Keresés

Részletes keresés

ipos Creative Commons License 2010.08.12 0 0 2188
Sziasztok!

Mikor lehet legkorábban látni egy origos vizsga eredményét a neten? Köszi
Bady5 Creative Commons License 2010.08.11 0 0 2187
Sziasztok!
A telc b2 szóbeli prezentációnál 2 közül lehet választani?
Előre is köszi!
menyuska1899 Creative Commons License 2010.08.11 0 0 2186
nagyon koszonom a segitseget.sokat segitettel. konyv megrendelve. viszont,ha tudnal egy jo tanart aki segitene felkeszulni nemet alapfokra az nagyon jo lenne. nincs otletem sem sajnos hogy hol keressek. vagy ha esetleg valaki mas tud egy nemet tanart az is szolhat. jol jonne.

koszonom udv menyus
Előzmény: ipos (2185)
ipos Creative Commons License 2010.08.11 0 0 2185
Van egy saját könyvük,ami tartalmaz egy cd mellékletet,azt meg kéne venned. Én a neten rendeltem meg utánvéttel volt 3300 Ft körül. Megéri sztem. Az itk honlapon írják a címét.
Ebből a könyvből a teljes írásbeli találsz példákat,megoldásokkal együtt. a cd pedig a hallás utáni szövegértésben nyújt jelentős segítséget.

A szóbeli egyéb részeire pedig keress egy olyan nyelvttanárt,aki tudja milyen az origo szóbeli. De ez sztem nem lesz nehéz.
Előzmény: menyuska1899 (2184)
menyuska1899 Creative Commons License 2010.08.10 0 0 2184
sziasztok. szeptemberben mennek origo itk nemet alapfoku nyelvvizsgara. neztem a honlapon,h kb milyen feladatok vannak. az lenne a kerdesem,h pl az irasbeli reszre hogyan celszeru felkeszulni? mert az oldalon forditas van, kozvetites, ami gyakorlatilag megint csak forditas, meg leveliras.ugy tudom szotarat lehet hasznalni. hogyan lehet ezekre a legjobban felkeszulni?


ez lenne a kerdesem a szobeli reszevel is.

koszi a valaszokat udv menyus
Prof.William Creative Commons License 2010.08.10 0 0 2183
Előző hónap 20-án derült ki a az eredmény. Előreláthatólag mikor postázzák nyelvvizsga bizonyítványt? ?
debora_ Creative Commons License 2010.08.08 0 0 2182
A szakmai középfokúk, általában egy sima felsőfokúval válthatók ki....(bár nekem nincs ilyenre szükségem a suliban, de így tudom)
Előzmény: sasboy89 (2180)
Angel DC Creative Commons License 2010.08.08 0 0 2181
esküszöm, nem értem a kérdést.. mivel egyenértékű?? ez egy angol szakmai középfok, mivel kellene egyenértékűnek lennie?
Előzmény: sasboy89 (2180)
sasboy89 Creative Commons License 2010.08.07 0 0 2180
Sziasztok

nem tudjátok, hogy mivel egyenértékű az angol szakmai komplex B2 (C típusú középfokú) állami nyelvvizsga?
ipos Creative Commons License 2010.08.07 0 0 2179
Kép: egy erdei padon ült egy idősebb és egy fiatalabb hölgy, elöttük kajamaradékok,evőeszközök,pohár stb. A ruházatukról beszéltem,meg, hogy mi van az asztalon,milyen az időjárás stb. Pár perc volt az egész.

Szitu: egy önkiszolgáló étteremben vagyok,enni szeretnék és inni is,de csak alkoholmentes sört,mert vezetek. Erről beszélgettünk vagy 5 percet.

Mindezek előtt egy rövid bemutatkozás volt,megkérdezték mi a hobbim pl.

Ennyi. Ma volt az írásbeli,majd meglátjuk :-)
Előzmény: Mad árka (2178)
Mad árka Creative Commons License 2010.08.06 0 0 2178
Én is épp ezzel vitézkedem, úgyhogy átérzem és örülök is a sikerednek. Grat! (Ha már lehet így előre.)

Kíváncsiságból: mi volt a szituációd és mi volt a képeden? (Tudom, vigyor. :)
Előzmény: ipos (2176)
debora_ Creative Commons License 2010.08.06 0 0 2177
Valaki tudna esetleg német középfokúhoz minta leveleket küldeni? Nagyon hálás lennék érte.
ipos Creative Commons License 2010.08.06 0 0 2176
Ma voltam német alapfokú szóbelin az Origonál. Nagyon rendesek voltak,csak jót mondhatok róluk. Nem is húztam szerencsére túl nehéz képet és szituációt,úgyhogy ez a része remélem megvan :-)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.04 0 0 2175
http://www.argyre.hu/b2/
Többszáz angol feladat ingyen
Milla80 Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2174
Volt valaki októberben Telc angol középfokú nyelvvizsgán?
Prof.William Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2173
A sikeres ECL nyelvvizsga után kb mennyi idővel kerülnek kipostázásra nyelvvizsga bizonyítványok?
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.30 0 0 2172
Igazán nincs mit! Most van időm, így szívesen segítek! :) Hát ha Pécsett fogsz, akkor jó messze lehetsz tőlem, mert én debreceni vagyok, de egyébként Nyíregyházán vizsgáztam. :) Sok mindenkinek mondtam már, hogy ha van egy alap, akkor azt jól meg kell erősíteni (pl. nyelvtan) utána aztán van egy csomó lehetőség arra, hogy az ember magár szedjen egy csomó szókincset, már itt leírtam sokszor, de leírom megint nekem is nagyon sokat segít a német tévéknél a siketek és nagyothallóaknak való feliratozás a teletexten! Meg ma már annyi lehetősége van az embernek tanulnia a neten is, ha talál egy levelezőtársat. Vagy a nagyvárosi könyvtárakban azért már lehet találni német újságokat is és ha szótárral nekiül az ember és lefordít egy nehéz cikket utána olyan jó érzés fogja el:P, de lehet venni is újságot, már nem csak Pesten és a Balatonnál lehet kapni... Az is igaz sok minden függ az ember idejétől, nyelvérzékétől, szorgalmától, hozzáállásától meg ezernyi egyéb tényezőtől, de ma már beszélni egy idegen nyelvet szinte hozzátartozik a műveltséghez. Én már általános iskolában vittem a német mellett az angolt, de sosem éreztem hátrányát. Sőt gimiben tök jó volt, szinte csak előnyömre volt, sok szót szótár nélkül kikövetkeztem egyik nyelv segítségével a másik hasznára és fordítva. Persze velem is előfordult, hogy simán benyögtem angol órán egy "Wirklich?"-et. :). De megértem ha úgy érzed neked ez nem működne így, nem vagyunk egyformák...
Előzmény: ...Hajni... (2171)
...Hajni... Creative Commons License 2010.07.30 0 0 2171
Köszönöm!
Más idegen szóra nem is gondoltam..., bár a németben akad bőven angolból átvett kifejezés.
Én nagyon félek a nyelvvizsgától, voltam már. Sajnos a nyelvérzékem a nullával egyenlő, legalábbis a német terén. Az angol valahogy ragad rám a feliratos filmekből. De sajnos 12 évig németet tanultam, így ha nincs is hozzá érzékem, még mindig több esélyem van ebből a középfokúra, mint a "filmes" angol tudásomból(még 2010-ben). Nem vagyok benne biztos, hogy sikerül októberben az ÖSD, de megpróbálom, ha nem még novemberben jelentkezhetek a decemberi ECL-re. Igyekszem minden nap legalább 4 órát tanulni szavakat, bár megmondom őszintén az önszorgalomból német terén nem állok túl jól. De angolt szívesen tanulnám végre és az egyetemen is azt akarom felvenni, így azt a célt tűztem ki, hogy minél előbb meglesz a német, annál előbb jöhet az angol...a kettőt együtt inkább nem keverném.
Nagyon hálás vagyok, hogy ennyit segítesz nekem! Jó érzés, hogy valaki -ismeretlenül is- támogat engem és mellém áll a "mumusommal"szemben.
Te melyik városban csináltad meg az ÖSD-öt? Én Pécsen fogom, azt hiszem.

Köszi!!!
Előzmény: Törölt nick (2170)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.30 0 0 2170
Igen, ha így csinálod, akkor az nagyon jó! Én talpraesettnek tartom magam :P mikor kint vagyok Ausztriában, (ha ritkán arra járok) azt mondják, hogy úgy beszélek németül, hogy azt öröm hallgatni. Nyilván nem tökéletesen beszélek, de a kézzel-lábbal mutogatás már régóta nem az én műfajom. Mégis mikor nyelvvizsgáztam akkor valahogy nem éreztem magam az igazinak, nyilván a vizsgahelyzet miatt... Még egy tipp: ha megspékeled a szóbelid egy-két (nem több!!!) angol, francia szóval, azt szerintem nagyon értékelik. ;-) Persze ne ilyen "alap" szavakat, hogy pl. T-shirt, Hotelboy, Baguette. Sokkal inkább pl. Fastfood Partylocation, High Speed Train, Accessoire, Portemonnaie jajj most a foci vb miatt annyit használták ezt a Public Viewing-ot stb. Persze a beszélgetés témája is majd megmondja, milyen szavakat használj, de ma már minden témában lehet találni bőséggel...
Előzmény: ...Hajni... (2169)
...Hajni... Creative Commons License 2010.07.30 0 0 2169
Szia!
Köszi az oldalt!
Nem tanulom vagy magolom be a tételeket, csak a bennük lévő szavakat és olvasgatom, hogy nagyjából miket kellene mondanom. Nyelvből nem szabad bemagolni 1 tételt, azt nem ajánlom senkinek...csak szavakat kell tanulni. Én úgy szoktam, hogy megtanulom a szavakat és otthon magamnak próbálgatom elmondani az adott tételt...
Amúgy én olyan fajta vagyok, hogy ha idegen nyelven kell megszólalni, leblokkolok. Értek mindent, és ki is gondolom hamar a választ, de valahogy az mégsem tükrözi a tudásom. Passzív nyelvtudásom van, mint a magyar emberek 80-90%-ának. Sajnos!

Még egyszer köszi!
Előzmény: Törölt nick (2168)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.30 0 0 2168
Helló!

Itt egy oldal, ahol vannak tételek. Igazából nem értem, miért ég mindenki "tétellázban". :D Ez nem értettségi, nem kell öt percig beszélned az utazásról, bevásárlásról stb. Írtam lentebb is, hogy én a szóbelire tuti nem tételek tanulásával készülnék. Könyvtárból lehet kölcsönözni nagyon jó tematikus szótárakat, német tévét is lehet nézni, esetleg német zenét hallgatni. ÖSD-n például még annyi sincs, mint TELC-en a prezentáció (mert ahhoz talán érdemes tételeket tanulni, bár szerintem ott is felesleges). Ha az ÖSD-t választod, akkor amit korábban belinkeltem oldalt ott megnézheted hogyan áll össze egy szóbeli. Az első feladat például mindig ugyanaz, utazol valahová, ahol megismerkedsz valakivel és bemutatod neki a városodat, településedet, mi van ott, miért jó ott élni stb. Mindenki úgy készül, ahogy tud, de szerintem a tétel tanulás, azért nem jó, mert ha azokat betanulod és tegyük fel a képleírásnál a távmunkáról kéne dumálnod, de a betanult "Arbeit" tételedben nincs erről szó, akkor bepánikolhatsz és csak gagyogni fogsz hülyeségeket. Persze lehetsz talpraesett is, de az a tapasztalatom, hogy a vizsgadrukk sokszor nagyon befolyásolja az embert.

Jó tanulást! :)
Előzmény: ...Hajni... (2167)
...Hajni... Creative Commons License 2010.07.30 0 0 2167
Sziasztok!

Látom sokan vannak az én helyemben, nyelvvizsga előtt!
Nincsen valakinek középfokú kidolgozott szóbeli német tétele? A nyelvvizsga típusa teljesen mindegy, mivel az összesen elég hasonlóak a szóbeli témakörök.
Elsősorban ÖSD-ön és ECL-en gondolkodom...ne minden érdekel.
Én is elkezdtem kidolgozni őket, de nem igazán van tapasztalatom abban, hogy minek kellene benne lenni, mit írjak bele.
Előre is nagyon köszönök mindenfajta segítséget!
hajni_11@freemail.hu
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.29 0 0 2166
TELC szóbelire felesleges kidolgozni egyetlen tételt is... Ott nem kell elmondani a bemagolt blablát. Sokkal inkább szókincs kell, meg jó beszélőke. A prezentáció kb. három perc, a lényegről kell beszélni, amit a feladat kíván. TELC-en például olyanról kell beszélni mint pl. "életed legkülönlegesebb napja" "egy ország, ahová szívesen elmennél".
Előzmény: Bady5 (2160)
Bady5 Creative Commons License 2010.07.28 0 0 2165
A Telc-en nincs képleírás, de mondjuk azt tudom hogy képleírásos feladatoknál el kell vonatkoztatni a képtől.
Azért kösz.
Előzmény: Törölt nick (2164)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.28 0 0 2164
látsz egy képet a képleírásos feladatnál. nem csak arra kíváncsiak, hogy mi van a képen, hanem hogy mit gondolsz róla. ha teszem azt, egy favágó van rajta, aki éppen fűrészeli a fa törzsét, akkor nem arra kíváncsiak elsősorban, hogy mit látsz a képen (persze az sem lényegtelen), hanem hogy mi a véleményed a favágásról, a fairtásról, szoktál-e kertészkedni stb. semmi durva vagy teljesíthetetlen feladat.
Előzmény: Bady5 (2162)
Bady5 Creative Commons License 2010.07.28 0 0 2163
Mindenfajta segítség jol jön a szóbelire.
Előzmény: Törölt nick (2161)
Bady5 Creative Commons License 2010.07.28 0 0 2162
Közép.
Előzmény: Törölt nick (2161)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.28 0 0 2161
milyen fokon érdekel?
Előzmény: Bady5 (2155)
Bady5 Creative Commons License 2010.07.28 0 0 2160
Sziasztok nincs valakinek kidolgozva a Telc szóbeli tételek?
bady5@freemail.hu
Előre is köszi!
...Hajni... Creative Commons License 2010.07.27 0 0 2159
Szia!
Köszönöm szépen az infókat! Igazad van!
Előzmény: Törölt nick (2153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!