Várhatóan januárban indul a TV2 új szappanoperája, a Jóban-rosszban. A sorozat egy kórházban játszódik, a szereplők között ismert színészek is feltűnnek majd. A Barátok közt producere nem tart a konkurenciától.
Hát igen, ez a kényszeredett maffiás erőlködés eléggé unalmas már. Ráaádsul Faragó sem játszik olyan jól, hogy szórakoztasson az állandó felbukkanása. Kár volt visszahozni. Rolanddal is csak a százezredik kört futtaták ezzel a "ki lesz a fővezér" parával. Mintha maffia nélkül nem létezhetne élet Csillagkúton.
És ez a pádre meg??? Még a korábbiaknál is betegebb ötlet. Mondjuk Veronka helyében azonnal dobtam volna egy hátast, amikor a tűzgyűjtásról kezdett neki vakerálni. Hiszen X évvel ezelőtt egy hajszálon múllott, hogy nem égették el őt máglyán Endre atyáék.
Persze ki emlékszik már erre? Talán már maguk a szereplők se...
Az orvosi szitukat kéne visszahozni. Régen sokkal több volt. Ma már alig vagyunk a műtőbe. De a rendőrségen mindig. Kicsit unalmas már h folyton nyomoznak de kb semmire nem jutnak. Ez az egy szál, ami zavar már néha.
Régen voltak betegségek, krízishelyzetek, életmentések nagy szereplőknél. Szinte mindenki volt valami bajjal a műtőbe
Nagy fordulat ugyan ez a Gyöngyi féle szerelembe esés, de gáz, hogy mennyire hiteltelen az egész. Ennél azt hittem többet is ki tudnak magukból préselni az írók...
Nyilván nem huzhatnak egy szálat a végtelenségig. Még akkor sem , ha ez egy szappanopera. Egyes szálak kifutnak. Mellette / utána elindítanak újabbakat.
Szerintem futni fog. Ezt a Bogdarenkós szálat húzni tudják amíg csak akarják. Sajnos - teszem hozzá én, mert ezt speckó már nagyon uanalmasnak tartom. De Szabi becsajozását is el lehet még tolni sokáig és sokfelé. És Zoli és Dóri csörtéje sincs még kifuttatva egy lezáráshoz. Egyébként pedig bármit kerekre gömbölyíthetnek, mert utána kvázi újraindul a számláló és jöhet az újabb összeveszés-kibékülés, átverés-lebukás, bűn és bűnhődés - vagy épp büntetelneség. De visszahozhatnak szakmai szálakat is (szívszorító vagy izgalmas orvosi eseteket, közigazgatási csűrcsavart), de szintet léptethetnek pár túl régóta "fiatal" karakternél is vagy elindíthatnak néhány eddigi melléksztereplőnél pár családi sztorit.
Én bízom bennük, mert a mostanában futó sorozatokhoz viszonyítva ennek profi a rtimusa, és egy-két szándékos abszurditáson túl viszonylag hihető is a meséje.
Ti nem gondoljátok úgy, hogy nagyon ráfordultunk a fináléhoz vezető útra?
Mostanában nagyon sok olyan dolog történik ami előkészíthet egy "nagyobb finálét"!
(lehet csak azért, mert a BK végét is bejelentették nemrég, és azt gondolná az ember, hogy a TV2 követi az RTL-t az "ilyen dolgokban", ahogyan pl. hasonló show műsorokat egyszerre futtatnak, úgy ezt is akár befejezhetik jövőre például...)
Egyáltalán nem lepett meg, hogy Roland amigdalája csodával határos módon magától regenerálódott, vagyis visszatérhet "végre" a maffiózó Roland. Ezt az átmeneti, "megjavult" Rolandot én egy percig nem tartottam hitelesnek, elsősorban azért, mert a színész genetikailag képtelen pozitív karaktert eljátszani. Pontosan ugyanúgy játszott, mint amikor maffiafőnök volt, ugyanazokkal a hangsúlyokkal, mimikával, egyedül a szövegének tartalma utalt arra, hogy valami történt vele.
A másik meg, hogy utána puszta kézzel fogdosta a stukkert meg rakta vissza bele a töltényeket. De hat ez a zsarubrigád nem egy eszes banda. Ahogy mást, úgy ezt se fogják vizsgálni. Tarnai halott. A bulinak vége.
Reinkarnálódhat gonosz-roli ezredszerre. Mészi macival az oldalán.
Oké, hogy Eszes helyére kellett valaki az örsre, de ez a Blanka hetek óta csak biodíszletnek van ott. Legalább nyomulna rá Szlávikra vagy köpne Tarnainak.
Igen, Áron karakterét most teljesen elrontották. Mondjuk amikor indult, akkor se volt épp makulátlan a jelleme, de aztán kicsit feljavult. Most viszont intrikust csináltak belőle, aki immár közutálatnak örvend, még Brúnó és Petra is nyíltan utálja, okkal. Baumann is ritka tenyérbemászó figura, de az nem baj, ha van egy ilyen mellékszereplő, ahogy a maffiózós szálat is szépen keverik.
A Gabi-Szlávik vonal viszont túl lett bonyolítva szterintem. Ugyebár Szlávikék most megint kibékültek, de közben Gabi összekavart Rolanddal. Pozitívum viszont a Luca-Szabi "románc" továbbszövése, már csak az a kérdés, hogy ki is hoznak belőle valami értelmeset vagy epizód marad ez is...
Benedek és Áron szemétsége határtalan. Áront még a kórházból is kirúgnám, kellene a fenének egy ilyen kolléga....
( A polgármestert sem zavarta,hogy szíve hölgye olyan külsővel szerepel a műsorban,ami inkább egy modellhez illene, legkevésbé sem egy bizalomgerjesztő doktornőre.)
Csak nekem tünik úgy,mintha erösebb megvilágításban lennének a szereplök?Pl mikor van egy jelenet,beszélget valaki valakivel annyira úgy látom,hogy fénylik a fejük,mintha nem természetes fényben lennének,hanem lámpa világítana rájuk.Hülyén néz ki mindenesetre,nem természetes.
Gabi meg Roland tuti összejönnek,Szlávik meg majd késöbb biztos az új nyomozólánnyal jön össze.
Tényleg,Elvira vajon vissza fog jönni még valamikor?
A másik furcsaság, hogy minden igazgatói nagygyűlést a kórház ügyfélforgalmi aulájában tartanak. A betegek szeme-füle hallatára. Nincs ilyenre egy konferenciatermük? Ez abszurd.
Érdekes ez a partidrog szál. Ott egy kokrét baráti fogyasztó, akivel a balhé után is tartja a kapcsolatot a dílere, de Szlávik ahelyett hogy kihallgatná, inkább basztatja. Pedig konkrét tanú lehetne.
Csillagkúton milyen "szakszerűen" használják a maszkot! Mindenkin van a folyosón,míg közlekednek, de amikor egymás közelébe érnek,netán beteget vizsgálnak mindnyájan leveszik!
Annak a csajnak értelmetlen sorosot írtak a készítők. Ahogy a távolból visszatérő szereplők stílusváltása is erős, erőltetett. Kardos pl mit veszekszik itt mindenkivel, hogy mennyire oda volt a szigetkomlósi életmentésért (nőgyógyászként persze - ne felejtsük el!!!), miközben ahányszor csak chaten bejelentkezett Dóránál, azon nyávogott, hogy de szeretne már újra otthon lenni.
Megőrül itt lassan mindenki. Pedig kezdett már egész nyugis lenni a sori.