Ne relativizálj! A dohányzás is káros, de másképpen, s látható, hogy milyen sors vár a dohányosokra a következő évtizedekben a szigoritások következtében! Miből gondoljátok, hogy a nikotinfügőkket ki kell szoritani mindenhonnan s benneteket beengedni helyükbe?
Szerinte , ezt valaki, valahol számontartja? A saját agyad már nem képes felfogni azt amit irtam? Miből gondolod azt, hogyha valami kivan nyomtatva az egyuttal hiteles is? Ha olyant hoznék - nem hozok - amiben tizezer esetet felsorolnak, akkor rögtön elhinnéd és abbahagynád a szivást/támogatást?
Mert, ha legális lesz, szabályozott kereskedem keretében egyesek qrvára meg fognak gazdagodni és továbbra sem fog érdekelni senkit az, hogy hány, m,ennyi 10-en huszonéves hal meg drogfogyasztás, túladagolás miatt !!!
Miért orditsz? Ha valami legális, akkor a terjesztése és reklámozása is az lesz! S mivel a jónép rá van szokatva, hogy a reklámok után vásároljon/ fogyasszon, akkor szerinted mi az akadálya, hogy kipróbálják ezt is?
De akkor minek, OK, nem kell magyaráznod. Vannak emberek, akik csak akkor érzik igazán jól magukat, ha azt mesterségesen kiprovokálják valamivel. vagy az hiányzik nekik, hogy felszabadultak legyenek, lebegjenek, vagy azt, hogy bódultak és felejtsék el a mindennapok problémáit! Nos mindenféle drogfüggők eből a kategóriából kerülnek ki. Mivel a másik csoport tagjai pont azt utálják, ha nem tiszta az agyuk! Ezért még alkoholt is mérsékelten vagy egyáltalán nem fogyasztanak. No s ők csak igen ritkán válhatnak drogfüggőké (esetleg a fájdalmai leküzdése miatt) s nem is lehet őket rávenni a fogyasztásra.
Ha az emberek igazán jól ismernék a saját testüket/természetüket (amelyből nemde csak egy van és az is korlátozott ideig, s nehezen javithatóan), akkor hamar rájöhetnének, hogy melyik kategóriába is tartoznka. Fenyegeti e őket a függőség vagy sem. De mivel ez a féle józanság nem túl gyakori, a delikvensek rendszerint elbuknak, ha ilyen helyzetbe kerülnek. Egy édesszáju is nehezen tudja megtürtőztetni magát egy édeségboltban, vagy ha csokikkal/sütikkel kinálgatják.
Nem, ezzel azt akarom mondani, hogy a drog nem rossz. Az ember a rossz, aki rosszul használja. De ha rosszul is használta, azt is a maga javára fordíthatja. Én pl. nem próbáltam az ejtőernyőzést, de nem mondanám, hogy nekem kurva szar. Különböző életutakat járunk be, különböző tapasztalatokkal. Szűklátókörűség azt mondani, hogy egyik tapasztalat jobb, mint a másik.
Nemtudom miért ezen lovagoltok, ebben teljesen egyet értünk.
Én se szeretném ,ha a gyerekem füvezne. Én is arra fogom tanítani, hogy mondjon nemet. De azt sem szeretném, hogy ha esetleg úgy dönt, hogy kipróbálja, akkor utánna börtönnel elhessen fenyegetni.
Ha a törvények tiszteletére neveli valaki a gyerekeit, akkor jó sanssszal sem telefonfülkét nem törnek össze, sem füvezni nem fognak. Persze kivételek lehetnek, de az esély nagy.
Tévedsz, kikészitenéd magad! Ha túl sósan/savanyun eszed az ételt attól is, persze mindig egyéne válogatja a türőképességet. Ami nem szükséges a normális anyagcseréhez, azzal mindig csinján kell bánni (lásd az összes alkaloidát is), csakhát azt egy szakképesitéssel nem rendelkező emberke honnan tudhatná, hogy miből mennyi az elég?
Vmit félreértettél. Én nem bírom jól a füvet, és nem propagálom a cannabist. Csak azt mondom, hogy nekem nem jó a szabályozás (de tulképpen le is szarom). Személyes példám arra volt válasz, hogy a fű nem rothasztja el az agyat. Gátolja a memóriát, lassabb tőle a gondolkodás, nehezebben tanul az ember, de nem lesz tőle síkhülye az ember, ahogy Albert írta.
Azért én hallottam már olyat, hogy egy családban a gyerekek se nem iszank, se nem füveznek, sem tizenévesen, sem később, pedig az alkalmaik meglettek volna szépszámmal. Lehet, hogy ez nevelési kérdés is?
Nincs is benne vita köztünk, hiszen mióta ember az ember (sőt még az állatok közt sem ritka a bódulatot okozó anyagok fogyasztása, ld. az erjedt gyümölcsöktől berugott növényevőket!), fogyaszt ilyenféle anyagokat (bételdió, kokalevél, de a kender, a mákgubó, alkohol, . stb, stb), d emitől lenne a tiltás szőnyegalá seprés. Az is egyféle szabályozás, nemde? Amit nem lehet hathatósan ellenőrizni és komoly problémákat okoz, azt csak tiltással és büntetéssel lehet féken tartani!
Már irtam - de rendszerint elsiklik a fületek mellett - szerintem, bőven elég az alkohol okozta problématömeg, nincs szükség egy másikra is! Ennyi!
Nézőpont kérdése. Mindenkinek azt mondom, hogy a drog zsákutca a boldogság keresése szempontjából. Viszont értékes tapasztalatot ad az önmegismerésben. Egy drogfüggőségtől, főleg ha túllép rajta, több lesz az ember.
Aki pl. lejön a heroinról, és stabil is marad, azt már nem érheti nagy nehézség az életben, mert a legnagyobbat már megoldotta.
Okoska, nagyon sok ember kiválóan birja az alkoholt is! Mert olyan az enzimrendszere. Akkor ők magukat mintaként szerepeltethetik az alkoholt propagálva? S nagyon sok erős dohányosnak nem lesz sem tüdőrákja, sem más dohányzás okozta betegsége, mig az érzékenyebbek a passziv dohányzásba is belehalhatnak! Az első morfinisták is főleg a sebészek közül kerültek ki, hogy birják a megfeszitett tempót és megterhelést. Nem mind pusztult bele. De a kivétel az mindig kivétel, elenyésző arányaiban a többséghez képest.
Te milyen garanciát adsz, hogy most nem kínálnak meg senkit fűvel csak azért, mert be van tiltva? Szerinted ma egy 18 évesnek hány telefonjába kerül füvet venni? Szerintem egy ujjadon meg tudod számolni, még te is. Tudod mi az igazi utópia? A drogmentes társadalom. Na az nem jön el soha. Az emberek mindig is használtak tudatmódosító szereket és mindig is fognak - ez a VALÓSÁG. A kérdés csak az, hogyan kezeled ezt a problémát: a szőnyeg alá söpröd, vagy megpróbálod civilizáltan szabályozni.
Ha minden álma az volt, hogy valahonna szerezzen fűvet, akkor szokja meg, hogy súlyos dolgokat nem csinálhat következmények nélkül
képzeld el, hogy a fiad elmegy bulizni, elkezdenek sörözni a haverokkal (mert ugye a sör az nem illegális) kicsit berúgnak, és valaki elővesz egy megtekert joint-ot. Elkezdik szívni, épp a fiadhoz ér a cigi, (aki mivel már eleget ivott ahoz, hogy betörje egy telefonfüle ablakát) megfogja, és beleszív egy párat. Abszolút ne mvolt minden álma az, hogy füvezzen, csak adódott egy helyzet, amikor is hozott egy döntést(ráadásul nem is tiszta fejjel) És ezért a döntésért kell neki másfél évig bíroságra járnia.
vannak kultúrák,ahol a marihuána,a hasis megengedett tudatmódosítók,közben pedig szigorúan tiltják az alkoholfogyasztást.miért nem lehet elfogadni a kultúrális különbségek megjelenését kis hazánkban?én pl. szívesebben szívnék el esténként egy cigit,mint innék egy sört.ezzel mi a baj?