Keresés

Részletes keresés

Ultracentrista Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3717

Aha azok nekem szubjektív politikai gumicsontok, elvégre minden nézőpont kérdése:)

Előzmény: Tyűha (3716)
Tyűha Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3716

Itt is volt alább egy blog link, ami tételesen felsorolja egészen konkrét hivatkozásokkal.  Az se kutya, bár nem könnyű követni.

 

 

Előzmény: Ultracentrista (3714)
Ultracentrista Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3715

A Btk. ? Úgy mint rágalmazás, becsületsértés? Azzal is baj van?

Előzmény: Unerwünschter Gast (3703)
Ultracentrista Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3714

A durván szabadságkorlátozó szabályozások mellett"

 

Ha azokat valaki végre objektíven és tételesen felsorolná...

 

Bejelentéssel élhetsz ha szerinted a HírTv nem tartja be a törvényt.

Előzmény: Tyűha (3708)
toloba Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3711

Nem állítólagos, hanem valós hazugságok tömkelege és azért kéne válaszolniuk, reagálniuk, amiért szétszedték Őszöd után fél Budapestet...pusztán csak következetesnek kéne lenniük...

Előzmény: Törölt nick (3710)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3709

Sokaknak teccik!

 

Bayer

Kerényi

Bencsik

.....

 

Tyűha Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3708

A durván szabadságkorlátozó szabályozások mellett azért vannak pozitív vonások is ebben a törvényben.

 

Pl a reklámok nem szólalhatnak meg hangosabban, mint a környező műsor, amibe beleágyazzák.   Én speciel főbelövést alkalmaznék az olyan médiadolgozókkal szemben, akik üvöltő hangerejű reklámokat engedmek meg bevételeik növelése érdekében.

 

Kár, hogy a HírTV ezt nem tartja be.  Mikor szankcionálják már a  törvény alapján a HírTV-t ?

 

 

 

Demokrapia Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3707

Hát azért van elég nagy hasonlóság a magyar és a szlovák nyelvtorvény kozott. Bár szellemében a szlovák a magyarok ellen irányul, a magyar nem a szlovákok ellen. Néhány példa volt amiért pénzbuntetést akartak adni Szlovákiában. Úgy tudom nem adtak, de én 4 esetet számoltam ossze. Ebbol 3 esetet a magyar nyelvtorvény is tilt.

Előzmény: resurrected larry (3699)
toloba Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3706
Jobban kedvelik a sajtószabadságot, mint Orbánt

 

A 2010-es országgyűlési választások előtt jelent meg Orbán a Facebookon. Rajongói oldalát jelenleg 58.914-en lákolják. Orbán a legnépszerűbb magyar politikus a közösségi szájton, oldalának indulásakor rohamosan nőtt a "rajongói létszám". Emlékezetes, a nagy népszerűség láttán még egy fricska is indult, amely azt a kérdést tette fel, hogy "Vajon lehet-e több rajongója egy szép almának, mint Orbán Viktornak.

Azóta elültek a kedélyek, a hírekbe egyedül a "Mondjunk le a tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára" csoport tudott bekerülni, csak ez az esemény volt képes több százezer embert megmozgatni.

Nemrég azonban megjelent egy újabb "mozgalom" a médiatörvény kapcsán. Az "Egymillióan a magyar sajtószabadságért" nem kicsit ambiciózus, azonban jelenleg 62.067 embernek tetszik és nem utolsósorban ez az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar közösség a Facebookon.

 

http://voks.nolblog.hu/archives/2011/01/08/Jobban_kedvelik_a_sajtoszabadsagot_mint_Orbant/

toloba Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3705
Azt kapják, amit adtak...

Hallgatna a Fidesz a médiatörvényről az EU-elnökség alatt


2011. január 09., vasárnap, 10:00
Szerző: MTI

 

A parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke szerint a médiatörvénynél sokkal nehezebb és fajsúlyosabb kérdések lesznek napirenden az elkövetkező időszakban a magyar EU-elnökség alatt. Balla Mihály az MTI-nek nyilatkozva a pártja által a legfontosabbnak tartott témák közül kiemelte az Európai Unió bővítését és a Duna-stratégiát.

 

A Fidesz szakpolitikusa szerint nehéz elnökségi időszak vár Magyarországra, hiszen az Európai Unió egészét egy gazdasági átrendeződés határozza meg. Úgy látja, Magyarország egyik legfontosabb dolga az lesz, hogy a vitás kérdésekben kompromisszumot teremtsen a tagállamok között. Balla Mihály a kiemelt témák közé sorolta a növekedés beindítását és a foglalkoztatáspolitikát. Ezek - mint mondta - mind Magyarország, mind pedig az unió számára fontosak.

Magyarország mindemellett különösen érdekelt abban, hogy Horvátország EU-csatlakozásának utolsó szakasza a magyar elnökség időszakára essen, valamint hogy Románia és Bulgária minél hamarabb a schengeni övezet tagja legyen - fejtette ki a politikus. Beszámolt arról is, hogy a kiemelt témák között szerepel a Duna-stratégia, amely részben egy közép-európai program, részben pedig lehetőség több más ügy, így például az ivóvízkérdés, az európai vízpolitika megvitatására. Meglátása szerint ezek lehetnek azok a "speciálisan" magyar ügyek, amelyek előremozdításában segíthet, hogy Magyarország adja a soros elnökséget.

A külügyi bizottság elnöke úgy véli, ezeken felül olyan nehéz kérdések is várnak a magyar EU-elnökségre, mint a közös agrárpolitika felülvizsgálata, a közös energiapolitika megteremtése, valamint a romastratégia kialakítása. A magyar médiatörvényt ért nemzetközi visszhanggal kapcsolatos felvetésre azt mondta: a médiatörvénynél sokkal nehezebb és fajsúlyosabb kérdések várnak a magyar EU-elnökségre az elkövetkező időszakban. Megerősítette, a magyar álláspont világos: a jogszabályban megfogalmazottak alapvetően megtalálhatók több más EU-tagállam hasonló törvényeinek passzusaiban. Rámutatott arra is, hogy nem mindegyik tagország kritizálja a magyar médiatörvényt, tehát vannak államok, amelyek teljesen elfogadóak. A bírálók szerinte sok esetben egyszerűen hangulatot keltettek anélkül, hogy ismerték volna a jogszabály részleteit.

Balla Mihály emlékeztetett: az elmúlt időszak elnökségei mindig egy-egy probléma felütésével kezdődtek. Úgy véli, ez természetes, hiszen a soros elnökséget adó ország mindig nagyobb figyelmet kap. A fideszes képviselő ugyanakkor bízik abban, hogy a médiatörvény körüli negatív hangok csendesedni fognak azzal, hogy immár angol nyelven is elérhető a jogszabály szövege.

Azzal kapcsolatban, hogy az elmúlt napokban többen is megkérdőjelezték Magyarország alkalmasságát az elnökségre, a kormánypárti szakpolitikus a belga miniszterelnök csütörtöki szavait nevezte mérvadónak. Yves Leterme, mielőtt a Parlamentben tartott ceremónián átadta az elnökségi zászlót Orbán Viktor kormányfőnek, azt mondta: Magyarország a történelem során már többször bizonyította erős kötődését a szabadsághoz, ezért bizakodva adja át a stafétát. Magyarország felkészült, és minden szempontból jó elnökségre számíthat - összegezte álláspontját Balla Mihály.

http://hvg.hu/itthon/20110109_fidesz_mediatorveny_eu_elnokseg#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_1_9

 

toloba Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3704

Semmit. Orbán az egész ország szemébe hazudik, jóval régebb óta, mint GYF...talán, ha lemondana....

Előzmény: Törölt nick (3689)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3703

Például a BTK.

Előzmény: Ultracentrista (3701)
resurrected larry Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3702

Ebből idéztem. Hozzál valamit Coudenhove-Kalergi "Idealizmus a gyakorlatban" (Praktischer Idealismus) c. EU-s alkotmánytervezetéből. Szívesen kommentálom.

Előzmény: Pater Altenberg (3700)
Ultracentrista Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3701

És a médiatörvénye(ke)n kívül mi szabályozza a médiát?

 

vitatkozzunk azon hogy egy törvény van vagy kettő? 

 

Nem tudom talán a Családjogi törvény, amiben nem szerepel hogy a szülök éljenek szexuális életet a gyerekkel sőt és stb. és mely törvényt a gyámhatósági hatóságos hatóság próbál érvényre juttatni.

Előzmény: Unerwünschter Gast (3697)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3700
Előzmény: resurrected larry (3699)
resurrected larry Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3699

Nérhány idézet az aggódó Európából:

 

FAZ Günther Nonnenmacher (apácacsináló, ezzel a névvel a Hócipőben lenne a helye):

 

"Magyarországon olyan kormány került hatalomra, amely nyugat-európai szóhasználattal 'jobboldali-nemzetinek', tehát gyanúsnak minősül"

 

Ráadásul szocialista színezetű intézkedések sorát valósítja meg. Duplán gyanús! A nácizmus küszöbe!

 

A liberális Süddeutsche Zeitung, Martin Winter (Tél, még egy Hócipős):

 

"Az EU-n belüli vita csak akkor fog lecsillapodni, ha Barroso elnök - tekintet nélkül néppártbeli kollégájára, Orbánra - az egész törvényt megvizsgálja, mégpedig nemcsak betűje, hanem szelleme szerint is"

 

Az a szellem, csak azt tudnám feledni! Mármint a Süddeutsche "double standard" szellemét.

 

A konzervatív Die Welt (ezt a konzervet sem véletlenül nevezték "A Világ"-nak. Könnyű azoknak, akik mindenhol otthon vannak, és a házirendet írják a többi lakónak):

 

"Az Európai Parlament mindenesetre nem fog hallgatni...probléma nélkül blokkolhatja a magyarok törvénytervezeteit a következő hat hónapban"

 

Tudjuk, a nagy család összetart. Teljesen mindegy, miről van szó. Talán nyelvtörvényt kellene szlovák mintára készíteni, és megvonni kettős állmpolgárainktól a magyart. Vajon mit csinálnának a szlovák törvényeket eddig teljes mértékben európainak tartott brüsszeli demokraták? Undorító, álszent hazugok. Valóban a Sátán az apjuk. Vége az európai illúziónak, koporsóba vele.

 

Még nem nyílt ki a szemetek? Legalább nyolcvan éve a korcsok-keverékek európai multikultúráján mesterkednek ezek az átokfajzatok, hogy gond nélkül uralkodhassanak felette. Ezért a tudatos betelepítés Afrikából, Ázsiából. Ébredjetek fel, alvajárók.

Unerwünschter Gast Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3697

hogy holmi szabályozott módon kell működni mint az élet bármely területén mindenkinek...

 

Például a Btk-beli korlátozásokon felül milyen jogszabályok szabályozzák a szexuális életet?

Előzmény: Ultracentrista (3694)
Ultracentrista Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3694

Ami elméletileg nem ugyanaz az gyakorlatilag sem. Az iratokat illetően a Fővárosi Bíróság is bele van építve a vonatkozó eljrásba, a rendőrség pedig azt foglal le mint iratot amit szükségesnek tart. 

 

Kvázi egy értelmes kritikát még nem hallottam, azon kívül hogy a sajtónak nem tetszik hogy holmi szabályozott módon kell működni mint az élet bármely területén mindenkinek...     

 

Ha kávzi nem tetszik a törvény másoknak kvázi tetszik ez a demokrácia:D

 

Hogy a sajtó nem tujda, hogy kis millió állami hatóság hasonló jogkörrel ellenőrzi a szabályozott működést.. az ÁNTSZ-től kezdve a VPOP-ig abban nincs semmi meglepő. A sajtó szabadság és a szabályozatlan sajtó nem ugyanaz.

Előzmény: voks02 (3675)
Gumikalapácsos Oszkár Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3693

Ez a való világ

Úgy alakult, hogy a friss, új, szebb jövő első napjait sikerült határon kívül tölteni. Ennek a néhány napnak az egyetlen tanulsága, hogy a kint élő rokonaink és barátaink már nem velünk nevetnek, hanem rajtunk. Ahogy a hét történéseit nézem világos, hogy Orbán Viktor[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

uhuru1 Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3692

Azt hogy éppen ezért vesztettek. Orbán tízmillió magyar + ötszázmillió európai szemébe hazudott. Hol van ehhez Gyurcsány?

Előzmény: Törölt nick (3689)
Demokrapia Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3691

Ja és Szlovákiában is Ficó meg akarta zabolázni a médiákat. Tehát ez a Szájer elmélet teljesen fejre van állítva. Ficó baloldal, akkor miért hasonlít politikája annyira a jelenlegi magyar kormány politikájára?

Előzmény: Demokrapia (3690)
Demokrapia Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3690

Most nézem, de látszik, hogy a magyar embernek szól. A kettős mércéről beszél, azt állítja, hogy a balliberálisok egész Európában a jobboldali, konzervatív erők ellen vannak. Csakhát van egy probléma, általában a liberális pártok éppen a jobboldallal együtt kormányoznak, vagy közelebb állnak egymáshoz. Például egy szlovák biztosról beszélt, közben ez a politikus inkább baloldali nemzeti. Politikájuk, Ficó politikája elég közel áll Orbán politikájához. A liberálisok a konzervatívokkal kormányoznak, tehát Szájer elmélete hibás. Persze a magyar ember azt hiszi a baloldal közel áll a liberalizmushoz Európában, ugyanúgy mint Magyarországon. Persze a nyelvtorvényt produkáló szlovák Ficó kormány gazdaságilag igencsak hasonló politikát akart csinálni, mint most az Orbán kormány, csak nem volt 2/3. Ugyanúgy támadták a nyugatot, ugyanúgy a magánnyugdíjpénztárt meg akarták csapolni, stb.

Előzmény: Törölt nick (3688)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3688
Most megy a Péntek8 ismétlése Szájer Józseffel. Nagyon jó, érdemes megnézni két ATV műsor közt!
uhuru1 Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3687

Már melyik? Mert minden kormány nemzeti, amelyet a nemzet választ.

Előzmény: Kenderessy Árpád (3686)
Kenderessy Árpád Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3686

A következtetéseid helytállóak.

 

Vannak politikai erők, akiknek, nagyon útban van a nemzeti kormány.

 

Az index speciális szótárral rendelkezik, am a balliberálisnak mondott, álliberalizmust szolgálja.

 

Többek között az értelmező szótárukban csak az antiszemitizmust tudják értelmezni, de a magyargyűlöletet nem.

 

Érdekes dolgokat tapasztalhatsz itt.

 

Orbánozó, mocskolodó fórumot, annyit nyithatsz, hogy Dunát is rekeszthetsz velük, de mondjuk az izraeli agresszió témáját nem igen kedvelik. A magyarázatokat Rád bízom.

 

Remélem, hogy a leírt véleményemmel, segyítettem a további fórumos pályafutásodat.

Előzmény: Törölt nick (3685)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3685

amúgy az is furcsa, hogy pont az index indította a legnagyobb médiahadjáratot a jobboldal ellen és pont az ő fórumokon nem lehet még csak csúnya szavakat se használni...

Előzmény: Törölt nick (3684)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3684

Rájöttem, hogy miért nem lehet ezen a fórumon káromkodni, csúnya szót tartalmazó nicket csinálni.

És hogy a tévében miért lehet ezeket tenni bármikor!!! (Legalábbis lehetett ezidáig.)

uhuru1 Creative Commons License 2011.01.09 0 0 3683

Az már csak további apró negatívum, hogy nincs ebben az országban semmiféle alternatíva, semmiféle komolynak tekinthető politkai, illetve intellektuális erő, amely reményt kelthetne az Orbán-Kósa-Szijjártó színvonallal szemben." Egyelőre...

Előzmény: ketszerketto (3663)
yaouank Creative Commons License 2011.01.08 0 0 3682

Tudják ők azt. Ez a nyilatkozat csak egy fricska (az ilyet nem lehet kihagyni)

 

ya

Előzmény: Munchausen (3680)
silus2 Creative Commons License 2011.01.08 0 0 3681

"Valami baj most már kell hogy legyen... "  hát, hogyne  nem elég kavarni netán szagolni is kell? Ez, olyan konzervatív gondolat, hogy a leírt, mondott, bemutatott "termékért" netán felelősséget kell vállalni.

Előzmény: Ultracentrista (3674)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!