Keresés

Részletes keresés

Éhesló Creative Commons License 2009.04.10 0 0 41187
Csak a szokásos!:(((
Előzmény: degenerator (41186)
degenerator Creative Commons License 2009.04.10 0 0 41186
swordmanus Creative Commons License 2009.04.10 0 0 41185
Na igen, ha idehaza is így menne, sokkal elterjedtebb lenne a napenergia.
Előzmény: Kuruc71 (41183)
belic Creative Commons License 2009.04.10 0 0 41184
Hello!

Akkó minek a drága szélenergia, vagy az életveszélyt magában hordozó atomenergia? (Az atom nem olcsó, mert a hulladékának "kordában" tartása q..@ drága.

Ebben tevedsz, az atomenergia ugy kerul kb a szelenergia 1/4-ebe es a koalaj/foldgaz energia 1/2-ebe, hogy mar beleszamoltak az atomhulladekkezeles koltseget.

Bel
Előzmény: Princ of Carpatia (41181)
Kuruc71 Creative Commons License 2009.04.10 0 0 41183
No worries mate ! :-)))

Nincs probléma.Csak beszélgetünk.

Nállunk tekintettel arra hogy az ózonjuk igencsak belóg a szigetecskénk fölé, hát szóval ez a kérdés baromira kemény és mindennapos, és komoly. Ha kell politikusaink verik az asztalt az USA ban Japánban de sajna Kínában nem tudják mert ott beszélni sem hajlandók a témáról.

A környezetvédelem elsőrendű dolog és minden beruházásnál építkezésnél stb már hosszú hosszú ideje figyelembe veszik és a kispolgárt is rákényszerítik.

Pár példa :

ca 10 éve ha új házat építesz akkor rendelkeznie kell egy esővíz gyűjtő minima 3000 lityis de inkább 5000 literes tartályal amelyik csatlakoztatva van a fürdőszobádhoz és a kerti locsolódhoz. Ezáltal a mosóvized klotyóöblítésed kerti locsolás autómosás ebből mehet. Vannak olyan időszakok amikor csak ebből mehetnek ezek a dolgok.

A napenergiát akár hőnyelőt vagy elektromos emergiát termelőgt baromira támogatják. Egy konkrét példa. Ha szeretnék egy 200 literes hőelnyelős vízmelegítőt ( ez cca 3 napra elég melegvizet termel totál sötétség esetén is, tehát esős időben ) no szóval erre annyi támogatást kapok hogy cca 50 000 Ft nak megfelelő összegbe kerül nekem a félmillás beruházás.

Ha elektromos energiát termelek akkor az cca 200 000 Ft be kerül nekem a teljes 1 000 000 ból de ehez kapok egy spec villanyórát ami méri a napközben a hálózatba táplált és este délután onnan kivett energiát és ha úgy adódik akkor az elektromos művek nekem fizet negyedévente.

Szóval nállunk így megy.
swordmanus Creative Commons License 2009.04.10 0 0 41182
Tiszteletem!
A fa oxigénegyenlege nulla. Nem tud az elégetése során több CO2-őt kibocsátani, mint amit egykor megkötött. Kitermelése és szállítása során is kb. ha annyi keletkezik, amennyit a földben megmaradt gyökérzet megkötött, tehát nullának tekinthető. A földgáz viszont nem tartalmaz jelenkorban (azaz az elmúlt években) megkötött szenet, így annak égetése növeli a CO2 kibocsátást.
Helyes erdőgazdálkodással (ültetés) fenntartható a fatüzelés. Az én vidéki környékemen egyre szaporodnak a friss ültetésű akácosok...
Egyébként honvédelmi szempontból is előnyösebb egy erdő, mint egy vezeték, vagy tartály...
Princ of Carpatia Creative Commons License 2009.04.10 0 0 41181

Szia Kuruc!

OFF:

Van anyag a mélyben, ki is lehet termelni... Nem részletezem...

Barnamedve "szomszédunknak" csupán aktuális gazdasági problémái okán gond, hogy nékünk honnan a gáz. Perpil, amit el tud adni erre nyugat fele, az mind az ukránokon át jön, és az nem mindegy nekije, mennyit nyúlnak le tőle, pölö a tranzit okán. A leendő gázvezetékek meg majd...

Ahogy olvasgatok gazdasági dolgokról, meg tanálkozok energia átalakuló, meg energia megujjuló, meg természeti energia, meg harc a foszilis energiahordozók felhasználásának növekedése ellen, meg az üvegházhatás növekedése....undsoweiter! Már pörögnek tőlem nem messze a vagy ötven megawattot termelő propellerek itt az M1-es Komáromi leágazásának környékén. van belőlük vagy 22 darab.

Naszóval: Amíg lósz@r van, van veréb is!

Lósz@r van Ivánéknál olcsón gáz, foszilis alapú, és az üvegház hatást növelő energiahordozóként.  Ez a mai nyugatnak is a legkényelmesebb, és akkor még meg is éri, bár tudja, hogy mit rombol a környezetén... (Mert annyit határoz meg kvótának -magának, meg barátainak-, hogy mégse küldjék el a zöldek egyből a rémisztő hideg, a zöldek se tudják hová-ba. (Nem akartam írni, hogy az anyjukba...  A ferdeszeműek meg ott a Jangce völgyiben lesz@...k a klímaváltozást! Elpusztúl a föld lakóinak egy tetemes része? Oszt mi van? Má vannak elegen, mert már minden negyedik ferdeszemű!...És van a gáznál mégolcsóbb szenük! Még sokáig! No, az aztán nyomja a CO2-öt felfele! Akkó minek a drága szélenergia, vagy az életveszélyt magában hordozó atomenergia? (Az atom nem olcsó, mert a hulladékának "kordában" tartása q..@ drága. Mégha apránként a Napba kövödöznék is. Nem utópia, vannak róla tanúlmányok.) El van ez már ez b@...@!!! ENSZ? Az meg mi???

Tudom: Energia kell! Fűteni is kell télen! Nem csak a gázt zárják el. A gázár kompenzációt is! Van már ahol a gázt nem is használják! No, ott az erdők le vannak tarolva. Vidéken. Északon. Borsodban, ahol nincs már gázárkompenzáció! :-(((

Bizonyára tudja mindenki: Az ország lakóinak száma a szegényedő vidéken lakik!

És egyre többen menekűlnek oda.

(Csak szubjekt: Kóka fiú ellopta tőlem a villamosenergia-kedvezményem egynegyedét. Azóta vágom itt vidéken a fát (persze megveszem), és tüzelek télen. Persze, hogy emelem a széndioxid kibocsájtást! Oszt lesz@..m!

De Te ezt lehet hogy helyesled, mert Téged megetetett azzal, hogy a Te adódból veszi el a zsozsót az én kedvezményemre szénfillér címen. Egy nagy lóf@...T!!!

Olcsóbb lett a villanyod??? Egy nagy sz@..t!!! De új Audi 14 milláért (ennyi a szénfillér) a pümu-nak igen...

Átvertek Kispajtás!! Nem kicsi! NAGYON!!!

Bocs Kuruc Barátom! És a hsz.-ed nem is volt magas labda! Beszéljünk arról, hogy is van ez a Kenguruk Földjén?

Légy boldog új hazádban!

Én már öreg vagyok. Elég volna, ha valaki megállítaná a földet.

Le akarok szállni!

ON:

Öreg Csóka

Előzmény: Kuruc71 (41178)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2009.04.10 0 0 41180
És ez is egy sajátos háború.
Előzmény: Zicherman Istvan (41179)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2009.04.10 0 0 41179
Bezony ám. Ha csak pár százalékban is sikerül csökkenteni a keleti függőséget, már kisebb győzelemnek értékelhető a lépés (bár a magyar történelemből van negatív példa is erre: sok csatát nyertünk, de háborút rég nem.:((((
Előzmény: Kuruc71 (41178)
Kuruc71 Creative Commons License 2009.04.10 0 0 41178
"Egyébként már bizonyos, hogy van gazdaságosan kitermelhető "anyag" a mélyben - január végi hír.)"

Pláne ha a NINCS vagy a NEM KAPUNK a másik alternatíva. Akkor minden pénzt megér.
Előzmény: HG4I (41177)
HG4I Creative Commons License 2009.04.10 0 0 41177
Ez is tévedés: a kanadai cég befuccsolt. Már USA érdekeltség.
(Egyébként már bizonyos, hogy van gazdaságosan kitermelhető "anyag" a mélyben - január végi hír.)
Előzmény: Kavics78 (41176)
Kavics78 Creative Commons License 2009.04.10 0 0 41176
 "Ezek szerint a Makói mező is orosz érdekszférában van ?" - Nem, az kanadai-ban!
Előzmény: Kuruc71 (41175)
Kuruc71 Creative Commons License 2009.04.10 0 0 41175
"a gázéhes eu próbálja az egyértelműen orosz szférába eső gázmezőkről az oroszok orra elől elhappolni a gáz értékesítését. "

Ez mit jelent ? Ezek szerint a Makói mező is orosz érdekszférában van ? Ha egy független ország amelyik határos akár orosz oval is, már had döntse el kinek adja el a az ásványkincsét.

Előzmény: Törölt nick (41174)
belic Creative Commons License 2009.04.10 0 0 41173
"Oroszország azonban változatlanul ideiglenesen elveszett érdekszférának tekinti a Varsói Szerződés egykori tagállamait, hiába léptek be azóta a NATO-ba vagy az EU-ba. Félő, hogy amit elvesztettek a hidegháborúban, azt most visszaszereznék a gázháborúban."

Az oroszok és a nyugat nagy gázháborúja
tart. utász Creative Commons License 2009.04.09 0 0 41172
Nem a hülyeség független. Az emberiség intelligenciája konstans. Egyre kevesebb jut a népeknek. Mármint fülenként.
Előzmény: Némedi László __ (41168)
Némedi László __ Creative Commons License 2009.04.09 0 0 41171
csak ami interneten...
Előzmény: Zicherman Istvan (41170)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2009.04.09 0 0 41170
Vannak részletek? Vagy csak privátban?
Előzmény: Némedi László __ (41169)
Némedi László __ Creative Commons License 2009.04.09 0 0 41169
akinél robbantani akartak a Honvédelmi Bizottságnak is a tagja...
Előzmény: Zicherman Istvan (41167)
Némedi László __ Creative Commons License 2009.04.09 0 0 41168
Zicherman Istvan Creative Commons License 2009.04.09 0 0 41167
A tízmillió partizán országa, mi?
Most már értem, hogy miért nem volt Magyarországon semilyen ellenállási mozgalom. Mert minimum be kellett venni a sógort, a KOvács Pityut, meg gézabát a sarki krimóból, de majd elküldöm neked a mobilját, esetleg a húgomon keresztül üzenhetsz. Illetve elég volt végigjárni a címeket és munkahelyeket (p.l. benzínkút), hogy mindenkit, tárgyi bizonyítékokkal együtt, begyűjtsenek...

Ámátőrök...
Előzmény: Némedi László __ (41165)
Némedi László __ Creative Commons License 2009.04.09 0 0 41166
lehet, h a Cougar itthon kell :))
Előzmény: Némedi László __ (41165)
Némedi László __ Creative Commons License 2009.04.09 0 0 41165
százhalombatta topikban írták:
Robbanószereket- fegyvereket találtak Százhalombattán-Diósdon több embert elvittek Füred, Kodály Zoltán, sétány 30-40 rendőratutó robbanószakértők, kommandósokm, OMV kúton is elfogtak embereket lezárták a hatost.Nagy valószínűséggel alvilági politikai leszámolást előztek meg.Magas rangú battai politikusok is érintettek lehetnek, áldozatként.
Előzmény: Némedi László __ (41164)
Némedi László __ Creative Commons License 2009.04.09 0 0 41164
Némedi László __ Creative Commons License 2009.04.09 0 0 41163
(más nicken? :)))
Előzmény: J Dagain (41162)
J Dagain Creative Commons License 2009.04.09 0 0 41162
Na én többet nem írok! Nem akarok így járni!
M.Zoli Creative Commons License 2009.04.09 0 0 41161

Bujtogatok?:)))

Egyaltalan nem. En vagyok a jozan hang. Szerinted be lesz mutatva Magyarorszagon a Che Guevara?

Udv. 

Előzmény: Némedi László __ (41158)
Némedi László __ Creative Commons License 2009.04.09 0 0 41160
(most olvastam el mit írtál :)))
Előzmény: Némedi László __ (41159)
Némedi László __ Creative Commons License 2009.04.09 0 0 41159
köszi, bár ezekben a részekben nem látok eltérést...
Előzmény: Gyöki II (41157)
Némedi László __ Creative Commons License 2009.04.09 0 0 41158
ne bujtogass! :)
Előzmény: M.Zoli (41155)
Gyöki II Creative Commons License 2009.04.09 0 0 41157
többször módosítva lett, bár nem ez a rész (HJT)
Előzmény: Némedi László __ (41153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!