Nekem a tatabányai szalonban nyúlták le a kocsimból a csomagtartó izzót. ;) :) Csak vicceltem... a KRESZ csomagon kívül (ami nélkül elvileg nem is lehet levizsgáztatni egy autót) mindent megkaptam...
Ugyanaz a cég. Opel Sevi és KIA kereskedésük is van. Az meg teljesen ésszerű, hogy a kasznis műhely közös. Paranoiás vagy? Vannak rossz tapasztalataid? Miből gondolod, hogy bármit is kivennének a kocsidból?
Ceed gyári 16" acélfelni, rajta lévő michelin energy 205/55-R16 gumikkal vagy külön-külön is eladó. Tavaly májusi átvétel, akkor 1700km futottak, azóta zacskóban tárolva. Ajánlatokat emailben.
Sajnos az autónkat karosszéria-javításra több napra szervízbe kell adni. A szervíz a KIA Érd M6 melletti opel kereskedésnél van (a KIÁ-tól irányítottak oda). Nincs semmi tapasztalatom velük, az eddigi benyomások pozitívak, viszont ugye azért a kisördög csak nem alszik... több napig ott lesz az autó, biztos kiszednek belőle ezt-azt, ilyesmi. Szerintetek ez hülyeség? Ha nem, akkor mit lehet tenni, ha egyáltalán valamit...
A benzin tisztasága (elvileg) valamennyi kútnál azonos, tekintve, hogy egyetlen kúthálózat kivételével, valamennyi kútnál ugyanabból a finomítóból származik. Olajtársaságonkánt az adalékolás mennyisége és minősége változik. Az adalékolás elsődleges feladata a lerakódások megakadályozása. Sokmindent próbálnak ráfogni még, de annak többsége inkább marketing...
A mai, korszerű motorok 91 oktános benzinre tervezettek. A 95-ös benzinnel jutalmazva van a motor és alkalmazásával biztonsággal elkerülhető a "kopogás".
Az oktánszám - definició szerint - azt jelenti, hogy az adott benzin egységnyi térfogata mennyi tfszázalék izo-oktán és normál-heptán keverékének megfelelő kompressziótűrőképességű. (A normál-heptán kompressziótűrő képessége 0, az izo- oktáné 100.)
A motor által leadott pillanatnyi teljesítmény (másnéven: kuplungon mérhető teljesítmény) az adott pillanatban a motorba bevitt üzemanyag tömegáramának (kg/s) és fűtőértékének (kJ/kg) a függvénye. A kettő szorzata adja a motor pillanatnyi teljesítményét (kg/s x kJ/kg = kJ/s = kW)
Szerintem, ha a benzin tisztább -kevesebb szennyezőanyag van benne- akkor tökéletesebb égés jöhet létre, ami nagyobb teljesítményt produkál. De cáfolj, ha nem így van.
Az oktánszám pedig jelenti, hogy milyen tisztaságú az üzemanyag, azaz mekkora nyomást tud elviselni mielőtt berobbanna. Minél nagyobb a nyomás robbanáskor, elvileg annál nagyobb a leadott teljesítmény... de lehet, ezt is rosszul tudom.
Hát igen... én sem hiszek az ilyen hyper-super üzemanyagokban. Eddig én sem láttam változást a kocsin, mikor az volt benne. Érdemes a cee'd-ekre rászűrni a http://www.spritmonitor.de oldalon. És természetesen mindenképp regisztrálj a http://ceedclub.hu oldalon, mert az ottani fórum kicsit jobban pörög. ;)
én személy szerint ott tankolok ahol éppen kifogy, bár a noname, ill. bevásárló központos kutakat azért kihagyom (azonban valaki szerint ezekkel sincs semmi baj)
mol, omv, shell, lukoil, agip, aral, bp, avia, jet, ami jön éppen!
adalkékos üa (power diesel, premium diesel és társai): hmm... a fene sem tudja! megoszlanak a vélemények! én csak nagy ritkán szoktam tankolni, de különbséget eddig nem vettem észre (rafkós kutasok erre azt mondják 1 tank nem elég, kb 3-4 érezteti hatását!!!!) -- pfff....a kutasok nagyon tukmálják én a múltor azért adtam egy 100-as már a gyereknek, hogy kopjon már le. Mert a szélvédőt is leakarta mosni, meg még a hiper power extra dieselüket is tukmálta, hogy az olyan de olyan jó!
a hozzáadott adalékokban is megoszlik a társaság! szerintem kegyszerek én azonkívül ami a csövön kifolyik mást nem lötybölök hozzá!
Sziasztok Még kezdő díeseles vagyok /harmadszor tankoltam/, és arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek van-e különbség a különböző kutak üzemanyagai között, vagy mindegy hol tankol az ember.? Eddig minden alkalommal a kutas megpróbált valami extra dieselt rámsózni, ami 30 ft több mint a normál. Van tapasztalatotok az extra, adalékolt diesellel ? Várom a segítő hozzászólalásokat.
Na mindegy, nem akartam poénkodni, biztosan nagyon kellemetlen szitu lehetett... Persze azt is hozzáteszem: ennél nagyobb gondod ne legyen az életben!:)