Keresés

Részletes keresés

northsea Creative Commons License 2003.09.02 0 0 6113
tavaj = tavaly
Előzmény: Francii (6110)
Halesz Creative Commons License 2003.09.02 0 0 6112
Sziasztok! Tegnap éjjel mi is hazaértünk Horvátországból. Remélem nem zavar senkit, ha én is megosztom a tapasztalataimat, hátha hasznosítani tudja valaki :) HOSSZÚ LESZ :)

Szóval 21-én reggel indultunk 6.30-kor, forgalom nulla, 8.30-kor már a határon voltunk :) Két autóval mentünk négyen, eléggé meg voltunk pakolva. Kicsit megijedtünk, amikor az előttünk lévő Skoda csomagtartóját felnyittatták, de minket minden érdeklődés nélkül átengedtek.

Inntentől tök jó volt minden, az autópályán gyér forgalom, rendőrök sem voltak, szóval (szánom-bánom) 150-160-as utazósebességre kapcsoltunk. A három autópályaszakasz árai Karlovacig: 10, 10, 16 kuna (ez utóbbit emelték kemény 1 kunával tavaly óta...)

Plitvicei tavak körüli szakaszra 13h körül értünk, itt egy Dogenija nevű étteremben kajáltunk. Itt szembesültünk először azzal, hogy a 2 és fél decis üditők 10-12 kunába kerülnek... (erre például nem emlékszem tavalyról: akkor is ilyen drágák voltak?)

Első uticélunk Primosten volt, ide ha jól emlékszem 17 óra körül érkeztünk. Elkezdtünk szállást keresni, sajnos nem volt túl nagy szerencsénk. Négyen olyan apartmant szerettünk volna, ami két hálószobából és különbejáratú fürdőszobából áll. Megnéztünk kb 5-6 helyet, volt ahol kis lyukak voltak a szobák, és volt olyan is, ahol az egyik hálószobán kellett volna keresztül menni a fürdőszobáért. Ez utóbbit 100 euró/nap áron akarták volna adni négyünknek (plusz idegenforgalmi adó).

Az útszéli túristavadászok pedig rendre elhajtottak minket, amikor közöltük, hogy csak 2 napra keresünk szállást....

Végül kikötöttünk a helyi utazási irodában, ahol 80 euró/nap áron ajánlottak állást. Mivel már rettentő fáradtak voltunk, bevállaltuk, de nem bántuk meg, nagyon korrekt apartman volt, légkondis szobákkal, a városra néző erkélyekkel.

Primostent tavalyhoz képest nagyon felkapták, hatalmas parkolót nyitottak a főút mellett, óránként 5 kunáért lehet parkolni. Csakúgy, mint a félszigeten lévő strand bejáratánál lévő parkolóban.

A primosteni félsziget-strandot (nem tudom hogy nevezzem másképp) csak ajánlani tudom, az óváros felé néző rész sziklás és gyönyörű :)

Két éjszaka után felkerekedtünk, bepakoltunk és irány Trogir, pontosabban a Ciovo szigeten található Okrug, ahol előre lefoglalva várt minket egy négyszemélyes apartman. Okrug strandja kicsit uncsi, egy keskeny, köves plázs, viszont sok kávézóval, ahol jó zene szólt egész nap. Mosdót viszont sehol sem találni, szerencse, hogy közel volt az apartman.

Ciovo szigete nagyon szép, érdemes felderíteni, nagyon sok gyönyörű kis strandot találni rajta!

Trogir szerintem az egyik legszebb tengerparti városka (erős versenyben van nálam Primostennel, ahol már harmadik éve eltöltünk 2-3 éjszakát :), nagyon hangulatos kávézókkal, gyönyörű régi épületekkel, sikátorokkal. Esténként hatalmas az élet mindenhol, főleg a kikötőnél lévő sétányon. Általában mindenki itt bóklászik, pedig a városka belsejében is szuper helyek vannak. Kedvencünk a Caffé Royal nevezetű kiülős helyecske volt. Innen hallgattuk mindig a szomszéd terecskéről szóló hangulatos élőzenét.

A kávézók árai nem egyszerűek, általában 10 kuna egy 0,25-ös Coca-Cola, az Orangina (nagyon dühös vagyok, amiért itthon nem lehet kapni!!!) 12 kuna, a fél literes ásványvíz pedig szintén ilyesmi...

Az éttermek szerintem elviselhető árúak, általában ketten mindig meg tudtunk kajálni 140-150 kunából. Persze ez nem kevés, de hát nem lehetett állandóan az otthonról hozott tésztát, szalámit, sajtot enni :)

A közértek árai sokkal barátságosabbak, másfél literes Jana ásványvíz (fincsa) 4 kuna körül van, kenyér is ilyesmi :)

Voltunk hajókiránduláson, kis lélekvesztővel, szinte csak magyarok voltak rajta. 160 kuna volt, reggel 9.30-tól 17.30-ig, az árban benne volt egy ebéd (amit inkább nem minősítek). Átruccantunk Solta szigetére (ezt akarta megvenni az Ecclestone). érdemes meglátogatni, gyönyörű kis sziget, hatalmas nyugalom... és itt is szép strandok :)

Voltunk Splitben is, embertömeg, valahogy nekem nem jön be az a város, a kikötőn és a Diocletianus palotán kívül egy unalmas balkáni lakótelep az egész. Viszont a kikötőből távozó hatalmas hajókat órákig tudtam volna bámulni :)

Egy utikönyvet böngészve kitaláltuk, hogy átruccanunk Brac szigetre, ahol állítólag Horvátország legszebb strandja található. Ez pedig nem más mint Bol, ahol az aranyszarv van. Ez egy kavicsos földnyelv (nem tudom hogy nevezzem :), ami belenyúlik a tengerbe. (volt már itt valaki közületek?) Egyik oldalán hatalmas hullámok, a másik oldalán pedig szinte áll a víz. Nekem nagyon tetszett, bár az utikönyv azt állítja, hogy ez egy homokos strand, ez is köves volt mint a többi :) - bár az is igaz, hogy itt voltak a legapróbbak a kövek :)

A komp Splitből Supetarba fejenként 23 kuna, az autó díja 106 kuna. Ha négyen vannak egy autóban, akkor egész jól megoszlanak a költségek, fejenként 50 menyét. Persze ez csak az odaút.

Supetar városkából (mi csak Superstarnak hívtuk :) szerpentínes hegyi út vezet át Bolba, amit nagyon élveztünk, a Need For Speed című játék jutott róla folyton eszembe :) egyik oldalt korlát nélküli szakadék (autóroncsokkal az alján), másik oldalon pedig szikla. A sziget másik oldalára érve leírhatatlan szépségű kilátás fogad, a távolban Hvar szigete, lent a mélyben pedig Bol a híres aranyszarvval.

A strand nagyon tiszta, szemetesek mindenütt, a fák alatt pedig egy önkiszolgáló étterem + fagyisok. Mosdó is van, tiszta, de pottyantós... (Ezt sosem fogom megérteni amúgy) Ja amúgy a parkolás 20 kuna volt egész napra, ha jól emlékszem.

A kompok kicsit ritkán járnak visszafelé, 18, 19.30 és 20.30-kor. Mi becéloztuk a 18 órás kompot, fél órával korábban oda is értünk a kikötőbe, de már nem fértünk rá fel... Mindenki akkor akart visszamenni.

A kompozás külön élmény amúgy, én nagyon szeretem... olyan furcsán jó érzés, amikor kiköt a komp, felnyílik az orra és belegurulnak az autók :) (Ezt Tihany és Szántód között sosem érzem :)

Trogirra visszatérve. Itt is nagyon durván sokan vannak, kellemes kis dugók szoktak kialakulni Ciovo sziget és Trogir között... Az egyik reggel 1 óra alatt értünk be a szigetre (esett az eső és mindenki ment várostnézni...) (Leadfoot: egyszer sem futottunk össze, nem láttam a kocsidat semmerre :)))

Trogir egyik eldugott, hátsó utcácskájában van egy nagyon jó borszaküzlet, érdemes megnézni, bár 50 kuna alatt nem kap az ember semmit sem :) a jobb borok 100-tól kezdődnek (valaki kritizálta itt a borokat, én nem értek hozzá, de azért elég komoly választékuk volt).

Na mit felejtettem még el? A horvátok szörnyűen vezetnek... Nem tudom őket megérteni... ott élnek, ott autóznak nap mint nap ezeken a kanyargós utakon, mégis tötymörögnek állandóan. Nem kell száguldozni, de könyörgöm, legyen valami ritmusa a forgalomnak. Hát náluk az nincs. A töküres autópályán a belső sávból kellett levillognom a 120-szal közlekedő horvátokat...

Amúgy az új, Zadar felé vezető autópálya is egy külön élmény, érdemes arra menni. Kanyargós ugyan, de szép a kilátás és az alagutak is látványosak. Hát a horvátok tudnak autópályát építeni. Kiváncsi lennék, hogy mennyibe került csak annak az 5,6 kilométeres dupla alagút kifúrása... és hogy ebből a pénből nálunk hány km-nyi autópályát lehetne felépíteni... Vasquezzel örök témánk ez az autópálya dolog, például az, hogy ugye oda-vissza elköltöttem 112 kunát. Ez kicsit több, mint 4000 forint... Inkább nem számolom ki, hogy ez mennyivel olcsóbb, mint az M5-ös oda-vissza!. EHH! GRRR!

Szó esett itt a vendégszeretetről. Hát mi azt tapasztaltuk, hogy néhány horvát szóval és mosollyal nagy sikereket és kedvességet lehet elérni. Egy pincérnő Primostenben megdícsérte a nyelvtudásomat, pedig a jónapot-kérem-kettő-köszönöm-számla szavakon kívül semmi mást nem használtam :)

Hazafelé vasárnap délután indultunk (nem bírtuk ki, visszamentünk Primostenbe, és egész délelőtt tengeri sünöket gyűjtöttünk a tengerből :)

Több liternyi sósvíz-nyelés után elindultunk, a forgalom kellemesnek ígérkezett...

Ám a helyekbe érve szakadó eső várt ránk, a plitvicei tavak után pedig egészen Karlovacig hatalmas volt a dugó, ezt a távot kb 2 óra alatt sikerült megtennünk :( Az utolsó hazafelé tartó dugó volt ez állítólag, szinte kizárólag zágrábi rendszámú autóval...

Ezt leszámítva jól jöttünk, Zágráb után szinte üres volt az autópálya, a határon mosolygós, jófej magyar határőrök, biccentő horvát egyenruhások. Balatonparton örült csehek és lengyelek, akik nem tudnak vezetni... az M7-esen meg dühösen tapasztaltuk, hogy már nem lehetett venni 4 napos autópálya matricát :((

Itthon meg rossz idő van, vissza akarok menniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Bocsi, ha hosszú voltam... Majd lesznek képek is :) Jóéjt :)

Giordano Creative Commons License 2003.09.01 0 0 6111
Sziasztok,

Most indulunk Splitbe, próbáltam visszanézni pár20 hozzászólást, de nem találtam hol érdemes kunát váltani. Van erre javaslatotok ? Tavaj Letenyénél váltottuk, de jobb lett volna bankban.
Péntek reggel nagy a forgalom Letenyénél kifelé ? Úgy tudom szombaton nő meg igazán a forgalom.

Köszi

JG

Francii Creative Commons License 2003.09.01 0 0 6110
Köszönöm az infót!
Előzmény: Nandi77 (6104)
Mianevem Creative Commons License 2003.09.01 0 0 6109
hyb!
Minket nem szedtek ki, de mikor jöttünk hazafelé, kiszedtek egy házaspárt! A lényeg aránytalanul ne legyen megpakolva a kocsi!!! Mi vittünk egy tálca sört, meg 2 karton ásványvizet. Nem volt probléma, de nem is állítottak meg. Rizikózni lehet. Hússal vigyázzatok! Jó pihit!

Mianevem

Előzmény: hyb (6105)
teerted Creative Commons License 2003.09.01 -1 0 6108
Uff
Köszi az ujabb infót.
Ami a neretvai csatát illeti, tavaly az asszony elvesztette, amikor Dubrovnyikból tartottunk a bázis felé. A rendőr nálam is kapásból megértette, hogy a "too much" az azt jelenti, hogy 200 helyett 100 kuna (80 helyett kb. 120). Az a fickó biztosan volt már Nálunk, mert mondta, hogy ebben az esetben nem tud receipt-et adni :-(.
Előzmény: Uff (6096)
speedline Creative Commons License 2003.09.01 0 0 6107
banya

A szandál vásárlást Crikvenica esetében nem kapkodnám el a helyedben.
Alapvetően két féle strand van a városban.
1. Homokkal feltöltött apró kavicsos ami a Balatonhoz hasonló és oda semmilyen védőeszköz nem kell.
2. Betonozott strandok a régi szállodasor mentén lépcsőkkel és kiépített lejárókkal. Itt a vízmélység szinte azonnal 1,5-2 m között változik tehát sok lehetőség a vízben való sétálásra nincs.
A helyedben tájékozódnák a helyi lehetőségekről és helyben vennék valami "dögöset" kb. 40-50 Kn között mozog az ára egy pár cipőnek.

Előzmény: banya (6100)
cdl1 Creative Commons License 2003.09.01 0 0 6106
HYB!Tejet,hust elméletileg tilos.Ásványviz,sör,alkohol elméletileg 1 napra valot.Gyakorlatilag 1000-böl 1-szer kötözködnek,esetleg megbüntetnek(ez talán 1 topiclakoval fordult elö ugy emlékszem.Legnagyobb esélyed arra van,hogy bőszen integetnek a feppesek a mielöbbi áthaladás érdekében:)))SZVSZ.érdemes megprobálni felpakolva elindulni.JO UTAT!!!
Előzmény: hyb (6105)
hyb Creative Commons License 2003.09.01 0 0 6105
Sziasztok !

Tudnátok segíteni ?
Horvátországba utazunk és nem tudom , hogy pontosan milyen élelmiszereket lehet bevinni.
(pl: Vákuum csomagolt szalámit , ásványvizet mennyit ?) , valahol van egy ilyen lista az Interneten ?
Vagy erre a tudna nekem válaszolni valaki ?
Kösz !

Nandi77 Creative Commons License 2003.09.01 0 0 6104
Ja a link :
http://www.badacsony.hu/kalauz/horvatorszag/Hovatutak2003.gif

vagy

http://www.adriatica.net/croatia/feature/autoceste_hu.htm

Előzmény: Francii (6102)
Nandi77 Creative Commons License 2003.09.01 0 0 6103
Franci semmi gáz Karlovacnál tovább a pályán Rijeka felé s egyszer csak elfordul a pálya a Rijeka tábla levezet a pályáról a pálya megmegy tovább na ezen az uton kell ,menni Josipdolnál ér véget onnan Bolsijevo Zadar Split Sibenik Jól kivan táblázva a Sv Rok előtt tudsz megint felmenni a Zadar előtti pálya szakaszra nem lehet eltéveszteni a Josipdol Sv Rok útszakasz a magyar viszonyoknak felel meg szerpentines rész Bolsijevonál van kb 20km, de ha ésszel mész az se gáz a kilátás király! Azt hiszem a Karlovac utáni pálya végénél Senj van egy darabig írva azt kell követni s utánna kell Sibenik Split táblákat követni majd Sveti Rok előtt Zadarnak fordulni balra!
nándi
Előzmény: Francii (6102)
Francii Creative Commons License 2003.09.01 0 0 6102
Előzőhöz kapcsolódva: Egy linket is megköszönnék, amin a jelenleg elkézült és használható autópálya szakaszok pontosan megtalálhatók!
Francii Creative Commons License 2003.09.01 0 0 6101
Sziasztok! Zadarba készülök holnapután! Szeretnék a leggyorsabban, a lehető legtöbb autópályát igénybe véve utazni.Karlovacig képben vagyok, onnan hogyan tovább?
Köszi a segítséget előre is.
banya Creative Commons License 2003.09.01 0 0 6100
Szeptember 13-án megyünk Crikvenicára. Kérnék néhány hasznos infót (ha van). És bocs, biztos már egy csomó minden elhangzott ezzel kapcsolatban, de nincs időm végigolvasni a topicot.
Kérlek, hogy írjatok arról is, hogy Bp-en hol lehet kavics- és tengerisünelleni strandszandált venni. Meg egyébként is: bármilyen infót hálás szívvel köszönök előre is. :)
speedline Creative Commons License 2003.08.31 0 0 6099
Sziasztok!

1 órája érkeztünk meg Murter szigetéről. Sajna holnap már munka van :(
Az arra indulól figyelmébe, Karlovactól egészen Letenyéig felhőszakadás és heves zápor váltotta egymást a mai napon. Autópályán sok helyütt csak 40-60 km/h volt a sebesség és néha így is életveszélyesnek tűnt a dolog.
A tengerparton egyébként 30-35 fok között váltakozott a hőmérséklet ehhez képest a mostani 12-14 nem túl kellemes :((
Pénteken délután viszont hatalmas szélvihar tombolt. A tenger viharos volt sorra repültek a napernyők a matracok és minden ami nem volt jó erősen megkötve. Az áramellátás is akadozott 1-2 órára de ezt nem csodálom. Nálunk ekkora vihartól egy hétig nem lenne áram. Sibenikben a vár tetején szó szerint arréblökte a szél az embert. Nem tudtunk videózni vagy fényképezni normálisan annyira kellett kapaszkodni. Mindemellett 32 fok volt folyamatosan a szélviharban.
De ezek csak apró negatívumok mindameleltt a szépség mellett amit Dalmácia mutatott. A tenger még pont jó (se túl meleg se túl hideg) szállás van bőven a főszezon kezd véget érni nincs az a nagy tömeg A tenger hihetetlenül kék és tiszta.

Uff Creative Commons License 2003.08.31 0 0 6096
teerted

Jó rendben. Kíváncsian várom.

Szerintem Mostarra tényleg szánjatok 2 óra időt. Az óvárosa megéri, egyedi hangulata van. Valamelyik hangulatos kávézóban a folyó partján ( a régi-új híd mellett üljetek le egy kis időre és engedjétek át magatokat a régi idők szellemének. Az autót a folyó bal partján hagyjátok. ) Most, ahogy hallom elkészült a régi híd renoválása is.

Visszatérve a rend őreire vonatkozó kérdésre.

BiH -ban ugyan nem futottunk össze, de H.o-ban a Neretva torkolatánál igen. Nem értettem mit tötyögnek előttem az egyik faluban, ahogy kell kielőztem. Utána megértettem. A falun túl a sor elején lemeszeltek.

Elővettem a "hülye külföldi turista" c. forgatókönyvet és még magyarul is csak középfokon kezdtem érteni. A rend őre megdöbbenésemre kiválóan beszélt angolul. Ettől megijedtem, és közöltem hogy nix dájcs, nehogy má. Miután értésemre adta, hogy ez minden rendben is van, de akkor megyünk az őrsre, inkább felpolíroztam az imént gyorsan elfelejtett nyelvtudásomat és korrekt egyezség keretében lementünk a cédulkán feltüntetett listaár 50 % -ig, mint akciós ár. Úgy érzékeltem, hogy ez a standard kedvezmény némi ijesztegetés után, amit úgyis utánad vágnak, hacsak nem vered pofán őket. ( mer, mi jár annak akinek igaza van. Nem? De! Na ugye;-)


Előzmény: teerted (6092)
Csil Ke Csont Creative Commons License 2003.08.31 0 0 6095
a hrf=a href

Előzmény: Csil Ke Csont (6094)
Csil Ke Csont Creative Commons License 2003.08.31 0 0 6094
Ja a Html kód: <a hrf="http://www.tar.hu/samaky/csonak.JPG" target="_blanc"><img src="http://www.tar.hu/samaky/csonak.JPG" height="25" width="25"></a>
Előzmény: Csil Ke Csont (6093)
Csil Ke Csont Creative Commons License 2003.08.31 0 0 6093
Előzmény: Törölt nick (6091)
teerted Creative Commons License 2003.08.31 -1 0 6092
Uff
Köszi az infot. Megigérem,hogy az úton is fogok hálálkodni, és ha (inkább amikor) hazaérek, akkor beszámolok a tapasztalataimról.
Előzmény: Uff (6071)
lborli Creative Commons License 2003.08.30 0 0 6089
Maradjál. :-)

lborli.atopikgazdanevébenüdvözöl.hu

Előzmény: Törölt nick (6088)
lborli Creative Commons License 2003.08.30 0 0 6085
WEATHER REPORT ISSUED BY THE MARINE METEOROLOGICAL CENTER SPLIT ON 30.08.2003. AT 1300 HOURS

WARNING:

GUSTS OF SOUTH-WEST WIND INCREASING IN PLACES OF THE NORTH ADRIATIC IN THE AFTERNOON UP TO 35 KNOTS, BUT DIMINISHING IN THE EVENING. GUSTS OF NORTH-EAST WIND EXPECTED TO INCREASE IN THE NORTH ADRATIC TOMORROW AROUND MIDDAY, REACHING 30-40 KNOTS. A RISK OF ISOLATED THUNDERY.

SYNOPSIS:

A shallow trough is staying over the North Adriatic.

WEATHER FORECAST FOR THE ADRIATIC FOR THE FIRST 12 HOURS:

In the North Adriatic south-west wind 8-18, increasing briefly in the open in the afternoon to 12-22 knots. In the rest of the Adriatic south-east and south-west wind diminishing to 5-15, and turning along the coast during the night to easterly 4-10 knots. Sea 2-3, in the open of the North Adriatic in the afternoon 3-4. Visibility 10-20 km. Mostly clear with some cloud in places, and with a risk of brief isolated rainshowers and thunder, mainly in the North Adriatic.

WEATHER FORECAST FOR THE NEXT 12 HOURS:

In the North Adriatic variably cloudy with scattered rain, isolated rainshowers and thunder. Moderate cloud increase with rain, isolated rainshowers and thunder expected in the Central Adriatic in the afternoon and in the evening, and in a part of the South Adriatic later on. In the North Adriatic moderate south-west, turning around midday to moderate to strong north-east, and spreading to a part of the Central Adriatic tomorrow in the evening. In the rest of the Adriatic mainly light south-east and south-west, turning along the coast late in the day to moderate north-east, in the open to north-westerly wind. Sea smooth or slight, in the North.

PMC - Split

Leadfoot Creative Commons License 2003.08.30 0 0 6084
Te is kinevetsz? :-)))) Pedig egy bíztató "én is ilyen béna voltam" féle hozzászólást vártam... :-)))))
Előzmény: lborli (6083)
lborli Creative Commons License 2003.08.30 0 0 6083
Látlak magam előtt, amint ólomlábakon oda ballagsz. :-)
Előzmény: Leadfoot (6082)
Leadfoot Creative Commons License 2003.08.30 0 0 6082
Sziasztok!

Erről jutott eszembe az autópályáról egy jó sztori:
Mi egyszer a Kutine-Zágráb-Karlovac távon, aztán a "lenti" új sztrádán végig (Udbina-Benkovac) mentünk a pályán, és a jegyet többnyire élő emberek adják, de egy szakaszon van automata. Na most ilyt még nem használtam, és sikerült túl messze megállnom, úgyhogy nem tudtam letépni a cédulát... Ekkor öv kicsat, kézi be, ajtó nyit, cédula tép a sorrend... :-) Nem kis derűt váltottam ki a mögöttem ácsorgó csehekből... Persze visszaúton, mikor engedtem az öcsémet is vezetni, ő is eljátszotta ugyanezt, csak ő le is fulladt utána... :-)

Előzmény: Joule (6081)
Joule Creative Commons License 2003.08.30 0 0 6081
Sziasztok!
-kiga!
Én is a Rédicsi határátlépőt választottam, Győr-S-M megyéből ez tűnt, és ezt ajánlották a legegyszerűbbnek. A Szlovéniai 10Km igazán gyors út volt. A Horvát határ után Varazsdin "mellett" Noví Marof-ig, onnan autópálya.
Az INA a honlaopján minden kútjáról tájékoztatást ad a nyitvatartásról, és az árakról.
Dieselt tankoltam, benzint nem is figyeltem.
A pályadíj fizetésnél elfogadják az Eurót is. Volt ahol láttam kiírva hogy mennyivel számolják.
7,48(43?)-ra emlékszem.

A díjfizetésről van is egy kellemetlen élményem. Persze ez csak ilyennel mint én történik meg, aki elősször utazik, és még nem ismeri a helyi pénzeket, na meg nem figyel oda.

A Novi Marof és Zagreb közti fizető kapúnál (10 kuna) átnyújtottam egy százast, kisebb nem lévén.
A díjszedő motyogott valamit (asszem kisebb címletet kért) Aztán pofákat vágva átment a másik fülkébe. Gondoltam magamban én fizetőképes vagyok a visszajáró 90 a Te gondod.
Visszaért, 50-esbe hajtva két húszast plusz jegyet fintorogva odaböki. Le is hervadt az arcomról a hajnal 3-tól tartó jókedv. Gondoltam is "micsoda gyökér alak".
Ez be is igazolódott. (no meg a túlzott jóhiszeműségem is) A Karlovaci lejárónál nyújtom a kapusnak a jegyet meg az egyik 20-ast. Jegyet elveszi 20-ast visszalöki. Kijelző kiír 16 kunát. Mégegyszer próbálkozok a 20-assal, eredménytelenül, mire magyarázza hogy nem jó pénzt nyújtogatok. Akkor nézem jobban a pénz amit a "gyökér" visszaadott Szlovén, és Tolarjev! Hát mivel gyűjtő nem vagyok használhatatlan pénzhez jutottam frankón! Fizettem az 50-essel, jól megnéztem mit kapok vissza, aztán hajtás Zadar irányába. Még vagy 10Km-en morogtam hangosan.

Szóval 1.sorban figyelem mindenkinek aki első útját teszi, a kellemetlenségek elkerülése érdekében.
Szerencsére minket az élmények többszörösen kárpótoltak, köztük a házigazdánk, aki hűtött Karlovackoval, ásványvízzel, fügével várt bennünket, és még talán most is integet utánunk.

Mi nagyon jól éreztük magunkat. Jövőre azt hiszem két utat kell terveznem, hogy csillapítani tudjam a most körülvevő hianyérzetet. Kicsit irigylem akik még idén útra kelnek.
Jó utat, kikapcsolódást mindenkinek!
-J-
ps: A legnagyobb kedvet a fórumlátogatók adták, és nem hiába.

lborli Creative Commons License 2003.08.30 0 0 6080
Most hívott, hogy helyi rezidense jelentette, eloltották a tüzet az éjjel. S különben is a másik oldalon (sibeniki) égett az erdő. Lehet, hogy azért mégiscsak félti a kocsiját? :-)
Előzmény: lborli (6079)
lborli Creative Commons License 2003.08.30 0 0 6079
Az még hagyján, de a skradini marina környékén is ég az erdő. Reggel indulunk. Mondtam is a kapitányomnak, hogy az ő autójával menjünk inkább, mint az enyémmel. :-)
Előzmény: vasquez_147 (6073)
lborli Creative Commons License 2003.08.30 0 0 6078
3w.jadrolinija.hr
Előzmény: h3o (6075)
sínbohóc Creative Commons License 2003.08.30 0 0 6077
Az euro gondot sehol sem okoz, csak vedd figyelembe, hogy általában 1,5-2 % kezelési költséget számolnak fel átváltáskor.
Előzmény: h3o (6076)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!