Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Nem akarok kukacoskodni, de az vitatéma, hogy hol lépett a dicsőséges Vörös Hadsereg hazánk földjére, és melyik volt az utolsó "felszabadított" magyar település. A porblémát az okozza, hogy mi a trianoni megegyezést felrúgva a 45-öt megelőző időszakban "kiterjesztettük" határainkat. Olybá tűnik, hogy a téma igényel némi történelmi ismereteket, minek én híjában vagyok, csak gyanakszom, hogy az ügy a számítottnál bonyolultabb, ha mélyebbre is kívánunk ásni .
Mielőtt olvastam volna a hsz-odat jutott eszembe ugyanez. Tisztelet az áldozatoknak, Tisztelet a túlélőknek ( sajnos egyre kevesebben vannak )! A politika - politikusok meg K.... be a f...m!
Bocs de ez fél-Off volt. Kérek engedélyt kijelentkezni.
"Most agyalnak azon hogy a sok sok bevándorlói vízumkategóriák mellé létre hoznak egy kimondottan katonai bevándorló vízum alosztályt." - Megyek! Meg harcmezon is jartam mar!!!
Nállunk most az átlag kezdő ( hovéd ) hetente olyan 820 AUD ot visz haza plusz rahedli extra ( orvosi ellátás lakáshitel fizetés stb stb ) E mellett nincs elég jelentkező !
Most agyalnak azon hogy a sok sok bevándorlói vízumkategóriák mellé létre hoznak egy kimondottan katonai bevándorló vízum alosztályt.
...Különösen kritikus méretűre csökkent az élőerő kulcsfontosságú eleme, a legénységi
állomány, alapvetően a honvédség vonzerejének csökkenése (versenyképtelen
jövedelem és juttatások) következtében...
(Kicsit furán jött le a másolás a pdf.-es szövegből. De jó, hogy nem kell hangsúlyozni részeket. Vagy az ÁSZ-nál már így szerkesztették? :-D Itt a topikon meg rendszeresen megállapítottuk ugyanezen tényt, ugyanezen szavakkal!)
Úgy látom ezt még nem kezdte el a forum kivesézni, de nehogy elsikkadjon: "Jelentés a Honvédelmi Minisztérium fejezet működésének ellenőrzéséről", Magyar Állami Számvevőszék, 2009 április. http://www.asz.hu/ASZ/jeltar.nsf/0/98D0992FA554661DC125758C004BE1DC/$File/0905J000.pdf
Ha jól látom egy csomó olyan dologra rávilágítanak, ami a hivatalos retorikából kimarad. Z
A történelem során nem először fordul elő, hogy átírják a történelmet. Ilyenkor utólag könnyű megítélni, hogy ki tett helyesen és ki nem. Akkor és ott ez közel sem egyszerű.
Eskük és fogadalmak: szavak és gondolatok, amelyek értéktartalmát elméletileg akár szubjektíven is lehet értelmezni. Ugyanakkor nem ez a jellemző, hanem a közfelfogás. Jahhhh!!!!! Hogy időnként az is változik? :(
OFF Ez egy népszerű nézet, "kissé" általánosító és elfogult. Volt aki felesküdött a bábkormányra, volt aki nem. Minden esetre a túlnyomó többségük (már ami még volt) folytatta a harcot és végül elesett, megszökött vagy hadifogságba esett. A szerencsésebbek amerikaiba. ON
Nem a 99% dezertált, vagy állt be az oroszokhoz a sajátjai ellen harcolni.
1944 oktober 15-en tobb mint 99% cserbenhagyta a sajatjait, amikor hazaarulo es eskuszego modon nem allt ellen a megszalloknak es az oket aktivan kiszolgaloknak.
A "turbómagyarnál" leálltam a veled való beszélgetésben. Ezen a szinten nem folytatnám mit jelent az alkotmányunk és a törvény a honvédelemről. Ezek szó szerinti idézetei is "turbómagyarkodásnak" minősülhetnének. Ezt a megbélyegzést pedig nyögállományú honvédtisztként nem érezném az általad sugallt értelemben elégségesen degradálónak. Nyugodalmas jó éjszakát!
OFF Szerintem a többség akkor is tette a dolgát. Nem a 99% dezertált, vagy állt be az oroszokhoz a sajátjai ellen harcolni. Az más kérdés, hogy ezt - megszállva - hogyan tanították. Egyébként hozhattad volna példának a Nagy háborút is, esetleg 48-at. Ott sem a becsület elvesztése volt a jellemző. Még a bitó alatt sem. ON
Távol álljon. Nem divatból tettem le én sem. Egy hivatásosnak is jelent annyit az esküje, mint egy turbómagyarnak az ővé, ha nem többet. Már csak azért, mert a törvények betartásáról és betartatásáról is van benne valami.
Nem engedem, hogy ezügyben olyat kérjenek rajtam és társaimon számon, amit a jogalkotó nem tett bele. Ha valóban katonatiszt voltál, ugyan azokat az esküket tetted le, mint én. A közös nevező pedig az, hogy se neked, se nekem nem volt jogunk értelmezgetni és variálni az értelmét. Ha nem tetszik, le lehet lépni. ilyen egyszerű. De az én hátam mögött ne álljon olyan fegyverrel a kezében, akinek a hadsereg által elfogadott értelmezéshez képest saját értelmezési változatai vannak.
Attól nem lesz eskübb az eskü, mert istenengemúgysegéjjennel fejezi be valaki.
A "A Magyar Honvédség megsemmisült" temakorhoz, 2007-ben ez volt nekunk (magatol ertetodo modon ebben nagyon sok olyan dolog is van, ami nem harckepes):
Felesleges karikírozni, vagy gúnyt űzni az esküből, bárki teszi is. Valamikor (a magyaroknak is) jelentett valamit.
Mikor? A kerdesem nem koltoi, tenyleg kivancsi vagyok ra. (Amiben biztos vagyok: 1944-ben nem jelentett semmit a katonak tobb mint 99%-anak. Akkor ennek nagyon durvan megfizette az arat az orszag. Pontosabban meg fizettjuk.)