Na mindegy, nem akartam poénkodni, biztosan nagyon kellemetlen szitu lehetett... Persze azt is hozzáteszem: ennél nagyobb gondod ne legyen az életben!:)
Nem járt, csak a kulcs volt benn a zárban. Szerencsére 4en ültünk a kocsiban és csak ketten szálltunk ki. Ez kábé 1 hónapos korában volt a kocsinak, azóta nem jött elő, most vagyunk 10 hónapnál és 15ezernél. :)
Tipp: Összeszedhetett egy kóbor jelet és az zárta be.
A jelenség inverzéről valami olyasmit ír a kezelési útmutató, hogy ha bármi okból véletlen nyitás történik, de az ajtót nem nyitja ki senki, akkor 20 másodpercen belül automatikusan visszazár.
Vbandit írta: "Kiszálltam a tárcámért ami a csomagtartóban volt,nyitva hagytam az ajtómat természetesen, de mivel dombon álltam és fújt a szél is,így becsukodott!"
Nem lehet, hogy a dombról gurulva elérte a 40km/h sebességet? :) De viccet félretérve, elég érdekes... soha nem hallottam még ilyet. Kiváncsi lennék, mit mondott volna az assistance. Legközelebb húzd le az ablakot, mielőtt kiszállsz ;)
Nagyon aggasztó dolgot produkált tegnap az autom!! Álló helyzetbe magára zárta a kulcsot,járó motornál egy McDive ba!! Mondták páran a mögöttem állók hogy, ja mert szar KIA-m van...ami sajnos akkor igaz is volt! Kiszálltam a tárcámért ami a csomagtartóban volt,nyitva hagytam az ajtómat természetesen, de mivel dombon álltam és fújt a szél is,így becsukodott! Hallottam hogy katt,központizár magától bezárt! Az autó ott járt,klima ment,kézifék behúzva stb...nem kis b**+ volt! Azt tudni kell,hogy én naponta pont 4 alkalommal hagyom igy az autom amig a kapukat nyitom,itthon és a cégnél is,még soha nem csinált ilyet!!! kia ass. hív (szerencsére a telefonom a zsebemben volt és a számuk is) jönnek,meg szóltam szüleimnek hozzák el a pótkulcsot Tőlünk! Ők értek elöbb hozzám 3/4 óra alatt,de a szerelők se voltak elvileg messze. Nyomom a gombot a távirányítón semmi!!!! NA mondom akkor most betöröm az a ablakot,mert már nagyon ideges voltam. kipróbáltam még a régi módszert :Kulcsot a zárba, elfordít és így kinyílt!!! Hazajöttem,elkezdtem próbálgani hogy fordulhatott elő ilyen,de sehogy se sikerült reprodukálnom pedig 40 percen keresztül nyitottam - csuktam,zártam az ajtókat... valakinek volt ilyen gondja??? Mindenki figyeljen erre ezentúl,nehogy így járjatok,mint én!!! A 9 éves astrám játszotta ezt egy darbig, amig ki nem téptem a riasztót belőle amikor nagyon felbosszantott! :(
A korrozió szerintem valami vizes üzemanyag maradványa lehet. Írták is, hogy egyszer pluszban kellett cserélni az üzemanyagszűrőt, mert nem ment a kocsi, és világított a szerviz lámpa.
Összességében jól vizsgázott a kocsi, hiszen sehol nem hagyta ott őket, és kötelező szervizen kívül csak egy szűrőt kellett cserélni.