Keresés

Részletes keresés

fokhagymabors Creative Commons License 2004.12.05 0 0 15
még nem mentem be utána soha (nem is fogok semmi pénzért) de nem csodálkoznék, ha ajtónak háttal lovaglóülésben hozná világra a kis Barnát, elhárítva ezzel minden ilyen szemszög szerinti rosszban sántikálót :-))
Előzmény: Csokis (8)
originalqszi Creative Commons License 2004.12.05 0 0 14

Volt egyszer két qtya. Az egyiket úgy hívták Kezdel, a másikat Hagydabba.

Hogyan hívták a másodikat?????

Csokis Creative Commons License 2004.12.05 0 0 13
Tegnap este a Duna tévén a Poirot ment. Súlyos kampánycsendsértés, mert a gyilkosság egyesekben a nezethalál vízióját keltheti. Szándékos kampánycsendsértés! Kivizsgálni!
Előzmény: Törölt nick (10)
schpenoth Creative Commons License 2004.12.05 0 0 12
"...írjon, amit akar, meséljen..."
Persze! Csak lóláb ügyben szóltam.
Előzmény: Törölt nick (10)
NagyonI Creative Commons License 2004.12.05 0 0 11

Heló Nagyik!! Ugye megtaláltok??

Nálunk ma nagy az izgalom, hová tegyük a csizmát, a kiscipőt, hogy feltétlenül megtalálja a Télapó (aki máig errefeklé piros ruhát hord fehér díszítéssel.).

Gyerekkoromban elengedhetetlen kísérője volt Apónak a két krampusz. Ma nem igazán kell nekik kisérő. 

Ki tudja, mikor és hová tűntek el a krampuszok??Vagy csak mifelénk nincsenek már?

schpenoth Creative Commons License 2004.12.05 0 0 9
"...eszembe sem jutott, hogy a mesémmel kampányolhatok..."
Könnybe lábad a szemem az ilyen naív nagymamáktól.
Előzmény: NagyonI (6)
Csokis Creative Commons License 2004.12.05 0 0 8
Szólj a kollégádnak, hogy nagyon vigyázzon, mit csinál, mert azok szemszögéből, akik már bent ülnek a sz...ban, ő épp a baloldali budit használja. Még a végén hírbe hozzák! És mindennapi paranoiánkat add meg nekünk ma...:-P
Előzmény: fokhagymabors (7)
fokhagymabors Creative Commons License 2004.12.05 0 0 7

"És most röhögök, hogy ez az ostoba kis mese is adhat félreértlésre alkalmat... "

Most még röhögsz... 1ik kollégám nem megy be a melóhelyen a bal oldali vécébe. (2 vécé van)

Lebutított, paranoid nép leszünk, visszajönnek a régi viselkedésformák, ahol minden szavadat százszor meg kell gondolni, nehogy valahol valaki kiforgassa, átmagyarázza, aztán bejelentse egy direkt erre a célra létrehozott zöld számon.

Azért mesélni még szabad, szerencsére!

Előzmény: NagyonI (6)
NagyonI Creative Commons License 2004.12.05 0 0 6

Azért, mert eszembe sem jutott, hogy a mesémmel kampányolhatok...ráadásul vagy nem megyek el szavazni, vagy ha igen, érvénytelent csinálok. A mesémben a teherautó és a vonaton való utazás volt /lett volna a lényeg. Ez az, amit a másfél évesünk is élvez. Mert a teherautó kanyarodik is   , meg tülköl is...a vonat meg sihuhuzik....

Ami az emilt illeti, tegnap este tettem egy pipát mellé, hogy ne legyen publikus, aztán ma- igazat adtam a nempublikus emilt kifogásolónak, visszatettem. Elmesélem, miért.

Az egyik legpörgősebb topik lakója voltam.(ellenőrizhető). Remek topik, nagyszerű emberekkel. De természetesen olykor a béke ingatag lett, s nem is ez zavart, hanem az, hogy közben a háttérben mindenki mindenkivel privátozott. Én is gyakran megtettem. De ez zavart. Ezt akartam volna elkerülni... Lehet, hogy rossz gondolat volt.

És most röhögök, hogy ez az ostoba kis mese is adhat félreértlésre alkalmat...

48-ban kerültünk Magyarországra. A családomból soha egy pillanatra sem szerettünk volna ott élni, ahonnan kitelepítettek minket.

Gyermekkorom tündérfalujába vitt bennünket a vonat , s bár nagy szeretettel töltök néhány napot szülőföldemen "odaát",csak néhány napot!!! Legutóbb kettőt... pedig marasztaltak.

"Itt vagyok hon, s ha néha lábamhoz térdepel egy egy bokor, nevét is virágát is tudom.."

Hát ez hosszú mese volt... Tisztáztam a félreértést???

Gyertek, meséljetek!!

fokhagymabors Creative Commons License 2004.12.05 0 0 5
hallod má' Vicának hívják a nagymamit, csak nem a mi huncut Vicánkról van szó a kis mikulásova-szoknyácskában??
Előzmény: Mad árka (3)
schpenoth Creative Commons License 2004.12.05 0 0 4
Nehogy bedőljetek ennek a kampánycsend-döntögető, emilcímnélküli, simlis "Nagyinak"!
Mad árka Creative Commons License 2004.12.04 0 0 3
[Igen, ezzel egyetértek; tényleg kár volna a topikért.]
Égensétáló Lukács Creative Commons License 2004.12.04 0 0 2
Kedves Nagyon Nagyi

Én nem akarlak téged bántani, tetszik az ötleted. Jó kis topik lesz ebből remélem. De könyörgök miért a népszavazás előtti este meséled ezt a történetet? Ne legyen így, de nem csodálkoznék, ha kapnál egy nagy adag politikát a nyakadba...

üdv

Luke
Mad árka Creative Commons License 2004.12.04 0 0 1

Szia! Nem vagyok híve a nullázásnak (0), s még sosem tettem, mindenesetre érdekesnek találom a témát, úgyhogy mégis megteszem :). Sajnos most még tanulnom kell rohamléptekben, de remélem, "felszabadulásomig" nem veszik el a topik... ;-)

Hajrá!

Előzmény: NagyonI (-)
NagyonI Creative Commons License 2004.12.04 0 0 0

Mint az adataimnál látható, 5 unokám van. Egyik kisebb, mint a másik... De mind nagyon szereti a mesét. Az egyik kislányunokám mostanában gyermekkorom egyik számomra legérdekesebb epizódját mesélteti velem- többször hetente- azt az epizódot, amikor áttelepültünk Magyarországra.

Így szól a mesém:

Hol volt, hol nem volt- de igaz volt! Volt egyszer egy kislány (aki később Nagyi lett). A Kislányt Vicának hívták. Apukájával , anyukájával , és a testvérével élt ő is.

Nemrég beíratták az óvodába. Vica nagyon szeretett oviba járni. Gyönyörű óvónénije volt.. a napra lehetett nézni, de rá nem.

Egy nap, amikor a kis Vica hazament az oviból, meghökkenve látta,hogy az udvaron nagy teherautó áll, s idegen emberek pakolják rá bútoraikat.

Rémülten szaladt apukájához:

- Apu! Apu! Miért viszik el a bútorainkat? Ne engedd!!

Ekkor mondta meg neki az apukája, hogy elmennek ebből a házból, el ebből a városból....

De hogy hová, apu sem tudta.

Vica nem sokat szomorkodott. Teherautón utazhat! A teherautóról átszállnak egy nagy vonatra! Hú!  Hát ez nagyon érdekes lesz!!

Hamarosan el is indultak a nagy teherautóval, s megérkeztek a nagy vonathoz. De nem fekete volt a vonnnnnat, nem! Ez a vonat érdekes volt. Az ülések hiányoztak belőle, de Vica ezzel sem törődött, hiszen minden bútoruk benn volt a kocsiban, amire anyu azt mondta:
- Hát... nem gondoltam, hogy marhavagonban fogok tölteni napokat...

Nagy füttyszóval indult meg a szerelvény... s ezzel elkezdődött egy egészen új élet , nem  csak a kis VIca (aki később majd Nagyi lesz) de az egész család számára.

Majd folytatjuk holnap, jó ,m kis unokám?

Előzmény: NagyonI (-)
NagyonI Creative Commons License 2004.12.04 0 0 topiknyitó

Sokszor nincs időnk meghallgatni rokonunkat, ismerősünket, barátunkat. Pedig milyen érdekes dolgokon ment keresztül, milyen remek tapasztalatokat szerzett.. !!

Ezért szeretnék létrehozni egy kis sarkot ezen a nagy Fórumon, ahol tudnánk időt szakítani történeteink, meséink meghallgatására, adhatnánk ötleteket egymásnak, mit meséljünk az unokánknak, milyen érdekes és olcsó játékot találtunk ki.

Megpróbálom. Jöttök? Meséltek??

Gyere, Nagyi!! Mesélj!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!