Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Mint 1966 szeptember elsején, amikor bevonúltam az MN 9127-hez, mint Zalkás növendék. Hiába! A háló légköbméterét ki kell használni! Bár akkor a matrac alatt a "FUTI"-n sodrott ágybetét volt, és a matracban is "afrik" volt, nem laticell. Azért az emeletes ágy színe stimmel. Akkor is kékre volt festve. Nem kérdeztük miért, hanem, hogy hol a festék? :-D
Hová fejlődött a hadiság?!! És mit változhatott az állománytábla?
A zénidőmben ez még, (még a nem a földalattinak a megnevezése) még Bel.szolg volt, azon belül részletezve simán: Kapu-ügyelet. (Pótlék nélkűl! Pedig annó, amikor Vágási örv. lehányta a kimenőről visszatértekor a KÜ.-t, az ÜTI.-vel egyetemben, nem sajnáltam volna tőlük akármit sem! :-D)
Ez Tatán valahol ott lehet, -ahogy pontatlanúl ismerem a tatai körletet-, ahol át lehet menni a laktanya területéről az 1-es sz.-u főútvonal alatt a gyakszitérre. Ja, meg a BP.-Győr vasútvonal alatt (?). Vagy tévedek?
EÁP csupáncsak a terepenakárhol telepítve, de útvonalhoz kötötten volt telepítve, és elnevezve.
No, ezé tátom a pofám, hogy hová fejlődtünk. Tudom: Vén sz@..s vagyok. Bár csak obsitoznak! :-(
Megoldható: az egyikkel begurulunk a Rába tervezőiroda elé, majd kulcsot benne hagyva ott felejtjük egy hétre. Rá két hónapra kigördül a gyártócsarnokból az első magyar Komondor, a visszapillantótükrökre akasztott paparikafűzérektől ltekintve jelentős hasonlóságokat mutatva a Cougarral, csak minden metrikus rajta: csavarok, anyák, mérőórák, miegymás.:-)
Ki tudja kikkel találkozhat a föld alatt: bányarém, Zsíl-völgyi bányászok...:D
1999 jan.14, Costest-i csata ( Valcea megye), 6000 rendfenntartó kontra 10000 bányász: fényes bányászgyőzelem, 1500 csendőr és a Vilcea megyei prefektus túszúl ejtve:)
A zsandárokat a bányászok a szárnyakon bekeritették, majd a Costesti-i lakosok ( kb. 1000 fő) is hátbatámadták őket. :)
1999 febr.14-16 Stoenesti-i csata(Olt megye): a katonaság, csendőrség egyesített ereje légierő +tankok bevetésével megállitja a bányászokat.15 halott bányász, 500 letartóztatott.
,,Mi az a (idézem)....plussz a veszélyességi pótlék, amit a föld alatti belső ellenőrző áteresztő pont-nál teljesítendő szolgálata után fog kapni. (?)"
Ő lesz majd a fülkés kisasszony a moszkvai metró beléptetőjénél...
Jelezném, hogy az én "tudósításom" csak ékes példája kíván lenni annak a MÉZESMADZAG RÁNGATÁS-nak, amit már valamelik Topiktárs emlegetet!
(Vagy legyek a gonosz kismalac: Ez annak példája amit valaki Topiktárs emlegetett, amikor a HM "propagandájáról" volt szó? Arra a részére gondolok a topiknak, amikor a "celebek" szereplését nyomatták a médiában a HM-ről szóló tudósítások.)
Jelezném, hogy a megyei lapunk egyike terjedelmesen tudósít, hogy 123 szerdzsóval növekedett meg a MH létszáma a Tatai Klapkába való bevonulással.
Igen "pozitívan" szól az írás, már-már a régi békeidőket idéző stílusban. (Ez szubjektem, nem kell törődni vele.) Van amit "bányász indíttatásom" sem ért a tudósításban:
Mi az a (idézem)....plussz a veszélyességi pótlék, amit a föld alatti belső ellenőrző áteresztő pont-nál teljesítendő szolgálata után fog kapni. (?)
(Istókzuccse nem irigylek egyetlen egy forintott sem egyetlen egy a hazáját szolgálótól! De annó bányász koromban, {ki is vót az Antal gazdasági minisztere, amikor integrálták az erőműveket, és a bányákat, vagyis a bányabezárások állami költségét áthárították a villanyszámlában a fogyasztókra?} nagyon b@...@ a csőrét az akkori illetékesnek a bányász földalatti, és veszélyességi pótlékja! A tárgyallásvezető nevét tudom, de arra ki emlékezik már... No, de spongyát rá!)
Kellenne mar valamilyen smiley, vagy valamilyen mas jel, amivel lehet utalni a mondandonkba beleszott, de esetlegesen meg nem ertett ironiara.
Azert mondtam, hogy erdekelne a koncepcio, mert ez az egyik legnehezebben feltetelezheto dolog, marmint hogy lenne koncepciojuk.
Amugy osszejon az oroszoknak a Su-35-os uzletuk a Brazilokkal? Velemeny? Mar uzentek, hogy a Brazilok szerelhetik maguknak ossze. Tobb, mint 100 geprol lenne szo. Meg ledumaltak mar 12 Mi-35-ot is.
Kokemenyem nyomulnak a Brazilok. Amiot megtalaltak az olajmezojuket, azota az atomtengeralatjaro programjukat is porolgatjak.