Hello. Adott egy VW Golf IV 1.8T és 03.05-én viszem Szekszárdra teljesitményoptimalizálásra a Rigotech céghez. Valakinek van valamilyen személyes tapasztalata velük amit meg is osztana? Teljesitmény növekedést irégnek a fogyasztás csökkenése mellett és garanciát is vállalnak, korrektnek tűnnek de azért kiváncsi vagyok a tapasztalatokra is.
Valamint Mennyi javasolt a sportlégszűrő a gyári helyére? Nem 2-3 ezer forintosra gondolok, 15 ezer amit kinéztem, Simota. A hangját szeretném kicsit morcosabbá tenni. Ezzel megoldható lesz? Üdv
Ami most rajta van beteg már. A Difi nem tökéletes. Egyszer már lett vele foglalkozva, de sosem lesz igazi.
Jó rövid váltót meg nem könnyű találni, akkor már inkább raknák bele 6 sebességeset hasonló áttétellel, ha van rá egy parányi csekély, hogy nem kell szétfaragni hozzá még a szomszéd bejárati ajtaját is.
Vw Golf 3 1.8 benzinről van szó. Sajnos egy hétig állt az autó.Ma reggel mikor beindítottam hirtelen lefulladt.Majd ujra elindítottam kitolattam vele üresbe raktam és mikor levettem a lábam a kuplungról azonnal leállt.Most délután megnéztem közelebbről.Gondoltam magamba biztos vizes lett az alapjárati motor. Sikerült elindítani egy olyan 3-4 percig alapjáraton járattam,közbe megfigyeltem,hogy az alapjárati motorból fehér pára szállt fel gondolom a víz miatt.Kb 4 perc után a kocsi gondolt egyet és leállt (alapjáraton).Utánna addig próbáltam indítózni,hogy sikerült majdnem lemeríteni teljesen az akksit.Mi lehet a gond? Rossz aksi? Koszos fojtószelep? Gyújtástrafó nyáron lett cserélve.Lehet azis közrejátszik,hogy nem sok benzin van benne (piros vonal felett van a mutató) Ötletek?
Büszke tulajdonosa lettem, egy 1992-es Golf III-nak, gyönyörű állapotban vásároltam. Egyetlen hibája, hogy a hátsó csomagtartó beázik. Annyit sikerült már kiderítenem, hogy a csomagtartó nyitó gombnál ázik be, mert lötyög a gomb kerete. A kérdessem az, hogyan tudom a hibát javítani, milyen ragasztót ajánlotok? Köszi: Dreadrage
Lenne egy problémám, egy 1999-es, 1.4-es Golf 4-el. Csak a fűtés működik a kocsiban, az is csak csőgázon megy. Hiába tekerem le-fel, ha bemelegszik a kocsi, rendesen csak a forró levegőt fújja. Se a klíma, se a külső levegő nem jön be. Vagy kikapcsolom a levegőt, vagy a tüzes jön. Van valakinek esetleg tapasztalata, elképzelése erről, hogy mi lehet a probléma? Nem régen vettem az autót, szervizbe még nem vittem, egyenlőre csak érdeklődnék, hátha esetleg itthon is megoldható probléma, mielőtt elviszem szakemberhez. Ezen kívül semmi problémát nem vettem észre az autón. A levegő fújásának az erősségét, illetve, hogy hova menjen a levegő azt tudom állítani.
Én ugyanígy jártam 3 éve az 1,9 Td 75Le-s autómmal. Nehezen kezdett indulni, a szerelő állandóan állítgatta az előtöltést. Akkor egy darabig jó volt, úgy 1 hónapig. Akkor megint lecserélte a bordás kereket , mert kikopott (294e km-nél)
Utána a második csere után a bordás kerékbe elszakadt a csavar és szétverte az egész motort. Ekkor kellett egy új hengerfej
90e ft volt. A főtengelyre új ékpályát kellett maratni, ez volt 30e ft , az összes tömítés, olaj, fagyálló, munkadíj 320e ft volt
A második szerelő azt mondta, hogy már az első bordás kerék cserekor ennek a baromnak észre kellett volna vennie, hogy a főtengely ékpálya ki van kopva . Sajnos ez a III-as Golf nagy betegsége
Azóta hibátlanul működik, minusz 20-ba is pöcre indul ( egyettértek a többiekkel , elsőnek a bordáskereket nézesd meg , mert úgy olcsóbb lesz a javítás , mintha szétveri a motort)
Nekünk is volt ilyen kocsink ilyen hibával nem az előtöltés megy el hanem a vezérlés nálunk be volt rágva a főtengely végén a bordás kerék és elmozdult így elment több mint 1 fogat .
Szasztok. Most találtam erre a topic-ra mert kis segítséget keresek.
Páromnak vettünk tavaly egy Golf3 1.9 TDI-t (ALE - 90LE). 1 évig hiba nélkül üzemelt télen is, de idén elő jött egy hiba. nem igen akar indulni hidegen. Vagyis még 10 fokban sem. Sokat teker mire beindul.
Már a tél előtt kicseréltem az izzítókon a kábelt, mert lötyögtek. Aztán közbe észre vettem ömlik a gázolaj az adagolóból. Így a fedelek alatt is lett tömítés cserélve. Közbe mivel levegősödött az adagoló, így a csövek és a T szelep is cserélve lett. Így a végén nagy nehezen beindítva, volt, hogy már az aksi is lemerült az indítózás miatt, sikerült beállítani az "üzemanyag?" mennyiséget. VCDS-ben a 5.2 mg/H. De hiába melegedett be, nehezen indult melegen is, aztán hidegbe egyáltalán nem.
Elvittem szerelőhöz karácsony előtt aki beállította. Elmondása szerint az adagoló el volt rakva egy foggal, és rossz volt az előtöltés is. Na ahhoz nem nyúltam, vagyis akkor 1 évig azzal használtuk, meg az előző tulaj is, aki cserélte a vezérmű szíjat. Hibátlan is lett egy ideig, meg jobban is megy.
Viszont megint elkezdett nehezebben indulni. Így megnéztem VCDS-ben az előtöltés értékét. Hidegen a grafikon szerint nem is látszott az előtöltési érték. De melegen se.
Most ünnepek után újra ránéztem, mert már sokat teker (a jóhoz képest) és a TDI timing grafikonon, az érték 255ön kiakad, hidegen, melegen is.
És bár ahogy megnéztem ráférne egy szimering csere, meg kis takarítás, lehet görgő és feszítő görgő csere is illendő lenne szíjjal együtt és elviszem majd szervizbe, addig viszont a kocsi kell, így beállítanám csak az előtöltést, amíg nem jut szervízbe.
Ha jól láttam 4 csavar fogja az adagolót 1 hátul, 1 felül(elöl) és kettő tőcsavart láttam, ami az adagoló kerék mögött lazítható fel talán 10es kulccsal. Ha ezeket fel lazítom, akkor az adagoló fordításával tudom, állítani? (Videókban pont ez a típust nem láttam, de így tűnik logikusnak) Melyik irányba döntve nő vagy csökken az előtöltés?
Eddig csak veterán benzines autót bontottam vasra, fűztem szét blokkot, stb.., Azokban meg nem igen van ecu se adagoló.
Sziasztok, tanácsot kérnék tőletek: hidegindítás után pár perccel motor leáll, mintha lekapcsoltam volna a gyújtást (ellenőrző lámpák nem világítanak), majd 3-4 perc várakozás és próbálkozás után autó újra beindul. Melegen egy-egy alkalommal menet közben állandó szintű gázadás mellett 90 km/h sebesség magasságában kihagy a motor 1-2 másodpercre.
Gyújtáselosztó vagy adagoló környékén tapogatózzak? Zömmel párás időben jelentkezik a probléma, ebből gondolok a gyújtáselosztó párásodására, de a meleg motor kihagyása az minek tudható be? Ráadásul melegen viszont ha mondjuk 5-ös fokozatban 50-ről gyorsítok, akkor nem egyenletesen húz hanem kicsit akadozik, gyengül.
Ezért tippelem, hogy a két hibajelenség nem biztos, hogy egy okra vezethető vissza. Vélemény esetleg?
Kívülállóként lenne pár kérdésem. Egyesv kettes Golf hátsó kerék agy érdekelne. A tengelycsonk papucs, amit a hídra csavarozok, 4 furat van, a furatok osztóköre mennyi?
A kerékagy a fékdob nélkül is felszerelhető?
Hálás lennék, ha valaki venné a fáradságot és felvilágosítana. Köszi.
másik kérdés, a 2005-ős 5-ös golfomon hirtelen egy indítás után kigyulladt az ABS hiba, ezzel együtt ASR is kikapcsolt valamint folyamatosan ég a fék hiba lámpa, kormányszervó hiba és fustgázra is hibát ír ki... semmi előzménye nem volt ezeknek. Ja és nem működik a sebesség mutató sem... ez mind egyszerre történt.... hétfőn viszem szervízbe de hátha valaki tud segíteni.
(ha nem mokolt akkor automata szivatos. Ha ezt a jelenseget hidegen jatsza, akkor egy normalis meleg alapjaratallitas utan, ellenoriznem h a szivatocsappantyu nem szorul-e es ratekernek picit a szivatora. Persze ne legyen dugulas az automataszivatonal es legyen benne eleg viz )
van egy jó öreg golf 1-esem, benzines 1,6-os motorral. Beindítás után nem sokkal elejti a firdulatszámot és leáll. Mi lehet a baj miben keressem a hibát?
Sziasztok.Van egy golf plusz dízel személygépkocsim 2005- ös kiadás.Hidegen,legyen az kemény mínusz,a motor pöccenésre indul.Miután felmelegszik és leállítom alig akar begyulladni.Sokszor többszöri próbálkozásra sem.Próbáltam üzemanyag töltőt váltani de semmi különbség.Előre is köszönöm a segítséget.
Tulajdonosa vagyok egy szep GTI nek. Full extra, minden benne van de tenyleg, valamiert kihagytak belole a Bi-xenon fenyszorokat. Bele szeretnem rakatni. Meg van hozza minden alkatreszem (fenyszorok, AFS modul , kanyar koveto vezerlok,a hatso szenzor a futomure,CECM 087 verzioja, kabelezes) Szoval minden .
Sajnos nem valalja senki a beszereleset. VW szervizek sem.
Ismertek e olyan szerelot vagy autovillamosagist aki ezt szivesen megcsinalna??
VW Golf 7 kombihoz tartozó gyári csomagtérkád/csomagtértálca eladó (gyári cikkszám: 5G9061162). Merev műanyag, magasított peremű, lemosható, elvileg saválló. Új ára 62.000 Ft. Ár: 25.000 Ft
Le szeretnénk váltani egy 1.9 pdtdi 2005-ös passatot egy benzines autóra, mert mindössze évi 10-12 ezer km-t megyünk vele, jellemzően városban, ami nem tesz egyáltalán jót neki... Másrészt sajnos sedan-ról van szó, így a gyerek mellett elég macerás használni a csomagtartót. Ráadásul asszony sem szereti vezetni hossza miatt...
Ezért Golf Plusban, vagy B Mercedes-ben gondolkodunk. Mivel eddig kizárólag VW autók voltak családban is, ezért előbbihez húz a szívem. A kérdésem az lenne, hogy van-e kifejezetten ajánlott széria ebből? (Motorkódot esetelg tudtok-e mondani). Mire kell nagyon figyelni, mire érdemes előre rákérdezni az eladónál, vannak-e drága betegségei? Csak sima 1.6 benzinben gondolkodunk, nem szeretnénk cifrázni a használt autó esetén. (2 M Ft körüli összegünk van rá, sajnos többet most nem tudunk autóra áldozni. A évjárat lényegtelen, csak az állapot számít)
Válaszolok magamnak - letört a fűtéskapcsolóban egy érintkező. Mire ki bírtam szedni a kapcsolót durván szét kellett bontani a belteret -nem tudom hogy fogom összerakni.
Hello.Tudna valaki segiteni?Vcds programmal elálitottam valamit és most rosszul mutatja a sebességet az óra.Gps-el hasonlitottam össze és többet mutat az óra mint a gps.Golf 4 1.6 16v bcb felni 195/65 15.Ugy vettem észre mintha a sebbeség növekedésével egyre csak nő a különbség.De ebben nem vagyok biztos.100 km/h-nál már több mint 10 km/h-val mutat többet.50-nél csak 10-el mutat többet.Próbáltam állitani a distance impulse number de nem változot.
Sziasztok , G4 1.6 nem megy a fűtés ventillátor . Szétszedtem , 12 V-ra kötve pörög mint az ördög , az előtétellenálláson a hőkioldó nincs megszakadva. Visszarakva ha kapcsolgatok mindent össze vissza (nem jöttem rá mitől) néha elindul de csak kis fokozaton pörög bárhova kapcsolok ( néha a nullán is) . Ötlet hogy merre tovább?
Eddig tuningolással foglalkozó cégeket kerestem fel, az általad linkelt oldallal még nem találkoztam, de már írtam nekik egy üzenetet, hogy mi a pontos helyzet, várom válaszukat.
Köszönöm a segítséged, már rengeteg hazai helyet felkerestem, illetve az Ebayvilágát is átnéztem, de csak a 30/30 volt benzineshez, a 20/20, illetve a 20/15 a már korábban említett VR6 és társai mellé. Eredetvizsgán az illető aki csinálta azt mondta a jelenelgi 40/40-re, hogy nála biztosan nem menne át a műszakin az ültetés miatt, pedig nem volt ilyen irányú kérdés felé, csak megjegyezte egy fél mondatban, lutrizni meg nem szeretnék, így a 30/30 mellett sem lennék jobb helyzetben, mellé nem kevés pénz, és ha cserélni kell ott vagyok mint most. Az üvegek fóliázásával nincs gond, arról van műbizonylat, illetve a kerekekbe sem köthet bele senki mert váltóméret, illetve majdnem azonos mása a "sok" küllős gyári VW felninek, azt már tényleg nagyítóval kellene nézegetni, mert a közepén lévő kupak is VW logós lesz amint rendeltem hozzá. Az első fényszórók angel eye variánsok, a búrába bele van nyomva két E jelzés, illetve a beállítási paraméterek, nem beszélve a típusról, hogy csak Golf 3 kompatibilis, így az sem problémás, egyedül ezzel a fránya ültetéssel nem jutok előrébb, amivel az asszony felé is kedvezni akarok, mert az övé a kocsi. Most téli gumi mellett teljesen jó a 40/40, de az alufelnin lévő gumi messze nem ilyen "ballonos", vagyis pontosabban elég vékonyka, azzal már csapkodja a kocsit rendesen. Elöl Bilstein teleszkópok vannak, hátra szintén ilyet tervezek venni, mert az egyik szivárog, így egybe meg szeretném ejteni a rugó cserét is, de ezzel kapcsolatban egy helyben toporgok.
A motor 1.4-es. Azért sem említettem a dízelt konkrétan, mert az össze ilyen motor meg volt adva az ajánlásban a rugóknál, illetve a két említett típus, mint "maximum"ezért elnézést, félreérthető volt.Teljesen tancstalan vagyok akkor, a gyári magasság irreális, illetve otromba, billegős autót eredményez. Még így is, hogy 40-es az ültetés, vígan befér a cipőm a kerékjáratba a gumi fölé, csak hát az a fránya műszaki... Bár elviekben hosszú évek óta így van, minden műszakit gond nélkül vett az előző két tulaj szerint, csak nem akarok ezzel játszani, ezért szeretnék egy szolíd, 20-as ültetést ami nem feltűnő, de van valami épkézláb hatékonysága is úttartás ügyileg, csak egyszerűen nincs sehol. Nézegettem gyári rugókat, a legkisebb amit találtam az elöl 350mm, hátul 335mm, de fogalmam sincs hol lenne ezekkel a végleges magasság, mert ennél rövidebbet sehol sem leltem gyári méretben.
Nem írtad, hogy mekkora motor. De ha nem VR6, akkor annak a rugóit felejtsd el, szerintem. Az a motor olyan nehéz, hogy a hozzávaló rugóval feltartaná az orrát a kocsi. Én 1.9 TDI motort tettem VR6 bódéba, és cserélnem kellett elöl a rugót, pedig a dízel nehezebb tudtommal a négyhengeres benzineseknél.
Némi segítségre lenne szükségem, remélem kapok rá választ. Adott egy benzines Golf 3, mely 40/40mm-es ültetéssel lett vásárolva. Mivel ez nem rendőr illetve műszaki kompatibilis, így cserélni akarom a rugókat. Gondolkodtam gyárin, mely elöl 350mm-es, hátul 335mmáes rugókat takarna, nem tudom, ezekkel mennyire lenne az "egekben" az autó. Van egy másik opcióm is, mely VR6 rugók 30/20mm-es kivitelben, vagy 20/20mm-es 2.0 GTI-hez valók. Ezek a rugók benzines alá is berakhatók, azaz kompatibilisek vele? Valószínűleg magasabban lenne velük a kocsi, mint amit a gyári "magasság" (alacsonyság) ígér, mivel egy benyás azért könnyebb mint a dízeles társaik, csak maga a rugók kompatibilitása érdekelne, hogy érdemes-e ezzel kínlódnom. Az sem utolsó szempont, hogy valószínűleg hatékonyabban működnének, mint a gyári társaik, közel azonos hasmagasság mellett.
Szaiasztok segítséget szeretnék kérni tőletek VW Golf 4 1.6 benzin Variant AZD motorkódos 2002-ből 2 problémám lenne az egyik hogy az alapjáratom ingadozik néha de caak akkor ha elérte az üzemi hőfokot minden ki lett takarírva fojtószelep meg ilyesmik gyertyák nagyszervizzel együtt!!!?
Másik problémám hogy ha teljesen kitemerem a kormányt a szervó teljesen ledobja az alapjáratot akár meg is áll a motor!Hibakód mentes a gép nem ír semmi hibát ha kiolvassuk!!!
Szia.Már próbáltam.Ugyan az a helyzet.A mikor közelítem a gyertyához a pipát akkor lehet hallani hogy ugrok a gyertyára a szikra a kábelből.a gyertyákat is cserélgettem a hengerekben ide oda meg másik gyertyát is raktam de csak az 1 es hengernél csinálja.Gondoltam hogy valami karburálási hiba lehet.olyankor olyan hang van mintha a kipufogóba durrogna bele.nem sima egyenletes a hang hanem kipofogó hang van.