Keresés

Részletes keresés

Zicherman Istvan Creative Commons License 2009.04.19 0 0 41254
Na ja... Szokás volt (amint itt Hartwig barátom mondogatja - még a Bundeswehrben is!).

Mondjuk a mezei laktanyákba ideiglenesen elszállásolt parákat egyszerűen gyűlölték az oroszoknál, mivel általában...majd folytatom
Előzmény: Plieur (41251)
Plieur Creative Commons License 2009.04.19 0 0 41253

Nutria? :) Az finom!:)

Elárulok egy titkot amellyel komoly tekintélyveszteséget okozok igy utólag a seregnek: a Glóbusz konzervvel elég sok mindent el lehetett érni...:))))

Humoros vagy sem, de megtörtént:

Hajnali 1/2 5, 87 tele, Craiovai állomással szembeni élelmiszerüzlet, előtte egy hatalmas sor, négyesével. Épp hazafelé tartottunk, ott volt csatlakozásunk. Rákérdeztünk miért állnak: tejért... Hánykor kezdték? Válasz: az elől állók még este foglaltak helyet, akiket látunk azok hajnali 2-kör jöttek ki. A kenyér ott és akkor már jegyre ment...:)

A sokk hatására szabályos lázitóbeszédet adtunk elő, emlegetve 'a puliszka nem robban', stb. szólamokat. Leesett az álluk, nem tudom miknek néztek minket....:)

Válasz: Haggyátok fiúk, adja az Úr hogy rosszabb ne legyen....:)

Attól a hajnaltól kezdve én már nem lepődök meg  semmin és senkin:)

Előzmény: tart. utász (41252)
tart. utász Creative Commons License 2009.04.18 0 0 41252
Azt tudjátok. hogy a "gyíkhús" megnevezés nem áll távol az igazságtól? A magyar húsfeldolgozó ipar beletett apait anyait, pl. a préméért tartott állatokat is feolgozták. Nutria - nyest stb.
Előzmény: Plieur (41251)
Plieur Creative Commons License 2009.04.18 0 0 41251

Ahhh, élvezeti cikkekk... vagdalthús.

Bolgár kenőmájas , tea , kenyér...meg puliszka...most már tudom miért van kisebbrendűségi érzésem.

Ivánéknál is szokás volt a 'ha lopsz magadnak jóllaksz' mozgalom?

Előzmény: Zicherman Istvan (41241)
tart. utász Creative Commons License 2009.04.18 0 0 41250
Vigyázok! Manapság 2.2 éves utód akar játszani vele de NEM.
Előzmény: Volt tüzér (41249)
Volt tüzér Creative Commons License 2009.04.18 0 0 41249
Nehogy hagyd!
Előzmény: tart. utász (41248)
tart. utász Creative Commons License 2009.04.18 0 0 41248
Ja. és azóta őrzöm. A feleség már 3x akarta kidobni.
Előzmény: tart. utász (41245)
Dobri Creative Commons License 2009.04.18 0 0 41247

Alighogy a kiképzés után a csapatomhoz kerültem,kivittek 1 napra a simontornyai lőteret biztosítani.Egy öregkatona és ketten voltunk kopaszok.(igaz ő volt 19 éves,mi meg kopaszok 26 és 24:))Mielőtt kimentünk,a málhazsákot megpakoltuk rendesen páncélossal,vagdalthús és készételek.Egész nap nyárson sütöttük a vagdalthúst.Meg mivel a pincék is arra voltak,volt mit inni...:)

Nem vagyok egy válogatós gyerek,mert az almáspitén kívül megeszek mindent,de az kegyetlenül finom volt.

kovacsgyula44 Creative Commons License 2009.04.18 0 0 41246

DHM!

Te azok közé tartozol, akik tudnak egy két dolgot az őzekről, meg a 7.62-ről így együtt. Ez baromzatosan dicséretes.

A téma persze a különlegesen speciális vagdalthús. Tiszti iskolás koromban annyira utáltam, ha a hétvégén hazautazáskor valaki a tőlem harmadik vagonban kinyitott egy ilyet, én habozás nélkül leugrottam a vonatról mondjuk Pincehely környékén. Aztán telt, múlt az idő, már vagy 25 éve voltam tiszt, amikor lehetett venni a hattápnál lejártuk felé közeledő konzerveket féláron. A babkonzerv, meg a székelykáposzta legendásan finom volt, gyerekeim, nejem kedvence. Egy ilyen bevásárlásnál döbbenten láttam otthon, hogy vélhetően nem az általam igényelt szortimentet hoztam haza, mert volt benne gyíkhus is bőven. Gondoltam sebaj, több is veszett Mohácsnál, a speciálisat legfeljebb kidobáljuk. Egyik este megyek haza, kérdezem, mi ez a finom illat? Kiderűlt, hogy a családom a gyíkhúst csócsálja. Megkóstoltam én is, nagyon finom volt. A továbbiakban, ha volt lehetőségem, különlegesen speciális vagdalthúst is rendeltem ezeken a kiárúsításokon. Idővel emberek, izlések változnak a vélhetően változatlan vagdalthústól függetlenül.

gyulla

Előzmény: DHM (41234)
tart. utász Creative Commons License 2009.04.18 0 0 41245
A kettőezres évek elején, talán az MH. által szervezett utolsó tartalékos bevonulás (Szentes, M.-ben felállítandó II. Mű. zlj. 3. szd. 3. utász szakasz) két hét k.-va nagy háború, Belga tábornoki NATO ellenőrrel (személyesen jelentettem neki, hogy a kib@tul másnapos tartalékos szakasz hk.-elleni aknát telepít).
Na, ezután kaptuk ezt a leszereléskor.
Éhesló Creative Commons License 2009.04.18 0 0 41244
Nem mérgezd magad. A családnak és a hazádnak szüksége van rád!
Egyél inkább szalonnát, hagymával, kenyérrel. Egészségesebb!
Előzmény: Hamburger2 (41239)
Volt tüzér Creative Commons License 2009.04.18 0 0 41243
A francnak válogattok!
tart. utász Creative Commons License 2009.04.18 0 0 41242
Sziasztok!

Leges-legfinomabb: '97. február, Csobánka, k.hideg, melegvízzel "langyostott - Rakott burgonya" konzerv. Kb 1/2 éve lejárva. Érdekes módon a később kapott, még lejárati időn belőli ua. konzerv rosszabb volt.
Zicherman Istvan Creative Commons License 2009.04.18 0 0 41241
Én a hurkás páncélost szerettem. Valszeg az alegyben én voltam azegyetlen, aki élvezettel bevágta.
Kérdezték is, hogy tudom-e, hogy miből készült? Mondtam, hogy nem érdekel, hogy életében hány lába volt, miben élt és hogy került a kondérba, de nekem ízlik.
MagyarországKatonái Creative Commons License 2009.04.18 0 0 41240
Én is, csak ez a baromfi nem vált be.
Előzmény: Hamburger2 (41239)
Hamburger2 Creative Commons License 2009.04.18 0 0 41239
De finnyásak vagytok! :) Én akkor és most is szívesen eszem a "mini páncélosokat".
Előzmény: MagyarországKatonái (41238)
MagyarországKatonái Creative Commons License 2009.04.18 0 0 41238

Én úgy látom nem szűnik meg a "különleges gyíkhús", mert egyrészt mások is gyártják (Szeged), másrészt a Globus által üresen hagyott ötmilliárdos piacra már fenik a fogukat a környező országok konzervgyárai.

Egyébként régen a piacon csak tejcsoki volt, tejbevonó-kakaómassza nem, rendes virsli volt nem szójás szarok, illetve a gyíkhús is "rendes" kaja volt legalábbis a mostaniakhoz képest.

Mivel a közbeszerzési eljárások során általában szart vesznek drágán, ezért ennek az eredménye az lett, hogy 2 éve hideg kajaként még kaptam ilyet szolgálatban, nem tudom ma osztják-e még, de bűn rossz. Szóval az olcsóság jegyében baromfiból készül, és hiába nevelkedtem 8 évig kollégiumi kaján, ezt az én gyomrom sem bírta megenni:

Nekem a régi normális változat egyébként kifejezetten ízlik.

A baromfival kapcsolatban amikor hideg kajára kaptuk szolgálatban, csináltam egy mini közvéleménykutatást, volt 1-2 vakmerő aki megette, de a többségnek szintén nem jött be. Viszont ha nem eszi meg a katona, akkor miért nem lehet pár forinttal drágábbat venni ami jobban el is fogy?

Előzmény: Törölt nick (41227)
Volt tüzér Creative Commons License 2009.04.17 0 0 41237

És azt tudjátok, hogy az a bizonyos "Gyíkhús" a "Különleges vagdalthús" névre hallgatott? Csakis azt nevezték Gyíkhúsnak, és ráadásul "gyomorgránát" is volt a másik neve. Az összes többi csak utánzat.

Meglehetősen sokat megettem belőle. Tulajdonképpen nem is volt rossz.

tuzer Creative Commons License 2009.04.17 0 0 41236

Ez a jobb konzervek közé tartozott.

Egyetértek. 1971-ben fél évig majd minden este csípős hurka konzervet kaptunk vacsorára. Az aztán nem semmi volt.

Előzmény: DHM (41234)
DHM Creative Commons License 2009.04.17 0 0 41234
Nos, én voltam katona (1980-1982). Ez a jobb konzervek közé tartozott. A fehér cimkés "no name" húskonzerv volt a csúcs. Magyar katona a csak az éhhalál szélén ette.
Viszont Hadháztégláson az orosz bakákkal el lehetett seftelni. Úgy jutottál be a magyar lőtérre, ha keresztül hajtottál az oroszok kitelepült állandó nyári táborán. Adtak egy konzervért 1-3 db 7,62-es lőszert. Ezzel már lehetett őzre vadászni ha megreszelted az elejét. Ez azért kellett, hogy a húson ne menjen át a lövedék, ne repüljön túl messzire, s egyúttal az őz ne fusson messzire. Ha az őzet elöl kaptad el maradt hátul két jó comb.
Kanut Creative Commons License 2009.04.17 0 0 41233
Tudom, már egy hónapja olvastam, kedves llama:)

üdv: tubero
Előzmény: Törölt nick (41232)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2009.04.17 0 0 41231
Igazatok van, hülyeséget írtam.
Mea culpa.
Előzmény: HG4I (41228)
HG4I Creative Commons License 2009.04.17 0 0 41230
Nem mellékes ráadásként: én még a mai napig szeretem is....
:(((
Kanut Creative Commons License 2009.04.17 0 0 41229
István, az NBH nem foglalkozik hírszerzéssel...
Előzmény: Zicherman Istvan (41223)
HG4I Creative Commons License 2009.04.17 0 0 41228

István!

Itt egy kis félreértés van, megítélésem szerint.
Írod: Nagyon gagyi az NBH oldala.... Van jópár olyan cikk, aminek SEMMI köze sem Magyarországhoz, sem a magyar hírszerzéshez.

Én pedig azt mondom: szerencsére nincsen köze hozzá! Nem az a dolga! (Kivéve a támadó elhárítás egyes elemeit, amely az eszközök és módszerek tekintetében mutat hasonlóságot, azonban a cél tekintetében merőben eltérő.)

Német ésszel ezt persze nehéz felfogni, ott hagyományosan integrált szervezet volt a kezdetektől fogva (igaz, azon belül szigorúan szeparált) - eleinte az Alkotmányvédelmi Hivatal, utóbb a BND....

Nálunk (történelmileg is) az egyes feladatokat önálló szervezetek keretei között oldották meg....

Ettől még a honlap lehet gagyi...

Előzmény: Zicherman Istvan (41223)
Plieur Creative Commons License 2009.04.16 0 0 41226

Szia!

Az egyesített erő oka éppen a JR nehéztechnika hiánya volt: a lerakott betongúlákat bányászék eldózerolták ( hoztak magukkal a munkahelyről), meg ilyenek. Átkeltek az Olton télidőben, öntözőárkokon keltek át, stb.

Jellemzően munkahely szerinti egységekbe voltak szervezve, ezeket zászlóaljaknak nevezték ( pld. Batalion Uricani, Petrila, stb.).

A sereg adta a tankokat, helikoptereket, a tömeg fölött áthúzó 21-seket, persze személyzettel, na meg mivel eszük ágában sem volt a csendőrék parancsnoksága alá kerülni, saját vezetéssel.:)

Előzmény: Törölt nick (41124)
swordmanus Creative Commons License 2009.04.16 0 0 41225
Üdv, olyat még nem ettem.
Egyszerűsítem.
Légy szíves dobj egy e-mailt, amire visszaírhatok. Adok a tárhelyemhez ftp azonosítót, jelszavat. Írd meg előtte, légy szíves, mekkora az anyag kb.
Köszi
Előzmény: Zicherman Istvan (41220)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2009.04.15 0 0 41223
Nagyon gagyi az NBH oldala. Egyszerűen szégyen. Ez már 1999-ben is szarnak minősült. Van jópár olyan cikk, aminek SEMMI köze sem Magyarországhoz, sem a magyar hírszerzéshez. Olyan érzése támad az embernek, mintha csak odahányták volna őket, ,,had legyen" elv alapján.
Egy német haveromnak mutattam a honlapot, mivel érdekelte őt. A verdikt egyértelmű volt: ,,Ne haragudj, de ez nagyon szar. Ezzel a honlappal nem csak magát égeti a maguk szakszerve, hanem az egész országot is. Így, ránézve a honlapra tökéletesen világossá vált számomra, hogy miért történhetnek meg olyan dolgok maguknál, mint amik megtörténnek."
Hát, nem esett jól ezt hallani, de igaza volt.
Előzmény: Törölt nick (41222)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.14 0 0 41221
Köszi:)))!
Előzmény: swordmanus (41216)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2009.04.14 0 0 41220
Swordmanus.
Te tudsz tölteni depositról, ifolderrről?
Előzmény: swordmanus (41219)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!