Keresés

Részletes keresés

Taliga007 Creative Commons License 2023.08.06 -2 1 330

A hónap játékosa a francia bajnokságban? :) Az igen...

Előzmény: Süni2 (318)
Taliga007 Creative Commons License 2023.08.06 -2 0 329

Majd egy a Dunaújvárost jobban ismerő megcáfol, de sztem butaságokat írtál. A DKKA-ból pont a légiósok tűntek el az elmúlt éveben, és arról volt szó nyár elején, hogy Weisheitel is megy... A "saját" jó játékosai szintén túlzásnak tűnik, mert pl. Farkas Johannáról sejthették, hogy nem ott fog megöregedni, P. Luca meg kölcsönbe volt például, és Kazait nem tudom mennyire akarták megtartani...

Előzmény: Süni2 (319)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.08.06 -11 3 328

Két évig nem játszott, csoda hogy vissza tudott térni, hála a franciáknak, akik meggyógyították.

Azért még mindig nem Albek színvonal aki kirobbanthatatlan  a keretből, pedig haza kellett menekíteni.

Aztán Szilágyinál Kácsor vagy Vámos  sem fejlődik.

Előzmény: objektív3 (321)
Süni2 Creative Commons License 2023.08.06 -1 1 327

Ki a másik? Tóth Eszti?

Ő tavaly szerintem már csak muszájból utazott az EB-re, Kácsor meg pont az EB alatt játszotta ki magát onnan.

Albek azért fejlődött az elmúlt szezonban, más kérdés, hogy szerintem a Kiss/Planéta kettős teljesítményétől elmarad továbbra is. /De Kiss ugye most Romániában van. Úgy gondolom, hogy normális időpontban szervezett összetartáson már ő lesz jelen./

Előzmény: hatosfalat (324)
Dikobraz Creative Commons License 2023.08.06 -1 1 326

(A szakmában ugyan ki is elegedetlen, azzal ami van?)

Előzmény: Dikobraz (325)
Dikobraz Creative Commons License 2023.08.06 -1 2 325

Az állami pénzek célszerű elköltését nem fogja az állam ellenőrizni. Mi az a célszerű? Legyen jobb a magyar kézilabda? Az eddigi habzsidőzsire is el lehet mondani, hogy megvolt a maga haszna, az UP cimek, az ETO-sikerek... Három BL-csapar? Mi ez ha nem siker? Közben meg tíz év alatt egy normális, edzőnek tűnő edző nem tűnt fel. A szakmában ugyan ki is elegedetlen, az ami van? Nem véletlen, hogy normális + éremesélyes országok állami pénzek nélkül működtetnek fényévekkel jobb kézilabdát.

hatosfalat Creative Commons License 2023.08.06 -1 1 324

Amúgy a válogatott bő keret játékosok elvileg megkapják az extra munka előírást a válogatottól, egyénre lebontva. Legalábbis ez volt egy éve a kommunikáció.

Az más kérdés, hogy akik nem csinálják meg és nincs komoly fejlődés, annak van-e bármi következménye. Az nekem pozitív, hogy 2 játékos feltűnően kikerült a keretből. Az nem, hogy még mindig maradtak mások, de az is igaz olyan szűk a merítés, hogy nem lehet egyszerre mindenkit kitenni, mert senki nem marad.

Előzmény: Süni2 (322)
Süni2 Creative Commons License 2023.08.06 -3 1 323

Jó nagy hülyeséget csinált, hogy hazajött.

Előzmény: objektív3 (321)
Süni2 Creative Commons License 2023.08.06 -2 2 322

A Fehérvár esetében kicsit reménykedem, hogy H.R.-dal javulnak.

Fél év múlva meglátjuk, valóban így lesz-e.

Szerintem ő egy alulértékelt edző, /bár állítólag nem kedves/, aki most akár villanthat is, mert normálisabb kerete lesz, mint a korábbi csapatainál.

A Vasas is érdekeseb lesz idén.

A Budaörs a magyar NBI elfekvője, a Kisvárda rossz helyen van, az Újváros meg tényleg szegény szerintem, mint a templom egere.

A Vác és az MTK meg puffercsapatok eleve ugye...

Nagy kérdés, hogy valóban elvárt-e az extra munka. Azt én tarzom, hogy az extra munkához is kell olyan erőnléti edző, aki - egyénre lebontva - határozza neg, hogy mennyi az annyi.

Előzmény: hatosfalat (320)
objektív3 Creative Commons License 2023.08.06 -1 1 321

És elvirágzott...

Előzmény: Süni2 (318)
hatosfalat Creative Commons License 2023.08.06 -1 3 320

meg a keleti és nyugati csoport megszüntetésével

hát azt mondjuk már megszüntették.

De a színvonal csökkenés egyre vészesebb. Jellemző, hogy a pár év lesajnált Bundesligából a hatodik Metzingen pár napja egy magyar tornán megverte az Albát és a Budaörsöt is. Japán válogatott meg agyonverte mindkettőt. 

De nálunk az a szép, hogy a fiatal vagy nem fiatal magyarok kevés játéklehetőségére akkor is lehet hivatkozni a válogatott kapcsán, ha amúgy általánosan nincs is ilyen probléma. 

Hozzáteszem sztem még mindig a fő probléma, hogy az állam elvárás és ellenőrzés nélkül adja a pénzeket olyan kluboknak is, ahol a tehetségesebb, jobb és valószínűleg jól megfizetett játékosok simán tudnak lógni, de legalábbis extra erőfeszítéseket nem tesznek. Mert nem lenne probléma a kevés légiós, ha lenne mondjuk négy kiemelt csapat ahol nincs esélye senkinek keretbe kerülni extra munka nélkül, viszont a többi csapatban senki nem tudna jól keresni. 

Előzmény: Süni2 (315)
Süni2 Creative Commons License 2023.08.06 -1 3 319

Erre telik?

Ha az Újváros a saját, jó játékosait SE tudja megtartani, /és emiatt nem tud hosszabb távon építkezni/, a német beállósát ellenben igen, akkor kinek lehet magasabb bérigénye?

Nem, dehogy olcsók a magyar játékosok. Ráadásul az idiótábbnál idiótább ötletekkel csak még drágábbá tennétek őket. 

Az exsiófokiak is csak azért lettek olcsóbbak, mert a semmiből kellett hirtelen csapatot találniuk.

Előzmény: Taliga007 (317)
Süni2 Creative Commons License 2023.08.06 -3 2 318

Igen. Kivirágzott.

Volt a hónap játékosa is a francia bajnokságban. Gondolom, ott azt nem puszira osztják.

Előzmény: Taliga007 (316)
Taliga007 Creative Commons License 2023.08.06 -1 0 317

"A Vác, az Újváros, a Fehérvár, a Budaörs, az MTK a Kisvárda vért izzadnak, hogy tudjon magyar igazolni."

Ezek pont azok a klubbok, ahol max. közepszerű légiósokat tudnának kifizetni - amire meg végképp nem lenne célközönség, úgyh a vért izzadnak barokkos túlzás, egyszerűen erre telik... 

Előzmény: Süni2 (315)
Taliga007 Creative Commons License 2023.08.06 -1 0 316

Kivirágzott? Tényleg? Nem lehet, h egyszerűen egy gyengébb csapatból könnyebb volt kitűnni? 

Előzmény: Süni2 (299)
Süni2 Creative Commons License 2023.08.06 -2 3 315

A gond ezzel az, hogy 5-6 éve rohadtul nem áramlanak már be a külföldiek.

Sorold fel azokat a már felnőtt jáékos magyar zseniket, akik a "légiósáradat" miatt nem kapnak megfelelő játékidőt!

A Vác, az Újváros, a Fehérvár, a Budaörs, az MTK a Kisvárda vért izzadnak, hogy tudjon magyar igazolni. 

Hány légiósuk is van összesen?

A NEKÁ-s ötleteid egyébként a disztópiák határát súrolják.

Talán inkább azt kellene elintézni, hogy az NBI/B. és az NBI között legyen kisebb a szakadék. Mondjuk kevesebb NBI/B.-s csapattal, meg a keleti és nyugati csoport megszüntetésével. Mert ami most van, az nem normális.

Előzmény: RnD (309)
GoGabo Creative Commons License 2023.08.05 -1 3 314

Tudjuk, hogy Bohus Bea és Neka fan vagy, de azért nem kell túltolni. Már nem csak egy lóláb lóg ki, hanem már az egész ménes napvilágra került.

Előzmény: RnD (305)
Dikobraz Creative Commons License 2023.08.05 -5 4 313

agyalágyult...

Előzmény: RnD (312)
RnD Creative Commons License 2023.08.05 -5 6 312

És jobbszélen a Fradiban is játszhatna Such Nelly, nem ez a bohóc Malestein a maga 48%-os lövőstatjával....

Előzmény: RnD (311)
RnD Creative Commons License 2023.08.05 -2 2 311

Reménykedjünk benne. Mármint h nem játszanak.

Előzmény: Tonio 2.0 (310)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.08.05 -8 1 310

Most egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak h hiányposztokon - hármas védő, átlövő - külföldiek játsszanak mindenhol.

Hát de nem is játszanak ilyenek mindenhol, sőt a top3 csapaton kívül szinte sehol.

Előzmény: RnD (309)
RnD Creative Commons License 2023.08.05 -2 4 309

A dán kézilabda akkor veszítette el domináns helyzetét Európában amikor elözönlötték a dán klubokat a külföldiek. Utána a válogatottat hosszú időbe telt felhozni a padlóról, még az up-sikerek sem értek semmit (bár azokban az években a dán ifi- és junior válogatottak sorban nyerték az Európa- és világbajnokságokat).

Egyébként nem azt mondom h a sok külföldi játékos mindenhol ilyen problémákat okoz. De nálunk valamiért olyan gyenge a felnőtt válogatott h a külföldiek beáramlása öt-hat éve csak még jobban padlóra küldte a csapatot. Most egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak h hiányposztokon - hármas védő, átlövő - külföldiek játsszanak mindenhol.

Előzmény: Tonio 2.0 (307)
RnD Creative Commons License 2023.08.05 -5 3 308

'Lancz ügyben nem tudom mi van.    Nem tudok róla, hogy annyira tolakodna a  magyar mezért, gondolom úgy van vele hogy a szlovákoknál "all time star" lesz, és ez valószínűleg igaz is.'

Ha ez Lancz Barbin múlna, ő már régen magyar válogatott lenne szerintem. Többször is félreérthetetlenül utalt rá h az ő részéről ennek nincs akadálya. De az MKSz nem tett lépéseket ez ügyben, sajnos.

Előzmény: Igazság80 (291)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.08.05 -8 3 307

Nem valószínű, hogy a légiósok miatt lenne nálunk krízishelyzet, tekintve, hogy a dánoknál vagy a franciáknál sokkal több légiós van, mint nálunk, és egyiküknél sincs krízishelyzet, sőt...

Előzmény: RnD (306)
RnD Creative Commons License 2023.08.05 -2 2 306

Igen, de a francia felnőtt válogatott köszöni szépen, jól van. Ott nincs krízishelyzet mint nálunk.

Előzmény: Tonio 2.0 (304)
RnD Creative Commons License 2023.08.05 -6 4 305

Egyébként most nem vagyok híve annak h korlátozzuk az NBI felnőttben a külföldi játékosok számát.

Sokkal jobb ötletnek tartanám:

1) a legjobb junior-korú vagy onnét éppen kilépő fiatal játékosokból minden évben indítani egy csapatot a felnőtt NBI-ben. Ez a csapat épülhetne a NEKÁra, de nem feltétlenül NEKA-edzővel illetve azzal a kitétellel h a felnőtt klubok kölcsönbe adott játékosai közül ez a klub kapna először játékosokat, azaz a többi klubnak először ennek a klubnak kellene felajánlania a kölcsönbe szánt játékosaikat, akik csak akkor mehetnének máshova kölcsönbe ha  ez a klub nem tartana rájuk igényt.

2) a felnőtt válogatott keret fiatal játékosai csapatként játsszanak egy évig a felnőtt NBI-ben, a szövetségi kapitány lenne a 'klubedző'. Ez persze lemondással járna a többi klub részéről, legjobb fiatal játékosaikat egy évre át kellene adni ehhez a klubhoz, de ez kivételes alkalom lenne és egy évet kibírnának szerintem. A válogatott érdekében.

Ez alatt az egy év alatt a válogatott kétharmadát össze lehetne kovácsolni, a védekezést felépíteni, a páros kapcsolatot kialakítani etc. etc.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.08.05 -8 3 304

Szóval ott sem 3...

Előzmény: RnD (302)
RnD Creative Commons License 2023.08.05 -3 4 303

Planéta? Leginkább sérült volt + rehabolt. Kint nem nagyon voltak komoly eredményei.

Előzmény: Süni2 (299)
RnD Creative Commons License 2023.08.05 -3 3 302

Belenézve a francia szövetség versenykiírásába, a 'Butagaz' Ligában egy bajnoki meccsre 14 játékost lehet nevezni. Közülük 5 illetve 6 légiós lehet (6 abban az esetben ha van egy fiatal játékos aki első profi szerződését az adott klubbal kötötte meg, éppen az adott bajnoki évre).

Amennyiben ezt a szabályt a klub nem teljesíti, az adott meccset az ellenfél javára írják be 20-0 gólkülönbséggel + pénzbüntetés is lesz.

A Francia Kupa meccseire ezek a korlátozások nem érvényesek.

(Én legalábbis ezt olvastam ki a francia szövegből.)

RnD Creative Commons License 2023.08.05 -3 5 301

Ugyan már. A BL-8 3 vagy 4 minőségi külföldi játékossal bőven elérhető lenne.

Ahogy a Fradi is BL-8 volt szinte mindig, nem sok minőségi külföldivel...

Előzmény: Tonio 2.0 (297)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!