Nem járt, csak a kulcs volt benn a zárban. Szerencsére 4en ültünk a kocsiban és csak ketten szálltunk ki. Ez kábé 1 hónapos korában volt a kocsinak, azóta nem jött elő, most vagyunk 10 hónapnál és 15ezernél. :)
Tipp: Összeszedhetett egy kóbor jelet és az zárta be.
A jelenség inverzéről valami olyasmit ír a kezelési útmutató, hogy ha bármi okból véletlen nyitás történik, de az ajtót nem nyitja ki senki, akkor 20 másodpercen belül automatikusan visszazár.
Vbandit írta: "Kiszálltam a tárcámért ami a csomagtartóban volt,nyitva hagytam az ajtómat természetesen, de mivel dombon álltam és fújt a szél is,így becsukodott!"
Nem lehet, hogy a dombról gurulva elérte a 40km/h sebességet? :) De viccet félretérve, elég érdekes... soha nem hallottam még ilyet. Kiváncsi lennék, mit mondott volna az assistance. Legközelebb húzd le az ablakot, mielőtt kiszállsz ;)
Nagyon aggasztó dolgot produkált tegnap az autom!! Álló helyzetbe magára zárta a kulcsot,járó motornál egy McDive ba!! Mondták páran a mögöttem állók hogy, ja mert szar KIA-m van...ami sajnos akkor igaz is volt! Kiszálltam a tárcámért ami a csomagtartóban volt,nyitva hagytam az ajtómat természetesen, de mivel dombon álltam és fújt a szél is,így becsukodott! Hallottam hogy katt,központizár magától bezárt! Az autó ott járt,klima ment,kézifék behúzva stb...nem kis b**+ volt! Azt tudni kell,hogy én naponta pont 4 alkalommal hagyom igy az autom amig a kapukat nyitom,itthon és a cégnél is,még soha nem csinált ilyet!!! kia ass. hív (szerencsére a telefonom a zsebemben volt és a számuk is) jönnek,meg szóltam szüleimnek hozzák el a pótkulcsot Tőlünk! Ők értek elöbb hozzám 3/4 óra alatt,de a szerelők se voltak elvileg messze. Nyomom a gombot a távirányítón semmi!!!! NA mondom akkor most betöröm az a ablakot,mert már nagyon ideges voltam. kipróbáltam még a régi módszert :Kulcsot a zárba, elfordít és így kinyílt!!! Hazajöttem,elkezdtem próbálgani hogy fordulhatott elő ilyen,de sehogy se sikerült reprodukálnom pedig 40 percen keresztül nyitottam - csuktam,zártam az ajtókat... valakinek volt ilyen gondja??? Mindenki figyeljen erre ezentúl,nehogy így járjatok,mint én!!! A 9 éves astrám játszotta ezt egy darbig, amig ki nem téptem a riasztót belőle amikor nagyon felbosszantott! :(
A korrozió szerintem valami vizes üzemanyag maradványa lehet. Írták is, hogy egyszer pluszban kellett cserélni az üzemanyagszűrőt, mert nem ment a kocsi, és világított a szerviz lámpa.
Összességében jól vizsgázott a kocsi, hiszen sehol nem hagyta ott őket, és kötelező szervizen kívül csak egy szűrőt kellett cserélni.
A 3 garnitúra gumi azért engem is meglepett. Főleg az, hogy a gyári Michelint 40 alatt lekopasztották. Tudtommal ez a Michelin gumi nagyon sokat bír. Viszont a csapágyakkal kapcsolatos dolog rajtam kívül valószínűleg mást is érdekel .
Azért egy sima 5W40es olajjal el lehet menni 20ezer km-et, de itt dieselről volt szó, és 24ezer km-ről. Kicsit több... És attól is nagyban függ, hogyan használod az autót. A Fószvágennél van egy szervizciklus jelző. Ha nagyon hajtod a kocsit, akkor korábban kell szervizbe vinned, ha papásan jársz vele, akkor lazán elmész 25ezret is. De ha valaki 40ezer alatt megeszi az egyik legkeményebb Michelin gumit, az valószínűleg nem alapjárat környékén pörgeti a motort.
na azért egy 1,5 év alatt leharcolt olasz cee'dtől most ne ijedjetek már meg! szerintem elég jól vizsgázott! úgyhogy csigalom nyugavér! 3-4000 km csúszás meg számít, nagyon is! tovább az is játszik, hogy 3 garnitúra gumi ment el. Engem simán megnyugtatott a teszt!
3-4 ezer km-et csúszott a kötelező szervizeknél, nem csodálkoznék, ha emiatt kezdett volna kopni a vezérműtengely.
Ha ez igaz, akkor azokban az országokban, ahol angolszász mértékrendszer szerint számolnak, gyorsabban kopik a motor. Nézd meg a kezelési útmutatóban a szervízciklusokat, 15000 km ill. 10000 miles, ami ugye nem egyenlő! :)
minekután 3-4 ezer km-et csúszott a kötelező szervizeknél, nem csodálkoznék, ha emiatt kezdett volna kopni a vezérműtengely. Ha szar a kenés és úgy hajtják a kocsit (40ezer!!! alatt elkoptatták a gyári Michelin-eket), könnyen tönkremehet a motor.