Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
A hsz-ed legszebb része ez: "a katonaság, csendőrség egyesített ereje" na ez az, ami miatt nálunk is szükség lehet újból a csendőrségre. Vagy ha a név kompromittáló, akkor nekem mindegy minek hívjuk, a lényeg, hogy olyan erő, ami ha kell a rendőröket, ha kell a katonaságot egészíti ki, hatékonyan. Nem tudom, hogy nálunk az ilyesmi hogy menne, pedig félek, hogy előbb utóbb szükség lesz rá, ha a szlovák szindróma nálunk is lejátszódik.
.. A sorkatonai szolgálat felfüggesztésével sajnos elvékonyodott az a szál, ami a Magyar Honvédséget a társadalommal összeköti,...
Nem akarom nagyon kihegyezni ezt a gondolatot, de kénytelen vagyok. Akkor, amikor ezt a szót hallom, hogy "felfüggeszt", nem tudom magamtól elhessegetni azt, hogy nem tudják mit is beszélnek. Sajnos már több alkalommal is hallottam, olvastam prominens személyektől. A sorkatonai szolgálatot 2004-ben nem felfüggesztették, hanem BÉKEIDŐSZAKBAN MEGSZÜNTETTÉK. Ugye milyen más ez?! Persze ehhez semmi más nem kellene, csak ismerni a hadkiegészítés jellemzőit, valamint elolvasni a Honvédelmi Törvényünket.
Ez kedves Anikó azt jelenti ,hogy ön mivel Nő a munkavédelmi törvények szerint 20 kilónál többet nem emelhet. Azaz ha Ön harcba vagy misszióba indul vegye ki a repeszállóból a betétet mert kompletten 17 kilogramm. A karabély töltött tárakkal ,repeszállóval már túl is szárnyalta a megengedett súlyhatárt. De nem kell aggódni. MÉG vannak akik mások helyett dolgoznak.
Ez a bevonulás már nem az a bevonulás - olvasható a HM portálon. És ez így van jó :-)) http://www.hm.gov.hu/hirek/hazai_hirek/bevonulas_a_tatai_dandarnal
Egy idézet:
„Hát biztosan nem az, de én ezt szeretném csinálni”– mosolygott Seres Anikó, aki Püspökladányból érkezett. „Már azt is tudom, hogy aknavető irányzó lesz a beosztásom. Igaz, azt még nem tudom, hogy ez mit jelent, de mindenképpen örülök, hogy nem valamilyen irodai munkát kell végeznem, mert harcoló beosztásban szeretném próbára tenni magam” – mondta el.
Hidd el, szinte ugyan az. Blső szerkezete szinte semmiben sem különbözik a Vickerss-Maxim nagypapától (vannak eltérések, de nem jelentősek), össz-vissz annyi a különbség, hogy nem vízhűtéses a mostani, hanem ,,léghűtéses", illetve lehet cserélni a csövét és nem vászonhevedert használnak, illetve mások a fegyverállványok. Ugyan az az I.VH-s technika. Jó fegyver, megbízható, de elég naív dolog az összehasonlítás, hogy ,,DSK kontra Browning", mert értelmetlen (apropo, DSK-t a Szovjetunión kívúl sehol sem gyártottak; ami Magyarországon és máshol volt rendszerben és gyártották, az DSKM (vagy DSK-M) ha úgy tetszik.
az amerikai hadseregnél rendszerben lévő Browning nehéz géppuskák első világháborúsak.
Dehat ok M2HB-t hasznalnak, az meg veletlenul sem I. VH-s! Kb 1933-tol gyartjak.
Az M2 az, amit 1918-ban bemutattak es 1921-ben rendszeresitettek, de egyreszt mar ez is a VH utan volt, masreszt ez nem ugyanaz mint az M2HB, leginkabb a vizhutes a kulonbseg.
Orvosi ...missziós orvosi. Okosügyes kolléga jön ki a pszihómokustól és büszkén meséli megkérdezte a doki nem e gondolkozott e már el ,hogy tiszthelyettes legyen. Kérdezem tőle vajon miért kérdezte. A válasz:
Mert biztos a magas 68 pontos Iq-m miatt. :-( Jesszusom.
Mint 1966 szeptember elsején, amikor bevonúltam az MN 9127-hez, mint Zalkás növendék. Hiába! A háló légköbméterét ki kell használni! Bár akkor a matrac alatt a "FUTI"-n sodrott ágybetét volt, és a matracban is "afrik" volt, nem laticell. Azért az emeletes ágy színe stimmel. Akkor is kékre volt festve. Nem kérdeztük miért, hanem, hogy hol a festék? :-D
Hová fejlődött a hadiság?!! És mit változhatott az állománytábla?
A zénidőmben ez még, (még a nem a földalattinak a megnevezése) még Bel.szolg volt, azon belül részletezve simán: Kapu-ügyelet. (Pótlék nélkűl! Pedig annó, amikor Vágási örv. lehányta a kimenőről visszatértekor a KÜ.-t, az ÜTI.-vel egyetemben, nem sajnáltam volna tőlük akármit sem! :-D)
Ez Tatán valahol ott lehet, -ahogy pontatlanúl ismerem a tatai körletet-, ahol át lehet menni a laktanya területéről az 1-es sz.-u főútvonal alatt a gyakszitérre. Ja, meg a BP.-Győr vasútvonal alatt (?). Vagy tévedek?
EÁP csupáncsak a terepenakárhol telepítve, de útvonalhoz kötötten volt telepítve, és elnevezve.
No, ezé tátom a pofám, hogy hová fejlődtünk. Tudom: Vén sz@..s vagyok. Bár csak obsitoznak! :-(
Megoldható: az egyikkel begurulunk a Rába tervezőiroda elé, majd kulcsot benne hagyva ott felejtjük egy hétre. Rá két hónapra kigördül a gyártócsarnokból az első magyar Komondor, a visszapillantótükrökre akasztott paparikafűzérektől ltekintve jelentős hasonlóságokat mutatva a Cougarral, csak minden metrikus rajta: csavarok, anyák, mérőórák, miegymás.:-)
Ki tudja kikkel találkozhat a föld alatt: bányarém, Zsíl-völgyi bányászok...:D
1999 jan.14, Costest-i csata ( Valcea megye), 6000 rendfenntartó kontra 10000 bányász: fényes bányászgyőzelem, 1500 csendőr és a Vilcea megyei prefektus túszúl ejtve:)
A zsandárokat a bányászok a szárnyakon bekeritették, majd a Costesti-i lakosok ( kb. 1000 fő) is hátbatámadták őket. :)
1999 febr.14-16 Stoenesti-i csata(Olt megye): a katonaság, csendőrség egyesített ereje légierő +tankok bevetésével megállitja a bányászokat.15 halott bányász, 500 letartóztatott.