ez a kis alapjárati villanymotor nem a benzintanknál van, ezen kis villanymotort forgatja mechanikusan a gázbovden illetve elektronikusan a szívató. Ott a vezetékelések elég gusztustalanul néznek ki gyárilag, cseréjükkel minden gond megoldható. És szerény véleményem szerint ezek okolhatók a különböző rángatózásokért is.
Ezeket csak onnan tudom, hogy már a Nexiám is problémás volt és ezen kábelek cseréje illetve a csatlakozók megtisztitása után minden frankó lett.
Egyébiránt ezért is nem váltok más autó típusra, mert a Daewoo-k problémáit már ismerem :-)))) Mit kezdenék egy A4-es problémáival :-))) Reped a szélvédőjük hacsak nem utángyártott salgóglass ...
Üdv,
u.i. bár az előző Matizom életében még a kötelező szervízt sem látta és semmi gond nem volt ... lehet, hogy ezért???? Ja, pedig Made in Romania volt.
Nem vagyok sem orvos, sem ügyvéd, de én is "befalok" bármilyen magyarázatot a szerelőtől. Egyszerűen azért, mert az autónak csak az a része érdekel ahol ülök, és a működése, a motor, stb... teljesen hidegen hagy. Öt hónapja vettem az enyémet és még egyetlen egyszer nem nyitottam ki a motorháztetőt. Majd akkor fogom kinyitni, ha kifogy az ablakmosófolyadékom.
Nézd nem zavarna ha bármi baj is előjön és orvosolható.
Persze hogy az ember keserű,ha a dologok kilátástalanok,s folyik a hülyittés.
Mindenesetre szeretném annak a szervizvezetőnek a képét látni amikor megjelenik 4-5 rángatós kocsi s csak az igazi javítás után távozna.Mert valakit igazából rá kellene már bírni hogy történjen valami.
szinte minden nap végigfutom a hozzászólásokat,s sajnálattal tapasztalom hogy az általam is jelzett problémák rángatás,nyekergés, konstrukciós hibák amikkel a szervizek nem tudnak mit kezdeni.Márc.közepén hoztam ki az 1,2-es Kalost,amiben 14e kilóméter van,meg 6x-i szerviz több alkatrész cserével.Ha az ember2,2mill.vásárol valamit nem ezt várja.Előtte volt egy matizom 5év 82e Km,
meg csak a köt.szerviz.Engem sajnos a Kalos az 1987-es Daciara emlékeztet amikor törzsvendég voltam a szervizben.Én csak gratulálni tudok azoknak akik jól szuperáló kocsit fogtak ki.
Ne legyél elkenödve,sokkal drágább autók is rángatnak hibás szoftverrel kűzdenek.
Nekünk a családba nagybátyámnak van egy BMV 530 as autója Magyarországi 1 tulaj 2004 VI.havi az autó de már volt trérelen szoftver teljes összeomlása miatt,pontosan nem tudom de 14-15 mill az autó.
Vizet biztosan nem tudsz tankolni mert a földalatti tartályokban ami állt 60 ezer literes az utolsó 2 ezer litert már nem szedi ki a szivattyú.Keveredni nem tud a kutakon a fajsuly miatt.Elég az injektorszelep alá bekerülő hajszál darabka is okozhat rángatásos jeleket,de szvsz vizet kizártnak tartom hogy tankolj.
pkri
pkri : Eddig szinte 80%ban városon kívül mászkáltam. Baja - Balaton(északi part), Baja - Békéscsaba, Baja - Pécs és Baja - Szekszárd (bár ez utóbbi csak 40km) és mégis állítólag ottvan az a bizonyos víz :( Bár ez engem nem is zavar, mert tuti nem ezért rángat, és a kormány sem ezért ferde...:)))) (nameg csak elpárolog ecceee) Pörgetni meg nem szivesen pörgetem, mert nem hiszek benne, hogy ettől javulna meg, hogy 20 km-en keresztül kitaposom a belét. Meg hanyattvágnám magam, ha kijönne egy 10 literes fogyasztás, amikor már tök örültem a 6 liternek :) Jó persze lehet benne valami, hogyha hajtom akkor több oda nem illő cucc kitisztul belőle. De egy új kocsinál annyi "oda nem illő cucc" lenne, hogy rángat? És nem csak az enyémnél, hanem sokatoknál!!!? Mindenkinek tele van kiégetnivalóval az új kocsija? Inkább tűnik valami széria hiba féleségnek, amit szakszerűbb módon kéne orvosolniuk...
Nah, felfüggesztem magam mára, mielőtt megint hülyeséget írok (vagy már írtam?) :)
Négyesi : közben kicsit tájékozódtam, mert néha ugye azt is kell :)
Nem a szerelő állította, ezt hogy :" A víz azért lehet a dobban, mert vizes benzint tankoltam." Ez az én hülyeségem. Két külön dologról beszélt, én meg mivel nem vagyok annyira tisztába a dolgokkal, összevontam.. Az egyik vizes dolog a lecsapódásos kondenz víz volt, amit megpaskolt a dobban, a másik víz meg a kocsi rángatására vonatkozott, ami a benzinben fellelhető, de nem az a víz jutott el a dobig, ezt írtam helytelenül. És erre is azt mondta, hogyha pörgetem a kocsit, akkor ez a vizes benzin is átmegy az injectoron, és nem fog jelentkezni a rángás.
A benzinben a víz azért lehet, mert a kútnál a hatalmas tarályban szintén lecsapódik a víz, ami gyűlik-gyűlik és amikor már kevés van a tartályban, akkor azt is "betankolom"... Már csak az a kérdés, hogy egy 2000km-es új kocsinál a 3-4 tankolásnál kerülhetett-e be annyi víz a benzinnel, hogy ilyen gondot okozzon?!?! Mert sztem nem, hanem inkább máshol lehet a probléma, pl software, csak ők sztem próbálják kikerülni a munkával járó megoldásokat..........
Nem éreztem bántónak amit írtál :) Miért olyan hangsúllyal válaszoltam?:) Bocs!
Jó, hát annyi közöm azért van hozzá, hogy azt nem eszem meg, hogy az lesz a szakszerű javítás, hogy pörgessem szét szegény autóm lelkét... Főleg, hogy már olvastam itt a fórumon, hogy valakinek a szoftverfrissítés segített a rángatáson. Ha ez igaz, és miért ne lenne az, akkor tudod mikor fogom széthajtani szegényt..
Ezzel nem téged akartalak bántani , csak szakembereknek vallják magukat és paskolgatják a kiput.ahelyett hogy melegen nyalogatnák.21. század comp.tech.Ha értenél hozzá akkor nem vinnéd hozzájuk.Ezért tartjuk őket.Szörnyű.
Nem mondtam, hogy egyet értettem a véleményével, bár nekem beadhatnak mindent, mert nemigen értek ezekhez a dolgokhoz, csak tapasztalom, hogy nem jó a kocsi, és javítsák meg. Az engem már nem érdekel, hogy hogyan, és mi a pontos baja, de addig fogok a nyakukra járni, amíg jó nem lesz!!!
Amúgy felemeléskor tenyérrel megpaskolta a középső dobot, és hallgatózott. Aztán megint megpaskolta, mutatta a többi szerelőnek is.. Azok is helyeseltek, hogy hallják a valamit. Utána jött a megállapítás, hogy víz van benne.. Hát én csak ennyit tudok. Lényeg, hogy hétfőn visszamegyek, és vagy jó lesz a kocsi vagy nem. Remélem nem az utóbbi variáció lesz a "nyerő".
Erre a vizes dologra is azt mondták, hogy pörgessem a kocsit, és ez a víz el fog tűnni..
Bocs de amit itt írtál /a szerelő után/ez enyhén szólva nevetséges.Ezt te megetted?
Jó étvágyat!
Kérdezd meg tőlük hogy a víz hogyan folyik át mikor még egy motor is közbe van.
Az igaz hogy a lecsapódástól lehet víz,de az néhány km után elpárolog.Lecsapódás inkább télen nagyon rövid utak után szoktak problémát okozni,akkor mikor nincs idő hogy a kipufogó rendszer átmelegedjen és elpárolodjon.
Hogy lehet az általad említett kábelhez rendesen hozzáférni, hogy megnézzem, azt amit írtál? A hátsó ülés kiszedése megtörtént, meg a gumi dugóé is, így már látszik a lyuk, ahol a kábelek bemennek, de nem lehet hozzájuk férni. Hogy tudom így megvizsgálni? Hogy kell kiszedni azt, amibe belemennek a ká elek? Neked hogy sikerült?
Ugyan nem alapjárati ügyben de az én Kalosomban (1,4 SX 16V) is cseréltek már az elmúlt egy évben ezt azt. Természetesen garanciában...
Kezdődöt az akkumulátorral. Na, ez kicsit nehezen ment, de mikor a harmadszori bebikáztatás után begördültem a szervízbe és azt mertem javasolni, hogy veszek a saját pénzemen egy új akkumulátort, de ezt a "garanciálisat" most azonnal küldjük fel a KERMI-hez, egy szó nélkül hoztak egy újat a raktárból és kicserélték.
Következtek a rángatási és checklámpa problémáim. Nézték, vizsgálták az autót, minden eredmény nélkül. Cseréltek a négyes hengernél injektort (szerintem teljesen feleslegesen), tettek bele injektortisztítót, de nem javult. Ezt követően kínomban kétszer lepadlóztam. Ettől meggyógyult.
Utána behalt az üzemanyagszivattyúm. Ezt már füttyentésre cserélték...
Majd következett a teljes indexautomata cseréje, ami ab szalon rossz volt.
No, ennyit a garanciális cserékről. Annyi bizonyos, agilisnak kell lenni ahhoz, hogy ne kelljen a bukszába nyúlni! :))
Azt gondoltam sokáig, hogy a rendszerváltás és egyebek következtében a falmelléki Spirál autójavítós dumák, ( a Lehel úti szervízben apámat sokáig győszködték egy karburátor cseréje ürügyén, holott csak az alapjárai fúvóka volt a ludas!) megszünnek. Aztán rájöttem, hogy az emberek nem változnak!
Amikor a kormányvízszint elősször szóba került és elmondtam a gondomat ugyan ezt a falmelléki dumát vágta le a szerelő, miszerint biztos, hogy egy kátyú. Elmondtam neki az akkor 1500 km futott autó mellett állva, hogy még csak járdára sem állltam fel vele, nemhogy nagy gödröket fogtam, (ami igaz is volt.) Az autó megemelését követően szemlesütve jött vissza a szerelő, hogy tényleg még a gyári szőrők is érintetlenek a gumi belső oldalán, és még is csak kezdtek partnerként viselkedni. Aláírom sok az ügyeskedő, aki a garancia terhére próbálja megjavítattni a saját maga okozta hülyeségeket, de azért palira venni egy feltörekvő presztizsű márka szerencsétlen, nem a gazdag kategóriába tartozó vásárlóját ( azt gondolom egyikünk sem azért választotta típust, mert felveti a pénz) azért az dúrva. Azt már nem is mondom, hogy a Daeweoo assistans szolgálatatás csak akkor biztosít csereautót, ha a sajátod üzemképtelenül került a szervízbe. Nekem annak minősül ha egy autó alatt nincs négy napon keresztül futómű! De csak nekem, ha ők okozzák az üzemképtelenséget az nem ok a cserejárgányra.
A töréssel kapcsolatna meg csak annyit, hogy 0 napos korában a budaörsin egy Twingós hölgy csak 80 méter közelségben vette észre, hogy én gyakorlatilag állok. Az autón másnap reggeltől élt a casco, de hál' Isten csak a szele ért el, ő maga nem!
Egy biztos,a szerintem az autóra találó szlogen a szervizek esetében módosításra szorul!
nekem is ez volt a problémám a géppel 1,4 8V. Eleinte csak 1000-1200-ig pörgött fel a gép a végén már 140km/h autópálya után fenn maradt a fordulat 1800-2000-en. A szervíz három heti szutykolódás után beismerte, hogy a benzin adagoló elektromotor kábelánek a végén az érintkező ki van dörzsölődve - nem volt a kábel normálisan rögzítve.
Sztem érdemes ezt a kábelköteget megpiszkálnotok és ha a fordulatszám változik, akkor mechanikai probléma van.
Az én gépemben 70e Ft.-nyi alkatrészt kicseréltek, mire megértettem velük, hogy ez egy kábelprobléma, de ha ennyire sutyerákok dolgozzanak ...
Azóta jó a gép a fogyasztásom is a 9-es átlagról 6,5-7 -re csökkent. LEKOPOGOM!!!
Üdv, RK.
ui.
Platinum 2000 info Tecskóban meg ilyen helyeken nincs, tudtommal csak zárt hálózatban értékesítik:
Nemá, hogy mindenkinek megzúzzák a Kalosát. Enyém még ép, de gyors le is kopogom!
Nah, megjöttem a szervízből, úgyhogy jön a beszámoló:
Először a rángatást mondtam, meg a fordulatszám változással kapcsolatos dolgokat. Erre hozta a srác a műszerkéjét, és elmondott mindent, amit látott rajta, de persze minden a normális értéket mutatta. Aztán jöttek a találgatások, és végén a "megoldás". Aszongya, hogy lehet a lamda szonda elkoszosodásától, aztán amikor felemelték a kocsit, akkor a főnök megütögette a középső dobot, és kondenz vizet vélt felfedezni benne, ami szerinte szintén okozója lehet a rángatásnak. A "szakszerű" "megoldás" meg az volt, amit már sokatok írt is, hogy 15-20 km-en keresztül küldjem neki, ahogy csak tudom, szabályzásig pörgessem. Ha nem javul meg, akkor majd hétfőn menjek vissza, és tovább gondolkoznak.
Aztán jött a kormány ferdesége : Ugyebár felemelték, és a jobb első keréken egy kátyu nyomot találtak, amit ki is egyengettek, de persze nem szűnt meg a baj. Mondták, hogy tuti akkora kátyut fogtam, hogy máshol is károsodás történt, azért ferde még a kormány. Erre csak annyi volt a válaszom, hogy több Kalosossal is tartom a kapcsolatot, és nem én vagyok az egyetlen, aki ferde kormányra panaszkodik.... (ekkor feladta a nagy kátyus elméletét) :) Szóval hétfőn megyek vissza, és futóműbeállítás lesz, természetesen gariban.
Jah meg benzinnel kapcsolatban. A víz azért lehet a dobban, mert vizes benzint tankoltam. A régi kutaknál valószínű, hogy a tartály alján több a víz, mint kéne, és ha a tartály aljából tankolok, mert ugye már nem sok van benne, akkor kerülhet víz a kocsiba. Azt javasolta, hogyha tudok, az újonnan nyílt kutaknál tankoljak, merthogy ott még nem ilyen vészes a helyzet.
Szóval hétfőn vissza, aztán mondom a változásokat, amik remélhetőleg jó irányba bekövetkeznek.
Legkevésbé nagy örömömre nekem is felavatták a kocsimat... Kapubejárón parkoltam, mikor beletolatott egy kamion...eszméletlenül örültem neki...
Érdekességképp a kép elkészülte után kb. 5 percre a lökhárító visszarúgta magát.
Szerencsém, hogy fotóztam, mert a kamionos biztosítója csak javítófestést adott volna max.; így teljes fényezés lett, amit nagyon korrekten megcsináltak a szervízben, elintézve minden papírmunkát és pénzügyet.
Más. Én is most cseréltem másodszorra izzót a jobb elsö fényszóróba (bár ezt betudtam a kamionnak..), viszont elsö alkalommal (szégyenszemre :-) ) kénytelen voltam bevinni a szervízbe, mert nem tudtam az izzót kivenni a foglalatból. Nos, a szervíz sem tudta... a végén egyszerüen ki lett szakítva a foglalatból, mintha be lett volna ragasztva.
Én anno rákérdeztem. Ha pl. kettesben gurul az autó és pici gázzal haladsz, a hirtelen kinyomott kuplungra a motor fordulata felszalad és kicsit ott tanyázik, kb 1200-nél, majd vissza. A vezérlő elektronika a motorba és az adagló rendszerbe jutott tüzelőanyag elégetésére és az egyenletesen tarott károsanyag kibocsájtás érdekében tartja magasan a fordulatszámot, ami normális, bár valóban érdekes jelenség. A Kalózokra egyébként is jellemző, hogy lassan ejtik vissza a fordulatszámot. Ennek ellenére az én járgányom vegyes használatban sok araszolással 5.9-6.2 fogyaszt! (1.2, 8 szelep)
nyuszikalos: én is megfigyeltem ezt az alapjáratingadozást. Amikor hazaérek, és kiszállok kinyitni a kaput, addig hallgatom, hogy felpörög picit a motor, aztán vissza.. aztán megint fel... Nekem is 1.2 8V. Ma megyek a 2000-es átnézésre, többek között ezt is megkérdezem majd.
Szerintetek normális jelenség, ha havonta kell az első fényszóróban izzót cserélni? Van esetleg valakinek hasonló problémája? Gondolom szervízesek csak elküldenének, mondván biztos az izzó volt rossz.
Most olvastalak. Én a mai napon kaptam szerintem ugyanazt a szövegű levelet.
Nekem nincs is ezzel bajom, csak azt nem tudom, hova vigyem az autómat, mert ahol vettem nem foglalkoztak velem úgy ahogy szerettem volna és átmentem szervizre egy másikhoz.
De az újtól ahova már egy éve lassan, hogy járok ilyen levelet nem hiszem, hogy kapok, hiszen gondolom a nyilvántartást automatice veszik figyelembe, mármint a vásárlásit.
Szerinted én mit csináljak? Vigyem az eredeti szalonba, vagy ahova azóta járok?
Jaj, amikor végre jó az autóm megint probléma adódik. Pedig már kilábaltam a korábbi kétségbeesésemből.