Borravaló témában kérnék némi információt. Illik nem Illik adni,ha igen mennyit és hogyan. Nem igazán találtam ebben a témában erre vonatkozólag okosságot, pedig tavaly október óta figyelemmel kísérem a történéseket.
Kefalóniára (Fiscardoba) és Ithakára naponta 9-kor indulnak hajók Nidriből. Nem érdemes előre jegyet váltani, helyben is ráérsz és a telepített idegenvezetőnél a legdrágább. Visszafelé ezek megállnak Skorpio szigeténél is.
De en, aki ott elek, ( hetente repulok athen-kreta ) es neha Zakynthos is, gondolom segitek, ha elmondom, hogy ezekre a kirandulo hajokra ott helyben tud , akar aznap jegyet venni.
En 2 hettel ezelott a kovetkezokeppen mentem fel a palyara, A szokásos úton kell bejönni Szabadkára, a "T" lámpás kereszteződésben jobbra, majd a 2*2 sávos főutat követve egészen a városszéli NIS kútig (3-4 km) kell menni és a kút utan mjndjart balra letérni. Aztan nemsokara jobbra es irja sarga tablan, hogy autoput es azt kell kovetni. Igaz, neha volt olyan erzesem, hogy eltevedtem, de felvitt a palyara. Négy-öt kilométer után körforgalom, ahol már ki van táblázva a felhajtó.
Nézd, Te így gondolod (valójában én is, de ez most lényegtelen), de Ő meg szeretné előre tudni. Nem kell mindenkinek egyformán gondolkodnia. Szerintem.
Ezt ott helyben elintezed , uldozni fognak az ajanlatokkal. Nem kell elore , naponta csomo ilyen kirandulohajo megy. Barhol szallsz meg, vagy barmelyik etterembe mesz, ajanlani fognak ilyet. Nem kell elore intezni.
jövő héten indulunk autóval Görögországba. Érdeklődni szeretnék, hogy Lefkadából (Vasilikiből) milyen lehetőségek vannak hajókirándulásokra? Elsősorban Itakára, Skorpió szigetre szeretnénk menni.
Ti mit ajánlanátok? :)
Hány órakor indulnak kb. a hajók?
Illetve minden hasznos tanács/praktika/ajánlás érdekel, természetesen a forumban is olvasgatok vissza! :)
Azt még el tudom képzelni, hogy a helyi "idegenvezető" nem beszéli a helyi nyelvet. Eléggé felhígult a szakma, sok helyen elég ha az idegenvezetőként funkcionáló egyetemista legalább kézzel-lábbal el tudja mutogatni a helyieknek amit akar.
Amit én nem értek a történetben, hogy Bulgária tök úgy van leírva a történetben, mint valami turisták által soha nem látogatott exkluzív sziget a Csendes-óceán közepén. Miközben az angol nyelvtudás aránya semmivel semmivel sem rosszabb, mint nálunk. Így elég nehezen tudom elképzelni, hogy a két lehetséges kommunikációs forma, hogy Szófiából vagy 250 kilométerről jön oda valaki fordítani.
Ezekből jönnek aztán azok a történetek, ami alapján rögtön temetik is a rokonok azokat, akik déli vagy keleti határ mentén elhagyják az országot
"Pl. a nyelvtudás teljes hiánya eléggé fura nekem, de ha úgyis volt, akkor nem értem miért nem találtak helyben valakit, aki mondjuk angolul beszélne."
Lehetséges, hogy a "párja", aki ottani idegenvezető, nem beszéli a nyelvet? (és angolt sem?)
vissza olvasom a bejedzéseket erről ennyit neked is szép napot
Eléggé kétlem, hogy bármit is visszaolvasnál, mert akkor ezek bizonyára nem kerülték volna el a figyelmedet (a hsz-ek alján egyértelműen láthatod, hogy kinek a kérdésére írtam a válaszokat másfél hónapja!):
Szerintem se, irtam is, de reggel amikor kapkodva keszulodtem, csak hatterben ment a tv es a szokasos ujsagiroi panikkelto mondatokat kaptam el. Az utolsot valami polgarmester mondta, hogy valamit tenni kell, mert elkezdek lemondani turista csoportokat. Akkor irtam be gyorsan ide, nehogy valaki ugy jarjon..