......Kedves Mézontó! Külön piros pont neked, hogy szakítottál időt a kunyhóra is! Ha még van annyi időd, írd meg, hogy oldod meg a 30 vendéget? Mikor jönnek? Hol tudsz nekik teríteni? Mi lesz a menű?
Mi is huszonvalahányan leszünk. Nálunk az "öregek" és az ölbéliek az ebédlőben, az ifjuság Laci szobájában kölcsönkért nagyasztalnál, a viháncolók az én leányszobámba is beszivárognak. A szentestét ki-ki a családjával tölti /a két fiú és a leány/ 25-én a másik szülők látogatása, és 26-án nálunk Így hozzánk már mindenki jóllakottan jön, a két napi ünnep asztali örömeitől eltelve. De a töltöttkápot mindenki várja, utána disznótoros, sültek, saláták. sütemények. Már wegy jó ideje mindenki részt vállal a sütés-főzésből, engem kímélendő. De a töltöttkáposzta az én reszortom és dicsőségem. Mások hogy csinálják a családi sokadalmat?.............
Tegnap este 10 órától nem volt bekapcsolva a gépem. Nehezen bírtam, de ismerem magam, nem tudok leválni. A lakásom meg! Most úgy ahogy rendberaktam, ne hogy kitegyenek innen a kosz miatt. De úgy elfáradtam, mit 20 éve, amikor egész nap ástam a kertet Ez a legrosszabb az öregségben. Lassan megy a munka, de nagyon elfáradunk.
Nektek meg ott a nagy lakás, rengeteg nagy ablak !
De itt az ünnep hamarosan, csend és béke, pihenés és harmónia.
Boszi!! Nézd meg a Start melletti sort. Ott kell lenni annak a cuccnak, amivel lejássza a szgéped a nótát. Nálam Winamp. Csak az x-re kell klikkelni,ha magtaláltad. Na tessék. Mondom, hogy ma minden balul sül el...
Ha Windows Madie player, akkor pedig úgy műxik mint a magnó. Csak itt a gombok alá ki van írva, hogy mellik mit jelent...
Nekem először azonnal behozta a zenét, másodszor meg vagy fél óráig akarta leszedni a gép... hát ezeket aztán én sem értem.
Neked most inkább eléneklema kedvenc népdalomat (Ne hagyj el, angyalom...)
Az elsőnél kiirt valami baromi hosszú errort amit megoldhatok ha ezt meg azt csinálom. Nos tudod ez nem az én világom, ami nem megy azt nem szabad erőltetni!:-)))
Aztán azt hittem a második se csinál semmit, de az egyszercsak elkezdett jó hangosan zenélni. Ezen a bolond masinán meg nem lehet a hangerősséget álítani. Még szerencse, hogy nincs szomszédom. De kellő távolságból jó zene volt, ha nem is nekem szólt.
Te jó Isten már megint elkezdte előlről. Ezt most estig nem tudom majd leállítani???
Ó, drága Topikanya! Nehogy eltűnj már a szemem elől. Mesélni szeretnék még én is... Ma jön az Énmesszifijjjam és megy a puccolás, fogalmama sincs a Nagyim ezt hogy bírta. Sokkal több munkája volt, mint nekem, és a karom majd leszakad!
Na, de jön az ünnep és akkor csend lesz (majd, ha elment a 30 vendég) és jön a mese, mese mátka.
Kicsi onokád ?
(Most ufrottam csak fel a netre és milyen kellemes meglepetés...)
Kuckóknak az a szoksáuk, hogy ajtajuk mindig nyitva, ugye????
Én vettem erdélyi szalonnát, azt a vékony, húsosat, és azt fogom rengeteg fokhagymával megfőzni, amit rányomkodok az tetejére a paprikával....nyammmm:))
A sertés húsról, egyébként nagyon leszoktunk. Nem az egészség-őrület-szépségipar-jajjakoleszterin miatt, hanem, mert csak ritkán kívánjuk.
Igaz, az előbb megjöttem egy bevásárlásból, és rábuktam a házitepertőre:)))
Mennék én mennék, bár a felsoroltak kevéssé izgatnak, inkább a hurka kolbász az esetem. Na de most hivatalosan invalidus vagyok, tehát jogosan jó lelkiismerettel ki se dugom az orrom az utcára.:-)
...Nálunk. Gyere! Abált szalonna is van, a töpörtyűm messzi földön híres, készítettünk disznósajtot is. És csodálkozunk magunkon, hogy mi a fenének csináljuk mindezt, mikor egy őpeee vannak gyerekek, unokák, jóbarátokohár tejjel megelégszünk vacsorára. De persze vannak gyerekek, unokák, jóbarátok.......
...
Pont most akartam felajánlani, hogy mint gyerektelen unokátlan minden nélküli elkezdhetek-e itt mesélni. Erre te levonulsz a szinről, én meg csak nézek mint Rozi a moziban.:-(((
a kunyhóval? Miért akarod lebontani? Én még nagyon sokat szeretnék benne mesélni, elmesélni, hogy ment férjhez nagyanyám, hogy nem ment férjhez keresztanyám, de most dógoznom kell, disznóvágás, karácsony, unokák. Azt akarod, hogy a mesélhetnékem bennem maradjon? He?jod van Mi a fene ba
.........
Most olvastam vissza, és ijedtem meg, hogy a pici beteg Tudod, hogy van az ilyen apróságoknál! Legtöbbször hamar rendbejönnek. Talán tesója hozott valami bacit, vagy rányitotta az ajtót. Meglátod hamar rendbejön.
Éppen tegnap jutott eszembe, anno , a talin említetted, alig várod, hogy vele is lehessen igazán játszani. Akkor még aprócska volt.
Azóta gondolom, már jókat hancúroztok. Karácsonyra megint vidám lesz, és ez lesz az első igazi karácsonya, amikor már mindennek külön örül.
Nagyon I ,ugye, ugye, marad a kuckó?!!!!! Csak rohangáltam a topicok között, meg belemerültem a dragonsba, most a tv után sikerült 178-at elérnem-----először. Sajnos, megint nem lett semmi a vasalásból sem, mert ha belegabalyodok a négy kedvenc játékomba, marad minden.