Keresés

Részletes keresés

Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.02.20 0 0 149
valóban plackart lehet, de 11,13,és 20 USD árak vannak a linkelt helyen. Az 1 és 2. osztály 60-150 USD között. A közös térről megoszlanak a vélemények. Speciel a 4 fős, kis légterű kupéba is kifoghatok valakit. A nagy vagonban meg csak jobban eloszlanak a dolgok. Sztem kibírható. vagy legalább is ennyi pénzért inkább kibírom.
Előzmény: quad (148)
quad Creative Commons License 2008.02.20 0 0 148

Butt!

 

20 dollár- 500 -rubel túl szépnek tűnik. Ezért szerintem legfeljebb "plackart" vagonban van hely, ahol egy légtérben alszik vagy 70 ember. Illatokat és egyéb körülményeket el lehet képzelni. De a nyári szezonban szerintem ennél is drágább lehet.

 

Csak tájékoztatásul: a felső határ egy darab jegyre már 500 dollár felett van!

Előzmény: Butt (146)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.02.20 0 0 147
Ezek a haveri kapcsolatok jók. Nekem sajna nincs semmi ismerősöm, így keményen perkálni kell mindenért. Meg hát a szállodák egyfajta turistarezervátumaként jóval zártabb közegben fogok mozogni.
A szállások közül végül is már választottam, a Nikita az. Hacsak el nem vitték már azt is az orrom elől.
Előzmény: Butt (146)
Butt Creative Commons License 2008.02.20 0 0 146

A Bp. - Moszkva utat Malév géppel tervezem megoldani, a jelenlegi állás szerint 60 800 Ft lenne oda-vissza. A vonatozást az orosz kapcsolatom szervezi. :) Állítólag 20 dolcsi egy jegy, ami tekintve, hogy még az aznapi szállás is benne van, igencsak barátinak mondható. Persze lehet, hogy nyáron ez drágább lesz...

Szentpéterváron a szállás vagy haveroknál lesz, vagy valami hostelben, vagy ha már végképp sehol nincs hely, akkor egy parkban:)

Előzmény: Latya (K.L.) (144)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.02.19 0 0 145

Lécci segítsetek:

 

Kaptam 4 szállásra ajánlatot. Azon, hogy rohadt drága, már túl vagyok. Most az elhelyezkedése, meg a környezetre "koncentrálnék".

naszóvala  a 4 szálloda itt helyezkedik el. A webcímüket bejelöltem a térképen.

Nekem az első helyen a Lebegyuska szerepel, de ott már nincsen hely :(

A második helyen a Nikita

A két másik az nagyon nem szimpi, mert nagy hodály és nem túl központinak vélem.

 

Ha valakinek valami javaslata lenne pro és kontra , megköszönném.

 

 

 

Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.02.19 0 0 144

Valami konkrét tippek? Utazási eszköz?

Én szorgosan el kezdtem  összeírni a dolgokat , hogy mivel mennyiért hogyan :ide

Előzmény: Butt (143)
Butt Creative Commons License 2008.02.19 0 0 143

Köszönöm a választ!

Végül úgy néz ki, hogy 1 nap Moszkva után lesz 3 teljes nap Szentpétervár (oda és vissza is éjszakai vonattal), majd 3 és fél nap Moszkva ismét, mivel a negyedik napon repülnék haza. Ebben az esetben elég erre az időre bejelentkezni, vagy már az érkezés első vagy második napján be kell? Elég hülye szabályozás mindenesetre ez az egész bejelentkezősdi, mint nálunk a szocializmus (vagy inkább kommunizmus) idején...

 

Egy cikk elrettentésül a moszkvai szállodákról:

http://index.hu/gazdasag/magyar/mszal080219/

Előzmény: quad (141)
quad Creative Commons License 2008.02.18 0 0 142

Azt hiszem az oroszországi jogi helyzetet jól példázza egy, állítólag még Nagy Péter idejéből származó mondás:

 

"Az oroszországi jogszabályok szigorúságát ellensúlyozza az, hogy nem kötelező a betartásuk".

quad Creative Commons License 2008.02.18 0 0 141

Az előírások szerint a regisztráció a mindenkori meghívó fél feladata. Ráadásul sok esetben a vízumon is szerepel ki a meghívó, és így csak ő intézheti a regisztrációt.

 

Hogy hogy mi a teendő két, vagy több  város meglátogatása estén, azt még maga a Migrációs szolgálat se tudja. (Ez nam vicc, tényleg így van - ahány embert kérdezel, annyi válasz)

 

Ha Moszkvából átugrasz 2-3 napra Szentpétervárra, akkor elvben nem kell Szentpéterváron regisztrálni, de senki se tudja megmondani, mi a teendő a moszkvai  regisztrációval. 

 

Hogy érthetőbb legyek: Példáúl, ha valakinek többszöri vizuma van, és beutazik Moszkvába mondjuk egy hónapra, és ennek megfelelően be is jelentkezik.  De ha kiderül, hogy közben egy sürgős ügyben át kell "ugrania" egy napra Finnországba, akkor a törvény szerint ki kell jelentkezni és visszaérjkezéskor újból be kell jelentkezni. (Tudok olyankonkrét ügyet, amikor ennek elmulasztásáért bírságolt a Migrációs szolgálat)

 

Ha ezt az analógiát követem, akkor a 2-3 napos szentpétervári utazásnál is ki kellene jelentkezni Moszkvában. (mondjuk én nem tenném, de ki tudja).  

 

Viszont ha három napnál hoszabb a szentpétervári tartózkodás, akkor teljesen egyértelmű: Moszkvában ki, majd Szentpéterváron be és ki kell jelentkezni.

 

A moszkvai visszatérés után megint azt kell számolni, hogy több vagy kevesebb mint 3 nap.

 

Ha esetleg nem volt teljesen érthető, nem az én hibám, ilyen a jogszabály.

 

Előzmény: Butt (140)
Butt Creative Commons License 2008.02.15 0 0 140

És ha én magánszemélyes meghívólevéllel megyek, viszont egy hostelben alszom, akkor kinél kell regisztráltatni?

Valamint ha 2 nap Moszkva után megyek 3-4 napra Szentpétervárra (majd ismét 2-3 nap Moszkva), akkor Szentpéterváron is külön be kell jelentkezni?

Előzmény: quad (139)
quad Creative Commons License 2008.02.15 0 0 139

Igen, a migrációs kártya az amit a határon kell kitölteni.

 

A bejelentő lap - helyesebben annak a szelvénye kb 8x21 cm-es csík - az A4 méretű bejelentőlapról tépik le. Tavaly az első félévben még a szállodáknak is be kellett ilyet szerezniük. Azóta egyes nagyobb szállodák elérték, hogy számítógépes rendszeren keresztül regisztráljanak, de hogy ezt hogy jelzik, azt nem találtam meg a jogszabályban. Valószínű, hogy a migrációs kártyára tesznek bélyegzőt, mint régen.

 

De erre csak a kimondottan nagy szállodák jogosultak, a többieknek elvben ki kell adniuk a bejelentő cetlit.

Előzmény: RogerWilco (138)
RogerWilco Creative Commons License 2008.02.15 0 0 138
Ez a migrációs kártya az, amit a reptéren kitöltetnek? Olyanra emlékszem, de a szállóban tutira nem kaptam semmi regisztrációs papírt.
Előzmény: quad (137)
quad Creative Commons License 2008.02.15 0 0 137

Regisztrációs papir:

 

A tisztánlátás végett: jelenleg (2007. január 15 óta) a három napon túl Oroszországban tartózkodó kölföldinek három dokumentumot kell állandóan magánál hordania: útlevél, migrációs kártya és a regisztrációs bejelentő lap.

 

És ez sajnos pont a rendőök szempontjából fontos, mert elutazás előtt a regisztrációs lapot le kell adni a szállásadónak, így a határon tényleg nem is tudják ellenőrizni, hogy volt-e valaki regisztrálva. Ez magyarul azt is jelenti, hogy végső soron akár két-három hetet is el lehet tölteni Oroszországban regisztráció nélkül.  Ha a rendöröknél nem bukik meg az illető, a határon nem lesz problémája. 

Előzmény: RogerWilco (132)
quad Creative Commons License 2008.02.15 0 0 136

Ami a regisztrációt és a rendőröket érinti:

 

Egy szláv kinézetű  egyedül bandukoló turistát valószinű hogy sose fog igazoltatni a rendőr, de ha két-három túrista hangoskodik, vagy valami egyéb okból kerül a rendőr látókörébe, akkor már igazoltathatja. - Nem tudom ki, hogy van vele, engem is idegesít néha otthon a hangosan ordibáló túristacsoport (sose értem meg, hogy az otthon egyébként csendes, művelt emberek miért kezdenek el ordibálni, ha külföldön vannak) - ez zavarhatja a rendőrt is.

 

Egy éve Moszkvában 5 vagy 6 magyar diákot vittek be pár órára a rendőrségre "az adataik felvétele miatt" azért, mert a negyedik napon még nem volt meg a regisztrációjuk (a fogadó intézet eltökölte az időt) Egyébként az utcán is "megválthatták" volna magukat, ha jól emlékszem 500 rubelért, csak azt nem tudom, hogy ez fejenként vagy összesen.

 

És itt a rendőrökkel a probléma: ők sokkal szívesebben zaklatják a külföldieket, mint a hazai szabálysértőket. A külföldi nem tesz feljelentést, vagy ha tesz is, senki se fog mellé állni a "saját" rendőrrel szemben.  

 

És ami a legrosszabb: akkor sem érdemes félválról venni a rendőrt (pl szemtelenkedni vele), ha minden papír rendben van: sajnos, hallottam már olyat is, hogy a rendőr egyszerűen eltépte az átadott dokumentumokat, és utána intézkedett a "dokumentumokkal nem rendelkező" illető ellen.

 

Nekem is vannak tapasztalataim a hetvenes évekből, szerintem a rendőrök azóta csak rosszabbak lettek.

 

 

Előzmény: RogerWilco (135)
RogerWilco Creative Commons License 2008.02.14 0 0 135
Engem rendőr (miliciasta) először és utoljára 1987-ben igazoltatott, amikor a helsinki vonatra várva (vagy onnan jőve a pesti gépre várva?) valamelyik leningrádi pályaudvaron aludtam és jött a razzia. A magyar útlevélre ránézett, leesett az álla és csak annyit kérdezett "miért nem megy szállodába?" majd ment tovább.

Nem szoktak azok turistákat igazoltatni, hacsak nem volán mögött vagy, de akkor inkább az átadott rubeles bankó névértéke az érdekes, nem a regisztrációs dolgok :-))
Előzmény: john_milton (134)
john_milton Creative Commons License 2008.02.14 0 0 134
Én is akartam kérdezni ezt a regisztrációs dolgot, mindenki annyira rémisztőnek említi. Valakitől kérték ezt rendőrök, vagy bármely más közeg? Én voltam feleőtlen, hogy nem foglalkoztam vele?
világutazó Creative Commons License 2008.02.14 0 0 133

köszi.

azért még kell egy pár kört futnunk, hogy teljesen átlássuk az ügyintézést stb...

nem könnyű az oroszokhoz utazni! :)

Előzmény: quad (131)
RogerWilco Creative Commons License 2008.02.14 0 0 132
Ezt a regisztrációt nem értem - én mindig szállodában laktam eddig, gondolom intézték a regisztrácót is, de soha semmilyen regisztrációs papírom nem volt, csak az útlevél, abból meg nem derül ez ki. A határon dettó, nem látják, voltál-e regisztrálva, vagy sem.
Előzmény: quad (131)
quad Creative Commons License 2008.02.14 0 0 131

 

A vízum kiadásával - amennyiben hivatalos (Migrációs szolgálati) meghívót kapnak - nem lehet gond, ezért a jegyet nyugodtan megvehetitek. Az, hogy egyszeri, kétszeri, vagy netán többszöri a vízum, az már az orosz konzultól is függ, de meg lehet őt győzni.

 

A bejelentés egy kissé problémásabb, mert hivatalosan minden egyes beutazáskor be kell jelentkezni, kiutazáskor pedig ki kell jelentkezni.

Ezt szabályosan úgy lehet megkerülni, hogy vagy a Szentpétervárra érkezést követően 3 napon belül kell átugrani Észtországba, vagy pedig a látogatás végén, úgy, hogy utána már kevesebb mint három napot töltsenek Szentpéterváron, ugyanis csak a 3 napnál kevesebb ittartózkodást nem kell bejelenteni.

 

Egyébként nagy valószínűséggel semmi gondjuk nem lesz, ha nem jelentik be az észtországi utat, mivel a határőrök nem tudják ellenőrizni a ki-beutazás tényét, a rendőröket pedig ez már nem nagyon érdekli, és ráadásul ők sincsenek tisztában a ki-bejelnetkezési szabályokkal. Nekik csak az afontos (de az nagyon!) hogy a külföldinél legyen bejelentőpapir.

 

 

Előzmény: világutazó (130)
világutazó Creative Commons License 2008.02.13 0 0 130

szia Latya,

 

látom te most eléggé képben vagy oroszországi utazással! :) vagy legalábbis próbálsz képbe kerülni. :)

 

a szüleim utaznának júniusban szentpétervárra baráti látogatásra. a barátunk magyar, hivatalosan van kint a családjával, az egyetemen tanít. ha jól tudom ő fogja küldeni a meghívólevelet.

 

most próbálok képbe kerülni én is az internet segítségével, hogy majd milyen papírokra stb. van szükségük az ügyintézésre és hol. a vízum egyszeri vagy többszöri belépésre jogosít majd? (pl. ha átmennének észtországba)

viszonylag jó áru repülőjegyet találtam nekik, de érdemes-e lefoglalni majd kifizetni pár napon belül??? a vízum megkapása tuti biztos (gondolok én itt pl. ha valaki az usa-ba igényel vízumot, annak a megkapása nem lehet tuti)? vagy ez csak "formasági" kérdés?

 

köszönöm a segítségedet!

 

üdv,

 

világutazó

 

 

UI: ma este átolvasom a topicot is!

Előzmény: Latya (K.L.) (128)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.02.10 0 0 129
Moszkvában a Leningradskij Vakzalon van csomagmegőrző? Délután érkezünk, és éjféig -amíg nem indul a vonat tovább Szentpétervárra- jó lenne egy kicsit szétnézni a városban.....
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.02.09 0 0 128

Nah az első lépés megtéve:

május 30: Bécs-Moszkva

Június 4 Moszkva Bécs.

Hogy ne legyen egyszerű  tegnap az airberlin honlapján volt járat, ma meg már nem, a menetrend szerint csak áprilisig. Sebaj megnézem a NIKI-t ( mert, hogy ő üzemelteti a moszkvai járatot) ott meg lehet foglalni, viszont a foglalás 2. lépése után nem megy a gépemről. Elmegyek egy másik masinára : ott simán tovább megy. Mire már majdnem a foglalás végére érek  a  weboldalak már nem flyniki-sek, hanem airberlinesek. Na mind1. 302€-ért két személyre megvettem.

 

 

Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.02.09 0 0 127
Az a dilemmám, hogy ha viszonylag olcsó szállást nézek ( kb 50€/éj), akkor ott kell reg díjat fizetnem ( 20-30€/fő), meg meghívólevelet venni ( 40€/fő)  ha ezt összeadjuk, akkor 3 napra 3x50 +120=270€ + konzulátusi illeték. Ha az utazási irodánál  adnak szállást, akkor 3x85=255€ + konzulátusi illeték, és nincs kockázat a vízummal, és még olcsóbb is.
Előzmény: john_milton (125)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.02.09 0 0 126

Persze nem én regisztrálok, hanem a szállásadó, de pl magánszállás, vagy olcsóbb hotel esetében a szállás árához képest elég jelentős 20-30€ összeget kérnek el reg díjként. Míg az eleve drága szállásnál meg 0 vagy valami nudli kis összeget gombolnak le.

 

Moszkva kihagyásán én is gondolkoztam, de Szentpétervárba eljutni még mindíg a Bécs-Moszkva (repcsi) -Szenmtpétervár ( vonat) a kegolcsóbb út (  kb 170-180€ mindennel). Viszont ha már érintem Moszkvát, hát 1 napi ottlét meg egy napi szállást már csak megér az a rövidke 1,5 nap. 

Előzmény: quad (124)
john_milton Creative Commons License 2008.02.08 0 0 125
Én a vízumot a debreceni konzulátuson intéztem, a két megjelenés összesen 60-70 perc volt. Én nem foglaltam szállást, csak szállásigazolást szereztem, ez 9800 ft volt, emilen, telefonon intéztem. Nem vagyok tisztában a vonatárakkal, de 71e ért van repcsijegy, ami azért bevállalható. Ezt a regisztrálást nem tudom, mennyire veszik komolyan, én öt napon magánlakásban aludtam, ahol egyszerűen nem foglalkoztam vele. utolsó két nap volt szálloda, akkora a szálloda regisztrált.
Ha van hol aludnod, én nem költenék rá időt, pénzt.
A szállás az tényleg drága, az árhoz képest főleg. Nekem muszáj volt azt választani, ahol a 2 napot eltöltötte (ez 100$ volt).
Amúgy a közlekedés olcsó, a reptérről is van busz, a belvárosban metró elvisz mindenhova, és az átszállásért sem kell extrát fizetni.
A kaja az drága a mi viszonyainkhoz képest. Az emberek összességében segítőkészek, de némi orosztudás hasznos.
Az időjárás összességében csapadékos-pocsolyás- hűvös.
Előzmény: Latya (K.L.) (123)
quad Creative Commons License 2008.02.08 0 0 124

Latya!

 

Megéri az a másfél nap Moszkvában a vonatozást? Nem egyszerübb lenne csak Szentpétervárt megnézni? Arra úgy is kevés a három nap.

 

Másik: Áruld már el, hogy tudsz magad regisztrálni, mert a szabályok szerint csak a meghívó fél regisztrálhat.

 

 

Előzmény: Latya (K.L.) (123)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.02.07 0 0 123

Valamit írnál róla?  Szállás, vízum, odaút? Hátha tanulunk belőle.

 

Én még csak terv fázisban vagyok 2 személyre de úgy néz ki , hogy ha a www.waytorussia.com  oldalon foglalok legolcsóbb szállást-ami egy lakás- , és saját magam szerzek be fizetős meghívólevelet, és saját magam regisztrálok kint, és a vízumot elintéztetem, hogy ne bukjam el, akkor kb 10e Ft-tal jövök ki jobban, mint egy itthoni utazási iroda nagyon készséges szállás ajánlata belvárosi szállodákban.  Szóval úgy néz ki, hogy a következőket tervezem: 

1. nap Moszkvába Bécsből, aznap éjszaka vonaton alvás Szentpétervár felé

2. nap Szentpétervár ( 85€)

3. nap Szentpétervár (85€)

4. nap Szentpétervár éjszaka vonattal Moszkvába

5. nap Moszkva (85€)

6. nap  Moszkvából Bécsbe

 

A szállásoknál csak a fürdőszobás játszott közös helyiségek nem. Ilyen szállásár melett   kb 1500 Ft a helyszíni regisztráció és a vízumnál  csak a konzulátusi illetéket kérik.

Úgy döntöttem, hogy a 10 e Ft megéri a biztosat. De így is kb 170 ezer Ft-ra jön ki kettőnknek, hogy oda/vissza-repülünk , 3 éjszakát szállodában, kettőt a vonaton töltünk. Reményeim szerint ennyi idő alatt a kajára, meg  helyi közlekedésre,  belépőkre 100 ezer elég lesz.

 

 

Előzmény: john_milton (122)
john_milton Creative Commons License 2008.02.07 0 0 122
Én 2007. októberében jártam saját szervezésben, de semmilyen biztosítást nem kértek...
Előzmény: 28k (120)
quad Creative Commons License 2008.02.07 0 0 121

Elvben az oroszok nem is kérhetnének biztosítást a magyar túristáktól, ivel a mai napig érvényben van a magyar szovjet(!) egészségügyi megállapodás, melynekl alapján a sürgősségi ellátást ingyen kell biztosítaniuk.

 

Más dolog, hogy ennek ellenére megkövetelik. Hogy milyet azt sajnos nem tudom pontosan.  

Előzmény: 28k (120)
28k Creative Commons License 2008.02.07 0 0 120
Sziasztok! Érdeklődi szeretnék, hogy milyen biztosítás kell a vízumhoz?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!