Az első 16 vendégen (testvéreim, gyermekeik, párjaik, azok picinye) nagyon jó kis karácsonyi családi napot adtak, igaz (Boszi nem figyelj ide!) hajnalban kezdtem a főzést, 9 órára már nagyjából kész is volt az ebéd, közben aludtam is egy jó órácskát.
Isteni volt, óriási pusztítás, itt még a bontatlan sóletet láthatjátok. Nem fogyott el, persze, de délután mindenki elővette "kisláboskáját" és elvitte "kegyelmeséktől vacsoráját".
És nézzétek mivel tiszteltek meg unokaöcsémék:
Utoljára akkor kaptam orchideacsokrot, mikor a fijjjam született.
Olyan figyelmes családocska...
Most pihi, Megasztár a fülembe, jáááány kézimunkázik, fiacs tesz-vesz, Öregméz pihi....
tudod hol voltam eddig? Rómában a Spanyol lépcsőnél, ahol egy meseszép divatbemutató volt. Igaz a ruhák többsége hordhatatlannak tűnt, de gyönyörűséges szinek, jó zene, az egész remekül megrendezve nagy élvezet volt. Tudom nem mindenki olyan ruhamániás mint én, de én se divat szempontból néztem, mert ezek a ruhák nem hétköznapi embereknek készültek, hanem mint művészi élményt.
Csak halkan mondom, hogy elborzadva olvsom a családi és unokai hadjáratokat. Belehalnék ha nekem kellene ilyesmit végigcsinálni. Persze nálunk soha nem volt divat a nagy családi rumli, mert nem is volt nagy a család, meg nem is voltak tulzottan oda egymásért a rokonok.
Mi most jöttünk meg Ittlányéktól. Szegény Férj szájberendezését itthon hagyta- én ugyan felajánlottam neki a fele királyságomat, de nem élt vele.. :::)))
És most írás közben hallgatom a nektek küldött zenéimet... milyen szépeket is küldtem.... HM??
Sovata!! Lehetne egy kicsit bővebben hallani az unokákkal való kapcsolatodról?
Miket játszotok?? Jézuska jön vagy Mikulás vagy Senki??? mi volt a fa alatt??
Suk-i unokám holnap jön Fijúval és Mennyecskével. Ma telefonoztunk.. Ottunoka (2éves) azt hitte, hogy a karácsonyfa a Jézuska, s mivel van lába (a fának), félt, hogy elmegy... Hát nem édes???
És a Messzik.... nagyon hiányoznak.. (most egy még el nem küldött zenét hallgatok - Bocelli, annyira szeretem, még könnyezni is tudok tőle...)Ott van a Legunokám. 6 éves lesz , s nagyon okos, nagyon tehetséges. Éppen ezért féltem annyira. Kishúga meg az eleven tűz... Micsoda csaj!!! És hiányzom neki... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kislányok.... tényleg kell szeretnünk magunkat... Ittlány kicsit bánatos volt ma, mert Vejtől nem kapott ajándékot.... Mindenki viszi magával, amit otthon látott, tapasztalt... Ők nem szoktak sohasem ajándékozni, köszönteni.. Mondom Ittlánynak : vegyél a nevében legközelebb magadnak...
Beszélgetés...nekem van kivel... van mikor.. van hogyan, miért... mégis kelletek a lelkemnek...
Biztosan nem is emlékszel rá, még az 50+ nem is volt, egy másik topicban ajánlottad egy panaszkodó, elégedetlen társnőnknek, : ha azt akarod, hogy szeressenek, először neked kell szeretni magadat.
Akkor kezdtem el gondolkodni, mennyire igazad van. Amikor csak mások kedvét kerestem, lemondtam minden örömömről, hogy körülöttem mindenkinek jó legyen, semmibe vettek.
Most meg, hogy csinálom ami nekem jó, van aki igyekszik mellém állni, vannak irigyeim, senkit nem bántok, nem érzek bűntudatot, ha valami jól sikerül, élvezem amíg lehet az életet.
Mivel nekem kínos a betegségek kiteregetése, kínosan ügyelek rá, hogy itt senkinek ne beszéljek az én bajaimról. A fogügyemmel is bezárkóztam a szobámba, ne is lássanak olyan elesetten.
Igaz, itt a topicban mindent elmondok, mert nem vagyok olyan erős mint te. Sokszor haragszom magamra, de már ebben a korban nem megy könnyen a változtatás.
Editke ! Bármilyen nagy öröm a családi összejövetel, féltelek ! Meg ne erőltesd magad! Vigyázz !!!Akármilyen jó volt is a szani, azért csak jobb otthon, Óvatosan mindent és utána szeretnénk hallani az élményeket
Sikerült lányodéknak megoldani a piac-ügyet? Náluk mekkorák unokáid? Ők is szívesen csinálják ezt a bió dolgot?
Erőt és jókedvet, kellemes hangulatot kívánok az elkövetkező napokra !
Szia mindenkinek, itthon vagyunk, születésnapozni voltunk. A nagyobbik gyermekemnek van ma a szülinapja. El vagyon fáradva mint a kuty, a két unoka istenesen kifárasztott.
Remélem mindnyájatoknak jól telt a napja?:)
! Na végre! Jól van, jól van! Szeresd is magadat, mert megérdemled! Nekem még fiatalasszony koromban mondta a barátnőm édesanyja: Törődj magaddal, lányom, kedvezz magadnak, mert mástól ezt hiába várod el.
PNálunk még a közepén sem tartunk a karácsonyozásnak. Tegnap voltak itt a küngösi fiamék az unokákkal, most perceken belül itt lesz a dédunoka az anyukájával, és holnap a nagy-nagy caládi összejövetel, a nagyobbik fiamék, a gyürüfűi lányomék és unokák serege. Ha mindenen túl leszünk, majd mesélek.irikém
Pirike, nagyon meg tudlak érteni. Velem is ez van, hogy a korombéli vagy idősebb barátok/barátnők egyre jobban beszorulnak a betegségeikbe és ha én nem panaszkodom, mert nincs miért, meg ha lenne se igen csinálnám, akkor valósággal meg vannak sértve. Volt olyan aki valósággal felfortyant, hogy miért vagyok én olyan egészséges. Van aki nyiltat vagy titokban irigykedik a netezésem miatt, de ha azt mondom hogy ez mindenkinek valamilyen formában nyitva áll, akkor kiderül, hogy őt nem érdekli. Szóval nem könnyű manapság a mi korunkban még új beszélgetőtársakat találni. Viszont, ahogy te úgy én is jól el vagyok magamban, írok, olvasok, tévézek na és telefonálgatunk a messze élő barátokkal. Egy jó könyv nekem mindig többet ért, mint valami érdektelen társalgás.
Nekem is sokat jelent a netes társaságom. Ez illik a lustaságomhoz is. Nem kell menni sehova és mégis eszmét cserélhetünk.
Kérdésedre: sajnos már nincs senki akivel beszélgethetnék. Egy kedves asszonyka, 2S évvel fölöttem, volt .Négy éven keresztül róttuk a sétáinka, felváltva egymásnál kávéztunk, sőt egy-egy ujjnyit /vizszintesen értve/ ittunk is. Azóta is itt a félbemaradt üveg. Egyedül nem megy.....
Ő elment magasabb szintű otthonba külföldről hazaköltözött fia segítségével.
Egy másikkal is jól elvoltam, de olyannal is szóbaálltam akit kifogásolt, szétment a barátság.
Három éve jött egy volt védőnő, akivel jól elbeszélgettem, nagyon inteligens, csendes hölgy. Valamikor pár éves különbséggel egy polgáriban, majd tanítóképzőben tanultunk, uazokat a tanárainkat szerettük. Volt témánk bőséggel.
Ő bigottan vallásos, de egyikünket sem zavart.
Mostanában már a 86. évében csak a betegségek, gyógyszerek érdeklik. Azóta beköltözött volt szomszédja, vele beszélgetnek. Jóban vagyunk, de itt a neten jobban érzem magam.
Biztosan van aki azt gondolja, bennem van a hiba, hogy nem kapcsolódom a közösségbe. Szíve rajta, rójon meg, De igazat adok Boszinak: most csak azt csinálom ami nekem jó. Elkezdtem magam szeretni. Önző vagyok? Lehet. Egy életen át alkalmazkodtam, csináltam minden nemszeretem dolgot is, csak mindenkinek megfeleljek. Hát most nem !!!
Nem tudok gyógyszerekről, természetgyógyról élelmezéssel kapcsolatos dolgokról beszélni. Egy óra múlva nem tudom, mi volt az ebéd. Eszem, mert az élet fenntartásához szükséges.
Szgép----MADARAK, természetjárás, csokoládé, de csak töltetlen, torta, szalámik eltéve unokáknak.
Ja! és tv. Most éppen a Volga deltájánál jártam szépséges kiskócsagokat, batlát, borzas gödényt láttam és hatalmas területen több hektáron sűrűn lótuszt! Tündéri volt.
Aztán máris mentem a Bükkbe-----parlagi sast nézni, és a magyarok totem -állatát a Kerecsensolymot, hatféle harkályt, hollót. Egy olyan madarat, akit László sem tud nekem mutatni, mert csak itt és csak néhány pár van: Vizirigó. A hangja ?? leírhatatlan !
Nagyon! ez nagyon klassz. Én mérsékelt ABBA fan vagyok, bár svéd érdekeltséem révén anno nagyon lelkes voltam mikor megnyerték az Eurovisio fesztivált.
én meg téged is kerestelek, de aztán eszembe jutott, hogy feltehetően a szokásos programod volt tegnap. Irtó érdekelne, egyszer ha mailben elmesélnél egy-két dolgot. Persze fel is hívhatsz, ma ingyen van!
Szép napot Neked is, és a többi idetévedőnek is!!!:))
Én is szeretem az Abbát, meg aminek van dallama:))
A suliban menekülünk szünetben a tanáriba, hacsak nem tartóztatnak fel a gyerkőcök, mert bömböl az iskolarádióban, az általuk bejátszott dömdöddöm!:)))
Egyszer kérdeztem tőlük, hogy mi a jó benne, hiszen a saját gondolatukat sem hallják, felér egy agymosással.....azt mondták, hogy az a jó benne.....
aggodtam most éjjel a visszaolvasásnál, kerestelek, de csak itt leltelek meg.
remélem nem haragszol rám?!
elmulnak ezek a napok, ne szomorkodj, mindjárt itt a szülinapod,ami öröm!!
hidd el, hogy az! , hogy ennyiönknek mutatsz 'így is lehet' mintát/képet!
add a kezed, virtuálisan hadd szoríthassam meg!
ölellek:tölgy
Én is vettem, és valamelyik este megsütjük. Ilyenkor kapnak a szomszédok is, azon melegében, mert finom, de az utcai árusoknál 5 szemet aranyáron kínálnak:)))
Ez volt a 10. karácsonyom itt az otthonban. Egyedül, de nem magányosan, gyorsan telt el.
Nagyon szép zenei összeállítás volt a köz tv-n 7-8 óráig.
És nem hagyományos vacsorát készítettem. Sütöttem gesztenyét a remoskában. Egyszer egy évben szoktam venni, nagyon szeretem. Gyümölcssalátát ettem. Megnéztem a Sabrinát MTV-n.
A postaládámban több levél várt, mindjárt örömmmel írtam is, csak most értem ide, élvezhettem Nagyonka unokás karácsonyát.
Még Mézontónk is benézett.
Most megyek olvasni Boszikát az 50+-ban
Szép álmokat, csillagokkal, angyalkákkal /akár bajszos is lehet az az angyal!