Keresés

Részletes keresés

r0226 Creative Commons License 2008.02.08 0 0 2310
Igen ezt írtam én is, gyanús volt a kisérlet.:-)))
Meg, hogy kékesen ég utána. Ez függ a levegő ellátástól is.
Lehet ,hogy őket is megizzasztom.:-)))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (2305)
r0226 Creative Commons License 2008.02.08 0 0 2309
Na nem a digitális rendszer miatt csak így voltak elérhetőek azok a csatornák amik érdekeltek.:-))
Előzmény: tunderlala-3 (2298)
zoomka Creative Commons License 2008.02.08 0 0 2308

Rá bizony!

Csak nem szeretek első fecske lenni, egyrészről.

Másrészről drágállom, még akkor is ha a neten valahol találtam DC19 Orig-ot 65ezerért.

Harmadrészben meg ( ez ugye összességében máris másfél :-) szimpatizálok vele, hisz Ő a feltaláló, Őt illeti meg a lóvé, nem a másolókat, akik addig le sem szarták amíg nem volt konkurrenciájuk. Ha ez az ember nem erősködik, nem próbálkozik, nem csinál céget megszállottan és ezzel kockáztatva az egzisztenciáját, családját stb akkor most NEM LENNÉNEK porzsák nélküli porszívók.

Ebben a fórumban olvastam hogy valakinek a rokonságában volt egy álló típusu Dyson-ja, és nem szívott, meg nehéz volt, vagyis nehezen kezelhető. Mivel ez egy másik típus az utóbbi érvek nem állnak, de az előbbi az komoly hátrány.

Egyszóval jó lenne ha valaki közzétenné tapasztalatait a Dysonnal kapcsolatban.

Előzmény: tunderlala-3 (2307)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.02.08 0 0 2307

Szia,

Szerintem, ha rá vagy kattanva, vedd meg, legalább lesz itt olyan is.....biztosan jó lehet, mégis ez a ciklon-rendszerű porszívók ősatyja, nem? Ha jól értelmeztem, amit írtál....

Az enyém is ilyen rendszerű, biztosan nem annyira szuper-ciklon, mint a Dyson, de működik jól, október óta még mindig hófehér a hepa szűrő a kimenő levegőnél, tehát valószínű, hogy akkor a bekerült port ez a nem annyira tekervényes ciklon is jól kicsapja, úgyhogy akkor az meg biztos még jobb....szóval ne fogd vissza magad, vegyed!:p :D

Előzmény: zoomka (2306)
zoomka Creative Commons License 2008.02.08 0 0 2306

Sziasztok!

Nagyon sajnálom, hogy senki sem tudta nézni a Dyson-filmet. Azt még jobban sajnálom, hogy én sem. Pedig nagyon akartam! De leragadtak a szemeim. A videóm pont elromlott, az ilyen késői filmeket mindíg felveszem, de most ezt nem tudtam megtenni. Úgyhogy megpróbáltam fennmaradni, ami máskor nem is okoz problémát, kivéve most. Lehet, hogy a késztetés nem volt olyan erős, hiszen már ezt én láttam kb egy éve.

Akkor határoztam el hogy nekem a legközelebbi porszívóm ilyen lesz. Legközelebb amikor a Metró áruházban jártam, megpillantottam a hőn áhított típust, és bizony elakadt a lélegzetem amikor 100 ezres cimkét láttam rajta fityegni. Ráadásul első pillantásra olyan színes műanyag gyermekjátéknak látszik, amire az ember nem szívesen ad ki 100 ezret.

De a film nagyon érdekes: Amire emléxem azt leírom nektek:

Dyson 15 éve porszívót akart vásárolni. De nem tudott olyan típust venni, amelyik tökéletes lett volna. Elege volt abból, hogy a porzsák telítettségével csökken a porszívó szívásteljesítménye, és több port is fúj ki. Az egész porzsákos cuccból elege lett. Ezért hát elkezdett azon agyalni, hogy hogyan lehetne megoldani porzsák nélkül. Akkor találta ki a cyclon technológiát aminek az az alapja hogy a beszívott poros levegőt spirális mozgásra kényszeríti és a centrifugális erő a porszemeket kicsapatásra kényszeríti. Állítólag 10 ezerszeres g súlyerő hat a porszemekre. Mikor ezt elméletben ilyen szépen kigondolta megalkotott egy prototípust, levédette a szabadalmat, majd elkezdett házalni a nagy porszívógyártó cégeknél. Mind páros lábbal rúgta ki, hogy ez nekik nem kell, minek nekik ilyen, hisz a porzsákeladás a bizniszük jelentős része! Hiába bizonygatta az előnyöket, hogy a szívóerő a portartály telítettségének növekedésével egyáltalán nem nő, a portisztító hatásfok sokkal jobb, mint a porzsákos modellekben. NEM KELLETT SENKINEK!

De mivel makacs ember volt, otthon tobábbfejlesztette a modellt, és 5000 próbatípus megalkotása után, megalkotta a most a boltokban Dyson DC19 Original típust, amit elkezdett gyártani. Azt hiszem valamilyen kölcsönöket vett fel, hogy céget tudjon rá csinálni.

A dolog pikantériája, hogy a piacon való megjelenése után, csodák-csodája, a többi gyártó is megjelent a maga kis cyclon technológiájával. Persze sokkal olcsóbban adja, mivel a Multik meg tudják csinálni egy kis apró céggel ellentétben.

Egy szó mint száz nagyon szimpatikus ez a kis Dyson porszívó, csak ne lenne ilyen drága...

Ráadásul ebben a fórumban senkinek nincs ilyen irányú tapasztalata...

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.08 0 0 2305
De legalább vascsőre teszi. Azert szeretném én sajat szememmel ellenőrizni azt a kisfilmecskét. Élőben. Ugy kellett volna hogy nem nyul semmihez hanem csak feteszi a magnest es akkor emelkedik a kineő viz hőmérséglete ugy hogy nemvaltozik a visszaterő. Magyarul a deltaté nő meg a magnestől.
Előzmény: zabadakk (2301)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.02.08 0 0 2304
:)
Előzmény: IMi (2303)
IMi Creative Commons License 2008.02.08 0 0 2303

Ha jól emlékszem, Nagya-nak pont ez a Samsung 9150 van.:p Szereti!

nekem is az van, én is szeretem

Előzmény: tunderlala-3 (2244)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.02.08 0 0 2302

Szia,

Örülök, hogy tecc a porszívó, használjátok egészséggel!

A hepa 12 és 13 közti árkülönbséget, ill. azt, hogy nincs különbség az árban, én nem a 12 ill. 13-al árusított porszívóra, hanem magára a hepa-ra mondtam. Ha felmész a markabolt.hu oldalra és ott a porszívó tartozékok között megnézed őket, akkor azt látod, hogy egy árban vannak, sőt a m osható és a nem mosható is egy árban van.

Látom, mágneseztek megint.....önthetnétek már tiszta vizet a pohárba,  mert még mindig nem vettem, csak itt lebegek a bizonytalanságban, közben megesz a vízkő minket....:s

:D

Előzmény: zabadakk (2299)
zabadakk Creative Commons License 2008.02.08 0 0 2301

Nem csak a vizkövet gyógyotja a táblamagnes hanem a földgázt is megmagnetizálja ...

És akkor még nem is említetted a mágneses tér jótékony hatását a vérnyomásra és a derékfájásra. Ezeken kívül, a hegyikristályokból áradó föld ősanya gyógyító erejével is számolnunk kell! :-)

Előzmény: Törölt nick (2300)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.08 0 0 2300
Nem csak a vizkövet gyógyotja a táblamagnes hanem a földgázt is megmagnetizálja ...
zabadakk Creative Commons License 2008.02.08 0 0 2299

Már írtam, hogy a kelet európai piacra hepa 12- vel jön, sajnos és a reklámokon ezt nem javították.

A végén legyintettünk egyet az asszonnyal, főleg azért amit Lala írt, hogy a mosható és nem mosható közel azonos árban van. A 12 és 13 között pedig nem lehet 2-3 ezernél nagyobb különbség és még akkor is jól vagyunk a 40 ezres árral.

Legyintettünk és kiporszívóztunk. :-)  Emberes egy csöve van a készüléknek és a gégecső készülékfelőli csatlakozását én stabilabbra terveztem volna, de összességében remek kis gép! A röhej az, hogy korábban, ha a nejem össze akarta szedni a szöszöket, cérnaszálakat, pihéket a szőnyegről, akkor a régi porszívónak a csövére nem tett fejet, csak a csővel vacakolt, amitől én frászt kaptam. Hiába beszéltem kitöltési tényezőről  és egyéb természettudományos huncutságokról, Ő csak ugrabugráltatta a csövet a szőnyegen. Most a Philips, fél teljesítményen mosolyogva kebelezett be mindent, ami az útjába került.

Egyszer avatkoztam csak közbe, amikor a nejem rémülten elkezdett zajongani, hogy kapcsoljam le, mert bekapta a függönyt és nem akarta elengedni. :-)))

Jelentem, hogy a lakásban egészen más a levegő a hadművelet után.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!

Előzmény: r0226 (2296)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 2298
És működik már rendesen?
Előzmény: r0226 (2297)
r0226 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 2297
Nálam meg digitális adás van.:-))))))
Előzmény: tunderlala-3 (2293)
r0226 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 2296
Már írtam, hogy a kelet európai piacra hepa 12- vel jön, sajnos és a reklámokon ezt nem javították.
Én is 40-ért vettem a MM-ban.
Előzmény: zabadakk (2289)
r0226 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 2295
Főleg nagya2-nek.:-)))))))
Előzmény: zoomka (2281)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 2294
Jah, a upc kábelen jön.:p
Előzmény: Törölt nick (2290)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 2293
Gondolkoztunk rajta, hogy átmegyünk a digihez, amikor a barátnőmék is átmentek nyáron, mert olcsóbb, mint a upc....de nagyon sokan mondták, hogy az LCD tv-k képminőségét lerontja. Úgyhogy nem olvastam utána, hanem magától a szerelőtől kérdeztem, amikor bekötötte a barátnőmékhez, hogy mi a helyzet ezzel, tényleg így van-e, és sajnos ő is csak megerősíteni tudta, azt mondta "ez jelenleg ennyit tud, lcd-hez nem ajánlom." Úgyhogy letettünk róla, nem azért figyel a méregdrága tv a nappaliban, hogy ne legyen jó kép rajta.
Előzmény: Törölt nick (2290)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 2292
Szia,

Te csak legyél elégedett a porszívóddal, az a hepa 12 az allergológusok szerint is jó.:p
Majd max. ha cserés lesz a hepa, veszel moshatót bele, egy árban vannak a mosható és nem mosható hepák....én amúgy nem hiszem, hogy számos mosás után még mindig ugyanolyan hatékony lenne az a hepa, szóval nem baj, hogy nem mosható a tiéd.

Jó porszívózást kívánok!:)
Előzmény: zabadakk (2289)
zabadakk Creative Commons License 2008.02.07 0 0 2289

Hölgyek és Urak,

hosszas töprengés után, a porzsákos kivitel miatt, a Philips fc 9160-as porszívót vettük meg a Mekka áruházban 40eFtért.

Most nézem, hogy a gépre rá van ragasztva egy kis papír, hogy HEPA 12 CERTIFIED és emiatt elszomorodtam. Ugyanis, a bolt honlapján Hepa 13 szerepel. Ráadásul, egy papír harmonika van benne, ami szerintem biztosan nem mosható.

Kérem, hogy akinek ez a típusa van, legyen szíves megadni a Hepa szűrőjének paramétereit és, hogy mennyibe került a porszívó.

Üdv és köszönet előre is: zabadak

tunderlala-3 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 2288
HÁt, itt meg upc kábel van, vagy digi tányéros, de attól aszonták, hogy az isten mentsen meg.:D Majd mesélsz, hogy mi volt a dyson-filmben.:p
Előzmény: nagya2 (2287)
nagya2 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 2287
Digi kábel:-))
Előzmény: tunderlala-3 (2286)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 2286
Nem is hallottam még róla....és ez hol jön?
Előzmény: Törölt nick (2285)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 2284
Ez a Discovery Science ez más, mint a Discovery Channel?
Előzmény: Teaway (2282)
Teaway Creative Commons License 2008.02.07 0 0 2282
Sajna nincs ilyen csatornám:(
Előzmény: zoomka (2281)
zoomka Creative Commons License 2008.02.07 0 0 2281

Figyelem!!!!

Lehet hogy kicsit késő a figyelemfelhívás, de ma este a Discovery Science műsorára tűzi 22:40-kor a James Dyson életéről készült filmet. Nagyon tanulságos!!! Hajnali 1:40-kor ismétlik.

Dióhéjban:

Ő a cyclon rendszerű porszívó feltalálója! Mivel nem tudta eladni semelyik óriásgyárnak, ezért céget alapított és gyártja.

Fórumolvasóknak kötelező!!!

nagya2 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 2280

Na hali!!

Hát ez az éni s ledöbbentem mikor anyám a drága jó közölte velem vett egy hátmasszírozót:-(( amivel ráadásul porszívózni is lehet(bacca meg legalább szót vóna mire készül)nekem nem is merte bevallani mennyi lesz a végső ára (a lányomtól tudom mennyi, látta a szerződést)

Üdv Nagya

Előzmény: vinczu (2278)
vinczu Creative Commons License 2008.02.07 0 0 2278
vigyázat, nagymamákat figyelmeztetni
http://zugugyved.blog.hu/2008/02/06/havannai_emberunk
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 2277

Én magára a hepára értettem, amit írtam, a márkabolt oldalán a mosható és nem mosható egyaránt 5 ezer Ft.

Magára a porszívóra is eleve gyárilag rá van nyomva, hogy mosható hepa, ez a tetején egyből látható, szóval gondolom, hogy mindben ez van, mármint a 6205-ben. Én 24990,-ért vettem euronicsban.

Vagy akkor meg kétféle készülékházat gyártanak, mármint van amire rá írják, van amire meg nem....nemtom megérné-e így gyártani, bár lehet. Szóval én azt hittem, hogy ebben mindben mosható hepa van, mármint a 6205-ben, az enyémben biztosan.

Előzmény: Picur23 (2276)
Picur23 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 2276
Nem ugyanazon az áron kapható szerintem,  amikor még multkorában én is ezen a témán pörögtem úgy láttam, meg itt is megerősítettétek, hogy a 6205 kapható mosható HEPA-val de akkor nem 22-23E hanem 5-6E-vel több. A
Előzmény: tunderlala-3 (2275)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!