Keresés

Részletes keresés

Csipike99 Creative Commons License 2002.11.11 0 0 96
Sziasztok!

Csodálatos dolog történt! Az optikus, akinél vettem a keretet, visszaküldte a gyártóhoz, és mivel a gyártó nem cserélte ki, ő kicserélte nekem saját költségén. Mindezt papírok nélkül. Ilyen kereskedők is vannak.

Leslie Striker Creative Commons License 2002.11.06 0 0 95
Sziasztok!
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy kb hány dioptria a legerösebb lencse, amit szemüvegbe lehet tenni?
kopasz111 Creative Commons License 2002.10.17 0 0 93
Azóta elmentem egy másik optikushoz, és mint kiderült nekd lett igazad csipike99 mert jobb szem -0,5 bal szem -0,5 -0,5 cilinderrel. Én addig azt hittem jól látok, aztán kiderült hogy szemüveg nélkül is leolvasom a táblát, de szemüveggel 100-szor könnyebben ment. (Az ultolsó két sor azért nem volt olyan könnyű kukker nélkül.)
Csipike99 Creative Commons License 2002.10.17 0 0 92
Sajnos nem tudják megforrasztani a szemüvegemet :( Legalábbis azt mondták, hogy Magyarországon nem. Azért ha esetleg a tudomásotokra jut olyan hely, ahol meg tudják csinálni, légyszi szóljatok.
Csipike99 Creative Commons License 2002.10.17 0 0 91
Ezt a procedúrát már velem is eljátszották. Aztán kiderült, hogy cilinderes szemüveget kell hordanom, lehet, hogy neked is ez a probléma. Mondjuk nálam az volt az érdekes, hogy mind a két szemem -3 körül volt, és a jobb egyszer csak hipphopp +1 -es lett, -2 -es cilinderrel. Senki nem tudja miért.
A pupillatágítás egyébként nem fáj, csak utána úgy nézel ki, mint egy ufó, és a nagy a fény, akkor kellemetlen, de csak pár órát.
Előzmény: kopasz111 (90)
kopasz111 Creative Commons License 2002.10.16 0 0 90
A problémám a következő: Ma voltam szemvizsgálaton és elég érdekes dolog jött ki. A problémám az hogy estére elfárad a szemem, és a távoli dolgokhoz eléggé erőltetni kell a szemem. A vizsgálaton a computeres szemvizsgálat enyhe plusszos diopriát mutatott, de a lencsepróbánál a plusszos lencse tényleg hozott javulást, aztán valamiért egy minuszos lencsét is betett a hölgy és sokkal jobbnak éreztem a dolgot. Ekkor azt javasolták hogy pupillatágítás kell és az majd megmutatja hogy mi a helyzet. Tehát az lenne a kérdésem hogy akkor most mi a helyzet.( Elvileg a plusszos 0,5 vagy 0,75 volt, a minuszos 0,75)
Zs4zet Creative Commons License 2002.10.16 0 0 89
mármint nem a szemüveget cseréli, hanem a lencsé(ke)t..
bocs...
Előzmény: Zs4zet (88)
Zs4zet Creative Commons License 2002.10.16 0 0 88
Sziasztok,
ki ismer valami hegymászó-optikust, aki hozzáértően(!) kicseréli az új, és dioptria nélküli gleccserszemüvegem, egy dioptriás (ray-ban) lencsére?
Köszi,
Zs4zet.
Sofie Creative Commons License 2002.10.15 0 0 87
Sok sikert hozzá...én úgy vagyok vele, hogy inkább nem túl neves de kinézetre stabil szemüvegkeretet veszek. Remélem azért sikerül megjavítani.
Előzmény: Csipike99 (86)
Csipike99 Creative Commons License 2002.10.15 0 0 86
Nem tudom :( Az az igazság, hogy hiába kerestem, nem találtam meg a papírjait. Most egy optikus ipari ezüsttel vagy mi a fenével próbálja megforrasztani, nem bíztatott sok jóval. Majd csütörtökön kiderül, hogy sikerült -e.

Előzmény: Sofie (85)
Sofie Creative Commons License 2002.10.15 0 0 85
Csipike99,
Nincsen rá valamilyen garancia, általában a nagyon drága, örökéletű szemüvegkeretekre szokott lenni....
Előzmény: Csipike99 (84)
Csipike99 Creative Commons License 2002.10.15 0 0 84
Sziasztok!

Kb. másfél éve vettem egy örökéletűnek mondott titán keretes szemüveget. Tegnap este törölgetés közben középen kettétört. Nagyon mérges vagyok, mert nem volt olcsó.

Tomzi Creative Commons License 2002.10.02 0 0 82
Hoppá, közben rájöttem, hogy a nem is gömbszelet, hanem inkább gömbhéjszelet, merthogy ugyebár nem teljes gömbről van szó.Egyelőre ezt a kifejezést találom legmegfelelőbbnek. A szakértőbbeknek bizonyára van megfelelő szakszavuk erre, de talán így is érthető volt.
Előzmény: Tomzi (81)
Tomzi Creative Commons License 2002.10.02 0 0 81
Azt hiszem, inkább a szaruhártya görbülete nem szabályos, azaz nem gömb(szelet) alakú, hanem vmilyen irányban hengeres. Mintha a gömböt összenyomták volna egy irányban. A cilinderes lencse is gyakorlatilag ugyanez, nem csak gömbszelet (szférikus), hanem hengeres (cilindrikus) lencse is. (Ugye gömbszeletnek hívják az ilyet?)
Szakértő nem vagyok, de asszem a szemüvegen leginkább a lencse valamivel magasabb árán látszik a különbség, és ha a szemüveget az ember lap szerint a szeme előtt forgatja, akkor a lencse a rajta keresztül látott képet egyik irányban széthúzza. Másvalaki talán szemléletesebben is le tudja írni, de a lényeg ez, és a szemüveget ide-oda forgatva azonnal feltűnik. Persze, csak ha elég erős a cilinder dioptriája.
Előzmény: augusztusi_lany (79)
augusztusi_lany Creative Commons License 2002.09.30 0 0 79
Sziasztok,
Kisfiamnak(4 éves) most derítették ki, hogy +3-as szemüveg kell, +1 cylinderrel (180 fok) mindkét szemére. Valami PD távoli(50)???
Meg tudjátok mondani, mi az a cylinder és, hogy látszik a szemüvegen?
És még, hogy ilyen szemüvegben, távolra hogy lehet látni?
Köszi
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.23 0 0 78
Jo regelt,
itt is volt szamitogepes vizsgalat, cska a dokino szerint nem mindig az a legjobb, amit a gep mutat. A gaz inkabb az, szerintem, hogy nem kaphattam meg a bemert cylindereim nagy reszet, mert all. szemuvegre csak a mert cylinder felet szoktak megadni. NA, en meg a harmadat se kaptam meg (ha a szemklinikai vizsgalatok eredmenyebol szamolom)
Egyebkent a szemuveg gyonyoru: vekonyitott zeiss, bevonatokkal: sose hittem, hogy az en szodasuveg szememre ilyet lehet csinalni! (azaz, egy gusztusos, inteligenciat kolcsonzo draab!)
Drobek
Előzmény: Törölt nick (77)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.22 0 0 76
Hali, nem tudom. Nem hinnem.
Az ujon van cylinder, csak kicsi. (a regin nem volt, de azt nem is hasznaltam, mert nem is lattam benne semmit: dioptriaban ugyanis eros volt, mert ugy tunik a szukseges dioptriat + a szukseges cylindert raraktak egyben, dioptriakent).
Ebben az ujban nincs tajekozodasi zavarom, mint az elozoben volt, de nem latok benne ket meternel tavolabbra, csak a mar emlitett modszerrel. Tehat igenis lehet korrigalni a szemem annyira, hogy ugy erezzem, normalisan latok szemuvegben is... (meg voltam szemuveges kozel nyolc evig, abban kaptam jogsit.)Ez most epp csak olyan erzes, mint amikor a szemed romlott, es kene egy uj szemuveg. CSak ez egy uj szemuveg...
Drobek
Előzmény: Törölt nick (75)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.22 0 0 74
Sziasztok,
szeretnek tanacsot kerni, hatha benez ide valaki mar...
Megkaptam az uj szemuvegem (17 eve csak lencset hordtam), es nem latok vele jol.
Feltem, hogy igy lesz, mert egyreszt a szemvizsgalaton magam is eleg bizonytalan voltam a "melyik jobb" c. kerdes, mikor mindefele lencset dugdostak elem a probaszemuvegbe. Masreszt, mar a szemuveg felirasa utan voltam egy szemklinikan vizsgalaton (ahogy a szemmutetes topicban mar elmeseltem) es ott nagyon mas ertekeket mertek, mint amilyen szemuveget felirtak nekem...:
Szemklinika:
bal szem/ -6,0, -2,6 cylinder 180 fokban, jobb szem/ -6,0, -1,8 cylinder 180 fokban.
Szemuveg / ofotert
bal/ -6,0 , -0,75 cyl. 180fok, jobb/ -5,75, -0,5cyl 180 fok.
A vizsgalatok elott (egy nap kulonbseggel voltam a ketton) ket hetet nem hordtam a kemeny lencsemet, azota viszont hordom)
Szoval, a vadi uj szemuvegben tajekozodni tudok ( a regi-regiben azt sem tudtam, all., mert sokkal erosebb volt, mint kellett volna es nem is volt cylinderes), kozelre is tuti jo, de messzire csak akkor latok, ha a szemuveg szarat kb. 8-10 centivel a fulem fele tolom, es igy nezek ki rajta ...
Igy persze torzit egy kicsit, de a tavoli dolgokat is elesen latom.
Kerdes, ha tudja valaki:
van valamilyen "garancialis" lehetoseg az optikusnal ilyen esetben? (22.000 Ft volt csak a ket szemuveglencse)
Vagy en voltam a hulye, mert bolintottam? Igazabol, en mondtam a dokinonek, hogy nem latom benne a tavoli dolgokat (pl. a rendelobol kinezve, nem tudtam leolvasni a boltbejarat feletti orat, meg a tabla sem ment vegig), megis ezt kaptam. A dokino, mikor ezt megjegyeztema vizsgalaton, azt mondta, hogy szokjak hozza a gondolathoz, hogy szemuvegben sose fogok ugy latni, mint lencseben. Ez ok lenne, de ennyire nagy kulonbseg nem lehet, ill. regi szemuveges emlekeim szerint ennel jobban lattam szemuvegben.
Drobek
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.12 0 0 73
Hali,
nem írtál dioptriát, ami azért meghatározza, hogy érdemes-e a mostani hipi-szupi-csini lencsékben gondolkodni (aranyárban, természetesen).
A Novák Optikát sokan dícsérték már ezen (vagy a kontaktlencsés?) fórumban, de ma két mnkatársam is odákat zengett róluk. Rajta van a cég a neten is, címmel, telefonnal.
Csók, Drobek
Előzmény: Tomzi (72)
Tomzi Creative Commons License 2002.09.12 0 0 72
Szia mindenki!

Szemüveges vagyok, számítógépezem és még nem haltam ki!

Huszonéve élek szemüveggel, utoljára 94-ben jártam szemorvosnál, állítólag nem romlott a látásom. A mostani szemüvegemet akkoriban csináltattam magamnak. Igen, tiszta divatbolond vagyok, akárki meglássa. Egyrészt a műanyag lencséim még csak elfogadható mennyiségben karistosak, másrészt a manapság elavultnak számító giga-mega méretű lencsék mellett legalább nem lehet kilátni.

Mostanában megérett bennem az elhatározás, hogy gülüszemeimet divatosabb változatra cserélném. Belepillantottam a különböző netes forrásokba, fórumokba, hát ámultam is nagyon, hogy milyen sokféle dolog közül lehet választani!

Így hát örülnék, ha vki jótanácsokkal látna el a következő kérdésekben:
1. Bp-en (lehetőleg belvárosközelben v. Budán) melyik üzletekben lehet szemorvossal teljes (nem csak gépi) szemvizsgálatot csináltatni? Ha lehet, a vizsgálat legyen ingyenes v. szemü rendelésnél ingyenes v. diákoknak kedvezményes.
2. Inkább legyen műanyag v. üveg a lencse? A karistolódást kibírtam 8 évig, műanyag létére sikerült letörnöm a sarkát.Ha lehet, szeretnék könnyű, hosszúéletű, olcsó de jó minőségű lencséket. Ma a tökéletes szemüveget keresem, holnap a szent grál után eredek.
3. Számít valamit, hogy a lencse milyen márkájú? Zeissben jobban fogok látni, mint vmi noname-ben, vagy csak büszkén feszítek a drágább üvegben? Milyen márká(ka)t ajánlanak a szakértők?
4. 1-hez kapcsolódik: vannak-é mostanság mindenféle akciók szemüvegkészíttetés ügyében, vagy inkább felejtsem el őket, mert úgyis csak becsapnak? Ki tud nekem jó üzletet ajánlani (akár önmagát is)?
5. Felületkeményítés, karcgátlás, antireflex, egyebek érnek valamit? Nekem sosem volt antireflex réteg rajta, ha volt rég lemostam, de mégsem tükröz semmit a szemembe (pedig a monitor előtt csücsülve hátulról kapom a fényt).
6. Mit tudnak azok a szemüveghasználók mondani, akik nagyméretű lencséről áttértek a mai pirinyó szemüvegekre? Titeket nem zavar, hogy kiláttok fölötte, alatta, mellette - oszt a fejeteket is mozgásba kell hozni?

Szívesen veszek bármilyen jótanácsot, akár egy jó üzlet címét, ahol ezeket nekem elmagyarázzák. Legalább annyit, hogy hova NE menjek. A fórum szemüveges rovatait olvasgatom, de az utóbbi időben mintha meghóttak volna, meg különben sem találtam minden kérdésemre választ.

Köszi és bocs a hosszért.

rajony sixtus Creative Commons License 2002.09.06 0 0 71
Nem a topic, hanem a számítógépet használó szemüvegesek halnak ki, de legalább is megvakulnak. Én már közelítem mindkét állapotot.
Azt a pocsék progresszívnek mondott lencsét nem bírom mexokni, fárazstja a szemem.
Előzmény: Sofie (70)
Sofie Creative Commons License 2002.09.04 0 0 70
Sziasztok! Látom kezd kihalni a topik....sajnos.
Tud valaki véleményt mondani dioptriás számítógép előtti munkához használatos szemüvegről?
Tapasztalat? Ár?
rajony sixtus Creative Commons License 2002.08.28 0 0 69
Sziasztok, új szemüveget csináltattam, és hagytam magam rábeszélni az ún. progresszív lencsére, amibe több fókuszt csiszolnak, és most rettenetesen szenvedek tőle, mert mindig, ha új tárgyra fordítom a tekintetemet, meg kell keresni a szememmel azt a kis felületet a lencsén, amelyen átnézve élesen látok.
Meg lehet ezt szokni? Mik a tapasztalatok?
30 napon belül állítólag visszavihetem, és csinálnak helyette ingyen hagyományos lencsét, de pénzt nem adnak vissza, pedig a hagyományos nagyságrenddel olcsóbb. (Valszeg bepalizak.)
SZem Creative Commons License 2002.02.20 0 0 68
Tényleg lehet egy darab lencsét rendelni, DE:
Nem garantált, hogy a felületkezelés azonos lesz a két lencsén. Vagyis a tükröződésmentesítő réteg maradékvisszaverése (az általad látható színe) különbözhet.
Viszont 16000-ért engem sem zavarna különösebben.
Előzmény: 1777Sanya (67)
1777Sanya Creative Commons License 2002.02.19 0 0 67
Sziasztok ! 4 éves korom óta hordok szemüveget és elég erőset (-8;-7). Mivel nem szeretném, hogy olyan legyen mint a szódásüveg ezért mindenféle extrát rendeltem a legutóbbi szemüvegemhez. Így aránylag vékony lett meg persze elég drága is. Na nem baj gndoltam egyszer kibírom, meg amúgy is kontatklencsét hordok.

Tegnap eltört a bal oldali szemüveglencsém ezért elmentem a tatabányai ofotértbe, hogy rendeljek egyet. Nagyon kedvesek voltak de közölték, hogy egy lencsét nem áll módjukban megrendelni, mivel a zeiss csak párosával fogadja a rendeléseket, és ez annyira speciális lencse. Egy lencse 18000 Ft-ba kerül, így most nekem 36000 Ft-ot kellene kiadnom. Vitatkoztam az eladóval, hogy nem fogok két lencsét rendelni mert nekem csak egy kell !!. Pláne, hogy az épp lencsém 18000Ft-ot ér nem fogom kidobni. Nem tudtunk megeggyezni ezért otthagytam őket és nem rendeltem meg a két lencsét.

Nem értem miért kell párosával rendelni. Szerintem úgy is külön - külön fogják csiszolni őket, hiszen az egyik erősebb mint a másik. Most kihez frodulhatok? Van valakinek valami ötlete?

SzaboZE Creative Commons License 2002.02.13 0 0 66
Optika: sikerült intézni valamit?

SzaboZE

Előzmény: optika.hu (63)
Sfakutya Creative Commons License 2002.02.07 0 0 65
Lakos!

A rendelet eredetileg valóban úgy szólt, hogy a munkáltatónak kell fizetni a szemüveget, de sajnos ezt megváltoztatták. A változásról rendelet még nem jelent meg, csak az illetékesek nyilatkoztak róla.

Előzmény: lakos (58)
SzaboZE Creative Commons License 2002.02.05 0 0 64
Hát minden segitség jól jön mert végülis egy 34e Ft volt a szemü oszt kb 4 hónapig tudtam gond nélkül használni... A bolt be van zárva, tehát ott helyben nem tudtam mit csinálni.

SzaboZE

Előzmény: optika.hu (63)
optika.hu Creative Commons License 2002.02.05 0 0 63
Megkeressük?
Előzmény: SzaboZE (62)
SzaboZE Creative Commons License 2002.02.01 0 0 62
A Budaörsi Tescoban és Auchanban van üzletük, annyira bezártak, hogy a telefonvonalat is kikapcsolták. :(

SzaboZE

Előzmény: optika.hu (61)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!