Bár csak majdnem abszolúttá... De a lényeg, az eredmény így is azonos...
Szóval, adva van a foton ami a térhez képest c-vel mozog.. Ha szembe jönne vele egy másik foton, ami a térhez képest szintén c-vel halad, akkor a kettőjük
Bármely sebességű inerciarendszerben a fény fénysebességgel terjed.Ajánlóm a Téridő fizikát,mert ennek az oka a rapiditásban,ugyani a tangenshiperbolikusa 1 függvényértéknél végtelent vesz fel.Th rapiditás=v/c.A rapiditás összeadható bármely nagy sebességnél,de a c-nek megfelelő végtelen nagy rapiditáshoz bármely sebesség rapiditását hozzáadód végtelent kapsz.
Már mint az erős-gyorsulásos nem térfizikai,az energiás képletet lehet csak általánosan használni.Különben ez még pár hónapja engem is megakasztott,csak a Térfizika segített.
ha a fotonra végtelen nagy gyorsulással,hatnánk akkor 0szo végtelen=0/0 erőt kapnánk,ami tetszőleges nagyságú.De nem változhat meg a foton mozgásállapota,ha nem tudsz végtelen nagy gyorssulást probálni,szóval ez a "paradoxon" azt mondja,hogy NE EZT A KÉPLETET használd a foton esetére.Arra az E=pc képlet a jó,ami az E=gyökalatt(mnégyzet-pnégyzet) képletből származik,a foton tömege nulla.Ez általánosabb,mint az erős képlet,(hiányzik belőle többek között a (v,grad)v) mert nem térfizikai összefüggés.Ez a probléma oka!
Ez azért van,mert a gyökalatt(1-vnégyzet/cnégyzet) tényezőt a tömeg alá rakód.Szerintem csak az igaz,hogy a sajátideje nulla,mert ő közvetití azelektromágneses kölcsönhatást.A fényóra számára nem mutat semmi mert úgy halad,mint a mutató.
sajátidő=gyökalatt(1-vnégyzet/cnégyzet)
F=mv/sajátidő,az m-ben nincs külön m0 nyugalmi tömeg.
Te csak szétírtad:
F=mv/gyökalatt(1-vnégyzet/cnégyzet) szer 1/t.
de ez ugyanaz,a fotonra végtelen nagy erőnek kell hatnia,hogy érezd a nulla tömegét.
Nos, igen. Te nullának nevezed, én nem értelmezhetónek..
Ez csak Lorentz miatt van, ő nem értelmezhetőnek tartotta, és nincs okom
mást állítani.
A nulla értékhez a függvénynek kellene nulla értéket adnia.. de sajnos nem tud, mert ott ahol a nulla lenne a nevező is nulla, azaz nem értelmezhető olyan
függvényérték aminek nulla tömeg lenne az eredménye.
A lényeg mégis azonos. Ami hozzánk képest c sebességgel mozog az a foton,
vagy az annak látszó egyébként számunkrab tömeggel rendelkező.
A rezgésekre, spinre polarizációra, nem sokára visszatérünk jó?
Úgy szerintem értelmezhető,ha nulla a tömege.Az a baj,hogy olyan képződménynek tartod,mint amilyen a makroszkópikus világban levő képződmények.Ott a nulla tömeg azt jelenti,hogy nincs semmi se jelen.A fotonnál,mint módusnál azt,hogy az áramlás sebességének nagysága nem változik csak az íránya a spin miatt.Más részecskéknek amiknek van valamilyen tömege a sebességnyíl nagyságát is megváltoztatja.Nulla spinű foton azért nincs,mert az nem csinál semmit,vagyis semmise lenn.
Szerintem akkor az atomjaim is fotonok lennének.Szerintem ha hozzád képest valami fénysebességgel mozog,akkor az biztosan foton.Nem hisze,hogy a gluonoknak ne lenne egy olyan pici tömege,mint a neutrinonak,a nyolcféle szerintem az is egymásba kell,hogy oszcilláljon.Mert amúgy azt mondják,hogy a gluonnak sincs tömege,vagyis fénysebességgel terjed.
Ott tartunk, hogy ha te együtt mozogsz egy fotonnal, álltok egymáshoz képest akkor én a fotonhoz képest c-vel haladó, hozzád képest is c-vel haladok-e?
Vagy fordítva: ha a foton c-sebességgel halad hozzám képest és te állsz
a fotonhoz képest, akkor téged is fotonnak láthatnálak-e?
De csak a neutrinora ne bizonyított,mert annak van oszcillációja.De a fotonnál be van bizonyítva.Különben a Maxwell-egyenlet nem jönne ki a Proca-egyenletből,mert annak nulla tömegű esete.
Igen.Mert a diszperziós relációkban a fázissebességek szerepelnek.Ez a látszólagos sebesség,az úgy mond síkhullámmódusok sebessége.Az omega/k.A csoportsebesség domega/dt.A csopotsebességet írnánk be,akkor a szín nem változna,mert az tényleg az információ sebessége,és az hullámcsomaghoz tartozik,a fázissebességhez ennek Fourier-komponensei,a síkhullámok.
A mozgási energia vagy teljes energia a négyesvektor időkomponense.A vektorok komponensei függnek a koordinátarendszer megválasztásától.Az inerciarendszereknél ez a megkülönböztető tulajdonság a hozzád viszonyított sebessége.
De a vektor egyik komponense csak akkor azonos a vektor nagyságával,ha a többi komponens nulla.E=mcnégyzet,ha p(x),p(y),p(z) nulla.Ez akkor van,ha a rendszer komponenseinek mozgási energiája nulla,mert abban szerepelnek a p-k.Ja és tömegközépponti a rendszer,ami annyit jelent,hogy nincs gyorsulás.
Nem függ,csak a sajátidő változik.A tömeg a gyorsulással szembeni ellenállása a testnek.Ha függne akkor a tömeg szerint meg lehetne különböztetni a hozzád viszonyítva különböző sebességértékű inerciarendszereket.A saját idő gyökalatt(1-vnégyzet/cnégyzet) tényezőjét a tömeghez csatolták,mert ahol a tömeg előfordul ott ez is megjelenik.Igen ám,de az idő is,az ismeretterjesztő könyvek,és egyes tankönyvek óriási méretű kárt okoznak.