Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Valóban, a PA-63 9,21X18 lőszere acélmagvas VOLT. Viszont az a lőszer, amit a rendőrség a fegyvereibe kap, ólommagvas. A sárgaréz hüvelyről lehet megismerni, meg a BM MFS fenékjelzésről. A rendőrségen már az AMD-k lőszere is ólommagvas. Egyedül a géppuskákhoz és a távcsöves puskákhoz van acélmagvas lőszer.
Minden egyes rendőr, akinek fegyvere van, kétszer vesz részt lőgyakorlaton. A második a vizsga, amin a lőszámok miatt 37 darab lőszert kell ellőnie. A másik egy felkészítő lövészet (természetesen az van előbb) a vizsga lőfeladatokra szokás gyakoroltatni az embereket. Olyankor a lehetőségek függvényében 50 - 100 darab lőszer jut.
Na persze ez kb. 2 éves információ, amikor én utoljára a rendőröknek lőkiképzést tartottam, akkor így volt.
Egyre kevesebb rendőr mert nem részt venni, ugyanis a parancsnokának jelentést kellett írnia minden egyes távol lévő beosztottjáról. Na már most egy főkapitánynak írandó jelentés senkit nem lelkesített.
Mivel ez a rendszer már kb. 10 éve folyamatosan megy, egyre kevesebb a nem megfelelő lövő. Akiket addig gtyakoroltattunk, amíg ki nem jött belőlük valami.
Lövészként az volt a jó ,hogyha jött a Honvéd vagy más sajtó akkor felvettem a kámzsát és már nem is kellett szerepelni. Most így az önkéntes száműzetésemben a kommendánsoknál sajnos nem lehet elbújni. Őszintén megmondom nem vagyok oda ezért a melóért de mint mindent, próbálok vagy csinálni jól vagy sehogy. Én választottam. Így mindennap belenézhetek a tükörbe és nem kell a napi "hazaárulással" küzdenem. Itt nem imitálni kell, hanem csinálni.Itt nincsenek "egyenlők" itt nem lézengenek százan amíg ugyanaz a tíz dolgozik.Aki nem alkalmas az nem fér be! Ezért aztán ez a pörgetős dolog egyre többször kerül terítékre. Tegnap előtt Veszprémben, ma szegedi iskolában, jövő héten Debrecenben. Még messze van a tökéletestől de nem gyakorolhatunk minden nap, hiszen szerteágazó a munkánk. Rendész szolgálat, díszelgések, forgalom szabályzás, bútorpakolás, "segítés" és még sok sok más. Röviden, én voltam. :-) Ez maradt az álmaimból. De emelt fővel járok!
"Acelmagvas loszer: vagy 20 eve nem HASZNALJAK" Ez így teljesen nem igaz. A PA-63 9X18-as katonai lőszere acélmagvas volt. Ezt a fegyvert pedig csak néhány éve cserélték le.
Akkor megegyszer: (gyk. kb ennyi ideje, hogy skorpio-uzi-mp5 van azoknal, akiknel esely van a fegyverhasznalatra).
Egyebkent 2008.januar 1-en meg NEM csereltek le a PA-63-t.
Ez így teljesen nem igaz. A PA-63 9X18-as katonai lőszere acélmagvas volt. Ezt a fegyvert pedig csak néhány éve cserélték le. A fegyverboltokban, az önvédelmi fegyverekhez árult lőszer ólommagvas volt, de még ilyen helyeken is felbukkant hébe-hóba néhány doboz a piacra dobott hadikészletekből. A 70-es, 80-as években gyártott katonai 9X18-as lőszerek lövedékében egy zömök, gomba alakú acélmag található. Először én sem hittem, de aztán kíváncsiságból egy kilőtt lövedéket kettévágtam, és tényleg benne volt az acélmag.
Vajon milyen gyakran kötelező lőgyakorlaton részt vennie egy fegyvert viselő "gyalog"rendőrnek? Mennyi lövést ad le akkor szolgálati fegyverével? Mi történik, ha nem vesz részt a gyakorlaton, nem teljesíti az elvárt szintet?
Igen. Reméljük. Lehetne azzal kezdeni a dolgot, hogy a rendőröknél nem áthatoló (Luger FMJ) és acélmagvas (43M) lőszert használnának, mint most...
Acelmagvas loszer: vagy 20 eve nem HASZNALJAK (gyk. kb ennyi ideje, hogy skorpio-uzi-mp5 van azoknal, akiknel esely van a fegyverhasznalatra).
Luger FMJ: mibol gondolod, hogy meg ugyanaz a loszer van a hasznaloknal, mint ami a Moszkva teren volt? (termeszetesen a korzeti megbizott mas dolog, naluk meg FMJ van, de ok ugyse lonek).
mondjuk ez a Martinusz kijelentés is kiveri nálam a biztosítékot:
"...A másik választási kényszer a területvédelem, vagy az expedíciós műveletek kérdésre? A magyar NATO nagykövet szerint ez is csak látszatellentmondás, hiszen a szövetségnek mindkettőre képesnek kell lennie, már csak azért is, mert mindkét művelettípust azonos képességekkel kell kezelni. ..."
nincs különösebb problémán az értékeléssel, de kicsit rózsaszínnek tűnik számomra, hogy 2002-ben milyen tökéletes lett a honvédségünk, de belefér. De mi az a politikai katasztrófa? És ezt egy önálló Nemzetőrség kezelné???
akkor még egy alkalmazási lehetőség: kiterjedt épület, sok elkövető. Egyik oldalon jelentős hanghatást kelteni, másik oldalon csendben bemenni, ekkor kisebb zörgést a nagy hanghatás elnyom (mellesleg figyelemelvon).
Ilyenkor jó ha van ez az opció.
De, amit Dani mondott az is legitim, sok civil közelében minek pánikot kelteni nagy hanghatással, ha az adott szituációban a hanghatást nem tudod használni megfélelmlítésnek.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy vajon a magyar rendőrség mikor használja a hangtompítós fegyvereket és mire?
Túszejtők "őrszemének" kiemelése volt itt az egyik tipp, ami jónak tűnik. Csak az a bibi, hogy a hangtompítók nem tudják elfedni a zár csattanásának a hangját, épületharcban tehát zárcsattogás/hüvelycsörömpölés mindenképpen van. Ha valaki hangtompítóssal lövöldözik, akkor is. Nyílt téren meg lelövi a mesterlövész. :)
Véleményem szerint bármilyen hangtompítós fegyver nem tipikus rendőrségi fegyver, hanem inkább mélységi felderítők/különleges egységek fegyvertárában és akcióiban van helye és értelme. SZVSZ. :)
Normálisabb országokban (Skandinávia pl.) polgári célra is legális és teljesen elfogadott a hangtompító használata...mindek zajongjunk feleslegesen ha nem muszáj?
Oszt érdekes, pont azt a katonai területet nem találták meg, ahol hajdan valóban voltak rakéták. Igaz siló ott sincs, hiszen légvédelmi rakétának nem kell siló.
Szerintem a járőr a hangulatától eltérően beállított. A hangulata szerint harcijárőr és a gaz ellen bármikor gyühet de a katona AK ja be van biztosítva.
Tehát szerintem beállított, ha pedig az akkor pedig éppen azt fotózták aki kéznél volt.