Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
Köszönöm szépen, tényleg internetes képek alapján úgy néz ki, mint a zsizsikfaló, de ha hazaérek még nagyítóval megnézem.
A másik valóban valami légyféle lehet, ha valaki tudja azt is megköszönöm... Egyébként mindig otthon kezd viszektni a csípés és jó lenne tudni már mi csipked, mert mára már a bokám is jól bedagadt a vádlim becsomósodott.. soha életemben nem volt ilyen csípésem még...
érdeklődnék, hogy nem tudja-e valaki, hogy ez milyen bogár? A lakásban találtam. Van rajtam 2-3 olyan csípés ami nagyon komolyan bedagadt. Csomók is lettek a csípés környékén középen fekete ponttal. Ezt a bogarat találtuk ma és egy másikat tegnapelőtt ami nagyon hasonlít erre, de nagyobb és még repülni is tud és a hátsó részét kopogtatva sétálgatott. Ez nem tud repülni és kopogtatva sétálást se láttam rajta. Talán mert még pici? .. Jó lenne megtudni, hogy ez lehet-e a csípés okozója, mert több helyen olvastam hasonló tünetekkel járó csípésekről, de konkrétan senki sem tudja milyen bogár okozhatja. (csak annyit, hogy fekete bogarakat láttak) A következő hozzászólásomban a nagyobbikról is teszek fel képet ami repülni is tudott.
A portetű önmagában nem veszélyes, teljesen ártalmatlan állatka. A penész viszont szórja a spóráit, és allergiát okozhat, a penészedő holmi pedig megy tönkre. Szóval a penész megkeresését nem lehet megspórolni.
Rovarirtó cég is azt mondta hogy portetű. A baj csak az hogy ahhoz szét kell verni a házat hogy megtaláljam a penészedést, mivel faház. Valami ötlet hogy a ház szétverése nélkül kiirtsam Őket! Válaszodat is előre köszönöm
Ha az, a piros foltok csak idegi alapon vannak rajtad, nem csíp. Valószínűleg valahol valami erősen penészedik, azt kell megkeresni, hol. Lehet fa, tapéta, bútor, körül kell nézni.
Egy kis segitség kellene nekem, régi használt faházban lakok és 3 év után meg jelentek pici kb 2-3 mm bogarak. Elöször az ablak keretben fedeztem fel őket aztán már az ablakpárkányon és a hát belsejében ahol fa van. Könyveken is találtam, olyan mintha csipések is lennének rajtam, de nem viszked csak piros pöttyös vagyok. Mindegyik képen az ablak körüli fa keretben és könyvön találtam öket. Kértem segitséget rovaritro cégtöl,de nem valaszra se méltatak engem :( Sajnos kisebb nagyobb rovar fobiám van és a gyomrom már nagyon ki van, de aludni se enni nem tudok már miattuk :(
Egy lószúnyog, szerintem sárga fésűsszúnyog (Ctenophora ornata).
Teljesen ártalmatlan állat.
Ha bármilyen nem kívánatos rovar bemegy a lakásba, rá kell borítani egy poharat, alátolni egy kartonpapírt, és így kitenni. Minden rovar és pók kitelepíthető így, semmit sem kell megölni. Sokkal veszélytelenebb megoldás, mint agyoncsapni. Rád nézve is, az állatnak meg aztán pláne nem mindegy...
Igen, mindig elrontja az alkotást :) De mindenhol a lakásban felbukkan amúgy, konyhakövön is például.. múltkor a széken lévő fekete nadrágra kettő is felmászott. Mindig elkapom őket, de jön utánpótlás..