szívesen kipróbálnám, de az elkövetkező hvg-im így néznek ki:
szombat: monti
vasárnap: félmaraton
szombat-vasárnap(+egész 7en((c:§): nyaralás (c:§
szombat-vasárnap: 24h-s montiverseny (csapatban)
szombat: Balaton-kör bringával
vasárnap: még semmi
lehet, hogy nyaralás közben szakítok rá időt. úgyis fogok ott is futkosni, víz is lesz a közelben. (amúgy szerintem a fekvőtámaszon fogok elbukni. már rég nem nyomtam.)
A testi-fizikai állapot felmérését az ismeretszint felmérés alkalmával végzik. A felmérés összetevői: 3200 méter futás, felülés, fekvőtámasz 50 méter úszás (a 4 fő úszásnem valamelyikében).
A minap olvastam ezt "a vadäszpilotäkat keresünk" izet. Irodakukackent azert meglepödtem hogy a jelentkezök valami 95%-a elbukik mär a fenti kiteteleken. A teszt valahogy ugy nez ki, hogy minel gyorsabban, minel többet csinälsz aränyosan annäl több pontot kapsz. A szint ugy nez ki, hogy 50 meteren tetszöleges uszäsnemben nem belefulladni, 3200m-t 15(!) perc alatt lefutni, ketperc alatt 80 felülest es 80 fekvötämaszt csinälni, es azzal bent vagy. Kitalältam hogy hetvegen "pilotatesztet" csinälok. Lehet hogy csak en nezem ver gagyinak, valojäban kemeny dio. A teszt a következö kepen zalik majd:
1. Elhiszem magamnak, hogy50 metren nem fulladnek bele, mert uszni maceräs lenne. Majd lazän bemelegitek.
2. 2 percig felülest csinälok, beakasztott läbbal, felhuzott terddel, also fäzisban dereknek talajt kell erintenie, felüles függölegesig, tarkorakulcsolt kezzel.
7. beirom ide az eredmenyt. Ällapotfelmeresnek se nagyon rossz, csinälok hozzä pulzusdiagrammot is. Ki csatlakozik? Szerintem erdekes kiserlet lenne...
Danone könnyű és finom. 84 kcal/100g. Mi ebben a könnyű?!?!?! Még jó hogy meg szoktam nézni az energiatartalmát a kajáknak bár nem mindegyiken tüntetik fel, pedi elvileg kötelező lenne nem?
Este rájöttem, hogy már csak a veszekedés kedvéért irogattam ide tegnap, ami nagyon nem jó. A véleményemet már rég leírtam úgyhogy az utolsó pár hozzászólásom már tök fölösleges volt. Valószínűleg rossz kedvem volt és itt toboltam ki magam. Elnézést! Athos, külön bocsánat a WC papíros hasonlatért! Feleslegesen durva és valószínűleg sértő volt. Nyilván továbbra se vagyunk egy véleményen, de tisztellek a kitartásodért és örülök, hogy elégedett vagy az eredményeiddel. Szóval píszendláv és mindenki gyúrjon vazze! :-)
Szerintem te nem fogod fel, hogy itt mindenki számára az elejétől fogva nyilvánvaló volt, hogy ez csak egy próba volt és soha meg sem fordult a fejedben megmaradni azon az alacsony súlyon. A módszerből, amivel elérted tisztán látszott. Sőt már önmagában a fogyás sebességéből is látszott.
Tehát azt akarod mondani, hogy huzamosabb ideig tudtál volna feltöltetlen szénhidrátraktárakkal megmaradni? Meddig? Ez még mindig elég hihetetlenül hangzik. Bár nem tartom kizártnak, hogy lehetséges, de az izomvesztés szerintem garantált.
"visszatöltés után már 88 kg voltam (2nap)" Ezt csak azután írtad meg miután többen közölték veled, hogy 20 kiló mínusz 2 hónap alatt nagyon nem egészséges. És lám igazuk volt mert majdnem a fele vízhajtás volt. Ekkor persze rögtön a maradék 13 kilóról kell veled tárgyalni és várod, hogy megdícsérjünk. Most nagyon durva hasonlatot mondok: hiába van igaza annak aki a szaros WC papírról azt bizonygatja, hogy a másik oldala abszolút tiszta, valahogy mégsem érzem teljesen hiteles embernek. :-)
tudtam volna. mivel nem volt tökéletes a forma, simán belefért volna még 2 hét. akkor lementemm volna kb 77re, nem töltök visza teljesen, aztán ott van a 80 kg. ennyi. de fogd már fel légyszíves, hogy ez egy próba volt. nem akartam megtartani, nert ebben a formában a további fejlődés lehetetlen. és nekem ez a legfontosabb.
de akkor örüljél: visszatöltés után már 88 kg voltam (2nap) ez azt jelenti, hogy a 8-9 hét alatt 13kg ment le. szánalmas, nevetséges teljesítmény... napi 2600Kcal os étrend mellett.
Nagyon kevés infót nyomsz magadról és nagyon elszórtan. Ha jól emlékszem a 80 kiló csak extrém szénhidrát megvonással és vízhajtással ment. Teljesen időleges módszer amit fényesen bizonyít, hogy 1 hónap alatt vissza is ment 13 kiló (nagyrésze víz volt nyilván). _Ennyi infó alapján amit leírtál_ nehezen hiszem el, hogy meg tudtad volna tartani a 80 kilót huzamosan. (Extrém izomvesztés nem ér, mert itt nem anorexiások versenyeznek egymással.)
"nagy baromságot írtál. azér, mer ennyi az átlagos húsfogyasztás az nem azt jelenti, hogy ennyi az optimális."
Athos777, en nem emelem ki hogy nagy baromsagot irtäl, hisz ez nälad ugy is mindig nyilvänvalo. Senki nem ällitotta, hogy ez az optimälis, csupän ehhez szabjäk az egeszsegügyi hatärertekeket. Annyi mereg lehet egy elemiszerben, amennyi "normälis" fogyasztäsi szokäsok mellett nem veszelyes. Abnormälis fogyasztäsi szokäsok mellett nem lehet garantälni, hogy ne betegedj meg egy egeszsegügyi hatärertek alatt levö elelmiszer adalekanyagtol, vagy szennyezödestöl, mert az egeszsegügyi hatäertek a normäl fogyaszto ältal fogasztott mennyiseg alapjän szämitodott ki.
"nem vagyok átlagember"
dehogynem.
"mert te nem birtál valamit, más még bírhatja"
a törtenet tanulsäga az, hogy az ember azt hiszi minden rendben - te is azt hiszed -, de csak ha hirtelen abbahagyja a bevitelt, veheti eszre mennyire függöve vält a szervezete a feherjeportol. Teljesen logikus, hogy ha abnormälis dozisban äll a szervezeted rendelkezesre feherje, akkor ellustul, leszokik a szintezisröl. Olyasmi ez mint amikor valaki tesztoszteront szed, a szervezted eszleli hogy tökig van tesztoszteronnal, takarekra ällitja a hereket, aztän evekig tartosan kikapcsolt ällapotban "ellustulnak" a golyok. Hiäba hagyja abba az illetö a tesztoszteron bökest, egyre nehezebben indul be a sajät produkcioja ujra. Ugyanaz a negativ-visszacsatoläsos szabälyozäs figyelhetö meg mindket es meg szämos mäs esetben, ez az alapvetö biologiai szabälyozo logika. A dolognak van egy kis tehetetlensege, pär ev kell neki, mire az "ellustuläs" jelentkezik, es pär ev mire elmulik. Egy nemet sebesz ismerösöm ugy fogalmazta meg, hogy ez az effektus olyan mint kölcsönböl porschet venni, eleinte nagyon örülsz neki, aztän az evek muläsäval szepen görbül lefele a szäd ahogy törlesztesz kamatostul. A visszacsapäs jelenseg ugyanaz: fogyokuräzol, tulzabälsz, kokszolsz menthetelenül jön a törlesztes meg a kamat. Nem nyersz semmit, hiäba tünik ugy eleinte, hogy kaptäl valamit az csak lätszat, amibe kerülni fog majd, az meg egyböl nem lätszik.
Miert abnormälis dozis a napi 300g? Koncenträlj! :) 80 kilos ember, az alapfunkcioidhoz käbe 60g/feherje kell per nap. Tegyük fel, hogy ätlag havi egy kilo izmot felszedsz (nem szedsz fel ennyit). Az izom nagy resze viz, de tegyük fel hogy egy kilo izomgyarapodäs 500g feherje beepülest jelent, tegyük fel hogy a rengeneräciod häromszor annyit megkivän mit az epites (nem valoszinü, hogy 1:3 aränyban marod le/feljleszted az izmaidat, de legyünk nagylelküek), ez azt jelenti hogy nagyon felfele kerekitve napi120g feherjet hasznositasz. Napi 180g a kivälasztoszerveidet terheli. Nem egyszer, nem ketszer, nem ket hetig, nem ket honapig, hanem evekig. A szabälyozomechanizmus mit eszlel? Hoho tökig vagyunk feherjevel, halo sräcok ott lent, valami nem oke, kapcsoljätok mär le a aminoszintezist, es tegyetek meg mindent a hasznosuläs lerontäsära. Rövid tävon a leszabälyozäs nem müködik, ezert lehet rövidtävon többlet feherje bevitellel töblet fejlödest elerni, hosszutävon viszont halälbiztosan visszacsap a dolog. Remelem most sikerült ätadnom, hogy mit gondolok a dologrol, remelem sikerült megertened.
akkor leírom harmincadszor, a gyengébbek kedvéért. több, mint négy éve(!) folyamatosan vastagítottam, (tömegnöveltem, tömegeltem) és amikor úgy döntöttem, hogy elértem azt a szintet, ahonnan talán érdemes lediétázni, megtettem azt. nem megpróbáltam lefogyni, hanem megtettem. egy percig sem volt kérdéses, hogy képes vagyok rá. miután vége volt a diétának, a célom az lett, hogy tovább növeljem a tömegemet, az erőmet, stb, hogy amikor legközelebb befogyasztok ne 80kg körül legyen a végeredmény, hanem mondjuk 88 körül. egy percig sem volt kétséges, hogy képes vagyok rá, már 95 kg körül vagyok.
Szomi. ha atz akartam volna, hogy maradjak 80 kg, akkor most 80 kg lennék. tudod miért? mert képes vagyok arra, hogy a testsúlyomat a kedvem szerint szabályozzam, aminek csak a biológia szb korlátokat. csakhogy ezek a korlátok sokkal szélesebek mint amennyire egy ártlagember gondolná.
ilyenekről, meg mint glikogénfeltöltödés, vízvisszatartás, inkább nem beszélek, ugyse fognád fel...
Magadról írtad, hogy egy alkalommal 20 kg lement 2 hónap alatt aztán rögtön utána 13 kg visszajött egy hónap alatt. Hát ez már majdnem havonta. Bár nyilván túloztam, de csak egy kicsit.
Robzon, nagy baromságot írtál. azér, mer ennyi az átlagos húsfogyasztás az nem azt jelenti, hogy ennyi az optimális. azér mert az évi átlagos alkoholfogyasztás x liter, nekem minden héten be kéne rúgnom, mint az állat, hogy egészséges legyek?
azt meg már milliószor elmondtam, hogy nem vagyok átlagember. az edzéseim sem átlagosak. a tápanyagszükségletem sem átlagos. nem modtam, hogy mindenkinek ennyitkell ennie. aki nem sortol intenzíven, vagy keveset mozog, annak nyilván nem kell 3g/tskg protein naponta. csak én nem ebbe a kategórába tartozom.
azér,Robzon, mert te nem birtál valamit, más még bírhatja. az egyik edzőm 27 éve testépít. magas fehérjével, miegymással. és semmi baja, nekem nem tűnt köszvényesnek se, pedig nem mai gyerek, az 1x biztos.
Szomi, használd az agyadat! 9-12 hónap tömegelés, 3 hónap diéta. szerinted ez havonta drasztikus változtatás?
NAR frappäns analogiäjära reagälva, a baj az volt, hogy a szakadek elött belebikäztam a fekbe, ezert lefejeltem a kormänyt, ha szepen lassitottam volna semmi baj nem lett volna. Te pedig felvältva taposod a gäzt meg a feket, meglätjuk meddig birja az autod a "sportos" stilust.
Mit gondolsz, ennyi husban mennyi anitibiotikumhormongyogyszer-maradek van? K****sok, bizonyára. de sajna akárhol veszed a húst, benne van. a csirkemellsonkába is, a virslibe is. ez ellen nem tudsz mit kezdeni.
Annyit tudsz kezdeni, hogy nem eszel abnormälis mennyisegben hust. Az egy före juto ätlagos husfogyasztäs magyarorszägon ev/kg (1998, viszonytäskent):
Sertéshús 27,0 Marha, borjú 4,4 Ló, juh 0,5 Belsőség 2,8 Baromfi 26,8 Vad, kecske, házinyúl 0,3 Hal 2,8 Ez käbe 70kg, ennek te a 6 szorosät eszed. Minden szarbol ami benne van is a hatszorosät, ami mär több mint rizikos, ugyanis a hatärertekeket a normäl fogyasztäshoz szabjäk, es meg azokat is gyakran tullepik, läsd dioxin a tojäsban. Megjegyzem az etrended purinbol is felelmetesen sokat tartalmaz, akär 5-10g-ot is, a 0.3-1g helyett, kinez egy köszveny.
NAR analogiäja teljessen jo. Amikor mär baj van, kicsit kesö reagälni. Az mäs kerdes, hogy fokozatosan kellett volna abbahagyni, de senki nem hitte, hogy ekkora szar van, hiszen "csak feherje".
Az teljesen világos mindenkinek, hogy Robzon hibázott, de nagyon jellemző, hogy neked mennyire nem a lényeg jött le. A túladagolás és utána a _hirtelen_ étrend váltás volta hiba, amit te havi rendszerességgel gyakorolsz. Most még azt hiszed jól csinálod, mert még bírja a regenerációd. De hosszútávon tarthatatlan amit csinálsz. Mégegyszer: testépítőnek biztos jó vagy, de egy átlagembernek _egyenletesebb_ _élethosszan tartható_ étrend kell nem fogyókúra és zabakúra váltogatása.
Chop, eszednek gazdája legyél. mindegy mennyire kalóriabomba a krumpli. kb 20-25%a ch. a főtt(!) rizs chtartalma is valahol 20-25 között van. ergo kb ugyanannyi kalória származik a chból.
zappehly csirlével: fogom a párolt csirkét, főtt tojásfehérjét, zabpelyhet, és összeturmixolom vízzel. majd 3-4 percre beteszem a mikróba. fasza csirkés tojásos zabkása lesz belőle. tápláló. és finom is. tömegeléskor lefekvés elött ideális.
ott álsz a doki elött, MAKKEGÉSZSÉGESEN. a doki ad egy tanácsot. Te megfogadod a tanácsot. és utána beteg leszel. az nem fordult meg a fejedben, hogy a doki hülyeséget mondott?
Hülye példa, de remélem érthető: ülsz az autóban, ami a szakadék felé száguld - ekkor még nincs semmi bajod (v.ö. makkegészséges vagy). Elkezdesz fékezni (leállsz a porokról), de a biztonsági öv kényelmetlenül belédvág (beteg leszel), ezért leszállsz a fékről. Jól döntöttél?