Keresés

Részletes keresés

mézontófű Creative Commons License 2004.12.25 0 0 407

Jóóóóóóó estét, sziasztok!

Jó étvágyat kívánhatok?

Karácsonyi sólet

Az első 16 vendégen (testvéreim, gyermekeik, párjaik, azok picinye) nagyon jó kis karácsonyi családi napot adtak, igaz (Boszi nem figyelj ide!) hajnalban kezdtem a főzést, 9 órára már nagyjából kész is volt az ebéd, közben aludtam is egy jó órácskát.

Isteni volt, óriási pusztítás, itt még a bontatlan sóletet láthatjátok. Nem fogyott el, persze, de délután mindenki elővette "kisláboskáját"  és elvitte "kegyelmeséktől vacsoráját".

És nézzétek mivel tiszteltek meg unokaöcsémék:

orchidea

Utoljára akkor kaptam orchideacsokrot, mikor a fijjjam született.

Olyan figyelmes családocska...

Most pihi, Megasztár a fülembe, jáááány kézimunkázik, fiacs tesz-vesz, Öregméz pihi....

Boszorka Creative Commons License 2004.12.25 0 0 406
Nagy luk a műveltségemen, de a könyvről tudok, de nem olvastam. Persze ettől még múlnak, mulnak a napok. Peregnek mint a homokszemek az órán.
Előzmény: sneci (405)
sneci Creative Commons License 2004.12.25 0 0 405
Elmúlt egy nap.... csak halkan jegyzem meg: Lukács Eszter válogatott élete....
Boszorka Creative Commons License 2004.12.25 0 0 404

Pirike,

tudod hol voltam eddig? Rómában a Spanyol lépcsőnél, ahol egy meseszép divatbemutató volt. Igaz a ruhák többsége hordhatatlannak tűnt, de gyönyörűséges szinek, jó zene, az egész remekül megrendezve nagy élvezet volt. Tudom nem mindenki olyan ruhamániás mint én, de én se divat szempontból néztem, mert ezek a ruhák nem hétköznapi embereknek készültek, hanem mint művészi élményt.

Csak halkan mondom, hogy elborzadva olvsom a családi és unokai hadjáratokat. Belehalnék ha nekem kellene ilyesmit végigcsinálni. Persze nálunk soha nem volt divat a nagy családi rumli, mert nem is volt nagy a család, meg nem is voltak tulzottan oda egymásért a rokonok.

Előzmény: pirine (401)
NagyonI Creative Commons License 2004.12.25 0 0 403

Jó estétet kedves Látogatók!!

Népsorban: Boszi, Pirine, Sováta, Szedit!!

Mi most jöttünk meg Ittlányéktól. Szegény Férj szájberendezését itthon hagyta- én ugyan felajánlottam neki a fele  királyságomat, de nem élt vele..  :::)))

És most írás közben hallgatom a nektek küldött zenéimet... milyen szépeket is küldtem....  HM??

Sovata!! Lehetne egy kicsit bővebben hallani az unokákkal való kapcsolatodról?

Miket játszotok?? Jézuska jön vagy Mikulás vagy Senki??? mi volt a fa alatt??

Suk-i unokám holnap jön Fijúval és Mennyecskével. Ma telefonoztunk.. Ottunoka (2éves) azt hitte, hogy a karácsonyfa a Jézuska, s mivel van lába (a fának), félt, hogy elmegy... Hát nem édes???

És a Messzik.... nagyon hiányoznak.. (most egy még el nem küldött zenét hallgatok - Bocelli, annyira szeretem, még könnyezni is tudok tőle...)Ott van a Legunokám. 6 éves lesz , s nagyon okos, nagyon tehetséges. Éppen ezért féltem annyira. Kishúga meg az eleven tűz... Micsoda csaj!!!           És hiányzom neki...   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kislányok.... tényleg kell szeretnünk magunkat... Ittlány kicsit bánatos volt ma, mert Vejtől nem kapott ajándékot.... Mindenki viszi magával, amit otthon látott, tapasztalt... Ők nem szoktak sohasem ajándékozni, köszönteni.. Mondom Ittlánynak : vegyél a nevében legközelebb magadnak...

Beszélgetés...nekem van kivel... van mikor.. van hogyan, miért... mégis kelletek a lelkemnek...

Boszorka Creative Commons License 2004.12.25 0 0 402
Szegény gyerekeddel jól kitoltál! Pont karácsonyra szűlni. Biztos soha nem kapott duplán ajándékot.:-)
Előzmény: Szováta (399)
pirine Creative Commons License 2004.12.25 0 0 401

Biztosan   nem   is    emlékszel   rá,   még   az   50+    nem   is   volt,    egy   másik   topicban     ajánlottad   egy   panaszkodó,   elégedetlen   társnőnknek,      :   ha   azt   akarod,   hogy   szeressenek,   először   neked   kell   szeretni   magadat. 

Akkor   kezdtem   el   gondolkodni,   mennyire   igazad   van.    Amikor   csak   mások   kedvét   kerestem,    lemondtam   minden   örömömről,   hogy   körülöttem   mindenkinek   jó    legyen,   semmibe   vettek.

Most   meg,   hogy      csinálom    ami  nekem  jó,   van    aki   igyekszik   mellém   állni,   vannak   irigyeim,    senkit   nem   bántok,   nem   érzek    bűntudatot,   ha   valami   jól   sikerül,   élvezem   amíg   lehet  az   életet.

Mivel   nekem    kínos    a   betegségek    kiteregetése,    kínosan   ügyelek   rá,    hogy   itt   senkinek    ne   beszéljek   az   én   bajaimról.   A   fogügyemmel   is   bezárkóztam   a   szobámba,   ne   is   lássanak   olyan   elesetten.

Igaz,   itt   a  topicban   mindent   elmondok,   mert    nem   vagyok   olyan   erős   mint   te.  Sokszor   haragszom   magamra,    de   már    ebben   a  korban   nem   megy   könnyen   a   változtatás.

Előzmény: Boszorka (397)
pirine Creative Commons License 2004.12.25 0 0 400

Editke !   Bármilyen    nagy   öröm  a   családi   összejövetel,   féltelek !   Meg   ne   erőltesd   magad!      Vigyázz !!!Akármilyen   jó   volt   is   a  szani,   azért   csak    jobb  otthon,   Óvatosan   mindent   és   utána    szeretnénk   hallani   az   élményeket

Sikerült    lányodéknak   megoldani   a   piac-ügyet?  Náluk   mekkorák   unokáid?    Ők   is   szívesen    csinálják    ezt   a   bió   dolgot? 

Erőt    és    jókedvet,   kellemes    hangulatot   kívánok   az   elkövetkező   napokra !

Előzmény: szedit99 (398)
Szováta Creative Commons License 2004.12.25 0 0 399
Szia mindenkinek, itthon vagyunk, születésnapozni voltunk. A nagyobbik gyermekemnek van ma a szülinapja. El vagyon fáradva mint a kuty, a két unoka istenesen kifárasztott.
Remélem mindnyájatoknak jól telt a napja?:)
szedit99 Creative Commons License 2004.12.25 0 0 398

! Na végre! Jól van, jól van! Szeresd is magadat, mert megérdemled! Nekem még fiatalasszony koromban mondta a barátnőm édesanyja: Törődj magaddal, lányom, kedvezz magadnak, mert mástól ezt hiába várod el.

PNálunk még a közepén sem tartunk a karácsonyozásnak. Tegnap voltak itt a küngösi fiamék az unokákkal, most perceken belül itt lesz a dédunoka az anyukájával, és holnap a nagy-nagy caládi összejövetel, a nagyobbik fiamék, a gyürüfűi lányomék és unokák serege. Ha mindenen túl leszünk, majd mesélek.irikém

Előzmény: pirine (395)
Boszorka Creative Commons License 2004.12.25 0 0 397

Pirike, nagyon meg tudlak érteni. Velem is ez van, hogy a korombéli vagy idősebb barátok/barátnők egyre jobban beszorulnak a betegségeikbe és ha én nem panaszkodom, mert nincs miért, meg ha lenne se igen csinálnám, akkor valósággal meg vannak sértve. Volt olyan aki valósággal felfortyant, hogy miért vagyok én olyan egészséges. Van aki  nyiltat vagy titokban irigykedik a netezésem miatt, de ha azt mondom hogy ez mindenkinek valamilyen formában nyitva áll, akkor kiderül, hogy őt nem érdekli. Szóval nem könnyű manapság a mi korunkban még új beszélgetőtársakat találni. Viszont, ahogy te úgy én is jól el vagyok magamban, írok, olvasok, tévézek na és telefonálgatunk a messze élő barátokkal. Egy jó könyv nekem mindig többet ért, mint valami érdektelen társalgás.

Nekem is sokat jelent a netes társaságom. Ez illik a lustaságomhoz is. Nem kell menni sehova és mégis eszmét cserélhetünk.

NagyonI Creative Commons License 2004.12.25 0 0 396
De hisz ez az ,ami nagyon fontos errefelé : a hév!!!Fogd meg, be engedd el, Pirine!!!
pirine Creative Commons License 2004.12.25 0 0 395

Szia   Cet !

Kérdésedre:   sajnos   már   nincs   senki   akivel   beszélgethetnék.  Egy    kedves    asszonyka,   2S  évvel   fölöttem,   volt .Négy   éven   keresztül   róttuk   a   sétáinka,   felváltva   egymásnál   kávéztunk,   sőt  egy-egy   ujjnyit   /vizszintesen   értve/   ittunk   is.   Azóta   is   itt   a   félbemaradt    üveg.   Egyedül   nem   megy.....

Ő   elment     magasabb   szintű   otthonba   külföldről   hazaköltözött    fia   segítségével.

Egy   másikkal   is    jól   elvoltam,   de   olyannal   is   szóbaálltam    akit     kifogásolt,   szétment  a   barátság.

Három   éve   jött    egy   volt   védőnő,   akivel    jól   elbeszélgettem,   nagyon   inteligens,   csendes   hölgy.  Valamikor   pár   éves   különbséggel   egy   polgáriban,   majd   tanítóképzőben    tanultunk,   uazokat   a   tanárainkat   szerettük.  Volt   témánk   bőséggel.

Ő   bigottan   vallásos,    de   egyikünket   sem   zavart.

Mostanában    már   a  86.   évében   csak   a  betegségek,    gyógyszerek   érdeklik.   Azóta   beköltözött   volt   szomszédja,   vele   beszélgetnek.   Jóban   vagyunk,    de     itt    a   neten   jobban  érzem   magam.

Biztosan    van   aki    azt   gondolja,   bennem   van   a   hiba,    hogy    nem   kapcsolódom   a   közösségbe.     Szíve  rajta,   rójon   meg,   De   igazat    adok   Boszinak:    most   csak   azt   csinálom   ami   nekem  jó.  Elkezdtem   magam   szeretni.  Önző   vagyok?   Lehet.    Egy   életen  át   alkalmazkodtam,   csináltam   minden   nemszeretem   dolgot   is,   csak   mindenkinek    megfeleljek.   Hát   most  nem !!!

Nem   tudok   gyógyszerekről,   természetgyógyról   élelmezéssel  kapcsolatos   dolgokról   beszélni.   Egy   óra   múlva   nem   tudom,   mi   volt   az   ebéd.  Eszem,   mert   az   élet   fenntartásához   szükséges.

Szgép----MADARAK,    természetjárás,    csokoládé,   de   csak   töltetlen,    torta,   szalámik   eltéve   unokáknak.

Ja!   és   tv.    Most   éppen   a   Volga  deltájánál   jártam  szépséges  kiskócsagokat,  batlát,  borzas    gödényt   láttam   és     hatalmas   területen    több   hektáron   sűrűn   lótuszt!  Tündéri   volt.

Aztán   máris   mentem   a   Bükkbe-----parlagi   sast  nézni,   és   a   magyarok   totem -állatát  a  Kerecsensolymot,  hatféle   harkályt,   hollót.   Egy   olyan   madarat,   akit   László   sem   tud   nekem   mutatni,   mert   csak   itt   és   csak      néhány   pár   van:   Vizirigó.   A   hangja ??   leírhatatlan !

Bocs  a   hosszúságért !   Elragadott   a  hév !

Előzmény: ceteris (387)
ceteris Creative Commons License 2004.12.25 0 0 394
Egy Boszi .... rossz kislány??? Az utóbbi stimmel, no de rossz??:)))
Előzmény: Boszorka (393)
Boszorka Creative Commons License 2004.12.25 0 0 393
Az nekem is. Akkor mégse én voltam a rossz kislány aki nem érdemli meg.:-)))
Előzmény: ceteris (392)
ceteris Creative Commons License 2004.12.25 0 0 392
Az Abba lejött:)))
Előzmény: NagyonI (382)
ceteris Creative Commons License 2004.12.25 0 0 391
Ez nekem sem jön le, azt írja, hogy nem tud kapcsolódni:((
Előzmény: NagyonI (386)
Boszorka Creative Commons License 2004.12.25 0 0 390
Úgylátszik én nem érdemlem meg, mert azt írja, hogy a lap nem jeleníthető meg. Vagy nálad van a hiba???
Előzmény: NagyonI (386)
Boszorka Creative Commons License 2004.12.25 0 0 389
Nagyon! ez nagyon klassz. Én mérsékelt ABBA fan vagyok, bár svéd érdekeltséem révén anno nagyon lelkes voltam mikor megnyerték az Eurovisio fesztivált.
Előzmény: NagyonI (382)
Boszorka Creative Commons License 2004.12.25 0 0 388

Tölgyem

én meg téged is kerestelek, de aztán eszembe jutott, hogy feltehetően a szokásos programod volt tegnap. Irtó érdekelne, egyszer ha mailben elmesélnél egy-két dolgot. Persze fel is hívhatsz, ma ingyen van!

Előzmény: tölgy (380)
ceteris Creative Commons License 2004.12.25 0 0 387

Akkor jó Pirikém!!!!!!

Te nem is vagy az a magányos "fajta"!:))  És nem is leszel, hiszen mindenki szeret Téged itt is, meg ahol megfordulsz!!!!!

Az otthonban nincsen senki sem, akivel jól el lehet beszélgetni, ill. megértitek egymást???

Előzmény: pirine (384)
NagyonI Creative Commons License 2004.12.25 0 0 386

Mert megérdemled!

Na még egyet Pirine....hátha ez is tetszik... Ezt Boney M-nek szedtem le, de nekem nem annyira jellemző.. az????

Előzmény: pirine (383)
ceteris Creative Commons License 2004.12.25 0 0 385

Szép napot Neked is, és a többi idetévedőnek is!!!:))

Én is szeretem az Abbát, meg aminek van dallama:))

A suliban menekülünk szünetben a tanáriba, hacsak nem tartóztatnak fel a gyerkőcök, mert bömböl az iskolarádióban, az általuk bejátszott dömdöddöm!:)))

Egyszer kérdeztem tőlük, hogy mi a jó benne, hiszen a saját gondolatukat sem hallják, felér egy agymosással.....azt mondták, hogy az a jó benne.....

Előzmény: NagyonI (381)
pirine Creative Commons License 2004.12.25 0 0 384

Tölgy !

További   kellemes   ünnepeket   kívánok !

Köszönöm,   jól   érzem   magam,   sok    szép   élményem    volt   tegnap   este.    Bár   egyedül   töltöttem    a   napot,   de   nem    voltam   magányos.  

Előzmény: tölgy (380)
pirine Creative Commons License 2004.12.25 0 0 383

Nagyonkám !   Ez   gyönyörű!   Boldoggá   tettél !

Sajnos    lementést   nem   tett   lehetővé,   de      innen   elérem   máskor   is   ugye?   Nagyon   szeretem   az  ABBA-t.

Köszönöm ! ! !

NagyonI Creative Commons License 2004.12.25 0 0 382

elfelejtettem a  a beszúrt....

Legyen ma is jó napod!!!

Előzmény: NagyonI (381)
NagyonI Creative Commons License 2004.12.25 0 0 381

Jó reggelt!!!

Ma ingyenes telefonálás van a tele2-v al és a Matávval is ugye tudjátok???

Hali!! Vannak itt Abba fanok???Nekik küldöm ezt a gyönyörűséget!!

Visszajelzést kérek (köszi Cet!! Tőled megkaptam!!), hogy tetszik-e....

Jaj annak, akinek nem:::))))))  Én olvadok tőle...

tölgy Creative Commons License 2004.12.25 0 0 380
Pirikém!

aggodtam most éjjel a visszaolvasásnál, kerestelek, de csak itt leltelek meg.

remélem nem haragszol rám?!
elmulnak ezek a napok, ne szomorkodj, mindjárt itt a szülinapod,ami öröm!!
hidd el, hogy az! , hogy ennyiönknek mutatsz 'így is lehet' mintát/képet!

add a kezed, virtuálisan hadd szoríthassam meg!
ölellek:tölgy
Előzmény: pirine (378)
ceteris Creative Commons License 2004.12.25 0 0 379

Az finom Pirikém!

Én is vettem, és valamelyik este megsütjük. Ilyenkor kapnak a szomszédok is, azon melegében, mert finom, de az utcai árusoknál 5 szemet aranyáron kínálnak:)))

Szép napot kívánok Neked mára is!

cet

Előzmény: pirine (378)
pirine Creative Commons License 2004.12.24 0 0 378

Ez   volt   a  10.   karácsonyom   itt    az   otthonban.   Egyedül,   de   nem   magányosan,   gyorsan   telt   el.

Nagyon   szép   zenei   összeállítás   volt   a  köz tv-n   7-8 óráig.

És       nem   hagyományos   vacsorát   készítettem.   Sütöttem   gesztenyét   a  remoskában.   Egyszer   egy  évben   szoktam  venni,   nagyon   szeretem.   Gyümölcssalátát   ettem.    Megnéztem   a  Sabrinát  MTV-n.   

A  postaládámban     több   levél   várt,    mindjárt   örömmmel   írtam   is,   csak   most   értem   ide,    élvezhettem   Nagyonka     unokás    karácsonyát.

Még   Mézontónk   is   benézett.

Most   megyek   olvasni   Boszikát   az   50+-ban

Szép   álmokat,   csillagokkal,   angyalkákkal /akár   bajszos   is   lehet   az  az  angyal!

/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!