Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Itt a tél, azt hittem ilyenkor fog beindulni igazán ez a forum de biztos ki se dugjátok az orrotok a garázsbol. :) Aztán majd pár nap miulva jönnek a képek hogy miket alkottatok.
Ez egy teljesen átlag méretü fünyirotrakesz. Nem az a kicsi gokartszerü de nem is böhöm nagy. Olyasmi ekével gondoltam mint amiket rotakapákhoz árulnak.
Minden fórumozónak, kistraktorépítőnek kívánok nagyon boldog karácsonyi ünnepeket!!!! A Jézuska meg hozzon mindnyájotoknak nagyon sok új , eredeti, használható, kivitelezhető ötletet, mert ebben a témában az mindig jól jönne, és mindig kevés.
Nekem is volta hasonló probléma, szép lassan jött elő. A vége az lett, hogy az eredeti karburátort egy 125-ös (vagy 150-es) MZ karburátorra cseréltem le, mellyel a jelenség megszünt.
Sziasztok. 3 napos kemény hidegbe szergetés, a tünet nem változik, másik karbit tettem rá, levettem a kipufogót , 10 féle gyertya . 1 rántásra indul, inkább csak szivatóval megy, fordulat ha emelkedik elkezd durrogni a karbiba és a kipufogóba, arra gondoltam, lehet gyűrűs a gép, bár a karbi és a kipufogó résén benézve egészségesnek látszik. Szinte fél szívatóról már nem is megy, olyan mintha keveset kapna , de közben meg piszokul füstöl. nekem olyan gyujtása van ami nem gyári lehet és van egy zöld vezeték egy zöld -fekete és egy piros ,ha sikerül feltölteni az elemeket holnap lefényképezem , szikra van jó nagy, lehet ennél olyan hogy elfordul a fötengely sonka vagy a tengelye és máshol adja a szikrát , és azért durran bele mikor a rések nyitva vannak valamelyest...már kicsit bosszant , pedig azt hittem ügyes vagyok...
Köszi!1980as számban volt az említett rajz,azt továbbgondolva születtek meg a szörnyecskék.Sorban:simson motor lánccal hajt 4 sebességes zsuk váltót 1az1 ben,az szintén lánccal babetta lánckeréken keresztül a zártszelvényben futó skoda vezérmülánccal a kereket.A váltó szorzó rendszerben 3*4 sebesség előre és3*1 hátra.Így a sebesség tág határok között a derékfájós csigától az őrült kerékpárosig változtatható.A következő kettő lehajtása ugyan ez,csak itt nincs hátramenet és az egyiken stihl017 es fűrész gyujtása van ez biztosabb,és majdnem passzolt rá.