Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

oil120 Creative Commons License 2017.08.10 0 0 22526

Sziasztok,

Mapfreeről mi a véleményetek?

Főleg assistance miatt érdekelne, bár az autóm 2014-es.

Köszi

Tevemadár Creative Commons License 2017.08.10 0 0 22525

Gondolom adószám/azonosító (kinek mi) alapján esetleg azt nézik, nincs-e valami ordas nagy tartozása az illetőnek...

Nem biztos, csak sejtem....

Előzmény: Pierr_Kardán (22524)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.08.10 0 0 22524

Az írásod "anyád" részével maximálisan egyetértek, az adókártya elkérésen döbbentem meg. Mióta kell a határátlépéshez ez a kártya???

(amúgy adókártyán gondolom, hogy az adóazonosító jeledet tartalmazó, zöld színű Adóigazolvány nevű kis kártyát érted)

Előzmény: nmilnor (22518)
Anakin a sith Creative Commons License 2017.08.10 0 0 22523

A kartyas fizetes a multiknak a legjobb . Ha valakinek nincs keszpenze , akkor ahelyett, hogy bemenne kulon a zoldsegeshez, henteshez, peksegbe stb es fizetne kulon par euros szamlakat kartyaval, inkabb bemegy egy szupermarketbe  es megvesz ott mindent 10 perc alatt es meg bonuszpontokat is gyujtoget kozben , amit kesobb bevalthat. Amiota divat lett Gorogorszagban a kartyas fizetes, a kornyekemen csomo kisuzlet bezart, igaz ez a gazdasagi valsagnak koszonheto reszben. De a multiknak meg se kottyant. 

Előzmény: stevie-13 (22521)
Boarhunter Creative Commons License 2017.08.10 0 0 22522

Nem tudom. Papírboltos cimborám számolta ki nekem a múltkor, hogy a kártyával fizetett boríték veszteséges. Ő emlegetett egy minimáldíjat is.

Előzmény: stevie-13 (22521)
stevie-13 Creative Commons License 2017.08.10 0 0 22521

Nem egyszerűen bankköltségről vagy adózásról van szó, hanem arról, hogy a kis filléres cuccoknál a haszonkulcsot meghaladó mértékű az elvonás.

A banki jutalék százalékos. Valahol 0.3 és 2% között.

Ha valaki egy 10 centes gyufát vesz csak, akkor a bank is keveset keres.

Előzmény: Boarhunter (22511)
Boarhunter Creative Commons License 2017.08.10 0 0 22520

Odaúton(Horvátország, Szerbia. Makedónia) végig lehet kártyával fizetni a pályadíjat. A macik néha szórakoznak de rendszer megvan, működik.

Ez egyébként nagyjából hetente elhangzik a topicon, mint ahogy az is, hogy Görögországban viszont nem lehet kártyával rendezni a dolgot...oszt mégis van, aki meglepődik rajta...

Előzmény: Anakin a sith (22519)
Anakin a sith Creative Commons License 2017.08.10 0 0 22519

Szinte sehol nem megy kartyaval, talan Olaszorszagban. 

Előzmény: Amerigo61 (22516)
nmilnor Creative Commons License 2017.08.09 0 0 22518

Az adókártya vagy az "anyád" a wtf? Mert anyázni természetesen csak magamban, de az adókártya az komoly, sorban szedték ki a magyar rendszámú aútókat. Vagy ez a bevett eljárás ? :)

Előzmény: Pierr_Kardán (22512)
Capone72 Creative Commons License 2017.08.09 0 0 22517

Gorogorszagban nem megy

Előzmény: Amerigo61 (22516)
Amerigo61 Creative Commons License 2017.08.09 0 0 22516

Autópálya díj? Azt hittem, ez mindenhol megy kártyával ...

Előzmény: Capone72 (22515)
Capone72 Creative Commons License 2017.08.09 0 0 22515

Alapvetoen nagyon sok helyen lehet kartyaval fizetni. Mi 16 nap alatt 6 helyen laktunk  ossze vissza az orszagban es 2-3 vacsorat nem tudtunk kartyaval fizetni, ezen felul talan meg 1-2 helyen nem tudtunk ahol akartunk. Ahol nem tudtunk: sult kukoricas, autos gyumolcsos, fast food gyrosos Olympic Aktin (a masiknal lehetet), autopalya dij, kis faluban etterem ( a masik kis faluban lehetett). En 580 eur kp koltottem a tobbi kartya, ha odafigyeltem volna  akkor szerintem kb 300-400 eurbol megusztam volna a kp forgalmat. 16 napra es 4 fore. Szerintem csak autopalya dijra kb 100 eurt koltottunk. Erzesre a helyek kb 80-85%-an lehet fizetni, de nemi kp azert nem art, vagy arreb mesz egy kicsit es ott mar lehet kartyaval fizetni

Előzmény: Amerigo61 (22481)
mov Creative Commons License 2017.08.09 0 1 22514

Manapság3 már fix havidíj+százalékos jutalék konstrukcióban lehet POS-t üzemeltetni, így a kereskedőnek már majdnem mindegy, hogy mivel fizetsz, mert összeg arányosan bukik. Persze ha minden feketén megy a beszerzéstől az eladásig rosszabb a képlet, de alapvetően már ugyan mindegy hány db tranzakció van. Így lehet, hogy a 100 Ft alatti kávét forgalmazó automatán is van Paypal fizetés is.

Előzmény: Boarhunter (22511)
Amerigo61 Creative Commons License 2017.08.09 0 0 22513

Mindenkinek köszönöm a reagálást :-)

Természetesen a "hova dobjuk a WC-papírt" nem döntő szempont az utazásnál, mint ahogyan a kp.-ügylet sem.

Tehát: megyünk :-)

Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.08.09 0 0 22512

1. Magyar határ: ADÓKÁRTYÁT; nincs; álljon félre; anyád...

WTF ????????

Előzmény: nmilnor (22509)
Boarhunter Creative Commons License 2017.08.09 0 0 22511

Nem egyszerűen bankköltségről vagy adózásról van szó, hanem arról, hogy a kis filléres cuccoknál a haszonkulcsot meghaladó mértékű az elvonás. Nyilván a boltos nem akarja elmarni a vevőt, még az olyan gyökeret sem aki a fél eurós akármit is kártyával kívánja fizetni de ha olyan vállalkozásod van ami zömmel filléres apróságokat árul, akkor nagyon nem bolt a terminál...

Az meg elég fals duma, hogy a "készpénzfelvétel drágább" mert nyilván nem készpénz nélkül indul el valaki nyaralni valamint nem másfél eurónként veszi ki a pénzt az automatából.

Előzmény: Szaganaki (22504)
nmilnor Creative Commons License 2017.08.09 0 0 22510

És még egy 2.4 kimaradt a pályadíjból, tehát pontosan:
Kyllini - Ioánnina - Evzoni: 13 (híd), 2.95, 3.5, 2.4, 2.4, 1.2.

Előzmény: nmilnor (22509)
nmilnor Creative Commons License 2017.08.09 0 0 22509

Sikeresen megjártuk Kefalóniát, két autóval.

07.27.-ei hajnali indulás, kora este érkezés Metsovoba(autópályától 5 km, helyek között, gyönyörű környék és városka, akár két napos pihenésre is ajánlom) a transzferszállásra. Két említésre méltó esemény volt, egyébként a kapuknál, határokon nem volt fennakadás:
1. Magyar határ: ADÓKÁRTYÁT; nincs; álljon félre; anyád... de 5 perc múlva mehettünk, csak lekérték.
2. Szerbiában szerintem kétszer is belefutottunk nem megfelelő sebességgel traffiba, de voltak nálunk gyorsabbak, is őket vették ki (ez nem biztatás!). Jellemzően kapuk előtt mértek, és kapuk után kiintettek, de volt random helyeken is kb. 4-5-ször a szerb szakaszon.

07.28. Nidri - Fiskardo, komp, érkezés szállásra, eseménytelen.

08.06. Indulás vissza, most Poros - Kyllini komppal, onnan Patrasztól Ioánnina-ig végig kész a pálya (benzinkút nincs közte!), transzverszállás MAC határ után Gevgeliján. Ismét két dolog:
1. Ez az útvonal km-ben valamennyivel hosszabb, illetve költségesebb, legyen kb. 20ezer/személyautó, de időben ugyanannyi és kevésbé fárasztó a több pálya miatt (főleg úgy, hogy a sziget déli csücskében volt a transzferszállásunk). Aki elbír ennyi plusz költséget és jobban megterheli az utazás az erre menjen.
2. MAC transzfer: kiváló szállásunk volt, kiváló étteremben ettünk GO-hoz képest nevetségesen olcsón, kedves emberek mind az étteremben, mind a szálláson, boltban. Iszonyat lepukkant részeken mentünk keresztül a városban, mindenki kint az utcán éjszakáig bandákba verődve (minigettó). Más a kultúra, nekem bejött, nem harapnak egyébként tényleg. Inkább ez mint Pesten az a bizonyos...

Oda pályadíjat mindenki tudja, visszafele útvonalon: 13 (híd), 2.95, 3.5, 2.4, 1.2.
08.07. Indulás, Tompáig eseménytelen, ott az alapos szerb kollégák 40 perc alatt oldottak meg 15 autót, magyaron a szokásos csomi "ellenőrzés" és pár kérdés (pedig már készítettük a taj kártyát is...). Másik kocsi röszkének 15 perc volt.

Wattocsak Creative Commons License 2017.08.09 0 1 22508

Én ezzel foglalkozom, azaz épületgépész vagyok. Megmagyarázni én is tudom, csak tudni kell, hogy mellette vagy ellene kell érvelni.

Amúgy most is beosontam épülő házba és ott semmivel sem volt különb a lefolyó rendszer mint nálunk. A régiekről nincs információm.

Amúgy először 20 éve voltam Görögöknél, akkor sem használtam a kis szemetest. Ahogy ismerem magam, ha nálam eldugult volna akkor szálló váltás :-)

Előzmény: nmilnor (22507)
nmilnor Creative Commons License 2017.08.09 0 0 22507

Most értünk haza Kefalóniáról (beszámoló majd később). A szállásunkon és majdnem minden mosdóban(vendéglátóhelyeken) kint volt a tábla, hogy papírt ne húzz le (két éve Pargan voltunk, ott sehol). Odafigyelve a min. papír mennyiségre is sikeresen eldugítottuk az egyik szobában 3 nap után a wc-t. A tulaj a csövek vastagságát, illetve azok dőlésszögéről, irányáról magyarázott, mint oka az "eljárásnak".

Előzmény: Wattocsak (22505)
e30nick Creative Commons License 2017.08.09 0 0 22506

Pontosan erre gondoltam, te jobban megfogalmaztad.

Előzmény: Szaganaki (22504)
Wattocsak Creative Commons License 2017.08.09 -4 1 22505

Én sosem tettem még papírt a zsákba attól sokkal finnyásabb vagyok, de az ismeretségi körömben sem hallottam arról, hogy valaki is zsákolt volna. Papírt bedobtam a csészébe és kész. Sosem szóltak érte, vagy arra gondoltak, hogy székrekedésünk van? :-)

Csövekről annyit, hogy ott is ugyan olyan fajansz árú van mint itt nálunk, ergó a papír lemegy rajta. Amúgy nem a papírral van gond, hanem a pelenkával és a tisztasági betéttel, ha szívatni akarod őket ezt kell beledobni. 

Előzmény: Boarhunter (22503)
Szaganaki Creative Commons License 2017.08.09 0 0 22504

Hallottad már azt a kerékpár versenyzős kifejezést, hogy "mindenki a saját zsírján megy a hegyre"? Itt is erről van szó; a szezon viszonylag rövid ideje alatt kell a görögnek megkeresnie az egész évi pénzét tehát - logikusan - igyekszik elkerülni minden, általa feleslegesnek tartott költséget. Ezek egyike az a bankköltség, mely kártyás fizetés esetén jelentkezik nála. Értelemszerűen mindenki másképpen áll ehhez hozzá, van aki ezen is spórolni akar és van aki sportosra veszi a figurát és egy nyalókát is enged kártyával fizetni. Te meg majd eldöntöd hová mész :) A Te kp felvételi költségedre pedig pont olyan magasról tojik, mint Te az Ő bankköltségére!

Előzmény: e30nick (22496)
Boarhunter Creative Commons License 2017.08.09 0 2 22503

A téma indító olvtársnak csak annyit válaszolnék, hogy a bankkártya és papírhasználat így működik Görögországban. Ha ez nagy problémát okoz, akkor jobb kihagyni a görög nyaralást!

Ennyi...

Előzmény: titi68 (22501)
Boarhunter Creative Commons License 2017.08.09 0 0 22502

Az előírások a "leggyengébb láncszem"-hez vannak igazítva. A kivitelező meg a szent haszonkulcs érdekében a legolcsóbb, még elfogadható megoldást keresi. Mivel náluk-és még sokfelé a világban-egyáltalán nem ördögtől való a külön gyűjtött wc papír, nem csinál ebből problémát.

Sokan többek között a "görögös lazaság"-ért megyünk oda. El kell fogadni az árnyoldalait is.

Előzmény: Pierr_Kardán (22498)
titi68 Creative Commons License 2017.08.09 0 0 22501

Ennek a csatornázás/papír  dolognak valami más oka is kell, hogy legyen! A nyaralóhelyeken nagy számban a tartályos módszer az általános a telken belül, ahol pld. Magyarországon 110 vagy max 160 mm átmérőjű csövet raknak, itt néhány centivel vastagabb csövet kellene berakni az amúgy is legalább 20-30 centi széles munkagödörbe. Az, hogy a szippantási költség nagyobb lenne a papírtól hülyeség, saccold már meg, hogy hogy aránylik az általad pottyantott cucc + a lehúzáshoz (meg a zuhanyzáshoz, mosogatáshoz) használt víz súlya a pár kocka papírhoz!

Az sem áll meg, hogy a szennyvíztisztítóban dugul el valami, mert akkor az nálunk is eldugulna! 

Valami más van itt!

A téma indító olvtársnak csak annyit válaszolnék, hogy a bankkártya és papírhasználat így működik Görögországban. Ha ez nagy problémát okoz, akkor jobb kihagyni a görög nyaralást! Mellesleg Magyarországon sem lehet, főleg nyaralóhelyeken mindent kártyával fizetni. Görögországban sem veszélyesebb kp.-vel rohangálni, mint itthon! 

Boarhunter Creative Commons License 2017.08.09 0 0 22500

Nyilván van egy boltod ahol kártyával is lehet fizetni, attól vagy ennyire tájékozott.

(Vagy a saját, önző érdekeiden kívül más nem létezik...)

Anakin a sith Creative Commons License 2017.08.09 0 0 22499

Jo kerdes! 

Előzmény: Pierr_Kardán (22498)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.08.09 0 0 22498

Teljesen megértem, hogy mondjuk Santorinin, ahol sziklára van építve minden, 100 év óta csak vékony csöveket tudnak beépíteni a szenyvízelveztéshez.

De mondjuk Asprovaltán, ahol egy szál szikla sincs, az épületek nincsenek 10 évesek, na oda miért kell "vékony csöveket" beépíteni? Az új építésű üdülőtelepeken nincs semmi történelmi, vagy építészeti korlátozás, oda olyan csövet raknak, amilyet akarnak.

De ők valamiért vékony csövet akarnak :-((

Előzmény: Anakin a sith (22487)
levidalmi Creative Commons License 2017.08.09 0 0 22497

Az egyik idei szállásunkat direkben a szállásadónál foglaltam,és hosszas alkudozás után amikor nem akart több kedvezményt adni,felajánlottam,hogy kp,-ben fizetek,és láss csodát  engedet rögtön az árból.Ezt persze nem lehet az egész nyaralásra így leszervezni,mert senki sem szivesen cipel magával sok kp.-t,de nekünk ez volt az elsö szállás a háromból így simán megoldottuk.Viszont a másik két helyen nem problémáztak,hogy kártyával fizetek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!