Keresés

Részletes keresés

egy hazafi Creative Commons License 2019.12.13 0 1 383

És milyen jövőképet vázoltok fel a magyaroknak és Magyarországnak a jelen helyzet alapján? Vagy legalábbis milyen jövőt alapoznátok meg a mában az ország számára?

Előzmény: Vevegyő (371)
barkasarja Creative Commons License 2019.12.13 0 1 382

Itt már ketni olvtárs elmondta a lényeget.

Én még annyival egészíteném ki, hogy míg a szomszédainknál az ún. nacionálkommunizmus/-szocializmus tombolt - az "eszme" már akkor is megtűzdelve soviniszta elemekkel -, ami a hamis mítoszokkal és hazugságokkal a nemzeti érzés erősödését volt hivatva szolgálni, addig nálunk a szintén hamis nemzetköziségre (ma kozmopolitizmus) való nevelésre fordították a hangsúlyt, ami egyúttal a nemzeti érzést, (ezek nagyjábó összefoglalva: "magyarkodás", "árvalányhajas búsmagyarkodás", "köldöknéző múltbarévedés" = "bugrisság" "maradiság", stb.) volt hivatva gyengíteni...

Előzmény: politicalbox (378)
barkasarja Creative Commons License 2019.12.13 0 2 381

"Hát ez kérem a nacionalizmus."

 

Hát nem, de nevezd, aminek akarod!

A lényeg az, hogy amit a románok és a szlovákok csinálnak (de sajnos a többi területrabló szomszédunkra is jellemző), szerintem meg a meghatározások szerint is sovinizmus (lásd alább), amibe fasiszta elemek is keverednek.

 

Ezekre az államokra jellemző a más népek iránt gyűlölet (esetünkben ez elsősorban ellenünk irányul), amit az oktatáspolitikájukkal érnek el (elsősorban történelem), amelynek segítségével olyan meghamisított, és hazug propagandaanyagot sulykolnak a tanulók fejébe, amelyek alkalmasak, és erősítik a mások- vagy más népek iránti gyűlölködést...

 

sovinizmus – ‘a nemzeti felsőbbrendűséget hirdető, más népek ellen gyűlöletet szító, szélsőséges nacionalizmus’. – soviniszta: ‘a sovinizmus híve’; ‘‹melléknévként› a sovinizmuson alapuló’.

 

https://www.arcanum.hu/en/online-kiadvanyok/Lexikonok-magyar-etimologiai-szotar-F14D3/s-F3B58/sovinizmus-F3CA8/

 

Az sem véletlen, hogy a kifejezés éppen egy franciától ered...

Előzmény: politicalbox (374)
nkasai Creative Commons License 2019.12.13 0 4 380

Vesztes, bűnös és icipici nemzet vagyunk. Ezt tanítják és ezt hiszik. -Ezek magyarok????

Előzmény: ketni (379)
ketni Creative Commons License 2019.12.13 0 1 379

Volt némi különbség az országok között.

Mindenhol volt nemzettudat, kivéve Magyarországot, ahol kínosan ügyeltek arra, hogy ne legyen.

Mi lesz akkor Trianonnal és az elszakított nemzetrészekkel? Mi lesz akkor a szocialista baráti országok megítélésével? Szóba se lehetett hozni!

Itt kizárólag internacionalizmus volt. Csak a sportban volt megengedett némi nemzeti büszkeség.

Ezért tanítottak és tanítanak a mai napig magyarellenes történelmet.

Előzmény: politicalbox (378)
politicalbox Creative Commons License 2019.12.13 -1 0 378

"

Sajnos ez így van, mert még mindig sok közöttünk a kádárjancsi.

Ezért kellett volna már rég megreformálni az oktatáspolitikánkat, ahol végre a hazájukat- nemzetüket szerető, történelmüket- (és a szomszédaink politikáját is) ismerő, öntudatos embereket nevelnek..."

 

A kommunista pártok 1945 után mindenütt a nemzeti hagyomány letéteményeseiként s a nemzeti érdekek oltalmazóiként próbálták magukat feltüntetni. Közép-Kelet-Európa kommunista államai új fogalmat vezettek be: a „szocialista hazafiságét”, amely a munkás-paraszt állam iránti hűséget volt hivatott hangsúlyozni. 1989-ig a kelet-európai kommunisták mindenütt énekelték a nemzeti himnuszt, s a vörös zászlóval együtt a nemzetit is kitűzték. A nemzeti jelképek használata nem kivételes, hanem nagyon is általános jelenségnek számított: Kubától Koreáig valamennyi kommunista pártigényt formált a nemzeti legitimitásra. Mindez tehát nem holmi esetlegesség, vagy a marxista tanok eltorzítása volt, hanem a kommunistamozgalom elméletét és praxisát már a kezdetektől átható jelenség.

Magyarországon ugyanúgy van kádárjancsi a nacionalistába, mint bármely más nézettel szimpatizáló emberbe. Kivételt képez a kétmillió gondolkodó réteg.

 

 

Előzmény: barkasarja (369)
nkasai Creative Commons License 2019.12.13 0 4 377

Nem akarnád elhúzni a bélbolyhaidat a közelemből?

Előzmény: füstikecske (376)
füstikecske Creative Commons License 2019.12.13 -1 0 376

Én tudni szeretném.

Mit oktatnak, rebegjél...

Előzmény: nkasai (375)
nkasai Creative Commons License 2019.12.13 0 4 375

Történelem! Jobb, ha nem tudjuk, hogy 30 év után is miket oktatnak még mindig a vevegyőféle "tanárok".

Előzmény: barkasarja (369)
politicalbox Creative Commons License 2019.12.13 -2 0 374

"Olvassál bele a romános és a szlovákos topikokba egy kicsit, és akkor talán világosabban látod a dolgokat. Naponta vegzálják, alázzák a magyarokat mindkét országban. Csak én magam több mint hatszáz olyan esetet jegyeztem a romános topikban, ami egyértelműen magyarellenes."

 

Hát ez kérem a nacionalizmus. Ez azoknak a világa akiknek abban merül ki a világról alkotott képe, hogy a saját nemzete túlsúlyozva előrébb való, azaz saját önös önző léte fontosabb.

Nem kell csodálkozni azon hogy máshol is van ilyen, és nem csak nálunk.

 

"Annak, hogy a törvény előtt egyenlőek, meg hogy van a magyaroknak politikai képviseletük, az égvilágon semmi jelentősége nincs, csak kirakatpolitika az egész, és arra szolgál, hogy eldicsekedjenek vele, hogy mennyire tökéletesen megoldották a kisebbségek helyzetét, pedig dehogy!"

 

A magyarok legfőbb képviselete,
1055 Budapest,
Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Külhoni képviselete, pedig az adott ország magyar kisebbségi pártjai.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: barkasarja (353)
barkasarja Creative Commons License 2019.12.13 0 1 373

Nem erről van szó az idézetben, de mindegy is, nem kell ezen rugózni.

A vakon születettnek is nehéz a fényről és a színekről mesélni... :)

Előzmény: Vevegyő (371)
barkasarja Creative Commons License 2019.12.13 0 1 372

"Hat ebben igazat adok..."

 

Ütődöttkém, te pont a mintapéldánya vagy annak a magyarellenes tót (korábban csehszlovák) soviniszta-fasiszta politikának, amivel az uralmatok alá került magyarság felszámolása máig folyik. Úgy is mondhatnám, hogy te tkp. ennek a politikának az egyik áldozata vagy a sok közül, csak nem tudsz róla, nem érzékeled, mivel nálatok ezt a gyűlölködő, soviniszt-fasiszta szellemiséget már az iskolában megkapjátok a "történelemoktatásban", ami hamis, hazug, gyűlöletkeltő és magyarellenes.

 

Sajnos nemzedékek nőttek föl már nálatok ebben sötét szellemiségben, ami átjárja a közgondolkodást egészen a legmagasabb körökik. Így persze, hogy véded a faiszta tót mundér "becsületét", hiszen ebben nőttél fel, neked ez a természetes...

 

Előzmény: JAWA-CZ/SK (364)
Vevegyő Creative Commons License 2019.12.13 -1 0 371

inkább te, meg a veled egyenlő szinten állók hisznek abban, hogy magyarország sorsa valaha valamikor fontos lett volna bármely nagyhatalomnak. mikor a legjobban álltunk, mondjuk nagy lajos idejében, ami nem tegnap volt, akkor számítottunk középerős középhatalomnak, aztán azóta se kép, se hang. de néhány agyhiányos ezt képtelen elfogadni.

hát éljenek így, ha nekik jó.

:)))

Előzmény: barkasarja (370)
barkasarja Creative Commons License 2019.12.13 0 1 370

Akkor ezek szerint nem fogtál fel a szövegből semmit, de ne is törődj vele!

Nem te leszel sem az első, és sem az utolsó, aki így hal meg, és mégis boldogan élt... :)

Előzmény: Vevegyő (359)
barkasarja Creative Commons License 2019.12.13 0 2 369

Sajnos ez így van, mert még mindig sok közöttünk a kádárjancsi.

Ezért kellett volna már rég megreformálni az oktatáspolitikánkat, ahol végre a hazájukat- nemzetüket szerető, történelmüket- (és a szomszédaink politikáját is) ismerő, öntudatos embereket nevelnek...

Előzmény: nkasai (358)
barkasarja Creative Commons License 2019.12.13 0 1 368

Micsoda csodás kép népünk nagy vezéréről, amint végighordozza szigorú, de mégis jóságosan sugárzó, bölcs tekintetét a népén. Ő volt a nagy Látó, aki mindig megtalálta és megmutatta a helyes utat hőn szeretett népének, és rá a hősre, akit ebben az embert próbáló, csak a népéért élő emberfeletti nehéz munkában még az sem riasztotta vissza, hogy az utolsó hajszálát is gondolkodás nélkül képes volt feláldozni hőn szeretett népe jólétéért és boldogságáért, a magyar nép mindig hálával gondol, és az idők végéig emlékezni fog nagyszerű tetteire... ;)

 

 

Előzmény: Laja73 (345)
füstikecske Creative Commons License 2019.12.13 0 0 367

Nem nagyon lehet innen felállni."

De! Fel kell állni és méltósággal túllépni.

Nem felejteni, de nem is alárendelni az életünket.

Mert akkor még mindig kesereghetnénk Augsburg miatt is.

Előzmény: Laja73 (366)
Laja73 Creative Commons License 2019.12.13 0 0 366

Trianonra mint a szomszédaink részéről korlátlan barbárság, a nagyhatalmak részéről a kollektív bűn alkalmazásának mementójaként kell(ett volna) emlékeznünk és emlékeztetnünk. Hogy egy utcanévtáblát se verhessenek le nemzetközi felháborodás nélkül. Vö. a Nobel bizottság több tagja is lemondott és nemzetközi botrány van amiért a bosnyák népírtást relativizáló személy kapott díjat. Ehhez képest mi mit értünk el? Az egész világról jöttek fegyveres alakulatok, hogy militarista díszparádéval ünnepeljék meg Bukarestben az országrablást. fantasztikus, csodálatos, nemzeti elkötelezettségű kormányunk van.

 

Ugyanakkor nem szabad abba a csapdába esni, hogy Trianonnal jogi értelemben is foglalkozzunk. 1938-ban érvényét vesztette, a most megszállás alatt álló országrészek Sztálin diktátumának a következményei, és hát sajnos Antall és Horn alapszerződéseinek, de valójában a teljes rendszerváltó elit közönyének. Nem nagyon lehet innen felállni.

barkasarja Creative Commons License 2019.12.13 0 2 365

Ebből is látszik, hogy mennyire tájékozatlan vagy!

 

A román és a szlovák állam (de korábbi csehszlovák is) kis megszakítással sajnos már 100 éve elnyomó, kirekesztő politikát folytat az uralma alá került őshonos magyarsággal szemben, megtűrt, másodrendű államplgárokként kezelik őket, nem ismerik el őket még államalkotó nemzetként sem (a mialkotmányunk ezzel szemben minden magyarországi kisebbséget államalkotóként ismer el), és a céljuk egyértelműen a magyarság eltüntetése, felszámokása. Ez tkp. népirtásnak számít még akkor is, ha a folyamat lassú és hivatalosan nem ismerik el annak.

 

De ugyanezt el lehet mondani az egykori Jugoszláviáról is. A szerbek most egy kicsit visszafogták magukat, mivel be akarnak kerülni az EU-ba, de mihelyt ez meglesz, egészen másként fognak viszonyulni a területükön élő magyarokhoz.  És ott van Ukrajna is, amely állam szintén elnyomó - tehát népirtó - politikát folytat. Nagyjából ez a helyzet körülöttünk. A valóságban mindegyik egy tetű, kicsinyes sovén állam, a demokrácia csak álca náluk a sötét, népirtó terveik végrehajtására...

Előzmény: füstikecske (354)
JAWA-CZ/SK Creative Commons License 2019.12.13 0 1 364

Elnyomás?
A törvény előtt egyenlőek. 100 év elnyomás után még mindig színmagyar falvak vannak Romániában.

 

 

Hat ebben igazat adok,hasonlo a helyzet nalunk is ,magyar falvak a hatar menten,es a vegyes hazassag,

a SZERELEM NEM ISMER HATAROKAT:)..es ahogy itt irja nemelyik hogy nem beszelhetsz magyarul,ez tiszta hulyeseg,meg elnyomas meg masodrangu polgar :)),ezt csak a helyzetet nem ismero kivulallo nyomja a

maga dumajat:)))

Előzmény: füstikecske (350)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2019.12.13 -2 1 363

Mint pl. a németek:((((((

Előzmény: Foonee (362)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2019.12.13 0 1 361

Pedig a náciság a kritériuma 1 nép fennmaradásának!!!!!! Azért nem mondom, hogy nemzetiesség, hogy deklaráljam, hogy a náci nem pejoratív!!!!!!

Előzmény: Foonee (360)
Vevegyő Creative Commons License 2019.12.13 -1 0 359

meg kell a szívnek szakadni. tehát a szövetségesek háborús terveit kizárólag néhány angol zsidó szervezet kérése szerint alakították ki.

és vannak, akik ezt elhiszik. és ezek még szavaznak is, uram az egekben!
:)))

Előzmény: barkasarja (342)
nkasai Creative Commons License 2019.12.13 0 5 358

Ezeket semmiféle magyar ügy nem érdekli.

Sőt.

Utálnak és üldöznek minden "magyarkodás"t.

 

-Hideglelést kapnak és rettegésbe esnek minden nácigyanús kelkáposztától is!  XDDDD

Előzmény: barkasarja (353)
politicalbox Creative Commons License 2019.12.12 -1 0 357

"Természetesen ma is elég sokan gyászolják a rendszerváltást, ami jogukban áll."

 

Egyénileg igen, mindenkinek jogában áll. De állami központi megemlékezés az megint más.

 

 

 

 

Előzmény: Dr Systole (339)
F1 Hierro Creative Commons License 2019.12.12 0 1 356

Elnyomás?
A törvény előtt egyenlőek.

 

Azért ne csináljunk úgy,  mintha a szomszédaink ártatlan bárányok lennének. Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy a törvény előtt a nemek egyenlőek, akkor tehát felesleges a nemek közti diszkrimináció problémájával foglalkozni.

Előzmény: füstikecske (350)
politicalbox Creative Commons License 2019.12.12 0 0 355

Otthon egy üveg sör mellett persze.

De az emlékezetpolitika nem foglalkozhat vele.

 

Előzmény: barkasarja (346)
füstikecske Creative Commons License 2019.12.12 -2 0 354
A magyarság elrománosodása nem felülről rájuk erőltetett.
A fiatalok döntése, hogy sokan választják a vegyes házasságot.
Előzmény: barkasarja (353)
barkasarja Creative Commons License 2019.12.12 0 1 353

Ugyan már, hol élsz te!

Olvassál bele a romános és a szlovákos topikokba egy kicsit, és akkor talán világosabban látod a dolgokat. Naponta vegzálják, alázzák a magyarokat mindkét országban. Csak én magam több mint hatszáz olyan esetet jegyeztem a romános topikban, ami egyértelműen magyarellenes.

 

Annak, hogy a törvény előtt egyenlőek, meg hogy van a magyaroknak politikai képviseletük, az égvilágon semmi jelentősége nincs, csak kirakatpolitika az egész, és arra szolgál, hogy eldicsekedjenek vele, hogy mennyire tökéletesen megoldották a kisebbségek helyzetét, pedig dehogy! Ezeknek az országoknak az a célja, hogy eltüntessék, felszámolják az uralmuk alatt élő magyarságot. Azaz a valóságban elnyomó, soviniszta, fasiszta szellemiségű politikát folytatnak... 

Előzmény: füstikecske (350)
füstikecske Creative Commons License 2019.12.12 0 0 352
Ok!
A 100. évfordulón biztosan lesznek megemlékezések országszerte. Ez természetes. De ettől Trianon Trianon marad.
Előzmény: barkasarja (351)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!