De attól nem tartasz, hogy a víznek van telítettségi pontja, amit ha elér az oldat, tovább nem old ki több gyógykomponenst? És utána már csak a klorofil oldódik csak ki...
Mamma mia, miket kell olvassak..........Ezek az eszmefuttatasok komolyak???????????
Nem komolyak, csak úgy szórakozásból. A légzés semmi komoly, az nem fontos. No, de ha mondtál át, mondhatnál bét is. Mert ettől nem leszek okosabb. Nos akkor Te mivel magyaráznád azokat a javulásokat, amiket elértem? Nekem ezek jöttek az eszembe. És Neked?
Mamma mia, miket kell olvassak..........Ezek az eszmefuttatasok komolyak???????????
Kérdezem azokat akik megprobaltak leszokni a PPI-röl, hogy mi az amitol nehez volt nekik? Mert nekem se nemn oszt, se nem szoroz, vagy majd visszaüt hogy nem szedem? es ha igen mennyi idö után?
Voltam a tengerparton megint öt hétig, nagyon jot tett, csak ott nem tartottam a dietat, igy elövigyazatossagbol szedtem a PPI-t, most hazajöttem, egyik est egy hete elfelejtettem beszedni, es azota hagytam...nem vettem eszre semmi rosszat....Csak ne egyek gabonát...Az rossz...... Különben tovabbra sins torokbajom...
"Nekem gyakorlatilag nullázodott a mütét eredménye az elmúlt 3 évben.
Viszont, lényegesen rosszabbúl nyelek."
Toni,
olvasod meg a topicot?:) Mi tortent a muteteddel? En meg tavaly terveztem, hogy megcsinaltatom. Ugye vmikor 2012 elejen volt nagy topic a Nilsen, TIF es tarsai mutetek itt. TIF azota se elerheto, de a studyk alapjan 2cmnel nagyobb hernianal nem biztos, hogy jo.
En nem csinaltam semmit a mutettel, mert azota nem volt semmi bajom a refluxal, PPI se nagyon kellett. De most lassan vacakolni kezd. HA beut megint akkor inkabb mutetnek mar en is:)
Jen, én úgy iszom a teát, hogy este egy litert csinálok, forralt vizet öntök egy 1,5 literes üvegkannába, amibe nagy marok körömvirág-citromfű-kamilla teát teszek, tehát három nagy marokkal, aztán ez éjszaka kihül s egész nap ezt iszogatom (reggel szűröm le)...brutál erősen hat: hámosit, nyugtat és gyulla-csökkent....jó hidegen is:)
Ugye angol nyelvterületen nem csak az emberek másak, hanem a gondolkodás is mint itt Magyarisztánban.
Ez a videó csak megerősítette amiket eddig is beszéltünk, ez már a paleo diéta!
Amúgy több mint valószínű a rák ellenszerét már ismeri az orvostudomány, csak nem érdeke a gyógyszergyártóknak a kibocsátása, sőt nem lennék meglepve, ha több teljesen különböző és egymással semmilyen kapcsolatban nem lévő eljárással és módszerrel is rendelkeznének már a gyógyítására...
Amikor klónoznak, arcátültetnek, őssejteket ültetnek át stb.
És mi a véleményed a teák csersavtartalmáról. Én azt vettem észre, hogy ha egy este hagyom állni és oldódni a teát érezhetően irritálja a gyomrom.
Szerintem a frissen forrázott a jobb nekünk. De ha állni hagyjuk akkor jobban kioldódnak belőle a hatóanyagok... Na ez egy dilemma...
Nos reggel a hsz végén feltettem a kérdést, hogy miért nem száradtam ki. Gondolom azért, mert nagyon lassan lélegeztem kifelé, miközben hangot adtam ki. Így kevesebb víz párolgott el a kifúvásnál. A hang hatására igencsak berezegtek a fogaim, az inyem és így jóval nagyobb lett a nyálképzésem - amit ugyebár visszaengedtem a gyomorba, majd újra körbeforgott a testemen. Mivel nem izzadtam, szinte nem is vesztettem erőt. A nyál meg szépen lúgosít és semlegesíti a savat, még akkor sincs probléma ha sokáig nem eszek iszok. A nyálban meg nemcsak víz van, hanem ellenanyagok is, meg mindenféle más hasznos anyag. Késő ősztől tavaszig gyakorlatilag nem is iszok vizet. Szépen forog bennem, elég egypár zöldség meg gyümölcs, meg kaja. A hosszú (nagyon hosszú) légzéstől pedig nagyob korlátok között mozog az oxigén és a széndioxid aránya a testemben. Az erek össztávolsága (ha jól emlékszem) kb 100ezer km (!), tehát nagyon nem mindegy, hogy milyen hatásfokkal megy bennük végbe az anyagcsere. Hogy az emberek többségének nem kielégítő a légzése. Nagyon alacsony a széndioxid tartalom és így szinte agyonlélegzi magát az ember, mégis mintha oxigénhiányban szenvedne. A magasabb széndioxid tartalomnál (vannak táblázatok is tudományosan végrehajtott mérések, nem én csináltam) a legideálisabb az anyagcsere. A sok rezgés pedig, és mindenféle vibráció (hangot is beleértve), mozgásba hozza az test anyagait sejtszinten. A test ezért felmelegszik (ezzel egész meghökkentő dolgot is megcsináltam), mert minden anyag egy kicsit másképp rezeg és így a határokon nagyobb lesz a súrlódás. Ez meg egy kicsit nagyobb elektromágneses teret képezhet a sejtek körül, amitől jobb lehet a működésük, anyagcseréjük.......
Hát igen, a hullámokról, rezgésekről már sokat tudni és sok helyen alkalmazzák is. Vannak mindenféle kütyük is, némelyik potom millió forintért kapható. Ezekből is folyik a rengeteg pénz a gyártókhoz - de a hatás gyakran elmarad, némelyeket aztán be is tiltják stb. De nagyon kevés infó van az ember sajátmaga keltette vibrációk, rezgések, hangok stb hatásáról és gyakorlásáról. Már úgy értem, hogy tudományos alapon megvizsgálva a jelenségeket és beszámolók a kisérletekről, eredményekről.
Én azokat a dolgokat csak úgy magam szórakozásból gyakoroltam és kisérleteztem. Semmi felszerelésem nem volt és nincs, csak az érzékszerveim, érzéseim, megérzéseim stb. Írtam is egy összefoglalót felkérésre. De az csak valóban olyan összefoglaló, hogy kb hogyan és mire mit csináltam, nagyon röviden az egyes dolgokat. Még így is 35 oldalasra sikeredett. De ott legalább könnyen megtalálod (a tartalomjegyzék szerint) azt, amit esetleg elolvasnál... De, ha bármi kérdésed lenne, ott is vagy itt is meg lehetne vitatni......
Ha probléma lenne onnan letölteni, megkeresem a facebookon vagy a scribd-en - mert oda is feltette aki rászedett az írásra. Sokat irogattam a belinkelt topikjaimba, de ott tényleg sok minden van szanaszét (s így nehéz megkeresni, amit el akarna olvasni onnan az ember) - ahogy jöttek az emberek és dumcsiztunk, meg ahogy próbálkoztam valamivel és aztán leírtam..... S átolvasni az egészet az tényleg sok......
Érdekes dolgokat írsz a hangrezgések hatásáról, már csak azért is nagyon hihető számomra, mert tudjuk, hogy a hangok rezgéseivel sok mindenre hatnak. Poharakat szét lehet törni bizonyos frekvencián, az oroszlán mély hangja lebénítja az áldozatot, a macska dorombolása nyugtató ...stb.
Tudnál erről a hanggal való gyógyításokról részletesebben írni, vagy esetleg valami infó anyagra hivatkozni?
Tehát mi segített nekem, mikor belekezdtem a hangokkal és a rezgésekkel való kisérletezésekbe. Először is óriási löketet adott, hogy egy bizonyos hang, bizonyos erősségnél és bizonyos frekin szinte azonnal elállította a pár napja tartó fogfájásomat (az év végi ünnepek alatt, között). Azután rengeteg időt szántam a kisérletezésbe és emiatt fokoztam a légzésemet - egyszerű oknál fogva: hogy minél hosszabban bírjam egyfolytában kiadni a hangot. A hang rezeg és mindent megrezegtet a testben, közben járkáltam és csináltam mindent ugyanúgy, mint eddig - csak ahol lehetett halkan hangok hagytak el (még a vonaton mellettem ülő se hallotta). Pár hét után jó pár kellemes meglepetés ért. Nem ment a fejembe vagy két évig, hogy tényleg hat valami, vagy több tényező. Aztán csináltam egy drasztikus kisérletet. Mentem a hétvégi túrámra és az az ötletem támadt, hogy egy napon kipróbálom azt, hogy a túra alatt minden kilégzésnél addig nyomom a hangot, amíg érzem, hogy nem gyengülök. Majd belégzés és újabb ciklus. Ezt 7 órán át csináltam, közben lementem vagy 30km-t, ebből kb a felét gyalog, sokszor gyomtam a bicajt térdig erő gazban is. Semmi nem volt nálam, se ennivaló, se innivaló, mint általában nincs is... Hazaértem, le a pincébe, leültem a fotelomba, mely mellett ott a víz, felemelem - na akkor kapcsoltam, hogy nem is vagyok szomjas, csak egy két kortyot ittam. Ez érthetetlen volt. Aztán eszembe ugrott, nem is vagyok éhes, se fáradt. Ez nagyon meglepett. Mert normálisan ilyen túra után (ahol nem iszom eszem 7 órán át) csak úgy megy le a víz meg a kaja. Ha mi a szösz, hogyhogy nem száradtam ki?
Nos kb mintha belőlem is szólt volna. Topikomban hasonlókat is irogattam. A természet. A tudomány rohamos léptekkel megy előre, de mindig csak azt ismeri meg, hogy hogy működnek a dolgok - és ezek a dolgok már egy jó ideje működnek. Az emberek a bajaikhoz valahogy hozzájutottak, egyszerűen mondva ahogy éltek, amit csináltak, ahogy lélegeztek, mozogtak stb. Meglehet ugyanazokkal a mozdulatokkal csak más arányban, időben, mennyiségben stb - visszajuthatnak abba az állapotba, mikor jól voltak.....
Szerintem ez nemcsak a rák miatt szedett kemóra (gyógyszerekre) állítható. Úgy gondolom, hogy szinte minden gyógyszer végsősoron gyengíti az embert, csökkenti a saját immunrendszere hatását stb. Ezt én is tapasztaltam az első 27 évemben. Volt egypár bajom és rengeteg gyógyszert szedettek velem, de nem lettem erősebb, ellenállóbb - egyre csak gyengültem. 1979-ben telt be a pohár, úgy döntöttem, hogy megpróbálom orvosok és gyógyszerek nélkül, mert úgy éreztem, hogy ezzel előbb utóbb kinyírnak. Nem volt egyszerű, szinte mindenki le akart beszélni erről, de kitartó voltam és sokat tanultam saját tapasztalataimból. Végül odáig jutottam, hogy pusztán az említett tiszta energiákkal van lehetőség eredményt produkálni. Az a probléma, amit itt tárgyaltok is orvosolható volt , majd kifejtem, hogy mi hathatott, hogy annyira feljavult az emésztésem, beleim működése, miért nem égetnek már jópár éve stb..... S nemcsak ez, hanem a test mint egész jobban működik......
Savage, már megint elkezdtetek vitatkozni, ne vedd fel a kesztyűt!
Azért is csináltam a másik topikot mert mikor először jöttem semmi infót nem találtam csak a vitát.
Válaszolnál, vagy valaki válaszolna, hogy a jade köves, infrás szerazsem ágy, hogy hat, hathat egy gyomorgyulladásra.
Egyáltalán gyógyíthatja?
Amúgy savage csettárs, szerinted ha valakinek mint nekünk a gyógyszer okozta refluxa és gyulladása helyre áll, és egyszer ha nem is azt a gyógyszert ami kihozta neki eredetileg a bajt, de hasonlót elkezd szedni, nagy esélye van hogy újra kijöjjön, ha figyel jobban rá (hogy evés közbe veszi be a gyógyszert esetleg vesz hozzá probiotikumot stb?
Amúgy igazad van, a paleo diéta stb hasznos, kerülni egyes élelmiszereket, de szerintem ahogy te is írtad a stresszmentes élet, és szerintem a placebo hatás is sokat jelent!!!
Nem szabad túl komolyan venni a dolgokat, úgy is elpusztul mindenki előbb-utóbb!
Nekem mindketten tetszenek. Ellentétek nélkül nincs haladás. Kicsi világunk is az ellentéteken alapul - testünknek, lelkünknek is kellenek az ellentétek. Nem jó az amikor bizonyos keretek közé próbálunk valamit nyomni. Mindketten védik a maguk igazát. S szerintem mindkettőnek sokban igaza is van. Én mindkét oldalt megjártam. Mint említettem elég közelről (nemcsak) figyelem a tudományt, de keresem az alternatív megoldásokat, hogy a leggyorsabban és a legkisebb energiával (és ingyen) tudjak magamon segíteni........
Szerintem még aki nem problémás, annak is idővel nem tesz jót ugyanaz. Például az ember nagyon szereti ezt, vagy azt és fogyassza ezerrel - nem is olyan sok idő után nem lesz jó és szinte undorodni fog tőle. Változtatni kell a dolgokon, én például sorba eszem azokat a dolgokat, amik épp teremnek. Mindennek meg van a maga ideje. Ha figyel az ember, akkor amúgy is megérzi, hogy most inkább édes menne le, vagy most inkább valami savanyú, vagy valami más. Tehát még ugyanannál az embernél is egyszer ez a jobb máskor meg az -abban kell jónak lenni, hogy mikor mit, hogyan....
Nekem az orvosom azt mondta, hogy nem szükséges diétázni, egyek sokszor keveset és próbálkozzak mi a jó és mi nem. Fogynom nem kell. Ami nálad problémás az nálam nem, ez is bizonyítja, hogy mindenkinek más és más a jó és az ártalmas. Egyébként abban igazad van, hogy a problémás állapotban olyan étel is rossz ami máskor meg se kottyan. Hát...ez van.
Hát ezek valóban érdekes dolgok. A legérdekesebb az, hogy teljesen ingyenesek és mindig hatnak - na meg mindig a rendelkezésünkre is állnak, legyünk bárhol bármikor. Velünk ellentétben nem romlanak, nem öregszenek - tehát mindig számíthat rájuk az ember. Csak meg kell tanulni használni különböző célokra. Én igyekszem szinte mindenre ezeket bevetni. Van két topikom is itt az Indexen. Az első a szemekről szól, a látás javításáról. A másik meg az emberi hangokról és mindenféle ember keltette (és az emberben végbemenő) rezgésekről, vibrációkról - hogyan és mire használtam már. Vedd csak a légzést, ha azt uralni tudod - akkor uralni fogod a testedet is és a lelkedet is. És aztán képes leszel olyan dolgokra, amik első hallásra hihetetlenül hangzik. De sok gyakorlás után olyan természetes a dolog..... Jómagam is megcsináltam egypár olyan dolgot, amiről azt hittem, hogy azt én sose fogom tudni megcsinálni. Én azon igyekszem, hogy sok mozgásban, rezgésben legyen részem a legkisebb energiával. Ezek a dolgok olyan határok közé nyomták a teljesítményemet, melyről 61 éves fejjel álmodni se mertem. Sose hittem volna, hogy csak úgy szórakozásból képes leszek atlétikai országos csúcsokat döntögetni - a köztudatban lévő edzések nélkül.
Rendben, ráfizetett, mert meglehet mindenféle tapasztalat nélkül belevágott. De ha megnézed a másik oldalt, akkor ott is nagyon sok hasonló eset van. Megdöbbentően sok. Tehát sok ember ráfizet az orvosi kezelésekre, a gyógyszerek mellékhatásaira, a rosszul felállított diagnózisokra stb. Az orvostudománnyal nincs olyan nagy baj, igyekeznek rájönni a kulcsra - de az orvosi ellátás, a hozzáállás, a gyógyszerek a rengeteg pénz mindenhol stb - az meg már egy másik kérdés. A tudományt nagyon figyelem egész közelről is, de minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ne kelljen orvost és gyógyszert látnom (és szednem). Ha ezt meg tudom csinálni (1979 óta próbálkozom ezzel), akkor elégedett vagyok.
...nem akartam veled kontrázni, hiszen megigértem, de félek hogy tévhitbe esel, s a korszerű műveltség egyetlen letéteményesének tartod magad, aztán egyszer, valamikor nagyot fogsz csalódozni:)
ezért bejegyzésedhez csak annyit, hogy a statisztika arra való hogy elfedjen valós összefüggéseket, persze másra is, de erre is..... a refluxosok számaránya itt ugye elég laza, lakosság-viszonylatban 18-27 százalék...nade ezek mi alapján lettek besorolva? súlyos esetek? mind, aki jelentkezett orvosi kezelésre? vagy beleszámoltak valami látens kört is? és a látens kör, amelyik tud betegségéről, de nem kezelteti? vagy amelyik nem is tudja hogy beteg? vagy amelyik képzelt beteg (pszichoszomatikus tüneteket produkál, vagymi) s mégsem beteg? vagy azért ő is beteg, csak másként?
s a 80 százalék akkor mihez viszonyul?
bocs, de bizsereg az ujjam ennyi cimkézés, pökhendi skatulyázás (holdjáró, stb) olvastán....mi alapján vagy te a tudományos és technikai forradalom letéteményese???borsódzik a hátam e szótól is, pedig tudom a rejtett egoképed ennek fényében uszkál:) nem csupán reménytelen küzdelembe kezdtél a google keresővel? ahol egy szóra ezerszer annyi adat, tény, sőt összefüggéshalmaz bukkan elő, mint amiket ide bekopizol, vagy bepötyögsz?
ráadásul ezek a prejudikációk, abból amiket leirok pl én....orvosellenes volnék? tisztáztam hogy nem...gyóccerellenes? tisztáztam hogy nem...túlságosan semleges, s minden irányban nyitott? ez hiba? nézőpont kérdésche......
:) Egyszer mar igertem, szal nem feszegetem a hangulatot.
(Pedig itt egy ujabb holdjaro. Bizsereg az ujjam a felnotasoktol. Ismerettsegi korben mostansag tortent, hogy valaki elutasitott minden orvosi kezelest es elhitte, hogy tisztitokura fogja meggyogyitani rakbol. Sajnos nem volt ideje elmondani a jotanacsadoknak, hogy nem mukodik a dolog..)