tompikát az nem érdekli, hogy akkor még nem is létezett OMM, voltak osztrákok is, meg magyarok is, voltak monarchiák is, neki ez bőven elég... -ahhoz, hogy egy kicsit szöszmötöljön a maga beteges módján, a lényeg, hogy szó se essen a valós problémákról...
úgy látszik, pénz még mindig van, és sokkal több is lenne, ha nem a sok simlis léhűtőre bíztuk volna az ország és a települések vezetését... az a 40cm legalább pluszban van, nekünk mínuszban volt kb 230cm, amit kemény munkával betemettek és kijött nullára.., már a cm, mert a ráköltött pénz gondolom az eredményhez mérten mindenképpen tetemes összeg...
1848-49-ben nem volt OMM, így nem is lehetett ellene lázadni. A palotai újság írta, hogy '48-ban Petőfiék meg akarták dönteni a nem létezőt. Tavaly írtam is erről - eléggé felháborított, mert egy március 15-én megjelent vezércikk írt ilyeneket.
Egy nem palotai érdekes hír : http://index.hu/belfold/2009/10/04/40_centis_kilato_epult_40_millioert_bodrogkereszturon/
felesleges foglalkozni nyomimamával... ő osztrák-magyar monarchiának hívja az idők kezdete óta, és kész, a valóság neki nem számít itt sem, másutt sem... egyébként sem ezért került elő, hanem mert fikázták a szerelmét... és ő ilyenkor bepöccen, és összevissza firkál butaságokat a "monarchákról"... hátha vki ráharap... arra az esetre, ha mégse..., fikázza egy kicsit a topiktársunk retináját... a bihari bunkó, hátha erre harap rá valaki... nyomi mama már csak ilyen..., válaszra sem érdemes..., hiszen soha nem mond "semmit"..., csak összevissza fecseg fehérvárról meg veszprémről zagyvaságokat, vagy bármi másról mégnagyobb zagyvaságokat, mindegy, csak a szerelméről ne legyen szó... ha mégjobban kiakad, akkor diszlexiás lesz, majd minden kohézió nélküli értelmetlen mondatfoszlányokat ír, majd eltűnik egy időre... , vagy előbújik belőle a kulák helyettes énje, és megmondja a tutifrankót: "szdsz bamme höhö..." ennyi... nyomimama nekem már ennyi... nem vesztegetek rá szót, hiszen sajnos van itt Várpalotán épp elég baj a nyomimama baromságai nélkül is épp elég...
Sissike toribol 1-es.meg a potvizsgan se engednelek at.
Habsburg Birodalom névvel szokás illetni a Habsburg-ház kezén levő államok összességét I. Rudolf német király 13. századi uralkodásától kezdve egészen az Osztrák–Magyar Monarchia 1867-es megalakulásáig. A Habsburgok osztrák és spanyol ágának 16–17. századi elkülönülésének idejére vonatkozóan szokás külön dunai Habsburg Birodalomról és Spanyol Birodalomról beszélni.
tehat a magyarok nem lazadtak 1867 elott sose az OMM ellen,mert OMM 1867 elott nem letezett.
nah,ha mar szoba kerult is a varos,mi az informaciod rola mennyi palotai van a Densotol elbocsatott 800ember kozott?
ne beszélj mellé! több hozzászóláson keresztül fikázod azt, aki szerint az osztrák-magyar monarchia ellen lázadtak a magyarok 1848/9-ben, de a saját verziódat nem árulod el. azt gondolod, hogy osztrák-magyar népszövetség volt akkoriban, vagy a közös labdarúgó válogatott miatt duzzogtak kossuthék. esetleg magyarok és oszrákok még nem is éltek akkoriban, hanem a habsburgok népessítették be a kárpát és duna-medencét egy hasonlónevű tag vezetésével?
feleslegesen írsz ilyen terjengősen, csak c.torres-t idegesíted ezzel. ő nagyon nehezen tudja olvasni az ilyen színes beírásokat, mert a retináján ugyanúgy nincsenek vörös színt érzékelő receptorok, ahogy a többi ősmajomnak sem.
a város hétköznapjairól értelmetlen dumcsiznunk, ha periokoszként is képes vagy letagadni azt, amit helyben, saját szememmel látok vagy közvetlenül tapasztalok.
nem fogadod el független szakemberek véléményét sem. be lettek linkelve a számvevő, a jegyző, a könyvvizsgáló megállapításai. mindegyik jóirányú elmozdulásról számol be, de te inkább más településekkel példálozol. próbálj meg valami aktuális dokumentumot belinkelni a fehérvári vagy veszprémi önkorm.-tól, hadd lássuk, hogy állnak! ez lehet, hogy nem fog menni, mert a portáljaikon még csak a fél évvel ezelőtti határozatok, jegyzőkönyvek vannak fenn. ugyanis nincs idejük karban tartani az oldalakat, mert készülnek a kormány elleni közös tüntetésre, együtt a számtalan, csőd közelébe került településsel.
Nem telefonos fórum - egy előre felvett, gondosan megszerkesztett - műsor volt, hanem egy jellemtelen ember (a polgármester) „hazugságshowja”, mely egy „hazugságcunamit” gerjesztett!
Erről az a véleményem, hogy, ha valaki felkészületlen, ne menjen fórumra, főleg telefonos tv fórumra. Én ugyan távollétem miatt nem láttam a közvetítést, de egyre több elégedetlen utózöngét hallok. Hölgyeim és uraim, eső után köpönyeg. Ezek olyan alkalmak, amiken gondolkodási idő nélkül, helyben kellene reagálni, cáfolni, érvelni, bizonyítani. Ennek ez utólagos morgolódásoknak, nyilvános leveleknek, siránkozásnak önmagukban semmi értelme. A faszit hatalmas többséggel szavazta meg várpalota, ha nyilvánosan nem tudja senki a fejére mondani és bizonyítani bűneit, mulasztásait, hazugságait, akkor nem érdemes kiállni a nyilvánosság elé. Inotán megszorongatták a tökeit, de még annak végkicsengésében sem lehet senki biztos, amíg hazudozhat, elhallgathat, alhallgattathat.
Néhány pillanat erejéig belepillantottam a Várpalota Tv műsorába. És benne ült egy ember aki felszólított egy másik embert hogy ne hazudjon, mert az neki nagyon-nagyon nem tetszik. Természetesen ez a "mi" emberünk aki sohasem hazudott. Így kikérheti magának, sőt ebből kiindulva fel is szólíthatja a hazudozót hogy monnyon le. Monnyon le a munkahelyéről, sőt mindenről monnyon le és takarodjon a világ azon felébe ahol nincs útban. Kedves ez az ember! Mutogat papírokat, mutogatja a pecsétet, hogy ők bíza eljártak a "királynál" és az lepecsételte nekik a papírjukat. És senki nem merje állítani hogy semmi nem történt az ügyben. Bár azt a papírt nem mutogatta amin a király kér még egy kis plusz "munkát" (hiánypótlás az anyaghoz) , melyet a mai napig senki nem csinált meg. Így ezzel az egy pecsétes papírral büszkélkedve, lehazugoz embereket a nagy nyilvánosság előtt. Míg a saját hiányosságát szépen kussban tartva, nem mondja el hogy a másik fél vajon miért is állít Ő szerinte valótlanságot. Tehát hölgyeim és uraim, polgármesterünket a tények eltitkolása miatt, és egész Várpalota lakosságának ismételt félrevezetése miatt, milyen jelzővel kéne illetni? A volt testületekben ez a szó hogy hazugság, nem hagyta el senki száját.
Szóval rövidebben: Ha beadok egy papírt egy hivatalba amiről hiányoznak adatok, és ezt hiánypótlásban kérik tőlem, amire én persze bas.ok bármit is csinálni. Akkor valójában semmit nem csináltam. És sok esetben, itt jön ennek azembernek kedvenc mutogatása a gazdasági vállságra, a kormányra, és a hazudozókra.
És aztán elmeséli hogy majd szól az újzélandi cég vezetésének, hogy legyenek már kultúráltak, és jelezzenek vissza azoknak akiket nem tudnak felvenni. Hát ez komoly!
Minden normális cég, ha az nem munkaközvetítő, jelezni szokott. Talán a lista nála akadt meg, és talán neki kéne ellenjegyezni ki is dolgozhat az újzélandiaknál. Ezért nem tud a cég visszajelezni. Ejnye, ejnye.
Hogy akkor Vajkról, vagy ahogy jobban ismerik, Istvánról a királyról, ne is beszéljünk.
Gyanusak is voltak nekem mind a ketten. (mármint Ady, meg ez az István)
Ezért tuti az igaz szittyáknak az isteni eredet.
Magamrészéről csak egy gyüttment bevándorló vagyok. Talán erős koncentrációval rá tudom venni a szervezetem a hatodik újj növesztésére, aztán akkor megnézhetik magukat ezek a kispályások...
A versike az nagyon jó! Ha kinőtt a hatodik ujjam, meg is kapod a jutalmad érte!
Egy pillanatra felcsillant bennem a remény...hátha én is...aztán megszámoltam az ujjaimat, és lefagyott a mosoly az arcomról. Csak öt, csak öt ujjat számoltam mind a két kezemen, sőt a lábaimon is.
Le van szarva gondoltam, akkor már tuti, hogy nem vagyok se táltos, se marslakó.
Pedig ha kiderült volna, hogy egyenesen a Marsról érkeztem, biztosan meghívtak volna a várositévébe, sőt szerintem a balassa demagóg is kanyarított volna rólam egy jó kis vezércikket, a seggem és környékében...Ismert és népszerű lehettem volna a városban.
Engem is meghívtak volna a retró majálisra, és lehet, hogy élménybeszámolót is kellett volna tartanom, mint régen szegény öreg bácsiknak, akikről hirtelen kiderült, hogy partizánok voltak.
És én akkor elmondhattam volna, hogy milyen nagy szerencse, hogy galaktikus bolyongásaim során rátaláltam a Föld nevű bolygóra, és rögtön azután, hogy a fáraók népét és a majákat megtanítottam a piramis építés csinyjára-binyjára, a hatodik ujjam egyetlen mozdulatával megalapítottam a fityesz nevű pártot, amellyel azóta is gyakorta találkoznak híres, hírhedt emberek. Volt akinek égő csipkebokor képében jelent meg, míg másnak meg fehér galambéban, vagy egyszerűen csak mint a Végső Igazság maga.
A fityesz a kezdet, és a vég. Aki a fityeszben nem hisz, az a marsi-táltosok hatodik ujjában sem hisz, az nem hiszi Jézus Krisztus pártus hercegi voltát, az magát a magyarságát tagadja meg. És aki megtagadja a magyarságát, az ezzel együtt az emberségét is megtagadja, hiszen az már régóta tudott, hogy az emberiség bölcsője az ős szittya-magor földön ringott...
Ergó aki az ős fityeszben hisz, és magasba emeli a narancsos lobogót, az előre tekint, és hite kiteljesedik. Az, az ősmagyarok Istenének reinkarnációjában az örökös miniszterelnök jelöltben, első zorbánviktorban is hisz, aki nem más, mint a beteljesedés.
Szóval ilyeneket mondhattam volna Inotán a Béke művház előtt. Integethettem volna a frissen felavatott úttöröknek, akiket személyesen árpádsávosárpi avatott. Utána unikummal és sörrel olajozhattam volna kiszáradt torkomat, és megáldhattam volna szopacs várkapitányt. Talán valami derengő világosságot is tudtam volna varázsolni a fejébe, bár az kicsit nehezebb lett volna mint a piramisépítés fortélyainak átadása...
Ha még egyszer születhetnék, ezért is szeretnék hatujjú marslakónak születni, hogy megmentsem a vörös szegfűk ármányától mindannyiunk kedvenc városát...
Le is döbbentem volna, ha ilyen teljesítménnyel a háta mögött tényleg országgyűlési képviselő-jelölt lesz. Mondtam már az elején, hogy nincsen realitása.
Hogy őszinte legyek, pláne a legutóbbi megnyilvánulásai után, nagyon sajnálni nem tudom. Személyes pofára esés tipikus, és talán kijózanító esete.
Úgy néz ki, hogy Árpádunk álmai kezdenek szerte foszlani.
Sem a fidesz, sem a jobbik országgyűlési képviselő jelötje már nem lehet, ugyanis már mindkettő megvan. Tehát karrierista törekvései ez irányba már nem hatolnak tovább. A mostani "beosztását" meg kezdheti elfelejteni. Marad valamelyik telefonos cég ügyvezető igazgatójának posztja. A nagy szolgáltatóknál kezdhetnek fosni a vezetők!
Ne légy igazságtalan, ne hagyd ki a többi fityeszes képviselőt! Ki is van még? - a bakter,J. Tivadar aki saját pénzén utazott Újlakra, aki nagyon dörgölődik a városvédőkhöz,épít, szépít, ígérget és próbál politizálni.A keresztény tagozat embere. - T Imre, a tanárocska, s talán csak ennyi, nem sok vizet zavar! - a pókharapó a Loncsosból - ennyi! igazad lett, ezek csak ennyien vannak!