Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Elárulok egy titkot amellyel komoly tekintélyveszteséget okozok igy utólag a seregnek: a Glóbusz konzervvel elég sok mindent el lehetett érni...:))))
Humoros vagy sem, de megtörtént:
Hajnali 1/2 5, 87 tele, Craiovai állomással szembeni élelmiszerüzlet, előtte egy hatalmas sor, négyesével. Épp hazafelé tartottunk, ott volt csatlakozásunk. Rákérdeztünk miért állnak: tejért... Hánykor kezdték? Válasz: az elől állók még este foglaltak helyet, akiket látunk azok hajnali 2-kör jöttek ki. A kenyér ott és akkor már jegyre ment...:)
A sokk hatására szabályos lázitóbeszédet adtunk elő, emlegetve 'a puliszka nem robban', stb. szólamokat. Leesett az álluk, nem tudom miknek néztek minket....:)
Válasz: Haggyátok fiúk, adja az Úr hogy rosszabb ne legyen....:)
Attól a hajnaltól kezdve én már nem lepődök meg semmin és senkin:)
Azt tudjátok. hogy a "gyíkhús" megnevezés nem áll távol az igazságtól? A magyar húsfeldolgozó ipar beletett apait anyait, pl. a préméért tartott állatokat is feolgozták. Nutria - nyest stb.
Alighogy a kiképzés után a csapatomhoz kerültem,kivittek 1 napra a simontornyai lőteret biztosítani.Egy öregkatona és ketten voltunk kopaszok.(igaz ő volt 19 éves,mi meg kopaszok 26 és 24:))Mielőtt kimentünk,a málhazsákot megpakoltuk rendesen páncélossal,vagdalthús és készételek.Egész nap nyárson sütöttük a vagdalthúst.Meg mivel a pincék is arra voltak,volt mit inni...:)
Nem vagyok egy válogatós gyerek,mert az almáspitén kívül megeszek mindent,de az kegyetlenül finom volt.
Te azok közé tartozol, akik tudnak egy két dolgot az őzekről, meg a 7.62-ről így együtt. Ez baromzatosan dicséretes.
A téma persze a különlegesen speciális vagdalthús. Tiszti iskolás koromban annyira utáltam, ha a hétvégén hazautazáskor valaki a tőlem harmadik vagonban kinyitott egy ilyet, én habozás nélkül leugrottam a vonatról mondjuk Pincehely környékén. Aztán telt, múlt az idő, már vagy 25 éve voltam tiszt, amikor lehetett venni a hattápnál lejártuk felé közeledő konzerveket féláron. A babkonzerv, meg a székelykáposzta legendásan finom volt, gyerekeim, nejem kedvence. Egy ilyen bevásárlásnál döbbenten láttam otthon, hogy vélhetően nem az általam igényelt szortimentet hoztam haza, mert volt benne gyíkhus is bőven. Gondoltam sebaj, több is veszett Mohácsnál, a speciálisat legfeljebb kidobáljuk. Egyik este megyek haza, kérdezem, mi ez a finom illat? Kiderűlt, hogy a családom a gyíkhúst csócsálja. Megkóstoltam én is, nagyon finom volt. A továbbiakban, ha volt lehetőségem, különlegesen speciális vagdalthúst is rendeltem ezeken a kiárúsításokon. Idővel emberek, izlések változnak a vélhetően változatlan vagdalthústól függetlenül.
A kettőezres évek elején, talán az MH. által szervezett utolsó tartalékos bevonulás (Szentes, M.-ben felállítandó II. Mű. zlj. 3. szd. 3. utász szakasz) két hét k.-va nagy háború, Belga tábornoki NATO ellenőrrel (személyesen jelentettem neki, hogy a kib@tul másnapos tartalékos szakasz hk.-elleni aknát telepít). Na, ezután kaptuk ezt a leszereléskor.
Leges-legfinomabb: '97. február, Csobánka, k.hideg, melegvízzel "langyostott - Rakott burgonya" konzerv. Kb 1/2 éve lejárva. Érdekes módon a később kapott, még lejárati időn belőli ua. konzerv rosszabb volt.
Én a hurkás páncélost szerettem. Valszeg az alegyben én voltam azegyetlen, aki élvezettel bevágta. Kérdezték is, hogy tudom-e, hogy miből készült? Mondtam, hogy nem érdekel, hogy életében hány lába volt, miben élt és hogy került a kondérba, de nekem ízlik.
Én úgy látom nem szűnik meg a "különleges gyíkhús", mert egyrészt mások is gyártják (Szeged), másrészt a Globus által üresen hagyott ötmilliárdos piacra már fenik a fogukat a környező országok konzervgyárai.
Egyébként régen a piacon csak tejcsoki volt, tejbevonó-kakaómassza nem, rendes virsli volt nem szójás szarok, illetve a gyíkhús is "rendes" kaja volt legalábbis a mostaniakhoz képest.
Mivel a közbeszerzési eljárások során általában szart vesznek drágán, ezért ennek az eredménye az lett, hogy 2 éve hideg kajaként még kaptam ilyet szolgálatban, nem tudom ma osztják-e még, de bűn rossz. Szóval az olcsóság jegyében baromfiból készül, és hiába nevelkedtem 8 évig kollégiumi kaján, ezt az én gyomrom sem bírta megenni:
Nekem a régi normális változat egyébként kifejezetten ízlik.
A baromfival kapcsolatban amikor hideg kajára kaptuk szolgálatban, csináltam egy mini közvéleménykutatást, volt 1-2 vakmerő aki megette, de a többségnek szintén nem jött be. Viszont ha nem eszi meg a katona, akkor miért nem lehet pár forinttal drágábbat venni ami jobban el is fogy?
És azt tudjátok, hogy az a bizonyos "Gyíkhús" a "Különleges vagdalthús" névre hallgatott? Csakis azt nevezték Gyíkhúsnak, és ráadásul "gyomorgránát" is volt a másik neve. Az összes többi csak utánzat.
Meglehetősen sokat megettem belőle. Tulajdonképpen nem is volt rossz.
Nos, én voltam katona (1980-1982). Ez a jobb konzervek közé tartozott. A fehér cimkés "no name" húskonzerv volt a csúcs. Magyar katona a csak az éhhalál szélén ette. Viszont Hadháztégláson az orosz bakákkal el lehetett seftelni. Úgy jutottál be a magyar lőtérre, ha keresztül hajtottál az oroszok kitelepült állandó nyári táborán. Adtak egy konzervért 1-3 db 7,62-es lőszert. Ezzel már lehetett őzre vadászni ha megreszelted az elejét. Ez azért kellett, hogy a húson ne menjen át a lövedék, ne repüljön túl messzire, s egyúttal az őz ne fusson messzire. Ha az őzet elöl kaptad el maradt hátul két jó comb.
Itt egy kis félreértés van, megítélésem szerint. Írod: Nagyon gagyi az NBH oldala.... Van jópár olyan cikk, aminek SEMMI köze sem Magyarországhoz, sem a magyar hírszerzéshez.
Én pedig azt mondom: szerencsére nincsen köze hozzá! Nem az a dolga! (Kivéve a támadó elhárítás egyes elemeit, amely az eszközök és módszerek tekintetében mutat hasonlóságot, azonban a cél tekintetében merőben eltérő.)
Német ésszel ezt persze nehéz felfogni, ott hagyományosan integrált szervezet volt a kezdetektől fogva (igaz, azon belül szigorúan szeparált) - eleinte az Alkotmányvédelmi Hivatal, utóbb a BND....
Nálunk (történelmileg is) az egyes feladatokat önálló szervezetek keretei között oldották meg....
Az egyesített erő oka éppen a JR nehéztechnika hiánya volt: a lerakott betongúlákat bányászék eldózerolták ( hoztak magukkal a munkahelyről), meg ilyenek. Átkeltek az Olton télidőben, öntözőárkokon keltek át, stb.
Jellemzően munkahely szerinti egységekbe voltak szervezve, ezeket zászlóaljaknak nevezték ( pld. Batalion Uricani, Petrila, stb.).
A sereg adta a tankokat, helikoptereket, a tömeg fölött áthúzó 21-seket, persze személyzettel, na meg mivel eszük ágában sem volt a csendőrék parancsnoksága alá kerülni, saját vezetéssel.:)
Üdv, olyat még nem ettem. Egyszerűsítem. Légy szíves dobj egy e-mailt, amire visszaírhatok. Adok a tárhelyemhez ftp azonosítót, jelszavat. Írd meg előtte, légy szíves, mekkora az anyag kb. Köszi
Nagyon gagyi az NBH oldala. Egyszerűen szégyen. Ez már 1999-ben is szarnak minősült. Van jópár olyan cikk, aminek SEMMI köze sem Magyarországhoz, sem a magyar hírszerzéshez. Olyan érzése támad az embernek, mintha csak odahányták volna őket, ,,had legyen" elv alapján. Egy német haveromnak mutattam a honlapot, mivel érdekelte őt. A verdikt egyértelmű volt: ,,Ne haragudj, de ez nagyon szar. Ezzel a honlappal nem csak magát égeti a maguk szakszerve, hanem az egész országot is. Így, ránézve a honlapra tökéletesen világossá vált számomra, hogy miért történhetnek meg olyan dolgok maguknál, mint amik megtörténnek." Hát, nem esett jól ezt hallani, de igaza volt.