Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.26 0 0 177
Sziasztok!

A Posta biztosítónál vagyok, s a kocsimmal nemrég történt egy baleset (nem én voltam a hibás, a a hölgy el is ismerte a felelőségét). Az lenne a kérdésem, hogy milyen jogaim vannak a biztosítóval szemben? Magyarán előfordulhat-e, hogy kiszúrja-e szememet mondjuk 200.000Ft-tal?
Biovadász Creative Commons License 2008.09.25 0 0 176
Szerintem a roncsérték tökmindegy, ha nem akarod megjavíttatni az autót (ha ennyile lerongyolódott akkor nem is érdemes), mert ha a roncsot nem tudod magadtól a biztosító által kalkulált áron (vagy akár jobban!) eladni, akkor a biztosító megmondja hogy hol veszik át annyiért, így veszíteni nem tudsz rajta.

(a roncsérték megállapítása úgy zajlik, hogy a fényképek alapján ajánlatot kérnek több bontóstól)


Amúgy a "szaktopik" a kérdésedre:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9017405

Előzmény: kicsiClaire (175)
kicsiClaire Creative Commons License 2008.09.25 0 0 175

Sziasztok!

 

Nem tudom, hogy a problémámnak itt van-e a helye, de nem találtam jobb topicot.

Az M7 autópályán egy sofőr összetörte az autónkat, mert nem látta, hogy áll a sor és már nem volt ideje lefékezni az autóját. :-( A balesetben 6 autó sérült. 

A miénket totálkárossá nyilvánította a károkozó biztosítója, mivel az autó értékét 1.200.000,- Ft-ban állapította meg, a szervíz szerint az okozott kár összege 1.300.000,- Ft. Az első biztosítói kárszakértő véleménye szerint - aki élőben is látta az autót, aminek leginkább az alváza és a futóműve sérült -, a roncs értéke 460.000,- forint. Nem tudom, hogy hogyan zajlik az eljárás, de a biztosító ügyintézőjének tájékoztatása alapján egy második kárszakértőnek is meg kellett néznie az autót, aki a készített fényképek alapján - élőben nem látta az autót!!! - a roncs értékét megnövelte 580.000,- forintra. Tehát a bizotosító nekünk az eredetileg megállapított kb. 700.000,- forint helyett kevesebb, mint 600.000,- et kapunk.

Ez szabályos? Létezik az, hogy egy második szakértő, aki nem is látja az autót felülbírálhatja az első szakértői véleményt úgy, hogy a sérülések (alváz és futómű) fényképen nem is látszanak?

Természetesen nem fogadom el a megállapított összeget. Mi ilyenkor a teendő? Milyen módon lehet fellebezni? Vagy menjek és addig verjem a biztosítónál az asztalt, amíg nem kapom meg az eredetileg megállapított összeget (amivel mellesleg szintén egy csomót bukok :-( )?

Tud valaki segíteni?

Előre is köszönöm.

 

Claire

Beach hunter Creative Commons License 2008.07.29 0 0 174

Sziasztok!

 

Szlovákiába mennék 2 hétre, milyen ötletetek van melyik a legjobb biztosítás ami balesetre, kórházi és fogorvosi kezelésre is jó valamint ha lerobbanok a kocsival akkor arra is nyújt valami segítséget?

 

Köszi.

tomi_x Creative Commons License 2008.07.28 0 0 173
Sziasztok !

Egy kis segitséget szeretnék kérni.
Horvátországban szenvedtem balesetet motorral. Van utasbiztosításom, hitelkártyához kapcsolodó. Van-e esélyem arra , hogy esetleg a ruhában, kesztyűben, sisakban keletkezett kárt megtéítsék.

köszönettel
tomi
Biovadász Creative Commons License 2008.07.21 0 0 172
"Ez hitelfedezeti ÉLETbiztosítás"

Az hogy életbiztosításnak hívják, az a jelenlegi elavult törvények miatt van, ami kétfajta ágat ismer: Élet és nem élet, így a kettő közül valamelyiknek kell lennie.
Így tartoznak az "életbiztosításokba" a balesetbiztosítások, hitelfedezeti biztosítások, és még a befektetési egységekhez kötött biztosítások is (pedig azok csaknem tiszta befektetések)

De mint ahogy te is írtad ennek nagy része balesetbiztosítás, valamint egészségbiztosítás.

A szerződési feltételek a biztosítási ajánlathoz vannak csatolva. Ennek átvételét az ügyfél az aláírásával igazolja, ha ezt nem teszi akkor nem is jön létre a szerződés.

Ismétlem, a szerződésben meg van határozva hogy mire fizet. A kgfb szerződésben is meg van határozva hogy milyen esetekben fizet és milyen esetekben nem.

Ebben a szerződésben is pontosan meg van határozva hogy milyen esetekben fizet és milyen esetekben nem. Előző hozzászólásomban ezt már részleteztem.

Vehetsz biztosítási "csomagot" amit kiválasztasz mert úgy gondolod hogy az jó neked. Ha úgy érzed, hogy zavar hogy a szerződésben olyan kockázat nem szerepel amit fontosnak tartasz (jelen esetben a nyugdíj előtti természtes halál) akkor a biztosítónak tehetsz egyedi ajánlatot azzal, hogy neked ez is kell bele. Ilyenkor a biztosító vagy elfogadja a plusz kockázatot plusz díj ellenében, vagy elutasítja az ajánlatot ha neki az nem fér bele.

De minden esetben a biztosítási szerződésben foglalt esetekben fog fizetni.

Előzmény: Centi the real (171)
Centi the real Creative Commons License 2008.07.19 0 0 171
Ez hitelfedezeti ÉLETbiztosítás.  Megnyugtatlak, szerződés aláírásakor nem kapsz biztosítós ASZF-et, azt neked kéne beszerezned - miután aláírtad a hitelszerződést és beikszelted a biztosítást....  De ez olyan dolog, mintha a KGFB nem fizetne töréskárra...Kicsit furcsa.
Előzmény: Biovadász (170)
Biovadász Creative Commons License 2008.07.18 0 0 170
Nos, a hitelfedezeti biztosítás nem olyan mint a kockázati életbiztosítások.
Ennek az oka, hogy mint a nevében is benne van, ez egy hitelfedezeti biztosítás.
A szerződésben meghatározott esetekben fizet, így nincs "kizárva a jog a szerződés tárgya alól".

(a szerződési feltételekben gondolom valami olyasmi van, hogy nem nyugdíjasoknál munkanélküliség, tartós betegállomány, baleseti rokkantség és baleseti halál.
Nyugdíjasoknál meg baleseti rokkantság és bejön mellé a természetes halál is)

Természetesen rossz, ha a szerződésben nem szereplő okból történik valami de arra hivatkozni, hogy valaki "nem látta a szerződési feltételeket" azért nem lehet, mert az ajánlat része és külön alá is kell írni, hogy "láttam, átvettem, elfogadtam", ennek hiányában létre sem jönne a szerződés.

Sajnos sokan nem veszik a fáradtságot hogy elolvassák, ebből van a legtöbb probléma.
Előzmény: Centi the real (169)
Centi the real Creative Commons License 2008.07.17 0 0 169

Sziasztok!  van valaki, aki jártas a hitelfedezeti életbiztosításokban?  Édesanyám meghalt, voltak hitelei, de majdnem mindegyikhez kötött ilyen biztosítást, de azok nem akarnak fizetni, mert nem volt még nyugdíjas...(az aszf-ben tényleg van ilyen kitétel, de ezt Ő sosem látta, mást mondtak neki a banknál...

 

Milyen életbiztosítás az ami nem fizet egy természetes halál kapcsán? (az öngyilkosságot, extrém sport kivételeket értem...) Nem lehet ezt valahogy megtámadni?

 

PTK-ban nincs valami olyasmi, hogy nem lehet úgy szerződést kötni, hogy kizárom a jogot épp a szerződés tárgya alól..?

 

Ez olyan, mintha az autód kötelezője nem fizet, ha összetörték az autót...nem?

Horvath Akos Creative Commons License 2008.07.15 0 0 168
Üdv!

Németországban magánszemélyként tervezem, hogy autót veszek, és ott is kívánom üzemeltetni. Gondolom friss jogosítványosnak számítanék, itthon 2002-ben szereztem meg a jogosítványomat, de nem volt a nevemen autó sose.
Körülbelül mennyibe kerül kinnt a kötelező biztosítás mondjuk egy 80-100 LEs dízel esetén? Igaz, hogy ha részletre vesz valaki kinnt autót, akkor ugymond kötelező casco-t is kötni?
Előre is köszönöm annak, aki tud segíteni.

Üdv!
Ákos
Attil66 Creative Commons License 2008.07.01 0 0 167

 

 Köszönöm a válaszokat, probléma megoldva.

 Szép napot nektek is.

Előzmény: Attil66 (166)
Attil66 Creative Commons License 2008.06.26 0 0 166

Sziasztok.

Mi a teendőm viharkár esetén (A városnegyeden végigsöpört.)A tetőmet megbontotta, lefényképeztem de helyreállítottam, mert ázott folyamatosan.

A gázkéményemet levitte a tetőről, melegvízellátás szünetel emiatt. A kémény sincs már a tetőn csak egy csonk. Fotó van mindenről. Javittathatom-e a kéményt vagy csak kárszakértői szemle után?   

Forstman Creative Commons License 2008.06.21 0 0 165
Sziasztok! Már egy ideje feltett szándékom, hogy kötök életbiztosítást, de elég nehéz kiválasztani a legjobbat. Ha egyáltalán van ilyen....
Ráadásul az én elképzelésemben nem a haláleseti kifizetéseknek van prioritása, hanem pl. a kritikus betegségnek, rokkantságnak...ki, hogy van vele, ha már meghaltam, a nagy összegű kifizetls nem boldogít...:)
Tud valaki tanácsot adni?
Előre is köszi
PA
ui: a befektetésekhez kötött sem igazán érdekel, mivel nem tudom az adókedvezményt ígénybe venni.
lotht Creative Commons License 2008.05.30 0 0 164
Kössz...
Előzmény: Biovadász (163)
Biovadász Creative Commons License 2008.05.30 0 0 163
Kgfb szakértés itt:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9012156
Előzmény: lotht (162)
lotht Creative Commons License 2008.05.29 0 0 162
Jóestét.
Egyéni vállalkozóként tervezem egy "céges" gépjármű beszerzését. Ennek GFB-je hogyan alakul? Mint a magánszemélyeké, tehát bizonyos balesetmentes időnként magasabb bónusz kategóriába kerül, vagy mindig A0 marad?
Függ ez attól, hogy személygépkocsiról, vagy kishaszonjárműről beszélünk?
Jelenleg van egy személyautóm, Bx bónusz fokozatba tartozó GFB-vel. Ha ezt eladom, a bónusz átvihető a vállalkozás járművére?
Hevi57 Creative Commons License 2008.04.02 0 0 160
Köszi a gyors választ!!

Hevi
Előzmény: Biovadász (159)
Biovadász Creative Commons License 2008.04.02 0 0 159
Simán.
Vagy a szomszédodnak kell fizetnie, vagy a felelősségbiztosításának. (házbiztosítás önmagában nem elég, csak ha van benne felelősségbiztosítási rész - általában szokott)

Előzmény: Hevi57 (158)
Hevi57 Creative Commons License 2008.04.02 0 0 158
Sziasztok!

Tegnap délelőtt a saját kapubejárómon állókocsim hátsó üvegét kilőtte a szomszédasszony egy fűnyíró által kivágott kaviccsal. Olyan jól sikerült, hogy a jobb szélén kapta el és az egész üveg összeomlott és kiesett.
A szomszédasszonynak van házbiztosítása. El is ismeri, hogy a fűnyírója volt a tettes. Van e esély a kártalanításra a biztosítónál?

HEvi
Ghanima Creative Commons License 2008.03.06 0 0 157
Wufff! Föladom - nem vagyok én eléggé csavaros agyú! De valószínűleg igazad van.
Előzmény: Modestinvs (156)
Modestinvs Creative Commons License 2008.03.06 0 0 156
Olvasd el mégegyszer, amit írtam. (Segítség: a második változatban nem "az ablakok tulajdonosait" mondtam. Nem véletlenül.)
Előzmény: Ghanima (155)
Ghanima Creative Commons License 2008.03.06 0 0 155
No és az nem lehet, hogy amint a falban futó vezetékek közösen a társasház tulajdonai (az esetleges órákig), úgy az ablakok külső fele a homlokzatot képezve ugyancsak közös tulajdon?? _Lehet_, hogy kicsit vicceskedem..., de tkp., amikor annyira tudnak csűrcsavarni a jogászok, akkor még tán ez is felmerülhet, nem? :-o
Előzmény: Modestinvs (154)
Modestinvs Creative Commons License 2008.03.05 0 0 154

A különtulajdonban álló lakások ablakainak a kitörésével okozott károkért szerintem nem is adhat felelősségi nyilatkozatot a társasház.

Ha ugyanis épületről lehulló tárgynak tekintjük azokat az üvegdarabokat, akkor nem felel, mert nem a karbantartás hiánya okozta a kárt. [Ptk. 352. § (1)]

Ha pedig kidobott tárgynak tekintjük, akkor a felelősség ugyan objektív, de a lakás tulajdonosát terheli.

Előzmény: Z19DTH (151)
Biovadász Creative Commons License 2008.03.05 0 0 153
"Mi van akkor, ha a társasház képviselője nem hajlandó az autótulajdonosoknak kiadni az elismerő nyilatkozatot? Pereskedés?"


Ha nincs elismerés, akkor igen.
Előzmény: Z19DTH (151)
Biovadász Creative Commons License 2008.03.05 0 0 152
"Halál esetén történő nagy összegű pénzösszeg, melyet az örökösök kapnak. Erre gondolok."


Ha kokázati életbiztosítás, akkor már írtam a választ. Két év.

Az "élet, stb" biztosításban, a "satöbbi" biztosításra kérdeztem rá. :)
Előzmény: Lebenstod (150)
Z19DTH Creative Commons License 2008.03.05 0 0 151

"Bármely felelősségi káreset alapvető dokumentuma a károkozó részéről adott felelősség elismerő nyilatkozat"

 

Történetesen a szombati vihar (2008.03.01) következtében egy 10 emeletes panelépületen betört néhány ablak, a szél az üvegszilánkokat nekivágta az épület előtt parkoló autóknak komoly anyagi kárt okozva ezzel. Mi van akkor, ha a társasház képviselője nem hajlandó az autótulajdonosoknak kiadni az elismerő nyilatkozatot? Pereskedés?

 

Kérem, segítsen aki tud...

Lebenstod Creative Commons License 2008.03.05 0 0 150
Halál esetén történő nagy összegű pénzösszeg, melyet az örökösök kapnak. Erre gondolok.
Előzmény: Biovadász (147)
Ghanima Creative Commons License 2008.03.05 0 0 149
Nagyon köszönöm a segítségedet!!! :-)
Előzmény: Biovadász (148)
Biovadász Creative Commons License 2008.03.05 0 0 148
"Mindenesetre előszedem az alappapírokat és átböngészem őket."

A lényeg:

Ha most azonnal kell neked a pénz, akkor visszavásárolhatod, hogy a visszavásárlási érték mennyi lesz az kiderül a szerződésből, de sokkal egyszerűbb rákérdezni mint számolgatni.

Ha nem kell azonnal csak nem tudod most fizetni, akkor a díjmentesítés jobb lehet, a biztosítás csökkentett biztosítási összeggel érvényben marad a tartam végéig, elkamatozgat neked, ha ráér akkor jobb mint a visszavásárlás és ha mégis meggondolnád magad későbbmert olyan helyzetbe kerülsz, akkor a díjmentesített szerződés is visszavásárolható. (részleteket szintén jobb ha megkérdezed a biztosítódnál)

Harnadik lehetőség - ha a szerződésed lehetődéget ad rá - a szüneteltetés.
Ha a szerződésben van ilyen lehetőség, akkor általában ez úgy néz ki, hogy egy éven át szüneteltetheted a biztosításodat. Ha letelik a szüneteltetés, akkor három dolgot tehetsz:
- befizeted az elmaradt díjakat
- nem fizeted be az elmaradt díjakat, marad az eredeti biztodítási összeged, viszont a hátralévő időszakban a kiesett időszak miatt emelkedik a biztosítás díja
- szintén nem fizeted be az elmaradt díjakat, marad az eredeti biztosítási díjad, de a biztosítási összeg a kimaradt év miatt csökken.


Előzmény: Ghanima (146)
Biovadász Creative Commons License 2008.03.05 0 0 147
"Üdv. "Befejezett" öngyilkosság esetén az élet stb. - biztosítás érvényes marad és életbe lép?"


Attól függ.
Ha a szerződéskötéstől számított két éven belül történt az öngyilkosság, akkor a biztosító mentesül.

(De mivel nem tudom, hogy az említett "élet stb" az pontosan mit is takar, itt is a legegyszerűbb megnézni a biztosítási feltételeket)

Előzmény: Lebenstod (145)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!