Milyen hülyeséekra van időd! Nem lenne eygszerűbb azt mondani, hogy bocs, elnéztem? Semmi baj nem lenne, de így, hogy menteni próbálod a tévedésedet, csak beszarok a röhögéstől.
Hat igen, ez a veteli ar, es a javitasi költseg függvenye..... volt a baratomnak egy esö vert d90 , itt a nikonnal azt kerdeztek elsöre hogy bekapcsolta e utanna. Hat persze hogy be, na ez volt a baj, mert allitolag a nedvesseget kapott elektronika es a panelok a rövidzarlattol kisülhetnek. A gepet eldobhatta , a javitasi költseg miatt.
Ne is vitatkozzunk ilyen csekelysegen, kivancsi vagyok mennyiert ütik le, betettem az ebay figyelölistamra ,mar most 230 euro körül jar, es meg van egy jo par nap hatra. En biztos nem vennek ilyen serült gepet, amikor kb 2000-ert veszek ujat , 2 ev garanciaval, sajna itt csak annyi van ra.
elnezest ha arrogansak tünt a hozzaszolasom neked, nem annak szantam, kar hogy nem ismersz :-)
Leglább nézzétek meg a képeket, kurvára nincs deformálódva, csak mocskos.
Nyugat-európában BÁRMILYEN cuccot képesek kidobni, anélkül, hogy minimális utánajárással kiderítenék, javítható -e a készülék. Nem állítom, hogy itt is ez történt, de akár az is lehet.
Bele esett a sárba plussz még egy mocsári bivaly is megtaposta. :) Persze, ki az a hüle,aki nem próbálná legalább megtisztogatni-menteni hanem egyből ebay-en hírdetni? Nem lehet,hogy az emberek azon tulajdonságára játszik az eladó,hogy kis pénzből szeretne mindenki sokat szakítani? :) (olcsón venni,drágán eladni) :)
"nem akarlak elkeseriteni, de ugy van a leirasban fenn hogy defekt, nem müködik :-)"
Irtam azt hogy összevissza van egve , Hogy az van a leirasban ??? Vedd meg jo lesz jatszani a gyereknek, masra ugysem jo , vagy alkatresznek, :-)))))))))) Azert van a markolat összenyomva, mert a sar agyonnyomta :-)))))))))))))
Az asztali gépemben SSD megy. A laposban nem. Az asztalin az SSD-n nem csak a programok futnak, hanem pl a LR könyvárakat is oda pakolom. Érethető a különbség. 1:1 képet választva is gyors a behívás, mert az adatátviteli sebesség lényegesen magasabb mint a hagyományos HDD esetén. Persze SSD-ből is vannak lasabb verziók- nos azokat annyira én sem favorizálnám ez tény.
Vettem anno a fáradtságot és pl exportnál nyomtam egy feladatkezelőt. Eredmény? Proci 100%-on dolgozot- a RAM-ból meg még a 6Gb-ot sem érte el a felhasznált mennyiség. (1000-1500 kép egyszerre történő konvertálása- tehát volt adatmennyiség becsülettel)
Az asztali gépben 1 Gb-os vga fut- és elégnek ézem. A laposban 2Gb-os. Egyiknél sem az a kompromissuzum. (illetve most nem érzek kompromisszumot- 3. generációs "i" procik közül mind megfelelő tud lenni.)
A PS nagyon meghalalja az izmos VGA-t CPU-t es sok RAM-ot, a tobbi lenyegtelen neki (talaln az SSD segit mikor megnyitod,aztan lustalkodik amig a 3-musketas ki nem szamolja neki a menteni valo maszlagot)
Ne haragudj,de azért álljon meg a menet. Azért írok bullshitet,mert a Te laptopodon,a Te igényeidet kielégíti a lassúcska proci is? Azért ilyen piti szubjektív véleményt ne állítsd már be úgy,hogy az egyébként teljesen más témára vonatkozó állításom hülyeség,ne vezess félre másokat. Egy ezres Suzukival sem fáj elmenni 4000km-t,csak kissé lassabb,mint egy 750i BMW-vel
SSD-> marha gyors rendszer,gyors töltések CPU-> gyors képfeldolgozás,számolás
Ha egyet kéne választani,akkor a CPU,hisz nem hiszem,hogy minden kép miatt megnyitja@bezárja a használt programot. És mondjuk 200db D800 nef-re sok korrekciót kötegelve alkalmazni,hát ott már bizony lesz difi. Vagy akár csak szimpla export.
Persze a legjobb mindkettő lenne. De az SSD a konkrét D800 képfeldolgozáshoz nem tesz hozzá sokat.