki analfabéták, satöbbi. Az alkudozásról nem is beszélve, de ez beletartozik a játékba. Menj fel a netre, nézd meg a rendszámos árakat, olyat, ami külsőre megegyezik a tieddel nagyjából, vonj le a legolcsóbból 10%-ot minimum és megtudod, hogy mennyiért vihetik ela gépedet. A leonardonak rossz híre van, mert romhalmaz a magyar átlag.
A ráköltött összeg meg nem érdekli a űz érdeklődőt, mert az lehet rossz is.
Én már sajnálom, hogy eladtam a 250-es madisont :-( Nem pöcsölnék most itt, mondjuk legalább a pénz nem megy, mert nyugton vagyok, ha így megy, még 3-4 hét és meglesz a szervizszámla :-)
Ne mondj ilyet, mert tényleg kimegy :-) Tedd fel a viber nevű progit az android telefonodra, kíváncsi vagyok, működik ott kint is a magyar rendszerrel. +36 a szám, fontos.
Tegnap megcsináltunk ezt-azt a gépen, főleg kábeleket, de a gép nem röffen be. Marad a szerelő, ennyi volt. Jaj nekik és nekem :-DD
Töltés nélkül is elmegyünk annyit. Add el 300-ért, hátha elviszi valaki. Kívánom, hogy sikerüljön. Veszel egy másik betegágyat? Gondolom másra kell a pénz. Szezon van ugyan, de a leóknak nincs nagy kereslete. Most mindenki 125-öst vesz a különbözeti vizsgájához.
Kinek mi a sok. Ha 300-ért elmegy akkor is bukóba vagyok.Tudom sose kapom vissza mint amennyiben van de nem egy leharcolt darab és nem kell minden 20km után szerelgetnem.Két hete a balatonra mentem le vele egy hétvégére(780km-ert mentem) és semmi gondom nemvolt vele.
Igen! Azért jártunk Hozzád, mert lehúztál minket. Ha berakom én a fesszabot, kuka lenne. Te mértél rá, és kiderült, hogy a generátor car. Szerintem nem csak Érdiek jártak hozzád.
na most mert azt mond h en egy rohat lehuzos ember voltam :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Jol teszed semmi baj nincsen ezzel amit csinal csak is dijazni lehet h segiteni akarsz.
Nem kell keresni. Én vagyok az asztalos. Pénzt nem kértem senkitől. Maradok a 2-ütemnél. A saját tapasztalataimat megosztom, és ha nem fáj, segítek is másokon, ha tudok. Nem mindenkinek van fölösleges pénze szerelőre. Sokért dolgoznak.
Nincsen kedvem vissza keresni de valaki mondta h szerelobol lettem asztalos o meg forditva asztalosbol lett szerelo . na nalam ez nem igz van en csak ikeas butorokat rakok osze amit csak ossze kell csavarozni meg szegelni es kes.Hetfon viszont meglesz az elso szerelesem is. Sportvakont kell szereleni.Megtudtam mennyi itt a melodoly egz kombfej cserere azt hittem hatast dobok :). Kicsivel kell kezdeni de be fogg itt indulni itt az elet. a masik romat sem egzy nap allatt epitettek. ja igen kedden szerdan nem vagyok tengerjaro hajon logatom a labam majd.
Mai napig ketyeg a nagy vas. Évente egyszer, kétszer nézek rá. De a blokk is elnyűhetetlen. Régen tettek bele anyagot. Én meg is mondtam Neki, vagy sikerül, vagy letörik a szelep.
A kábeleket rakd vissza. A két kék kábel ott is lehet. Felesleges a külön test. Sőt jobb ott ahol volt. Nekem a fesszabtól hátrafelé van, csak érintkezzenek.
Kezel szelepet csiszolni?! ki az az orult aki ilyeneket csinal?Azt meg az ontveny hengerfejeknel meglehetett csinalni csak a kemenybetettes hengerfejeknel annyit er mind halotnak az elesztö.
Hat szerettel varlak csak jol oltoz fel mert itt hajnalban akar 9 fok is lehet. ja meg iszonyat kod. Nem ertem meg mindig mit nem ertesz? Mikor mondtam h a generatort a generatornal merd.mindig is a feszultsegszabajzot mondtam es annak csatijat.A feszultsegszabajzoba meg 6 db kabel akkor 3 sarga 2piros es egz kek.Most mar remelem erted. A masik a ha azt mondom kerek akkor ne lengescsillapitott nezt.most ez csak pl volt. A volt meresel nem gond az ugz o csak jo helyen merjetek vegre egyszer.
Az asztalos iskolámban ezt nem tanultam meg. Az élet viszont hozta magával. Télen lekapom a hengerfejet, és forróvíz alá teszem. 2-ütemben vagyok inkább otthon. Gondolom más a hézag egy generálozott vason. Az infókat megkapom, ha új dologgal találkozom. 3-napig állítgattam egyszer egy xr-t, mert kézzel becsiszolták a szelepeket. Mire " bekoptatta " magát a fészekbe, nem is tudom hányszor állítottam be.
Én úgy tanultam az iskolában,hogy 20 C fokon kell beállitani. Te másként vagy honnan van az információ? Tegyük fel,hogy teljes motorfelújítás volt a gépen! Először felmelegíted az egész blokkot a szelephézag beállítása miatt vagy nagyobb hézagot állítasz?
Egy srác szeretne a fórumról szelepet állítani. Kontrasztrugót cserél, meg ijesmi. De szelepet még nem állított. Nem javasoltam neki, de megígértem, hogy küldök képeket, ha állítok. Ez történt meg ma.
Csak ilyen gagyi képeket töltöttem fel eddíg is. Nem mai a fényképező. 1-tizedre állítgatom, 2000-km-enként. Mivel futár vagyok a kilóméter nem sokat mond. Többet pöfög üresben, mint más motorja. Inkább ha hallom már.
Ma kicsit szerelgettem, Benéztem a szelepfedél alá. Feleslegesen. Lefotóztam, de el ne rontsd a gépedet!!!!!!
Szelepfedél leszed. ( legyen meleg a motor, ahoz állítsd be ) Gyertyát érdemes kivenni, könnyebben forgatod 13-as kulcsal a vezértengelyt. ( csak jobbra tudod, ne ijedj meg ) Ha a szelephimba görgői simán elforognak, akkor kell mérned. Van egy tőcsavar, és egy kontra anya a szelephimbákon. A szelep, és a himbák közt egy kis golyó szerüség. Na, a gyólyó alatt a szelep teteje között kell mérned, és a tőcsavart a kontra anyával állítgatni. Nem kis meló. Inkább ne kezd neki. Reád bízom!
Reggel csörgött a telefon: Zoli! Azonnal gyere, nem indul a mocim! Karbi tisztítás, és ment dolgozni. Pár percet késtem Vakond kollégától, nem lett meg a hiba. Elindulok, a következő sarkon lefullad. Indítom pöcc-röff. Kicsit odébb megint leáll. Eljutottam a lehel piacig, bevásárlás. Nem indul. Egyszer csak elkapja, és elindultam haza. Hősök terénél nyeha, csak alapjárat. Aztán már az sem. Kitekertem a leeresztő-csavart, nincs anyag. Inkább hazatoltam. Napra pontosan majdnem, hogy elmorzsolódtak a csöveim a tankba. Szintén ac-pumpa, mint neked. Szétkaptam, átvezetékeltem az egészet, a teljes rendszert. Meg pár dolgot, mint szelep-állítás megcsináltam. A baloldali kipuff szelepet kellett csak állítanom, hála.
Látni a törött csövet. Most új az egész. 1-évet bírt ki, most drágábbat raktam bele.
No nem tudok menni mert meg mindig stockholmba vagyok es nem all szandekomba most egy jo ideig itt lenni . majd megyek haza de azt nem most lesz. mondom szolok anyameknak es akkor tole megkapod.
remélem valakit érdekel, ha nem akkor is leírom, mert engem a történés boldoggá tett. :P
végre le fogom tudni papírozni a leomat, vettem a német Ebayen egy papíros vázat. hurrá.
arra gondoltam, hogy ha már úgy is szétkapom az egész mocit, hogy átépítsem, egy úttal a 125-ből 150est csinálok.
kérdés: van-e valakinek elfekvőben 150es henger dugóval normális áron és mennyire kompatibilis a 125-ös és a 150es henger egymással. én úgy tudom, hogy 125 le 150 fel és minden megy tovább. talán egy tömítésszett kell még hozzá és pont.
urak, a válaszokat előre is köszönöm, további kellemes 7 végét.
Mi a franct mertetek ti?ennyi aramal egy 2 w egore nem elög. Holl a feneben mertetek ki azt az aramot melyik csatlakozonal? A feszultsegszabalyzo csatlakozojanal kell merni es em masholl. minden csatiban legalabb 9 voltnak kell lenni.Nem tudsz venni dbra sehol sem.Talan az apriliaban horror osszegert. Max 10 csomagban tudod venni 25000-ert annyit meg szerintem nem szeretnel venni.Otthon meg van eleg sok minden a raktarban szoval minden elado most most. Ha kell szolok haza odamesz es oda adjak neked.
Köszönöm a gyors válasz már megvan a baja nem tömődés volt hanem pontosan nem értek hozzá keresztapám a szaki és ő csinálta meg a tankba van valami vákumcső 3 cső is van abból kettőn egy óriási szakadás "lyuk" tátongott és nem tudott vákumot csinálni nem tudott elég anyagot felszívni !
Majd meglátod. Van 3 feljövő vezeték. Leírunk mindent papírra, illetve az akksi-töltésed, ennyi. Felrakod a fórumra, és talán már aznap megvan a hiba. Adatok legyenek.
Ej ej nem vagzok otthon es mar megall az elet?! Hm mi olyan nehez egy gerator meresen?A feszultseg jaro motornal nem mehet 13.5V ala es nem mehet 14.5 fole.A legjobb a stabil 14 volt.Az elmondasod alapjan feszultsegszabalyzo gond lesz leginkäbb.A generatort a a feszultsegszabalyzonal lehet kimerni .harom sarga vezetek van es valtoaram van benne.
Menj el az Irány u 1-be. Azthiszem XV.-ker. M3-as mellett. Horror árat fognak mondani, de van ott egy ismerősöm, nem fogják szétopni a motorod. Beceneve: szmöre. 2-méteres vörös nagydarab ember. Ha odagurulunk ketten bizti megcsinálja, de drága.
Maradtam a 150-esénél. De 5-perc volt az egész. Nem ismerek kimondott elektromos szakit. A szervizek drágák, és én nem hagynám ott a motorom. Ugorj ki svédbe Szeréhez. Nem kell útlevél, mi bajod lehet?
Nos. Nekem lefüstölt a fesszab. Olyan füstöt tud csinálni, hogy ne tudd meg! Szere kicserélte, időm nem volt, kedvem sem. Lebacott, 5-perc alatt átforrasztotta. Hála, hogy rámért multiméterrel. Rossz volt a generátor. Vagyis, ha kicserélem a feszabot, hiába mentem le érte Székesfehérvárra, azt is kilökte volna. Elektromos szaki kell hozzá. Olcsób lehet egy szakember, mint a próbálkozások.
Jah, én azt hittem 5mm is van, akkor nem olyan rossz az :) mondjuk olyan 3,2 lehet kb. Picit hullámos csak, nem vészes. Majd meglátjuk milyen lesz a fékhatás az új betétekkel.Köszi neked az infókat!
Esetleg még más véleményét is meghallgatom, hogy kissé kopott tárcsákra érdemes-e megvenni a GoldFren-t vagy elég az RMS.
A 3mm az már nagyon para? Mennyinek kéne lennie újan? Csrélném én azokat is, de a gyári új darabja úgy emlékszem 10000 felett van... :S Válla nincs a tárcsának. Üdv!
Ugyanaz gyakorlatilag, erősebb valamivel. Ha nem csinálsz égbekiáltó szabájtalankodást nem fognak megállítani. De a leók is azon a listán vannak, mint a gilera runner, kymcho dink, honda lead, piggio hexagon, stb, reggelig sorolhatnám. Ha vadásszák a rendszámnélküli nagyrobogókat, kiszednek téged is. Zsebbenyúlós nagyon.
A futárkodás folyamatos-gyorsítás-lassítás. Ha fék nélkül körbemegyek a földön nyílván nem kopik. Napi 16-órában viszont kap a fék, és az erőátvitel is. Van mit szerelgetnem. Rád bízom, de ha már van válla, én lecserélem a tárcsát. Nem nagy használatnál mindegy, meg a 3mm-es tárcsáidnak is mindegy már sztem.
Egy olyan kérédsem lenne,hogy egy 125-ös rendszám nélküli használata,tehát 50-esként,az nagyon gáz?Gondolom sokan használják így.Rendőr mennyire macerál?Kinek milyen tapasztalatai vannak?
És a másik...a 125-ös és a 150-es között milyen különbségek vannak?
Értem ez alatt a méretet,tehát külsőre miben másabb?
2 havonta??? :D Azigen! Hány km van a robogódba ha nem titok? :)
Nekem gyári minden fékalkatrész a León (fékbetét gondolom biztos volt már cserélve előző tulajnál), szóval elég akkor az RMS, te azt mondod? Én nem megyek vele olyan sokat, nagyrészt munkába járásra használom, de azrét szeretnék biztonságosan megállni és azt is hogy ne koptassa el a tárcsákat a betét. A tárcsák kicsivel 3 mm felett vannak, szóval annyira azok sem az igaziak már.
Mint futár, olcsót használok, mert a tárcsákat is sokszor cserélem. Acél fékcsöveim vannak, különbséget ezért aztán nem érzek. Sokszor sárosodnak be nekem, max 2-havonta cserélek betétet. Rms-t használok leginkább, de a féktárcsádtól is függhet a betét típusa.
Fékbetétcsere előtt állok és egy hozzáértő tanácsát szeretném kérni.
Szóval egy veszprémi robogóboltban 3 márkát ajánlottak a 2002-es, 150-es Leómba:
- Ferodo : kb 7000Ft/pár
- RMS: 3000-3500Ft/pár (körülbelüli ár, az eladó nem tudta pontosan)
- GoldFren: 5400Ft/pár
Szóval a kérdés ugye hogy melyiket vegyem. Azt halkan leírom hogy a Ferodo 7000-ért nekem sok, azt csak leírtam ide példának. A GoldFren-re mondta hogy az 5 legjobb fékbetét márkában benne van ez a cseh márka. Az RMS meg elvileg a gyári fékbetétje a Leo-nak, ez egy olasz gyártó.
Igazából nem szeretnék sokat költeni, mert elöl-hátul cserélnem kell a betéteket, én az RMS-sel szemezek, de ha azt mondjátok arra a márkára hogy azt inkább hagyjam mert sz@r, vagy felkeményedik/nyikorog/gyorsan kopik/gyorsan koptatja a tárcsát, akkor megveszem a GoldFren-t, és fogyókúrázok pár napot.
Szóval aki jártas cserében írja meg hogy melyiket vette/veszi, azt is megköszönném ha tapasztalatot is írna, miért jobb egyik márka a másiknál.
Végáttétel alatt erre gondolsz? Ez 10%-ot hozna a végsebességen? Próbáltad már esetleg?
Más: Ma tankoltam omw maxxmotion 100-as benzint és meglepően jobban ment tőle a gép nem gondoltam volna én is abba a hitbe voltam, hogy kamu az egész nem éri meg. Viszont ma bekalibráltam az alapjáratot most csinálhatom megint mer 95-s benyához állítottam be most meg a 100-as miatt magas.
Ha a malossi görgők egy helytelen beszerelésnél így elkopnak, gondolhatjátok a vario állapotát.
Összevissza voltak forgatva, variónak annyi. Örülhet, hogy nem csapódtak ki egy erősebb fordulatszámnál.
Vannak ilyen cuccaim, leginkább kis 2-ütemüekhez. Gyüjtöm ezeket. Lassan múzeumot nyitok már. Lyukas membrán, szoknya-nélküli dugó által tönkrement főtengej, ami megforgatta a csapágyat a kartel-ben, stb....érdekes módon akarnak emberek spórolni.
Ha szétszedted a variót, lehet, hogy rosszul raktad vissza a görgőket. Tud csattogni, és meg is zabálja a variót hamar. A két vége más a görgőknek általában, és nem mindegy, hogy hogyan rakod be. 125-150-esnek a hajtókarozása 20-ezertől kb, de majdnem ennyi a tömítések, simmeringek.
Köszönöm a segítséged, az ötleted nagyon rendben is lenne, csak a stobi a gond. De azért ennyire nem kell rohanni, hétfőn-kedden elviszem szerintem, ha szombaton csak nézünk bután a fejünkből kifelé. Nem tudok mit tenni, majd beszélek hétfőn az emberekkel aztán döntök.
A verdámban furcsa nyikorgó-nyöszörgő-búgó hangok kezdtek el jönni kb 3 hete, ma befeküdtem alá, a baé féltengely gumiharang szerteszakadt, zsír benne alig... Ó, igennnn
A hangot nem tudom mi lehet. Dugulásra gondolok. 2-fúvóka van a karbiban, és a szivatóé. A kisebbik dugulhatott el, de kipucolhatod az egészet. Érdemes beépíteni egy szűrőt, ha nincs. Zivatarban tök jó, ha nem kell az út szélén szerelni. Remélem csak ennyi a baj.
Minden jót kívánok először is. Küldhetnél képeket a csajokról is! Mind szőke gondolom.
Ez jó! Te mint autószerelő asztaloskodsz, én mint asztalos futárkodok, és szerelgetek.
Depinek tudnál valami ismerősödtől pár órára intézni egy strobit? Kivinném neki, hátha kiderül valami gyújtáshiba. Bár a leírtak alapján nem mozdulhatott el csak úgy.
Fogyasztás csökkentésre inkább nehezebb görgőket használunk. Kisebb fordulaton már összenyomja a variót, elkezd indulni a kuplung, és kicsapódnak a pofák. Mi futárok a fehér rugókat szeretjük. A kihajtás létezik, 10%-ot dob rá végbe kb. De mire visszajön az ára, addígra a Marsig is el kéne motoroznod vele.
Strobim nekem sincs. Ha tudsz szerezni, a következőt kell teni. Felső holtpontot bejelölöd filctollal a varión, és a deklin, egyvonalban. Gyújtáskábelre rácsipteted, és felvillan, mikor tekered a motort és gyújtást érzékel. Ki veheted a gyertyát. Picivel hamarabb kell villannija, minthogy a két jelölés együtt állna. Előgyújtás. Ha tudsz strobit szerezni, szívesen segítek, telón bizti megtalálsz.
Reggel neki állok a leómnak, tegnap állandóan lefulladt, meg durrogott. Kín szenvedés volt zuglóbol kispestre, és vissza. Legaláb 1-órámba telt. Tutti dugulás. De ha valakinek volt már ilyen, és nem dugulás, megköszönném a segítségét.
A forumon új vagyok, motor szerelésben annyira nem, mivel a 300-as leomba az ölőző tulaj 2000 kilométert tett bele úgy h. nem volt benne csak 0.5 dl olaj (megmértük, kellett a jegyzőkönyvhöz). Ez egy 2004.05. gyátású alváz szerint 300-as gép, de már olaszba is buherhatták mert 250-es yamaha henger van rajta ami 257-re fel fúratva az előző tulaj kedvessége miatt. A motor állapotát tekintve ÚJ (felújított főtengely, új dugó, felfúrt henger új hengerszett tőmítés), Bekarburálva tiszta légszűrő, beállított szelephézag (bár kicsit melegen is ciripel még a szelep, úgyh. az még foglalkoztat). Szóval minden csocsi.
A bajom ott kezdődik ami lehet nem is annyira baj hogy 3.5-3.8 között fogyaszt (1X fogyasztott 3.56 meg vagy 6x 3.8 körül).
Megpróbálkoznék fogyasztás csökkentéssel úgy h. a gögőket kicserélem, de sajnos nem tudom csak a geometriai méreteit a benne lévő görgőnek (20x12) a tömege ismeretlen számomra.
A legjobb az lenne ha esetleg valaki tudna mondani egy komplett konstrukciót nagy hátsó rugó, kontraszt rugó, görgő tekintetében amivel van saját tapasztalata hogy városon kívül (az alföldön) munkába járáshoz és egy olyan 80-90 km/h tempóhoz van egy végáttételt gyorsító megoldása (persze a gyárihoz képest).
nekem a leomal tegnap az történjt hogy jöttem hazafele 33 fokba és az utolsó 3km en megált azzal kezdődött hogy adott egylüktetve kerregő hangot més megált aszt hittem benzin baja lesz elég kevés volt benne haza érve öntöttem bele anyagot és aszt csinálja hogy beindul pöcre néha nagyon minimális gáz kell neki alapjárat gyönyörűszép tökéletes de amit a gázhoz érek 1mm is elmozdítom leful a motor. :(
Mi baja lehet kérlek segítsetek !! A választ előre is köszi!
Bagatel, ja :-) De tényleg, még szerencse, hogy idekint vagyunk Bián és nem kell kijárnom naponta szórakozni vele. Tököm öccse, pörget a ki tetű, de nyista. Trafót kicseréltem, detto.
Kaptam pár helyi szaki elérhetőséget a kereskedőtől, akihez járok, jófej volt, mondta, hogy simán van, aki elküld a búsba a márka miatt, van, aki meg szeret elszöszmötölni, mert olyan alapos. Egyre jobb, ha szombaton nem jutunk eredményre, maradnak a "szakik".