Ugye rosszul hallom, hogy gúny van a hangodba? Odáig eljutottunk, hogy egy fél pályás paszt mindenki tud adni, illetve elkapni. (persze Sebin kívül, de tőle ezt senki nem is várta el) Lerohanásokkal pedig még magasabb szintre emeltük az amúgy is magas kondiciónkat. (Bár mikor fogok én bárkit is lerohanni) Tehát mester így számoljon ezután velünk. Hatan sajnos komolyabban a taktikai repertoárunkat nem tudtuk bővíteni, dehát ezt úgyis csak edzőnk útmutatásai alapján tehetjük meg.
AVE!
E-mail ment.
Amúgy az "esélylatolgatást" nézve, úgy érzem komolyodik a topic:-))))))
Pedig ki fog esni és a Hódmezővásárhely nyeri a bajnokságot a Spartacus és a Túrkeve előtt! A zöld-fehérek kénytelenek lesznek beérni az 5.-6. hellyel!:)))
Ulrik Wilbek neve szinte összeforrt a dán női kézilabdával. Az északi ország válogatottja az ő irányításával robbant be a világ élvonalába, s jutott fel a csúcsra. Alig több, mint egy év leforgása alatt olimpiát, Európa- és világbajnokságot nyert Dánia az edzőzseni irányításával. A kiváló szakember immáron évek óta a kontinens egyik elitcsapatát, a Viborgot irányítja, ám most úgy érzi: eljött a búcsú ideje, a következő szezon végén befejezi.
Ulrik Wilbek, a világ egyik legeredményesebb mestere befejezi edzôi pályafutását
"Nem érzem magam fáradtnak, de 24 évi edzősködés után, amiből az utolsó ötöt a Viborgnál jószerivel változatlan játékoskerettel dolgoztam végig, szükségem van a váltásra – mondta Ulrik Wilbek. – Úgy érzem, hiányzik a motiváció, talán a csapatnak is jót tesz majd egy új edző. Kis híján mindent elértem, ami a kézilabdában elérhető, igaz, nem sikerült megnyernünk a Bajnokok Ligáját, és a Dán Kupa is hiányzik a győzelmi trófeák közül, de talán ebben az utolsó szezonban ez is sikerül majd.”
A mester 2003 nyarán hátat fordít a sportágnak, s egy darabig hallani sem akar kézilabdáról. Igaz, a visszatérés lehetőségét sem zárja ki. "A jövőben szeretném magam kipróbálni az élet más területein is, de a visszafelé vezető kaput nem akarom végleg becsukni – vallott terveiről. – Ha egyszer újra kedvet érzek az edzősködéshez, elsősorban egy külföldi csapat jöhet szóba.”
A dán közvéleményt természetesen váratlanul érte Wilbek bejelentése, annál is inkább, mivel az edzőt még kétéves szerződés köti sportigazgatóként a bajnokcsapathoz, de mint kiderült, a megállapodás egyik kitétele lehetőséget ad neki a távozásra. Alighogy napvilágot látott a hír, máris megkezdődtek a találgatások az edző jövőjét illetően. Vannak, akik tudni vélik, Wilbek az új koppenhágai szupercsapathoz, az FCK Handballhoz készül, mások külföldi sztárklubokkal hozzák hírbe, de biztosat legkorábban egy év múlva tudhatunk meg...
A Cornexinél szerintem sok múlik az első meccseken. Ha elkapják a hmm... "rutinosok" a fonalat, veszélyesek lehetnek bárkire. Ha nem, akkor viszont elkedvetlenedhetnek (de szép szó:)) SZVSZ.
Nem vitatom valóban elszalad velem a ló, csakhát én még ilyen zabolátlan csikó vagyok . :-))) A sorrendre meg ÁMEN! Bár a Cornexi nem fog odakerülni :-))))
Azért volt, hogy a Nagy Ancsa, Kulcsi, Piga fémjelezte csapatot bajnokesélyesnek kiáltották ki, aztán csak 3. hely lett belőle...
A tavalyi évben viszont pont az ellentéte volt, jól leírták előre a csapatot, aztán egész formás kis évad kerekedett belőle. És lesz ez még jobb is, nagyon remélem!
A szívem csücske nekem is ez a bajnoki végerdmény lenne, bár szerintem sajnos a Dferr még fent marad a dobogón (bárcsak ne lenne igazam). A bajnoki cím megszerzésére én igyekszek minnél kevesebbet gondolni, de most szerintem is erősen benne van a pakliba. Mondjuk ránk is férne már, hogy végre 13 év után újra bajnok csapatot ünnepelhessünk a városba, és ahogy a többi csapatunkat látom, az ennek megszerzésével járó lelki teher a lányokra hárul. Sajnos én az elöző bajnoki címünknél, '90ben csak 13 éves voltam, így egész máshogy éltem meg, mint ha most sikerülne a lányoknak. (Bevallom szolidabb volt akkor az ünneplésem :-)) Újra itt a 13 szám, úgyhogy ennek most sikerülnie kell :-))
Megértem az érzéseidet az esélylatolgatások kapcsán, ezen nincs is mit vitatni. Én csak azért vettem a bátorságot, hogy figyelmeztesselek, mert néha nagyon elszaladt veled a ló az értékelésekkel kapcsolatban. Persze az ETO-t szívesen sorolják hátrébb a valós erőviszonyához képest de szerencsére mindig rácáfoltak a "szakértői" véleményekre. Szerintem a csapatunknak komoly esélyei vannak a bajnoki címre. Mindazonáltal a Cornexi sokat erősödött és idén már nem csak 3 csapatos lesz a bajnokság. Nem lepődnék meg ha a végeredmény 1. ETO 2. FTC. 3. Cornexi 4. Dunaferr 5. Debrecen lenne. Sőt adja isten, hogy igazam legyen.
Visszatéve Fafához! Nagy tévdést azt hinni, hogy Fafának Győr egyedüli kedvenc „székhelye”. Ammerre jár, virágzik a rét és mindig talál egy-két szál rózsát..... Igaz Fafa?
Én is voltam Fafával Győrben, de akkor másról lett híres az a kirándulás, nem a lányokról. Hogy is volt az Fafa?
Ha legközelebb is lesz ilyen, szóljál lécci. Még csak egyszer voltam, akkor jól éreztem magam (a labdát még nem annyira :))) Ha dobsz egy mélt, megadom a számomat. Köszi!
Tudod, hogy én az ETO-val kapcsolatban nem tudok visszafogott lenni és nem is akarok. Márpedig az nyilvánvaló, hogy a "szakújságírók" kinek a helyére várják a Cornexit. Ugyanúgy mint évek óta, aztán már nem is emléxem mikor kaptunk ki tőlük. Talán 3 éve? Ezért vagyok rájuk és nem a Fehérvárra kiakadva. meg persze tény, hogy sokakkal ellentétben én, azt gondolom, hogy semmi extra nincs a Cornexi igazolásaiban. Delit nem is tudom mikor láttam utoljára jól játszani. Tavaly is biztos éremesélyesek voltak, minket meg a 4-5.helyre vártak - aztán tessék. Most megint ugyanez a helyzet. végigvertük fél Európát, mégis megint minket akarnak "lelökni" a dobogóról. Röhejes. És erre a "szakírók" is rá fognak jönni, csak ők nem fogják beismerni, néhány általad is ismert ok miatt.
A közelmúltban -- csatlakozva az ország 14 hasonló szerveződéséhez -- Hódmezővásárhelyen is megalakult az olimpiai barátok köre. A kör programjában az olimpiai eszme népszerűsítése mellett a sporttörténeti ereklyék és emlékek gyűjtése, sporttörténeti kiállítások szervezése, a városba érkező olimpikonok fogadása és Vásárhely "sportcsillagainak" népszerűsítése szerepel.
A vásárhelyi kört elsősorban helyi neves sportvezetők és sportolók alapították, de már tagjaik között tudhatják az 1964-es tokiói olimpián aranyérmet nyert egykori vásárhelyi vívót, Tóth Gézáné Juhász Katalint, a 2000-es Sydney olimpián még vásárhelyi színekben szerepelt úszó olimpikon Risztov Évát, a Hódiák SE két válogatott atlétáját, Vári Beátát és Szabó Lászlót, valamint az Európa-bajnok kézilabdázót, a szintén Vásárhelyről indult Kirsner Erikát. Ehhez az illusztris társasághoz csatlakozott legutóbb az első válogatottságán túllévő kézilabdás, Asztalos Judit és edzője, Farkas József is.
Egyszerre örülnek és szomorkodnak a dunaújvárosi szurkolók. Boldogok, hiszen a női kézilabdacsapat legjobbja, Bojana Radulovics babát vár, ezért nem tudott a lányok segítségére lenni az idényben. Sok mindennel számolt a Dunaferr és Mocsai Lajos szövetségi kapitány, ám a hír váratlanul ért mindenkit.
Főtt is a feje Kiss Szilárdnak, az újvárosi csapat edzőjének, mihez kezdjen a balkezes jobbátlövő nélkül. Mindenesetre a csapat gondjai megoldódtak, Bojana pedig boldogan várja gyermekét.
– Szeptember közepére vagyok kiírva – mondta az alig két éve a világ legjobbjának választott Radulovics. – Már alig várom, hogy meglássam a kisfiam. Alig másfél hónapom van a szülésig. Már a baba nevét is megbeszéltük a párommal: József Benedek lesz.
Radulovics és párja, a Dunaferr elnöke, dr. Szabó József pár napra elutazik pihenni, aztán mihamarabb visszatér, hiszen szüksége van egy kis pihenőre. Mindenesetre, az anyaszerep mellett háttérbe szorul a kézilabdázás. A klasszis játékos még nem tudja, hogy folytatja-e vagy sem. Sok mindentől függ, hogy visszatér-e a pályára.
Mi múlt hét vasárnap tartottunk egy "rövid" 2,5 órás edzést a sportcsarnokba, csak olyan spontán volt az egész, hogy összesen 6-an voltunk, ezért a technikai (ön)képzést részesítettük előnybe.
Balázs!
Szerintem ne írd le előre a Cornexit, mert könnyen meglepetést szerezhetnek. Ismerem a véleményed velük, illetve az új igazolásokkal kapcsolatban, de szerintem igen szélsőséges álláspontra helyezkedtél, ami könnyen visszaüthet.
Tény, hogy a leigazoltak, nem friss tehetségek, hanem öreg rutinok, de ettől még nem rossz játékosok. Mikor az ETO-nál épp arról beszéltünk, hogy a játékosaink nagyon tehetségesek és fiatalok, de rutintalanok akkor visszatetsző ha a rutinos öregeket leszóljuk. Sz'al szerintem kissé visszafogottabban!