Jó reggelt pirine és minden idetévedő, mesélőkedvű vándor!!
A legkisebb unokám tegnap késő este beteg lett. Még nem lehet tudni, hogy mi a baj remélhetőleg semmi komoly-, de annyira aggódom: egyszerűen megőrülök ettől a gyerektől, annyira szeretem. Nem tudom elviselni, hogy valami baja van...
Na tessék... síró, picsogó, nagymamának nem való......
Meg már zenét sem tudok feltenni... pedig mennyi szépet gyújtöttem nektek....
A mai mesém: csúszós úton karácsonyi bevásárlás utolsó fordulója a jánnyal? Ma tudott csak szabira jönni.
Viszont: azt mondta a jány "Olyan jó hazajönni, finom süti szag és meleg van, olyan megnyugtató...Miért nincs gyakrabban karácsony?" A vén culája..:-)))
Sürgök-forgok a "lakosztályainkban",hát megbotlok... nézem mi az, de nem látok semmit... lehajolok, valami meleget érzek, de látni még mosz sem láttam...
Mi lehet az?? tényleg,,, gyerekek!! Mi lehet az, amit nem látok, de mégis itt van.. érzem... akárhova lépek, itt van mindig..
Áruld el őszintén! A szeretetedet érzem magam körül??? Szerintem te küldted....
A nyillal hiába próbálkoztam, OK-val jötta fény, öltözött a fa, kutyus, cica is megjelent, esett a hó, de hiába akartam ellopni, mint más fotót, nem lehet.
Köszönöm a kedves képet és a karácsonyi jókívánságot. Az én ünnepem már teljes! Még ilyen szép karácsonyom nem volt.
Egy bajom van, nagyon jó kapni, de az lenne a teljes gyönyörűség, ha adni is tudnék.
Légy szíves nem bosszantani...::)))Kéretik privátban alaposan . mint egy szellemi fogyiatékosnak leírni, hogy az axelerpo klubban hogy a bánatban takéákom meg azt az oldalt, ami a belinkelésedből NEM nyílik meg...
Aztán ha lesz időd- na nem kell postaford. jó részletesen leírmni, hogy ha meglelem azt a fránya weblapomat, ott mit is kell csinálnom, hogy be tudjam tenni ezeket a zenéket...
De a múltkori kérdésemre nem válaszoltál.Van egy MP+ keresőm. Megtalálom a nótát. De nem írja ki azt a fene URLt. Ezt honnan tudhatom meg??????
Hát kerub, nagyon jót röhögtem. Először arra gondoltam, hogy valami rémséges szörnyszülöttet küldtél(végülis az) , s jobb, ha meg se nézem de nagyon szellemes a ........de mi??
Ezt hogy hívják?? Videó??
Megyek egy kis condomot szerezni karácsonyra a gyerekeimnek. Elvégre már 5 édes kis unokám van, ölég!! Mert elébb utóbb jön egy ilyen hisztibiszti....
Tegnap d.u.tól éjfélig nem tudtam az internetre kapcsolódni. Ez akár üdvözlendő dolog is lehetne,ha az ember tudná, hogy ettől eddig nem lesz kapcsolat. De amikor 10 percenként rohan az ember a géphez, aztán látja, hogy még mindig nincs, aztán telefonál az ügyfékszolgálatnak, de ott mindenki igen foglalt... és ez hamarosab kezdődik előről...
Elköszönni sem tudtam.
Pedig tegnap- két nagy zeneszerző napja is volt- csak jutna eszembe a másik... És annyira meg voltam kergülve, hogy egy kis muzsikát varázsolhassak ida nektek....de nem jött össze..
Mondom magamnak: Nagyi! Itt tolong a sok ember a topik előtt (még jó, hogy nem tudtam kikukucskálni), mind hozta a meséjét, mind szeretne egy kis zenét hallgatni...
Mind arra vár, hogy itt valami eszméletlen jó ötletet találjon karácsonyra, s te itt szerencsétlenkedsz a topikajtód zárjával...
Hát drága sorbanállók!! Talán a zenét még egy nappal később is meg lehet hallgatni. Na ja, de most még más fontos dolgom is van...
Hát tudjátok, jó sokatz vártunk a repülőtéren és mint egy moziban a korlát mögül figyelhetted az embereket. A legszivfájditóbb az volt, amikor családok pici gyerekekkel érkeztek, a korlát másik ooldalán meg lelkes, ujjongó nagyszülők, már kaptak is az unoka felé...a kis kölkök meg megriadva, gyanúsan figyelték, kik is ezej az emberek...teljesen idegenek voltak a nagyszüleik...hát ezért fáj az én szívem...igaz a mieink egyenlőre úgy fogadtak minket, mintha három napja és nem három hónapja láttuk volna utoljára...Jó éjszakát, szép álmokat minden valódi és leendő nagyinak meg napinak :-) Rr
Be szerettem volna tenni ide egy képet, amit RRtől kaptam. Még igen hajnal van errefelé, és én nehezen ébredek.
RR!! Örülök az örömödnek!!!
Talán vígasztallak egy kicsit azzal, amit 3 és fél éves Messziunokám a héten mondott Messzilánynak:
"A. megint szomorodott, hogy mikor megyunk mar Magyarorszagra, mert mar nagyon szeretne meglatogatni a nagyit. Es azt kivanta ma este, hgoy barcsak a nagyi eljonne es itt lakna velunk. meg azt is mondta hgoy ott alhatnal a szobajaban. Most mondd meg, szinte konnyeket csalt a szemembe. És pont az A , aki mindig milyen kis szegyenlos es rosszcsontka. De most mondd meg, hgoy hogy szeret! Persze a Z is, de o tul okos es erett, es ha egyszer megmondtuk, hgoy most nem tudunk menni, akkor o azt elfogadta."
Ők is nagyon messze vannak, de milyen jó érzés, hogy a távolság ellenére is kialakulhatott egy bagyon meleg kapcsolat köztünk....
Halihó, megjöttek a távolbasodrodott fiam--menyem--két parányi unokám !!! Mikor elmentek a nyáron. épp hogy kezdtek az oladlukról felkapaszkodni, most meg járnak!!! Amúgy minden létező járatot lekéstek, mert olyan slendriánok a különböző légitársaságok, végezetül, miután 24 óra utazás után megjöttek, kiderült az összes csomagjuk elveszett, valahol kőröznek az óceán felett....de azért nagy az öröm, hogy megint itthon vannak :-)
Szerettem volna a mai napi zenét (az én zenémet) még idevarázsolni. Na de de.Nem figyeltél seg. kérésemre, kerub::::(((
U.i. ha leszedem egy keresővel a zenét, honnan tudom meg azt a fene URL-jét?? Tegnap még volt egy jó keresőm (AdvancedMp3 szörcs) .De lejárt az ingyenes kipróbálása mielőtt jól kiismertem volna, azóta meg nem elérhető az oldal...:::(((
De persze van másiiiiiiik!!!!Ez a 2FindMp3. Hát ennél meg egyáltalán nem lelek URL címet.
Mostan aztán itt ülök talpig szomorban.. A Grammyn egyáltalán nem leltem meg a zenéket. Vagy nem is szomor ez, hanem idiotizmus??
Jóvanna....
Szomor idiotizmus:::(((
Hát akkor énekelek nektek zene helyett:
(Mindjárt) 12-őt üt az óóóóraaaa!!!
Téééééérjetek már nyugovóóóóóóóóóraaa...
Én térek. Leveszem a szomort- ez van felül, aztán lekapcsolom az idiotizmust. Attól tartok ez nyaktól lábujjig beborít.
Jó éjt! Nyugodt álmokat!!
Nekem cefetül ég a gyomrom- na még ez is- befaltam egy rakás sűttököt. Jó vót, de sok, s most lakolok... rendesen...
Jó kerub!! Én annyira hülyének érzem magam: egyszerűen a Grammy.ru-n nem találok semmit. Hogy kő???
Valamikor kora tavasszal én magam ajánlottam ezt az oldalt egy azóta már a mennyországban zenét hallgató fórumtársunknak, s mindketten gyakori látogatók voltunk.
Mommeg mér nem találok semmit most??? Cirilisztika nem mondom, hogy a zsebemben van, de a bötűit még ösmerem, mégsenem találok::::)))))
Jaj!! Ezt én is szeretem!!!!! Bár én csak a zongoraóráimból ismertem.... Nagyon könnyű átirata lehetett, mert művészi pályafutásom nem volt hosszú, s anyukám jól elpáholt egyszer, amikor kiderült, hogy vagy 3 hónapja nem voltam zongoraórán...
Drága Bella néni!! Ő volt a szaloncukorcsináló elsős-másodikos tanítónénim... Aki behívatta anyut az iskolába, mert Evicska csúnyán olvasott. Anyu jól elnáspángolt a gyakorlás alatt is... de ez olyan makarenkói náspáng lehetett, mert hamarosan én voltam az osztályban a legjobb olvasó...
Ha valaki elfelejtette és szeretné megtanítani az unokáinak....
Menyböl az angyal lejött hozzátok, Pasztorok, pasztorok; Hogy Betlehembe sietve menvén, Lássátok, Lássátok.
Istennek fia aki született, Jászolban, jászolban. Ö leszen néktek üdvözitötök, Valóban, valóban.
Mellette vagyon az édesanyja, Mária, Mária. Barmok közt fekszik, jászolban nyugszik szent fia, szent fia.
El is menének köszöntésre azonnal, azonnal, Szép ajándékot vivén szívükben magukkal, magukkal.
Gondolhatod Pirine, hogy mekkora gond nekem évente a szaloncukor küldése Messzilánynak. Ha későn adom fel, olyan tetemes mennyiséget kell fizetnem a feladásért, ha korábban akarom feladni, akkor meg futkoshatok a szaloncukor után.
Én falun laktam 4-14 éves koromig, s az elsős-másodikos tanítónénim csinélta a házi szaloncujkrot. A csopkist és a citromost szerettem anagyon. A cukor papírját pedig nem dobhattuk el, azt kisimogattuk,s eltettük a díszekkel a következő évre...
Idézzük Apánkat, jó: az enyém nagy bohém volt, eredetileg cipész volt, mint nagyapám és mint nagybátyjai. Daloskedvű volt, rengeteget nótázott, viccelt, de nehéz ember volt az biztos. Anyu még tavaly is emlegette, hogy mikor elhatározták, hogy összeházasodnak, akkor mondta neki a lelkész, hogy ne azt nézd, hogy bohóckodik, hanem, hogy 6 embert tart el a munkájával. Nem tudom milyen okból kifolyólag nagyapám elhatározta, hogy bendzsózni kell a családnak, s így Apám és 2 huga is bendzsózott, a legkisebb lány dobolt. Idén nyáron találtam meg a fényképüket, ahol nagykamaszként zenélnek. Nagyon családszerető volt, hogy a karácsonyokon mit csinált azt nem tudom, csak arra emlékszem, hogy az unokáinak micsoda varázst tudott készíteni, igazi hasból mesélőset...A felnőtt culák még most is emlegetik mondásait és állatmeséinek egy-egy mozzanatát: mindig volt róka és nyúl a mesében, mindig.
És ő tanította csúnyán beszélni az unkákat, akik harsány kacagással ismételték...áldja őt meg az Istenke, ha van, elszorult a torkom...
Én még nem sirattam őt el...18 éve ment el, 1 hét múlva lenne 85 éves....
Már évek óta nem készültem karácsonyra, féltem az ünnepektől. Boszival bíztattuk egymást, hogy majd valahogy átvészeljük És tavaly tényleg sokan felköszöntek a topicra egy- egy percre, volt tv műsor
Most meg ahogy elkezdtük idézni a régi karácsonyokat, olyan ünnepi hangulatba kerültem.
Eszembe juttattad Mézem, amikor házilag csináltuk a szaloncukrot, magunk csomagoltuk. Ez a háború után volt
Ez meg eszembe juttatja azt is, hogy az USA-ba menekült rokonainknak legnagyobb örömet jelentette, ha karácsony előtt küldtünk szaloncukrot. Lehetséges, hogy ott enélkül van karácsony?
Köszönöm, hogy olyan fiatalnak gondolsz. Én még 946-ban is németet tanultam, de kb . olyan rossz módszerrel, mint azután az oroszt tanították. 947.ben ---talán mikor anyukád született-----kezdtem tanítani.
Ezért is vagyok olyan ügyetlen a zenék netről való varázslásával.
A Tescót tegnap azért jól kifosztottuk (volna), de legalább as húsokkal nincs már gondom.
Mézontófű!! Idézünk apát ma??Az enyém nagyon különleges fajtája volt a nemének., Nálunk ő főzött, sütött. Amikor először mentem barátnőékhez, nagy volt a meglepetésem, hogy ott nem úgy volt... És milyen jól csinálta a konyhatündérkedést!!!
SOS!! Keresek egy Maugham elbeszélést egy szegény lányról, aki az egyetlen kincsét adta ajándékba (de kinek??) a haját....
NagyonI kevés volt a mese? Talán azért, mert nekem mindig úgy tűnt, hogy maga a karácsonyi "rituálé" maga a mese, és most átéljük a mesét. Mindig úgy gondoltam, mintha valamilyen előadásra készülődtünk volna, régen is. Csak akkor Anyukám sütött, a nagymamám főzött. Mindig így volt a megosztás. Azt ne kérdezzétek, hogy Apu mit csinált, mert bizony úgy tűnik, hogy ebből ő kihúzta magát. És arra sem emlékszem, hogy vajh' mindig volt-e karácsonyfánk, azt hiszem nem. Olyan vidéken laktunk, ahol kevés a fenyő, és semmilyen dísz sem maradt meg a családi kacatgyüjteményben. Amikor 10 éves lehettem, arra már emlékszem, hogy volt, és dísze a házi szaloncukor, a gyertya és a csilagszóró. Volt még füzér is, de az biztos, hogy nem fényes.
Miért maradt ki ennek az emléke, miért csak az vésődött be, hogy milyen pörgéssel készültek Anyuék?
És hó volt, nagy csönd, csak mi játszottunk (társasjáték az mindig volt), és csapd-le-csacsi. Megszépítí a távlság.
Igaz, más , mint a régi, de szokni kell az újat, különösen, mert szép.Majd ha ráérsz a napokban, lepj meg bennünket újabb zenével. Én keresem a zenét a neten, nem sikerül ügyetlen vagyok.
azt kéri ez a nyavalyás ifjonc, hogy Please, realese me let' (me) to go....vagyis, hogy hagyjam elmenni....Na, egye fene, ha ennyire kéri, mehet!:-))))
De, én nem tudok angolulllllllll, csak egy iciri-picirit....
Az az igazság, hogy még gondjaim vannak ám ezzel. Ezt kerubnak megírtam, s talán ha az ember tud (de tud?? ) kérdezni, akkor már könnyebb az okítása.
Hát az agysejtjeim meglehetős hiányosságokat mutatnak. Mint írtam korábban egyszerűen nem tudok címeket... Ha azt tudnék, lehet, hogy könnyebben találnék zenét.
Egy nap csak egy jár és punktum::)))
Pirine!! Mit klérdezett a géped: megnyitod-e vagy mented?? Ha mented, akkor biztos, hogy később is hallgathatod. Most ha megnézed a
1. Lent a gép alsó balsarkában: Start/ a második oszlopban az Új dokumentumoknál nálam megtalálható. Ha mentes, akkor a Zenébe mentsd. De ne sokat, ezek elég sok helyet elfoglalnak.
Tudod mit?? Rendelj!!! Szülinapodra csinálok egy kívánság CDt!! Aszta!! De jót kitaláltam!!!
Szia Méz... mit szólsz a Hummpi gyerekhez? Meg tudod hallgatni??? Bár ablakpucováláshoz nem ajánlom. Azt én tavaky régi indulókra (Amuri part. dalak, A párttal a néppel... Sztálin kantáta... ) pucoltam. Próbáld ki!! Frenetikus a hatása az ablakokra:::)))
Nagyon rendes vagy, hogy így megtisztelsz minket!!!
Rájöttem a hibámra: az URL olyan hosszú, hogy nem tudom a fölösleges http-t kitörölni. Most először bémásolom a wörldbe, ott kitörlöm, s onnan bé a hsz-ba.
De. Ám. Van új kérdésem.
Honnan tudom meg az URL-t, ha már letöltöttem a gépemre a zenebónát?? Mindig újra futtatom az MP3 szörcsölő endzsinemet:::)))), onnan meg csak sokára tudom meg, hogy hopp!! Ezt már leszedtem!
Ma folytattam a sütést, ma a linzer volt a soron és még nincs vanilia illet a házban. Szóltam is Öregméznek, vegyen friss vaníliát, azt felhasítom, kikaparom a töltelékbe és a maradékot pedig belezárom a porcukrosüvegbe, attól lesz finom illat a házban!
Az Index alatt ezt a HTML szerkesztési módszert már nem alkalmazhatod.
A betűk formázása úgy müködik mint egy szővegszerkestő esetében.
A linkeket pedig leszabályozták képek esetében a méretek kordában tartása miatt, az egyéb hívatkozások maradtak csak kényelmesebbé tették a technikájukat.
Kerub,
nekem volt a múltból egy "html gyorstalpaló" linkem tőled, amit most, újratelepítéskor letöröltek. Lehetne mégegyszer...? Köszönöm! Ha zenére is van ilyen "gyorstalpalód", köszönettel vennénk.
Hogy én mér vagyok minden áldott reggel morc és morgós...??Hajnali kelés volt , visznek Ittlányék Szhelyre....
Rr!!!!Mi is szeretjük a répatortát!!! Milyen régen nem csináltam!! Messzelány lakodalmi tortájának egyike is az volt, akkor ismertem meg (fényképről:::(((
Kerub engedelmével be fogom másolni a hogyantegyünkfelzenétatopikba levelét. A feltevés nem is volt bonyolult, de a kikeresés és válogatás az órákba telt.
Rájöttem, hogy nem tudom szinte egy számnak sem a címét.És hogy őszinte legyek, az énekesekét sem annyira. Most az előbb beugrott pl. Humperdinck (sic??)neve, de tegnap csak annyi: van még valaki, akit szerettem.,.. de ki??
Ma megint csomagolunk egyet. Ma Messzelánynak készül csomag.És mesém készül itt bent 1.Messzeunokának, akit bántanak az óvodások, mert szülei- és ezért most még ő sem - nem vallásosak.
Jó sütést!! Vízenkullogót akartam, de akkor maradnom kéne itthon...Na majd holnap.
NagyonI te nagyon-nagyon I vagy...a zenét hogy varázsoltad / nagyobbik fiam volt szavajárása: darázsoltad...:-) / ide?
Holnap répatorta készül nálam, mert mifelénk karácsonyig még zajlik az élet egy kissé. Szerdán megjön nagyfiam családostul a messzi távolból, aztán férj-testvérek találkozója nálunk--ez is hagyomány már--, közben kar.ünnepek sora kisebb fiú életének helyszinein, szombaton karácsonyi koncert, hétfőn jótékonysági koncert, stb. ja és még keresztelünk is karácsonyig. Aztán szépen elszendergek majd a karácsonyfa alatt....mert addigra ki is ütöm magamat rendesen. Igaz utolsó estére semmit nem engedélyezek, ezt pár éve kitaláltam, semmi de semmi nem lehet, csak üldögélés, max. ha valami szép koncert beakad. Mindig azt hiszem, igy jobb készülni , aztán a vége mégiscsak mindig ugyanaz, mire minden kész, addigra kidőlők...
Ja, akinek kedve és ideje van egy kicsit "lelassulni": szombat du. 4 kor. koncert a Bp.II.Szilfa utca 4.sz.alatt
/ 5-ös busz pasaréti végállomása/: értelmi fogyis gyerekek zenekara illetve zongoraszólistái adnak koncertet tanáraikkal együtt...nagyon szépnek igérkezik. belépés dijtalan, természetesen.Rr
Az enyémet úgy hívják, hogy Nero. Ez egy Cd író szerkentyű, s még akkor lett betéve szgépbe, amikor még Win. 98-am volt, s azzal nem lehetett olyat csinálni, hogy CD írás. Látni láttam a Playeren, hogy burning , de nem volt miért próbálnom.
Talán pirine visszajön még egy-két percre, s felel neked. Ha nem, én megsúgom: biztosan online riportot akarnak vele csinálni...
Na húzok... reggel piacra megyek Szhelyre megvenni a káposztalevet. Itt nem adnak sehol a káposztához.
Pirike ne merészelj izgulni!! Mit tolnál el??? Ha itthon leszek, bejelentkezem én is...
Csak hívd kdezsoet, hidd el, jönni fog a nagy varázsló.. (de mit is varázsol???)
Mézontófű: rántott hal krumplisalátával, és nálunk az biztos, hogy 98 éve, de lehet, hogy több, és előtte káposztaleves. Ezt még odaátról hoztuk, olyan korhelyleves féle.
Csak a mama meg ne tudja (anyu) , hogy kolbászt is szoktam bele tenni.....
Kerub:olyan büszke vagyok magunkra!!! Azért nem hittem benne, mert elküldés előtt nem akart megszólalni. Trallala, pritty, trallala, pretty... énekelné MIcimackó, s ugyan miért ne énekelhetném én is???
sneci!! sikerült???
Ma csomagoltunk. Szerettek csomagolni?? Nálunk Férj szeret. Ide dugd az ujjad... nem!! nem oda!! Jesszus! Képzeljétek, anya (én) nem fentről lefelé húzta a celluxot... na most nyomd meg... nem arra, te! Emeld föl... a másik felét... nem azt.... a másikat!! Istenem!! Mi lenne veled nélkülem? Itt vágd el a madzagot.. aúúúúúú !!! ez az ujjam volt!! Majdnem. Na most simogasd a papírt... Érzéssel, te! Vágjunk még egy madzagot. Hát ez rövid lett. Figyelj csak, ide még kellene egy kis cellux... Most tényleg föntről le.. Nem találod a végét?? Hát mér nem hajtod be?? Hol van a Messzelány vette cellux? Na menj, keresd meg.. (5 perc múlva) : Aki bújt, aki nem, nem várok rád tovább...Az ujjadra lesz szükségem... (én vadul szorítom a dobozhoz)
Jézus, micsinálsz, asszony??!!Még nincs mihez szorítani!! Majd a madzaghoz leszel szíves.....
stb. stb. És ezek után legyen jó éjszakám????De nektek igen!!!
biztos off, de akkor is felrobbanok.
nem tudok CDt masolni.
XP ... media player ... elkezdi es az utolso 2-3 szamnal kiloki a CDt h nem megy ...
miert????
fotot, dokut siman irok CDre, csak zenet nem ... pedig meglepi lenne karacsonyra es nem megy.
szoval karacsonyi ajandek ... es akkor mar nem is annyira off.
Először nagyon örültem , a holnapi napra Bp-re a Csokonai Klúbban lettem volna hivatalos karácsonyi társalgásra. Aztán kénytelen voltam fogkezelés miatt lemondani----fájó szívvel.
Ma kaptam egy értesítést, holnap 11 órakor az 50+- ban jelentkeznek és beszélgetünk.
Kicsit izgulok, hogy fog sikerülni, nem tolom-e el ügyetlenségemmel. Ha valamelyikőtök ráér, nézzen ide legyen szíves!
Kész a gubaaaaaaaaaaa!!!! Holnap aprósüti! Olyan karácsony hangulatom lett, hogy csak na!
Halat kinél szokás? Réges-régen a kerekerdő közepében...szóval soha nem volt nálunk. Alma és dió és háziszaloncukor, Anyutól az igen. És ritkán mézeskalács. Viszont disznótoros az volt. És hájastészta, és rétes, otthon nyújtva és én is mehettem az asztalkörül...
Egy nagyon szép zenével szeretnék ma este elköszönni. Ez az első próbálkozásom ebben a műfajban.
Kerub volt a tanítómesterem, de ha mégsem sikerül, az n em az ő hibája. Az URL, http, vévévév és efftépé - nekem öregasszonynak elég kínaiul hangzik. Mézontót sueűzerettem volna szülinapja alkalmából zenével köszönteni, és a mai névnapjukat ünneplőket. De annyira bizonytalan vagyok...,.