Keresés

Részletes keresés

Leki Creative Commons License 2002.08.09 0 0 21020
Kiemelt támogatást kap a Carbonex gárdája

Tatabánya város és az NB I-es Carbonex férfi kézilabdacsapat vezetői ismét tárgyalóasztalhoz ültek annak érdekében, hogy pontosítsák a már korábban megszavazott önkormányzati támogatás felhasználásának feltételeit.

Tatabánya városatyái legutóbbi ülésükön a kézilabda kiemelt támogatásáról is döntöttek. Az eddigi évi hétmillió forintos támogatást húszmillióra növelték. A sportcsarnok ingyenes használati jogának biztosításával együtt a város által nyújtott támogatás értéke meghaladja a 30 millió forintot. A képviselők, mint a labdarúgás esetében is, a támogatás feltételéül az utánpótlás-nevelés megerősítését, valamint a saját nevelésű játékosok értékesítéséből származó bevételek utánpótlás-nevelésre történő visszaforgatását határozták meg. A klub tulajdonosai beleegyezésüket adták ahhoz is, hogy az önkormányzat tulajdonjogot szerezzen a csapat üzemeltetésére létrejött gazdasági társaságban.

A jelenlegi felnőtt-játékoskeret kétharmada helyi nevelésű játékosokból áll. Legalább a jelenlegi arány megtartását szeretnék biztosítani az utánpótlásbázis szélesítésével. Célként fogalmazódott meg a 80 fős utánpótlás-keret legalább 150–200-ra történő kibővítése. Továbbra is kiemelt együttműködést szorgalmaznak Tata városával, s a nevelőmunkába igyekeznek bevonni a térség középiskoláit és a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláját is. Az egyeztetőn született megállapodás alapján készül el az a közgyűlési előterjesztés, mely a város és a kézilabda klub közötti együttműködést lesz hivatott szentesíteni...

Játékoskeringő
Az újonc NB I-es Tatabánya Carbonex Kézilabda Club csapatában változás várható a jobb átlövő posztján. Németh Attilát, az egy évig Tatabányán kölcsönjátékosként lévő, 202 cm magas, junior válogatott, balkezes átlövőt a Dunaferr visszavitte Dunaújvárosba. Kanyó Antal edző gárdájában a Pécs együtteséből tegnaptól próbajátékon vesz részt Serfel Roland , a gólerős, balkezes átlövő. A jobb- átlövő poszton Serfel és dr. Borsos megoldhatja a tatabányai csapat elvárásait.

TOM2 Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21019
Kedves Kocsmatársak!

Holnap nálam is lesz gép!! Esetleg összeis lehet hasonlítani az elkészült képeket.

TOM2

IVÓ Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21018
Lenne egy technikai kérdésem,kérésem:

Egy barátom Új-Zélandon éppen a kézilabda magvait próbálja meg elhinteni. Egy nagy problémája van, hogy arrafelé nincs szabvány kéilabdakapu, csak 4*2-es. Ő megcsinálna egy ilyet, de lehetőleg olyan kéne neki, ami könnyen szállítható lenne(lényegében valamilyen módón összecsukható), mert nem mindig egy helyen edzenek. Kérdésem tud valaki ilyet, s ha tud van-e hozzá valami tervrajzszerűsége???? Az esetleges válszokat az email címemre kérném, ha lehet...

Előre is köszi a haver nevében...

Redondo Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21017
Majd emlékeztetünk! :-)
Előzmény: Csbalázs (21016)
Csbalázs Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21016
Én nem tudom mire célozgattok itt... :-))))
Előzmény: Redondo (21012)
Simesz Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21015
Dunaferr-Cornexi edzőmeccs.

2002 08.09. péntek, Dunaújváros, 10.30:

Dunaferr SE - Cornexi-Alcoa

Redondo Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21014
Hát nekem nem ilyen tiszták az emlékeim... :-)
Előzmény: fafa211 (21013)
fafa211 Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21013
Ja-ja...:))

Akkor azért mással is söröztem...

Előzmény: Redondo (21012)
Redondo Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21012
Akkor majd máskor megejtjük. Azt tudom, hogy Balázst nem kell félteni...:)

Márciusi emlékek ugye... :-)))

Előzmény: fafa211 (21010)
Redondo Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21011
A meccs után természetesen bele fog férni a söröcske...:)

Ez nagyon igaz! :-))) Lehet licitálni az elkészült képekre! :-)

Más.

Miért van az, hogy a Cornexi edzőmeccsein Siti ilyen kevés gólt dob? Legutóbb 0, most 1... Keveset játszik , vagy mindent továbbad, vagy mindent elront? :-)

Előzmény: fafa211 (21008)
fafa211 Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21010
Jó áru lesz, ne aggódj! :)))
Jóból csak jót lehet...:)))

Akkor majd máskor megejtjük. Azt tudom, hogy Balázst nem kell félteni...:)

Előzmény: The AVE (21009)
The AVE Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21009
Én csak hétvégén vagyok Győrben, szóval holnap nem pálya. Meg amúgy is, előbb látni akarom az "árut", csak utána jöhet érte a sör :)
Azért Balázsékat talán nem lesz nehéz rávenni egy kis ivásra... :)
Előzmény: fafa211 (21008)
fafa211 Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21008
Mi holnap nem bulizni megyünk hozzátok, hanem a magyar-szlovák ifivál. meccset fújjuk az Olimpiai Reménységek Tornáján. A meccs után természetesen bele fog férni a söröcske...:)
Előzmény: The AVE (21007)
The AVE Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21007
Ha jöttök Győrbe bulizni, egy-két sört leguríthatunk :) Vagy legkésőbb a szurkolói meccsen. Na?
Előzmény: fafa211 (21005)
Simesz Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21006
Cornexi-Alcoa – Vác 36-26 /21-12/

Tegnap újabb edzőmérkőzésen lépett pályára Cornexi-Alcoa. A fehérváriak –Farkas, Lőw 6, Németh 11, Siti 1, Kulcsár 6, Deli 3, Kenyeres 8, csere: Fekete és Mészáros, Szőke, Tóth 1, Virincsik, Kovács T.-a Vác ellen 36-26 /21-12/ arányban győztek. Az első félidőben a gyors és határozott játéknak köszönhetően, már jelentős előnyhöz jutott a csapat.

fafa211 Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21005
Indulhat a licit...:))

Rednek megmondom, hogy nagyon igyekezzen...

Előzmény: The AVE (21003)
Leki Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21004
Rendületlenül esik az eső itt Somogyban(is), ami talán a Balatonnak jó, der mi lesz így a hétvégi strandkézilabda országos döntővel? Azt is elmossa majd az eső?:(
Amúgy ahogy nézem egész jó kis kézis portállá kezdi kinőni magát a handballnet: friss és bőséges hírekkel, előzetesekkel tele...
The AVE Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21003
Majd ha esetleg közben rájössz, és esetleg csináltok néhány képet "valakiről", esetleg megkaphatnám majd én is? :)))
Előzmény: fafa211 (21002)
fafa211 Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21002
Abszolút nem tudom...:))
Előzmény: Csbalázs (21000)
johevi Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21001
Nálam bajnokjelölt a Cornexi, mert legerösebb az állománya. De: szerintem is lehet, hogy mindezek ellenére dobogón sem lesz, de nem az esetleges sérülések miatt, hanem az miatt, hogyha nem alakul ki náluk csapatszellem, akkor ez a tul sok sztárjátékos nagyon szét fog huzni, esetleg még viták is lehetnek köztük...
Előzmény: The AVE (20998)
Csbalázs Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21000
Vajon merre? :-))) Kire? :-)))
Előzmény: fafa211 (20999)
fafa211 Creative Commons License 2002.08.08 0 0 20999
Hogyne-hogyne, megyünk!!! :))
Ráadásul Red is jön, és hoz magával egy digitális fényképezőt...:))))
Munkába állítom, amíg mi fújunk... Befókuszáltatom amerre kell...:)))

5-re szerintem mi is lent leszünk, mert fél 4-kor indulunk Pestről.

Előzmény: Csbalázs (20997)
The AVE Creative Commons License 2002.08.08 0 0 20998
Az elején szerintem is erős lesz a Cornexi, ám ha jönnek a sérülések (nem kívánom senkinek, de szoktak jönni, pláne ha magasabb az átlagéletkor...), akkor kezdődhetnek a gondok. Ráadásul nem tudni, meddig tart a lendület (utalnék megint a ... hmmm ... "korosodó" kulcsjátékosokra).
Előzmény: fafa211 (20996)
Csbalázs Creative Commons License 2002.08.08 0 0 20997
A Győrét én is.:-)))) Holnap találkozunk? 5-re kinnt vagyok!
Előzmény: fafa211 (20996)
fafa211 Creative Commons License 2002.08.08 0 0 20996
Balázs, én csak néhány dologban szoktam ismételgetni magam...:))

Szerintem a Cornexinek a kezdősora valóban nagyon erős, de a cseréi viszont elég gyengék, úgyhogy emiatt lesznek gondjaik szvsz. A Fradi és a Dunaferr állományát összességében még jobbnak tartom, sőt a Győrét is!

Előzmény: Csbalázs (20994)
Llaca Creative Commons License 2002.08.08 0 0 20995
Simesz!
Küldtem egy emailt.
Előzmény: Simesz (20989)
Csbalázs Creative Commons License 2002.08.07 0 0 20994
Isten ments! Nem akarom ismételni magam. :-)))
Előzmény: Wégé (20992)
johevi Creative Commons License 2002.08.07 0 0 20993
Szerintem nagyon erös a Cornexi, elsö két hely valamelyikére tippelek. A felsorolt játékosok alapján talán a legerösebb sora neki van ( még a másik 3 csapatnál - FTC, Dfer, Györ - vannak lukas posztok ). Kérdés, mennyire lehet öket összerázni, hiszen elég sok helyröl jöttek, és ez mégis csak csapatjáték...
Előzmény: Simesz (20991)
Wégé Creative Commons License 2002.08.07 0 0 20992
Balázs! Meg ne szólalj!!! :-))))
Simesz Creative Commons License 2002.08.07 0 0 20991
Sztárokkal a bajnoki címért
2002 aug. 01 06:06 - Forrás: Magyar Nemzet

(Sütő-Nagy Zsolt interjúja Zsiga Gyulával)
Az elmúlt évtizedben egymást váltogatta itthon a női kézilabdázás trónján a Dunaferr és a Herz-FTC csapata. A Vasas 1993-as bajnoki sikere óta tartó sorozat azonban jövőre megszakadhat, de az már biztos, hogy az utóbbi idők legizgalmasabb bajnoksága elé nézhetnek a szurkolók, hiszen a Győr mellett az alaposan megerősödött székesfehérvári együttes, a Cornexi-Alcoa is képes lehet a csúcsra feljutni.

Szenzációnak számított, hogy három sokszoros válogatott játékos - Deli Rita, Farkas Andrea, Siti Beáta - külföldről hazatérve a székesfehérvári klubhoz igazolt. Így a Zsiga Gyula által irányított csapat, amelyben Németh Helga, Kulcsár Anita, Kenyeres Fanni révén eddig is játszottak klasszisok, az egyik legerősebb játékosállománnyal rendelkezik a rajt előtt. A legutóbbi sorozatot 4. helyen záró együttestől érthetően legalább érmet várnak a klub vezetői. Az edző, Zsiga Gyula szerint hiába a sok rutinos klasszis, első nekifutásra nehéz lenne elhódítani a bajnoki címet.

- Amikor egy éve elfogadta a fehérváriak invitálását, már tudatában volt annak, hogy hamarosan sztárcsapatot irányíthat?
- Korábban úgy terveztem, hogy a Vasasnál szeretnék hoszszabb távon dolgozni - magyarázza Zsiga Gyula -, s ott akartam kialakítani egy hírnevéhez méltó együttest, de azóta bebizonyosodott, a klubnál hiányoztak ehhez a megfelelő feltételek. Tavaly a Dunaferr férfi csapatához és a Cornexihez hívtak, végül az utóbbi vált valóra. Azzal, hogy hároméves szerződést kínáltak, egyértelműen kifejezték, komoly terveik vannak, s az elmúlt szezon csupán a kezdet, a harmadik év végére kell meghatározó csapattá válnia a Cornexinek.

- Székesfehérvárott eddig a jégkorongozók és a férfi kosárlabdázók szerepeltek a legjobban, de a labdarúgócsapat is az élmezőnyben van. Nem tartott attól, hogy a jelentős konkurencia miatt igazi kézilabda-sztárcsapat nem alakulhat ki a városban?
- Mindegyik klub teljesen önálló, s miután Székesfehérvár a legdinamikusabban fejlődő város, ráadásul az önkormányzat kifejezetten sportbarát, fel sem vetődött, hogy ez akadálya lehet az előrelépésnek. Az önkormányzat szigorúan eredménycentrikus, de hosszú távú szerződéseket köt a klubokkal, s ez biztos alapot jelent, amelyre jól lehet építeni, s a szponzori oldal, éppen a gyors fejlődés miatt még erősíthető is.

- Az előző bajnokság alapszakaszában otthon legyőzték ugyan a Ferencvárost, majd a rájátszásban, idegenben döntetlent játszottak a Dunaferr-rel is, de valójában az éremszerzéstől messze voltak, s a Debrecennel harcoltak a negyedik helyért. Elégedett volt ezzel a teljesítménnyel?
- Számos oka volt annak, hogy nem tudtunk jobban szerepelni. Kifejezetten balszerencsénk volt, hiszen rengeteg sérülés hátráltatta a munkánkat, ráadásul sok meccset veszítettünk el szoros csatában, egy-két góllal. Ez azt jelentette, hogy - főleg hazai pályán - képesek voltunk felvenni a versenyt bárkivel, de egy kis plusz hiányzott a még nagyobb sikerekhez. Most lehetőség van a nyitásra, s ezzel igyekszünk is élni. Az ősztől az új csarnokban, a nagy nevekkel megerősített csapat már nem követheti az élbolyt, hanem abban kell lennie.

- A balátlövő Deli Ritával, az irányító Siti Beával és a jobbátlövő Németh Helgával olyan erősnek tűnik a csapat középső része, amilyen hármassal talán egyik rivális sem rendelkezik. Ez a csapatrész lesz a meghatározó az új Cornexiben?
- Inkább úgy fogalmaznék, hogy most van hét válogatott szintű játékosunk, és éppen az a lényeg, hogy ne egysíkúan, könnyen kiismerhetően kézilabdázzunk, hanem valamennyi poszton eredményesek legyünk, s akkor az ellenfelek dolgát is megnehezíthetjük.

- A klasszisok többsége az utóbbi években vagy lemondta a válogatottságot, vagy különböző okokból kimaradt Mocsai Lajos együtteséből. Lehet, hogy a bennük dolgozó bizonyítási vágy éppen az ön munkáját könnyíti meg?
- Azzal nem szeretnék foglalkozni, hogy ki, miért nem válogatott. Sokkal fontosabb a számomra, hogy olyan klasszisokkal dolgozhatok, akik valamilyen okból itthon akarják befejezni a pályafutásukat, de egyáltalán nem kiégett, elfásult kézilabdázók. Az eddigi edzések éppen azt mutatják, hogy zokszó nélkül végzik a legkeményebb munkát is, a fiatalokat elfogadják, segítenek nekik, akik viszont valósággal bámulják őket. Egyelőre úgy tűnik, egységes, jó csapat alakulhat ki.

- Nem lesz túl nagy teher, hogy ennyi klasszistól egyből mindenki aranyérmet vár?
- A rutinos, képzett játékosok már megszokták a terheket, hiszen évek óta mindig kulcsszerep jutott nekik a klubcsapatukban vagy a válogatottban, de nagyon fontos, szó sincs arról, hogy csak az aranyérem az elfogadható. A célkitűzés egyértelműen a dobogós hely megszerzése, illetve egy európai kupasikert kell megalapozni. Sok csapat volt már hasonló helyzetben, ám egyáltalán nem törvényszerű, hogy az első esztendőben sikerül is a csúcsra jutni. Négy közel egyforma képességű csapat lesz az idén, még a dobogóért is keményen meg kell majd küzdeni. A Dunaferr női csapata éveken keresztül ott volt a tűz közelében, végül akkor sikerült elhódítania a bajnoki címet, amikor én irányítottam az együttest.

- Jövő júniusban, a bajnokság végén elégedett lenne azzal, ha csak bronzérmes lenne a Cornexi?
- Erre a kérdésre térjünk vissza jövőre. Azért azt elárulom, hogy fényesebb éremről álmodom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!