Keresés

Részletes keresés

tuzson Creative Commons License 2000.01.23 0 0 7
A kamusoppingos szemüvegről tudna valaki saját tapasztalatokat átnyújtani?
Számítógép elé kéne valami igazán jó megoldás.
Előzmény: Filburt (-)
moga Creative Commons License 2000.01.23 0 0 6
Filbur!
Mivel magam is hasonló cipőben jártam, csak azt tudom elmondani, hogy én hogy döntöttem.

Mivel nekem elég erős a szemüm, nagyon fontos volt, hogy vékony legyen! Igy üvegből csináltattam ( Zeiss Lantal 1.9) , tükrözésmentesítéssel.
Pöpec, vékony, nem karcolódik! Ne feledd, hogy minden optikai eszkösz lelke a jó minőségű lencse!

moga

eMM Creative Commons License 2000.01.23 0 0 5
Esetleg extraként a Moon X betétesen (biztos van ilyen) is el lehet gondolkozni.
Nekem hálistennek nem kell még szemüveg (kop kop),de 1 igazi Darvas féle Moon X-et mét 15 éve (!) nyúzok a számítógéphekhez , még a mai szupermonitorok korában is sokat segít,az egyébként nagyon érzékeny szememnek.
mokusleqvar Creative Commons License 2000.01.23 0 0 4
A fényre sötétedô üveg egyrészt nagyon drága, másrészt annyira sose sötétedik be, mint egy napszemüveg. (Ha érzékeny erôs fényre a szemed, akkor érdemesebb talán dioptriás napszemüveget csináltatni.)
És ha esténként nem akarsz minden fényes dolgot kétszer látni, akkor rakass fel csillogásmentesítô (nem tudom, mi a rendes neve) bevonatot.
Én egyébként kontaktlencsézem egy fél éve, és elég jók a tapasztalataim.
Filburt Creative Commons License 2000.01.23 0 0 3
Azt az optikust én is ismerem, de még nem néztem be oda.
Az extrák azért lennének érdekesek, mert napi 48 órát dolgozom gép előtt és néha nem ártana valami jó kis szűrés.

Bizalom: a szemészeten régebben a kezembe nyomtak egy névjegykártyát, hogy oda menjek, "mer az jóóóóóó". Hát, nem tudom... Minőségben túl sok különbség nem lehet, legfeljebb árban...

Szerintetek érdemes az UV-vel foglalkozni?

A lukas lencsékhez visszatérve: ha nem használ, legalább árt? Vagy beülök vele a gép elé és akkor nem is kell szemüveg, "elég" az? Vagy egyáltalán: akkor minek szemüveg? Kicsit ködös nekem ez a rész /hunyorgok is keményen! B-) /

Filburt

Csokis2 Creative Commons License 2000.01.23 0 0 2
Na, komolyan. Nekem annak idejen hasonloan egyszeru, natur lencsem volt. (A lencse nem volt egyszeru, de az mas teszta.) Akkoriban meg keves extra volt, en csak a fenyre sotetdo uvegre, meg a mua. lecsere emlekszem, de az elso k... draga volt, a masodik meg nem birja a karcolasokat, hat mindkettot ki is hagytam. En elsosorban a szemeszemre hallgatnek ilyesmiben (semmikepp nem az optikusra, aki gyakorlatilag ellenerdekelt fel az uzletben), aztan merlegelnek, mi mennyibe kerul es megeri-e nekem. Az sem mindegy, hogy melyik optikushoz mesz. Mivel szemed csak egy van (na jo, ketto :) ), erdemes megbizhatot valasztani. Nekem akkoriban a Tobias valt be, a Margit-hidtol kicsit delre a Bem rakparton.
A lukszemuvegrol nemreg eleg eliteloen nyilatkozott egy szemesz orvos a Kossuth Radioban. Azt mondta, hogy van amikor ez hasznalhato es jo is, de ez a csodaszerkent valo beallitas egy baromsag. Bocs, hogy ilyen altalanos voltam, de szerintem mindenben szakembert kell megkerdezni, en nem nagyon hiszek az altalanosan elfogadhato "jotanacsokban", foleg ha az egeszsegemrol van szo. Konkret javaslatot adni a neten keresztul meg szakember sem fog, mert akkor az nem orvos, hanem maga a Nagy Gyurcsok. :-)
Előzmény: Filburt (-)
Vajk Creative Commons License 2000.01.23 0 0 1
Filburt,
Attol a szemuvegtol a latasod nem javul, illetve akkor, amikro nezel, elesebben latsz, de gyogyulas nem erheto el vele. Probald ki otthon: egy kartonlapot szurj ki es meglatod, ha a lukon at nezel,akkor elesebbek lesznek a targyak. Amugy eppen ezert hunyorog sok rovidlato, hog igy elesitse a latasat.
Előzmény: Filburt (-)
Csokis2 Creative Commons License 2000.01.23 0 0 0
En mar evek ota nem hordok \0-0/-et, de emlekem meg vannak rola.
Előzmény: Filburt (-)
Filburt Creative Commons License 2000.01.23 0 0 topiknyitó
Hali!

Négyszemű vagyok és lassan lecserélném az előtét optikát. Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy ki milyen extrákat (UV szűrés, színes üveg, stb.) rakat a szemüvegére, illetve egyáltalán milyen extrák vannak és mit érdemes használni. Ja és az sem mindegy, hogy milyen keretet érdemes szerintetek lőni. Eddig esküdtem a "semmi extra csak bírja a strapát" típusúakra, de hátha tudtok még jobbat. B-)

A cég ahol dolgozom ugyanis beszáll a költség egy részével, úgyhogy most valami tuningolt cuccot szeretnék.

A másik kérdésem ez lenne: a tv- és kamushopping nagyon nyomat egy bizonyos szemüveget, amin kis lukak vannak, illetve egy másikat, amin egy állítható méretű luk van középen. Ezekről mit tudtok? Van aki ilyet hord és javul tőle a látása? Részemről elég szkeptikus vagyok a kérdésben. De hátha tévedek!

Na várom a véleményeket!

Filburt

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!