Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
hátha nem olvassa el mindenki a teljes ÁSz jelentést, néhány részletet kiollózok: (mellesleg nem érzem elég erősnek eddig, de legalább valami):
"Ezzel összefüggésben kormányhatározat23 írt elő tételes szervezet-átalakítási feladatokat, döntően 2007. január 1-jei határidővel, azonban az intézkedés előtt az intézmények feladatrendszerét nem vizsgálták,24 az MH-t érintő kormányzati döntéseket pedig 2009-ig nem alapozta meg katona-szakmai stratégia.
--------------------- 2008 elején a katonai állománynál átlagosan a státuszok 18,6%-a feltöltetlen, míg a polgáriaknál 12%-os (849) többlet volt. A katonai állományon belül legnagyobb hiány a legénységi állománynál van, a feltölthető létszámhoz képest 1589, a rendszeresítetthez képest 2945 fő hiányzik. A tiszti, főtiszti kategóriákban 1142, a zászlósi és tiszthelyettesiben 1357 státusz feltöltetlen.
--------------------- A vizsgált időszakban összesen 4805 legénységi állományú személy lépett ki, átlagosan 3,5 év szolgálat után. (A HM eredetileg 10 éves szolgálattal számolt.) A feltöltöttségi adatok szerint 7119-ból 5500 státusz van feltöltve. 2008 szeptemberében 1589 fő, a státuszok 22%-a hiányzik a rendszerből, ebben az állományi kategóriában mutatkozik a legnagyobb hiány. A legénységi állomány négy éven belüli pótlásához évi 1900 fő toborzási igényt kell kielégíteni,31 ami ha nem sikerül, a védelmi képességek csökkenéséhez vezethet. Az alacsony feltöltöttség nem biztosítja a szervezetszerű kötelékek műveletei alkalmazását és cseréjét. Kiemelkedő, és az erők alkalmazhatósága szempontjából kritikus hatású a harc- és gépjármű vezetők hiánya. Nincs elegendő, külföldön is bevethető önkéntes tartalékos, akikkel a feltöltési hiányok alkalmazás esetén megszűntethetőek lennének. Magas intenzitású dandár szintű műveleti részvétel esetén nem megoldott a személyi veszteségek pótlása.32 ------------------------- Az MH ÖHP témafelelősségi, témakezelői körébe tartozó NATO egységesítési egyezmények (STANAG-ek), szabványok és szövetségi kiadványok feldolgozottságában jelentős elmaradás mutatkozik (az összes 240-ből ratifikált 61%, alkalmazásba vett a ratifikáltak 37%-a, elmaradt bevezetés az összes bevezetendő 52%- a). Ennek fő oka, hogy a doktrínák, szabályozó okmányok megalkotói feladataikat elsődleges szolgálati feladataikkal párhuzamosan látják el. -+-------------
Donbasz-on volt mit neznem. Donyecken a repuloteren meg egyszeruen nem tudtam kimenni a Duty free-bol. 3-szorra vettem meg az ajandekokat, csak hogy minnel tobbet alljak a fizeto pultnal. Attol szebbet meg eletemben nem lattam. Azert a hetvegen a legtobb idot ket nagyon csinos magyar leanyzo tarsasagaban toltottem. Mielott beindulna valakinek a fantaziaja, az ido beszelgetessel es tancolassal telt. Az egyiktol kaptam meghivot hozzajuk fesztivalra, a masiktol meg majd kapok, ha szolok. :)))
A francia, belga, nemet lanyokrol meg sokmindent el lehet mondani, csak azt nem, amit hisznek. :))) Hamburgban marha sok volt a szep no, de dontoen oroszul beszeltek. :)))
Igen jol telt a hetvegem, meg euforiaban vagyok. :)))
En a Kossuthon hallgattam a hirek kozt ezt a jelentest. Csak neztem ki a fejembol. Ennyire targyilagos jelentest keszitett az ASz? Nagyon orulok ennek, mert a gyogyulashoz nelkulozhetetlen tudni, hogy mi a betegseg. Most ugy nez ki, hogy sikerult egesz jol felmerni a problemakat. Remelem ezzel nem hal meg a dolog, hanem kovetkeznek meg lepesek.
Szia! erre a prémvadázatra Alaszka megfelelőbb,-Ráadául tele van LITTLE MOSCOW, RIGA, KIJEV stb nevű "városokkal ??"-- ha már 5 ház 1csomóban , az város!! ott a postás, boltos oroszul köszön...
Ha nem off, akkor megemlíteném, hogy változik a világ!
Ha nem minőségi, hanem a mennyiségi mutatók javítása okán..., de volt, hogy ez nem is volt szempont..., szóval annó vagy negyvenöt éve az NDK-s lányok nyáron a Balatonon,... amikor mink a levedlett honvédségi dolgokban az építőtáborokban... Ott Balatonszabadi-Sóstó környékén...
Volt mesélnivalónk a következő nyár építőtáborának kezdetéig! :-D
de ha már április 4, akkor inkább emlékezzünk meg 1849 április 4-éről, amikor is a magyar csapatok egy vesztesnek induló csatát nyertek meg Tápióbicskénél, és szerencsére nem fedték fel a magyar haditervet az osztrákok megkerülésére... (tavaszi hadjárat, a rendszerváltás után a budapesti politikusok véres szájjal követelték a falu MGTSZ-ének átnevezését (Áprili 4. MGTSZ), mint kommunista örökség, mert semmit nem tudtak a magyar nemzet történetéről... :)))
a kezdetén meg persze volt kis csavar a múlt rendszerben, hiszen a mostani Magyarországról beszéltek, de hát történész szemmel mindig az akkori határok között kell beszélni itt aug26 az Úz völgyében volt az első határ átlépés
április 4-én: szovjet kézre kerül Nemesmedves, ezután a német-magyar csapatok közjogilag önálló községet nem tartanak a kezükben. április 11-én Magyarbüks utolsó település, ami szovjet kézre kerül. április 12-én Magyarország területét teljesen elhagyta a front/háború
Az én lányom hasonló.:/ Na, kellett emlegetnem, be is viharzott, fa szablyával... és egy szál pendelyben... És mit nézzünk? Hát persze hogy a ,,Rettenthetetlent" hozza... Kész, mentem csemetézni, pontosabban filmet nézni, csatajelenetekkel.
Nem sok külföldi nővel lehetett dolgod.:D Helyesek a magyar csajok, de a többin nem osztozom az optimizmusodon.Volt lehetőségem összehasonlítani a hazai felhozatalt, hát... Egy csaj kivételével a többi valahogy ,,szériahibás" volt, mérhetetlen ambíciókkal és önimádattal, amiknek az alapja az esetek többségében egyenlő volt a semmivel. Azt meg, hogy ,,világelsők" inkább hagyjuk. Több helyet tudok, ahol jóval szebbek a csajok és ráadásul több van belőlük.:)
A dátumtól teljesen függetlenül tegnap kimentünk a Hortobágyra, hogy megnézzük a madárkórházat. Ha már ott jártunk, akkor a nem messze álló T-34/85-öst is megszemléztük. Még megvan!! :) Érdekes módon a három lányom jobban érdeklődött utána, mint a fiam. Ez a srác teljesen elfajzott! :) Bezzeg a lányaim még ma is egész nap a hk-ról kérdeztek! :)
Amikor jó pár üveg sör után a német kollégákkal beszélgettem, ők is megjegyezték, hogy a magyar ffiakat elkényeztette a jó Isten, ami a nőket illeti. Azt sem tagadták, hogy a magyar nők náluk nagyon kapósak mind feleségnek, mind ágyasnak. A thai lányok után őket tartották a legkapósabbnak. Érdekes :)
Nem értünk egyet. Egy dolog van Magyarországon, ami tökéletes, az is volt és az is marad: a nők. Ha ők nem lennének, akkor már rég mindenki alkoholista és depressziós lenne itthon. Így csak a háromnegyede az. :) Szóval a magyar nők mind külcsínyben mind belbecsben az abszolút és verhetetlen világelsők, nem is beszélve a stressztűrő és -kezelő képességükről és azokról a nyalánkságokról, amiket eléd tesznek az asztalra... Háromszoros hurrá minden magyar nőnek határainkon innen és túl. :))))
,,kevésbé hordják fent az orrukat mint pl a Pösti hölgyek"
Mit tehet az ember, a hazai csajok alapból bunkók. Kitalálták maguknak, hogy amennyiben elégedetlen és világbánatos arckifejezéssel közlekednek, illetve úgy viselkednek, mint aki a pinájával citromba harapott, attól igazán képrázatosak és ellenállhatatlanok lesznek. Eddig senki sem próbálta kiábrándítani őket ebből a tévhitből, pedig nagyon rászorulnak, szegények. Az alapvető ízlésficamról már nem is beszélve: ritkaságszámba menően izléstelenül öltöznek a magyar lányok.:( (Eddig akik a legizlésesebben öltöztek, azok közül akiket én láttam, a francia és lengyel nők voltak, pedig a francúzokra még azt sem lehet azt mondani, hogy a jóisten túlzásba vitte volna a dekort, amikor teremtette őket. Nagyon lazíthatott az öreg a franciákon.
,,Miért nem mentem -erőszakot alkalmazva is családomon- a nyolcvanas évek közepén Délafrikába!"
Ugyan ezt kérdem én is magamtól, csak a lehetőség a 90-es években volt, illetve még hozzá szoktam tenni, hogy ,,hülye voltam, hogy visszajöttem, amikor arra jártam és megnősültem". Nem baj, ha majd egyszer elválok és a gyerkőc is nagy lesz, talán elmegyek prémvadásznak valahová (Oroszország, Kanada, Norvégia - tök mindegy).
Van pár kolléga a kereskedőktől akik már jártak K-Európában. Na őket idézve : " Amazing man. It is amazing " Sokkolta őket a színvonal és a mennyiség egyaránt. Na ugyan ezt képzeld el csak negatívba. No mondjuk a mennyiséggel nincs probléma mert sokan vannak csak hát csúnyák.
Viszont sokkal kevésbé hordják fent az orrukat mint pl a Pösti hölgyek. Viszont azért itt is van egy "over emancipated" réteg. Azt hiszik hogy ha szűlnek egy gyereket akkor azzal igazából ők mindent de mindent megtettek amit nekik ebben az életben kell vagy elvárható. A férjnek tessék gürizni melózni őt és igényeit maximálisan ellátni. És sokan csinálják is.
9-10 éve belebotlottam egy AUS turistalányba dél-franciában.Nem tudom,hogy milyen vér csörgedezett benne,de nagyon aranyos volt.
Itt franciában se nagyon jó az "étlap".Francia munkatársam felhívta a figyelmünket pár lányra akik közeledtek felénk.Argentín társammal összenéztünk és megjegyeztük,hogy otthon ezeket meg se néznénk,de itt muszály mert valamit nézni kell.:)
Te csak azt hiszed, mert el vagy odahaza látványügyileg kényeztetve. Azt el se tudod képzelni hogy itt még a tinédzser lányok nagyrészének is kibuggyanó pocakja van amit nyáron mutogatnak is.
Ha nem off, akkor elmesélném, hogy a világútlevéllel a kezünkben igen sokan jártunk Délafrika Bécsi Nagykövetségén. Jómagam a lehetőségről a nálunk dolgozó lengyel bányász kollegáinktól hallottam. Már megvolt a "mehetnékem", aztán mégis csak maradtam. A veszteni valóról annyit, hogy a helyettesem egy fél év múlva az Asszonyának hozott egy kissebb maroknyi apró gyémántot ajándékba, hogy ossza el a lányainak is. Rövid idő múlva Anyuci eladta a bugyiboltot idehaza, és mire Frigyes barátom megint fél év múlva hazajött az összes engedéllyel, ment a család is vele asszonyostúl, gyerekestűl. Akkor már saját lakás, bejárónővel, és soförrel várta a családot. Frici sajna a baloldali hajtást valahogy nehezen... Frici dolga odakint annyi volt, hogy megtanította először egy fél-tucatnyi írni olvasni tudóval a Westfalia (Lühnen) bányagépek technikáját. (Idehaza is dolgoztunk némelyikkel.) Aztán egy pár tucat kevésbé írni-olvasni tudónak azt, hogy miként kell megreperálni a masinákat. Szóval, ott Ő volt a fehérember, vagy száz ember főnöke a bányavállalatnál! :-) Aztán egyszer megint találkoztam vele. Furcsa, afrikans akcentussal beszélte már a magyart, de nem vágyott haza. Ma már valszeg Ő is nyugállományú.
Az elöbbi sokkalta sokkalta jobb ! Söt az legalább nem kegyetlen. Nem úgy mint a tiéd. Te nem láttad még az átlag Ausztrál nőt. Olyan csúnya hogy talán volt tüzért idézzam férfi ember csak bottal piszkál. Az Abókat meg már nem is említem.
Ha látsz egy csinós nőt akkor az vagy magyar vagy egyébb kelet európai. Ha egyik sem mert pörfekt angol a lelkem nulla akcentussal akkor meg a szülők azok és ő már másod generációs bevándorló.
"Miért nem mentem -erőszakot alkalmazva is családomon- a nyolcvanas évek közepén Délafrikába! :-((! És civilnek!)"
Rentgeteg SA bevándorló van itt mostanság. Annyian jönnek hogy az a hír járja hogy SA legnagyobb export cikke a fehérember. ( feketék nem jönnek ) Sok sok jól képzett magasan qualifikált szakember és szinte mind menekül. Akik eljönnek azok azt mondják azért jönnek el mert annak az országnak "vége " és féltek maradni. Akik odmaradnak a birtokaikon vagy dolgozni azok meg általában azt mondják azért maradnak mert "olyan szép az ország ".
Szóval jól jártál hogy anno nem mentél ki pl klímaszerelőnek mint ahogyí nekem is felajánlották. A RAAF pilótahiányát rövidtávon az oldota meg hogy pár SA pilcsi átigazolt ide. Sok műszaki is jött de az ő területükön még nagy a hiány