Sziasztok.Alapjáratingadozás,felugrik 1200-ra,majd visszaesik néhány sec mulva meleg motornál nálatok előfordult-e?Kb.3000-nél tartok.Hiba avagy sem.Amúgy tuti a gép.1.2 8V.
Kollega irja csikorgott majd hallota a csattanást,tehát száraz ut volt.
Száraz uton nincs jobb az állora fékezett füstölő gumiknál.
De vizes uton is inkább a bénáknak kell az ABS mert csak tapossák a féket igy legalább tudnak irányitani.
Az Eu -ba persze hogy kötelező de attól még nembiztos hogy jó.
Nemvéletlenűl ahol hatalmasakat kell fékezni pl Forma 1,Rally futamok,Nas-car,
ezt a 3 betűt ABS ki sem ejtik ez a mumus,vszinüleg nem azért mert Schumaherréknek vagy Richard Burnséknek nem futja ABS-re,futja csak szeretnek idöben megálni.
Havon is gondold végig ha a kerekek nembirnak tapadni ott az Abs engedi továbbgurulni az autót és csak kopog,akkor inkább csusszon és tolja magaelött a havat netán szakitsa föl és végre érjen a kerék az aszfalthoz.Attol te még tudsz kormányozni csak játcani kell a pedállal.
PL télen mi a teherautokbol két kártyát számüzűnk a blokkolásgátlot ill a kipörgésgátlot.Rakodtan 40 tonnával a kipörgésgátloval szitálo hóban lehetetlen felmászni a Petőfi hidra csak bubbog a hid alján a 580Le autó alapjáraton mert a rendszer dolgozik.
Ha kiiktatjuk kaparászik rángatja a nyergest de szenvedve felmegx a hidra,mikor jössz lefelé az is vicces tud lenni hisszen az Abs-sel megyek elöre mint a szánkó (féktelenül) a hatalmas suly csak toll.
Persze aki keveset vezet és kicsi a rutinja (évi 8-10 ezer km)annak lehet jó megoldás.De én a személyautómba sem tűrőm meg egyiket sem.
pkri
Igen metálfény esetén is alkalmazható a polír. A Kalos előtt egy Saxom volt gyöngyházmetál fénnyel és ott is volt hasonló problem. Azt is így oldották meg.:)
Pkri-nek igaza van,ha mindez száraz, és nem csúszós,jeges úton történt.Az ABS-el nem minden esetben lesz rövidebb a fékutad,sőt bizonyos esetekben még hosszabb is lehet az ABS nélküliekkel szemben.Nagy előnye,hogy nem csúszol meg,vagyis az autó kormányozható mindvégig az elérhető legnagyobb fékhatás mellett.(ezt az ABS nélkülieknél a fékpedél "pumpálásával" érhető el).Száraz úton,nagy hóban viszont hosszabb az ABS-es fékútja.
Mint korábban írtam hasonló gondok vannak nekem is! A zsírozás sok esetben jót tesz! Nekem a háta is nyekergett, megkenték jobb lett, az első esős napig, aztán újra kezdte. Volt már csere, meg hümmögés, most újra ropog, kopog, én a jövő héten viszem, majd beszámolok!
Most értem haza a szervízből(Wallis),mert kopogott az eleje a kocsinak,és amikor egy kis bukkanóra mentem,vagy lejöttem onnan olyat reccsent,hogy azt hittem kettétörik a kocsi.Múlt héten megnézték,azt mondták,hogy Kalos betegség,vigyem ma be megzsírozzák.Két órát volt bent,most tényleg jobb.Valakinek van valamiylen tapasztalata,hogy ez tényleg így marad-e,vagy újra elő szokott jönni a nyekergés?Amúgy tényleg szeretik elintézni az "ügyeket" úgy hogy ez általános betegség.Ez pedig számomra azt jelenti,hogy betegen veszem a kocsit.Na egy kis okoskodás...
Remélem Te elkerülöd a gyakori szervízlátogatást!!!
Én is azt tanácsolnán, hogy olyan helyre vidd a járgányt, ahol már van némi tapaztalatuk. Bár ki tudja? Én olyan helyre járok ahol már 1.5 éve foglalkoznak Daewoo-val és még is csak találgattak. Egy biztos, figyeld, hogy mit írnak be a szervíkönyvbe. Nekem miután lecserélték a bal lengőkart és a kormányművet a következővel jött a munkafelvevő: ja akko jó, ha csak a kormányművet írom be? Végül is azzal vol a gond!!! Pedig pontosan tudta, hoggy a lengőkar legalább annyira sáros volt a dologban. Sajnos az az érzésem, hogy bár egyáltalán nem bántam meg, hogy ezt a típust választottam, hogy több mint másfél hónapot vártam az autóra, ezt a típust és márkát sem kerülik el az új autó gyerekbetegségei. Munkatársam oroszlános járgányával gyakorlatilag beköltözött a szervízbe. Ez azért még jobb!!! Várom a beszámolót!
Igen, az enyém szervós, és középállásban nálam is az árkot közelíti... Valószínű csütörtökön tudok elmenni szervízbe, aztán utána majd beszámolok. Remélem nekem nem kell ennyi km alatt 4x szervizet látogatnom.
Kicsit félek a bajai szervíztől, (bajai vagyok) mert itt csak most épül, vagy lehet már fel is épült a szalon. Szóval nemsok tapasztalatuk lesz a szervízeseknek az ilyen daewoo bajok kapcsán. A kereskedő, aki átadta (még az Opel udvarból) aznap került át az Opeltől, és még a check lámpát sem tudta megmondani, hogy mi az... Lehet átlátogatok Sexárdra.
A kormányvízszint, ahogy ők hívják nálam sem volt OK. Korábban már írtam, hogy kb. 3-4 fokot a középállástól ballra volt elfordulva a kormány. a szöveg nekem is kísértetiesen ez volt, majd beáll. Az autó közben kopogni kezdet a futómű felöl, aminek az okát a kormányműben látták, egyszóval lecserélték ( későb kideült, hogy a lengőkar az). A kormányművet összerakták, most lényegesen kevésbbé ferde, alig észrevehető, de a változatosság kedvéért jobbra. Ha a szemem szimmetriájával beállítom a volánt középre, akkor az autó megy ballra az árokba. Azt vettem észre, hogy a kormány középállásban nagy holtjátékkal küzd, és olyan maszatolos érzésű a volán. Lehet hogy nem adja vissza amit érezni lehet így leírva, arra gondolok, hogy 4-5 fokot elfordítva a volánt a kerék nem követi a fordítást az első pár centiméteren. Szervós a kocsid? A szervónál - minden gépeszeti tudásomat elővéve - ilyen csak akkor fordul elő, ha maga a kormánykerék van ferdén föltéve a kormányúdra, hiszen a szervo visszatérítő ereje mindíg középre húzza a szerkezetet. Nekem itt olyan érzésem van, mintha az egész kormányszerkezet adná azt, hogy gyakorlatilag nincs középállása/kormányvízszintje. A szervízben azt mondták, hogy ezt nem lehet ennél jobban beállítani!!!?
Érdekelne, hogyha orvosolják a problémát hol teszik, melyik kereskedésben és melyik alkatrész állításával.
Kis színes: az új lengőkar szilientje már most ropog, úgyhogy két hét múlva újra szervíz, 3800 km megtétele után negyedszer!
a Platinum2000 meg a hozzá hasonló paszták csodát tesznek az ilyen kis horzsolásokkal, kőfelverődésekkel - egyébként áprilisban és októberben mindentől függetlenül érdemes átkenni ilyennel a járgányokat. Nekem is hatásos volt még minden autómon.
Nekem belehúztak parkolásnál a vészhárítóba, elég nagy darabon egy feket csíkot (fehér az autó). Levittem kézimosóba, ahol megmutattam és azt mondták a polír segít. Valóban szépen rendbe tették, és csak azt a db-ot kellett kifizetnem polírozás címén, ahol a húzás volt. Érdemes lenne ezzel próbálkozni, de előtte mindenképpen kérd ki a "szakember" véleményét, mivel a polír - ha igazi - nem olcsó dolog.
Balcsiparton satufékezés miatt lekoccolt egy matizos hátulról. Az ABSnek köszönhetően kb. 1cm-re sikerült megállni az elöttem lévőtől. A hátsó műanyagon látszik 2 horzsolás és nagyobb fényben kivehető a rendszámtábla lenyomata is. Van ötletetek, hogy mit lehet kezdeni ezzel a kis szépséghibával?
..jah és a fogyasztás (1.2 8V) kezd beállni 6 lityó köré :) Bár még ezt is sokallom, mert amikor ez jön ki, akkor tényleg nagyon kímélem.. Apám az 1.4-es Focusát meg ha nem kíméli egyáltalán akkor jön ki neki 6-6.5 ... Lesz ez még jobb is, és már ez sem rossz! :)
Megvan a 2000 km-em!! :) Valaki pár hete írta, hogy szólt a szervízben a rángatásról és a nem egyenletes gyorsulásról, aztán egy software csere megoldotta a gondot. Nah remélem nekem is bejön, mert a rángatás nem múlik, és pl amikor 2-esben nyomom neki, gyorsul, aztán picit "gondolkozik" és gyorsul tovább.. A másik amiért szólni fogok, hogy nem egyenes a kormánykerék. 500 km-nél azt mondták, hogy "Majd beáll az egyenesbe.." Hát nem állt be..
Én a gödöllöi szervízben mind a 2000-es, mind a 15000-es szervíznél végig benn voltam... A szervízes nagyon segítökész volt, elmagyarázott mindent, mit miért csinál /bár jármü gépészmérnök vagyok, de ezt nem kötöttem ott senki orrára :-)/, mindenesetre nagyon korrektek voltak... még felhívta a figyelmemet arra is, hogy néha a vízpumpa is bemondja az unalmast, azt is ellenörizte...
Egyszóval fel sem merült annak lehetösége, hogy nem mehetek be a mühelybe...
Nekem 2004.6. havi és az alvázszáma nem is hasonlít az Általad leírthoz. A forgalmi engedélyben teljesen más kiosztással, betűvel keverve van az alvázszám!
Tegnap mentem a kétezres szervízre. A munkafelvevő nagyon rendes volt, de azt mondta nem mehetek be a műhelybe, mert a veztőség megtiltotta. Nem tudjátok máshol ott lehet lenni a szervizelés alatt? A sárvédőknél vannak csavarhelyek és alvázvédő hiányok. A szervizes nem tudta megmondani, hogy ez miért van. Ezt le kellene alvázvédeni?
Egy levelet kaptam, ma a kereskedőtől,akitől a verdámat vettem.
A sok blabla között a lényeg-
"Rendkívül ritkán előfordulhat,hogy a differenciálmű kúpkerék alátétei nem elégítik ki a szigorú előírásokat.Ennek következtében az elörhet,így rendellenes zajt okozhat a Z4 tipusú kéziváltóban"
Így hát ballagjak el hozzájuk, és díjmentesen kicserélik. (kb 5 óra alatt)
Az érintett járművek kalos 1,2 Alvzszám:051746-133100-ig!
Mi erről a véleményetek.
Ps:15 000-Km után is nagyon tuti a gép (kop-kop)!!!!!!
még annyi, hogy a javítófestékkel is vigyázz, mert rendesen le kell kezelni a felületet, amire felviszed. Ellenkező esetben takarni takar, de alatta elkezdhet dolgozni a rozsda...
Ha felnyitod a motorháztetőt, akkor a színkódot megtalálod azon a kis táblán, ahol egyéb adatok is vannak (ha jól emléxem).
Sajnos nekem is kellett már húzás miatt egy kicsit javíttatni a bal hátsó íven, szerencse hogy van fényezős span :)
Én a Vasgereben utcába mentem, ott megnézték a kódot és már keverték is a festéket hozzá. Nekem nincs rajta metálfény, igy csak sima bázis festék kellett (3dl olyan 5-6000 huf). Ja és erre lakk is kell.
Most próbálok keresni valami javítófesték szerűséget (mert látszik a fém és nem szeretném ha rosdásodni kezdene), nem tudjátok, a "Goldish beige" színnek nincs valami hivatalos száma/kódja.
Tegnap sajnos elvesztette szüzességét a Kalosom, jobboldalon-hátul ugyanis meghúzták. :-( Még 5 hónapos sincs. Annyira nem csúnya, csak bosszant a dolog, dehát előbb-utóbb várható volt.
Amitől picit tartok, hogy ebben a szervizben még nem szereltek be ilyet (tőlem hallották először), remélem nem baltázzák el.
Nyugi, semmi vész, az én szervízemben sem hallottak róla, csak tőlem, de nem hitték, hogy ilyen létezik. Erre megmutattam a kinyomtatott képet, innen a topikról:)
Féltek is tőle, aztán 10 perc alatt meglett. Ki kell emelni a kesztyűtartó ajtaját (még a gépkönyvben is benne van, hogyan), 4 vaskos csavart kicsavarva lejön a fedő, pont ide, pont ilyen csavarral be a kesztyűtartót. A mostmár alsó kesztyűtaró fedél vissza. Ennyi. Magad is meg tudod csinálni:)