Keresés

Részletes keresés

sogormail Creative Commons License 2013.07.28 0 0 4530

A kindergeldet kapjatok vagy a nemet kindergeld es a magyar csp kulonbozetet?

Előzmény: cs-ildike (4529)
cs-ildike Creative Commons License 2013.07.28 0 0 4529

köszi szépen, de a kindergeld már el van intézve, azt már kapjuk :)

Előzmény: JAMIE222 (4527)
cs-ildike Creative Commons License 2013.07.28 0 0 4528

köszönöm a választ. A kis kaput nem úgy gondoltam, hogy abból akarok megélni.... mert mint írtam szeptembertől már lesz munka, csak az első hónapot kell kihúzni valahogy. Unokanővérem oaztrákba van, és Ő mondta, mint itthon is, ha az ember nem tudja, mit szeretne, nem biztos, hogy fel ajánlják neki..... erre gondoltam kiskapura, csak rosszul fejeztem ki magam, lehet azt kellett volna írni, hogy lehetőség..... Kindergeldet már kapjuk, megigényeltük már régebben. Egyébként a párom, a férjem, és legálisan dolgozik, be van jelentve.

Előzmény: sogormail (4526)
JAMIE222 Creative Commons License 2013.07.27 0 0 4527

Kindergeld ügyben tudok némi személyes tapasztalattal, tanáccsal szolgálni, meg egy segítőkész úriember telefonszámával.Nekem 150euróba és némi utazgatásba került az otthoni utánjáráson felül.A postára adástól számítva kb. 6 hét után számlán volt a pénz, visszamenőlegesen megítélve.

sogormail Creative Commons License 2013.07.27 0 0 4526

Altalaban a kint elok eleg zokon szoktak venni ha valaki egybol a kiskapukon es a segelyeken tori a fejet. Tudom a szukseg nagy ur, csak szolok.

Frissen erkezokent nem tudom milyen segelyt lehet egyebkent kapni. Ismerve a nemet burokraciat az ilyen esetekre, ha van is valami akkor is csak honapok mulvan, hosszu idoatfutassal. Ennek oka, hogy ne jojjon tul sok bevandorlo aki a szocialos halot akarja csak.

2 gyerek utan kapsz kindergelde(eket). 

Nem irtad, hogy a parod a ferjed e vagy csak "parod". Ez fontos Nemetorszagban! Ha a ferjed es o legalisan bejelentve dolgozik, akkot te es a gyerekek is biztositva lesznek a Krankenkasse-ja altal. De ezt be kell jelenteni!

Nem tudom, hogy talalsz e valakit de ha nem olvass utana a lakcim bejelentes, "parod" adokategoriajanak megvaltoztatasa (ha meg nem III kat.) temaban. Ill a kindergeld igenylesnek. Kereso szavak beir a keresobe ill ajanlom az iranynemetorszag pont com weboldalt is.

Arra szamits, hogy a kindergeldeket is csak hosszu atfutassal fogod megkapni visszamenoleg es Mo.-on le kell mondanod a csaladi potlekod.

Ha a parod nem ferjed, z gond, mert akkor nem vagytok eü biztositva. Van egy szurke zona, hogy par honapig meg elmegy a magyar TB Europai bizt.  (ki kell valtani) kartya, de adodhatnak nagyon kellemetlen es kesobb nagyon sokba kerulo szituaciok, foleg gyerekkel.

Előzmény: cs-ildike (4525)
cs-ildike Creative Commons License 2013.07.27 0 0 4525

Sziasztok! Nagy segítségre lenne szükségem. Párom kint dolgozik németbe, és most nekünk is utána kell menni, bizonyos okok miatt. Van egy 7- és egy 4éves csemotám. Dingolfing-be fogunk menni. Nincs véletlen valaki, aki ott van, és tudja a németet, és juttatás fejében tudna nekem segíteni egy pár napot a hivatalos intézkedésben????? Megköszönném, megfizetném.

Más, ha segíteni nem tud, személyesen. Valaki le tudja írni, hogy milyen lehetőségek vannak, kiskapuk, hirtelen segély-szerűség, mert szeptembertől már lesz munkám,hogy az első hónap se legyen nehéz.

köszönöm, ha segítettek

Ildi

ZsófiaKata Creative Commons License 2013.07.27 0 0 4524

Sziasztok! 

Érdeklődni szeretnék, hogy van-e kint valaki ápolóként az eduxte kft-től németzországban dolgozni? Illetve még azt szeretném megtudni, hogy 1900 bruttónak mennyi a nettója? Köszönöm előre is.

Kata

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 4523

Igen, új autókkal foglalkoznak.

Előzmény: DeRosa (4519)
elckerlyck Creative Commons License 2013.07.26 0 0 4522

Ök is a karotok alá nyúlnak.

Előzmény: elckerlyck (4521)
elckerlyck Creative Commons License 2013.07.26 0 0 4521

Ha Heidenheimra gondolsz, kizártnak tartom, hogy lenne egy 46000-es lélekszámú német városban magyar iskola. Magyar "iskolák, ovodák" vannak ugyan nagyobb városokban, de azok sem hivatalos nevelöintézmények, hanem hétvégi kultúra- és nyelvmegörzö csoportok. A lányod még iskolaköteles, a helyi "Schulamt"-ot kell felkeresned, hogy egy un. integrációs suliba kerüljön, ahol intenzíven tanulhatja a németet.

Előzmény: hitri (4520)
hitri Creative Commons License 2013.07.26 0 0 4520

sziasztok.Heidenheinbe költözünk a 16 éves lányommal.azt mondták létezik ott olyan magyar osztály ahol 1évet jár iskolába csak azért hogy a német nyelvet megtanulja,és késöbb választhat szakmát.aki tud erről valamit kérem jelentkezzen.fontos volna.mindent szeretnénk tudni arról az iskoláról ha egyátalán létezik ilyen.nagyon köszönöm.szép napot

DeRosa Creative Commons License 2013.07.22 0 0 4519

Ha megnezed a weboldalukat, EU-Neuwagen-nekkel foglalkoznak es a mai magyar 27%-os afa + regado visszaigenylese miatt talan mar nem csak Dania stb a jo reImport orszag, hanem Magyarorszag is...

Udv,

deRosa

Előzmény: Törölt nick (4517)
hessen74 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 4518

Sziasztok, Németben élő Magyarok! Én jelenleg még Magyarban vagyok, de kint szeretném folytatni.

Darmstadban vagy környékén keresnék egy ideiglenes kis egyszerü szállást, ahonnan munkát is tudnék.

38 éves nő vagyok, a kijutás és a többi megoldható, de kint hely kellene.

ha tud valaki ilyet és segítene nagyon megköszönném, életmentő volna. köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.18 0 0 4517

"Magyarországról kiszállított személy-, és kistehergépjárművek"

Ez mit jelent pontosan?

Használlt magyar gépjármüvek értékesítése Németországban?

Mint alkalmazott? Mint magánszemély? Vagy mint vállalkozó kell értékesíteni?

Előzmény: autohart.de (4516)
autohart.de Creative Commons License 2013.07.18 0 0 4516

Sziasztok!

Münchentől 30 km-re lévő telephelyünkre (Wolfratshausen) keresünk olyan kollégákat, akik jártasak a Magyarországról kiszállított személy-, és kistehergépjárművek értékesítésében. Feltétel: anyanyelvi szintű németnyelv-tudás. Ha valakit érdekel, további infó és jelentkezés: Szabó Márta, HR munkatárs, job@autohart.de

nyar67 Creative Commons License 2013.07.17 0 0 4515

Ismét cigányzene a csárdában!

Mohácsi Vilmos és bandája, a Csárdás Trió Budapeströl
Július 15-21: PUSZTA TSCHARDA; ASCHAFFENBRUGER Str.13, 
63073 Offenbach, asztalfoglalás: 06940563203

MEGNYÍLT A KERTHELYISÉG!

JAMIE222 Creative Commons License 2013.07.14 0 0 4514
Előzmény: JAMIE222 (4513)
JAMIE222 Creative Commons License 2013.07.14 0 0 4513
Anita Sz Creative Commons License 2013.07.14 0 0 4512

Sziasztok!

2013.07.17.-én 14:00-kor indulok Regensburgból-Szegedre.Az útvonalat érintő városokban megállok szívesen.Passau,Linz,Győr,Budapet,Kecskemét.Szegedre 22:00-kor érek.

2 utast tudok vinni,így a csomagok is kényelmesen elférnek.Az útiköltséget megbeszéljük.

Várom a jelentkezéseket. ezeken a számokon.+36-30-514-08-07 vagy +49-15163725818 a német

számot este 19-után kellene hívni.a magyart bármikor lehet.

BpTour Creative Commons License 2013.07.09 0 0 4511

Sziasztok, ha tudtok valakit írjatok feltétlenül:) Cégünk Budapestre utaztat be külföldi csoportokat. Utazási csomagok értékesítéséhez keresünk mobil ügynököket, Ausztriában, Németországban, és Svájcban. Felsőfokú német nyelvtudás szükséges. A díjazás fix jutalék minden ember után. Kötetlen munkaidő, kisegítő anyagokat biztosítunk. Jelentkezés fényképes önéletrajzzal: bptouragent@gmail.com

VANESSZA 1 Creative Commons License 2013.07.08 0 0 4510
Előzmény: Gépész55 (4508)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.08 0 0 4509
Előzmény: Gépész55 (4505)
Gépész55 Creative Commons License 2013.07.08 0 0 4508

Köszönöm az ötleteket. Kempingben még nem gondolkodtam, de a munkásszálló megfordult már a fejemben.

VANESSZA 1 Creative Commons License 2013.07.08 0 0 4507

Monteurwohnung esetleg...

KawaBazsy Creative Commons License 2013.07.08 0 0 4506

Én - igaz csak pár napra - kempingben szoktam lenni. A thalkircheni sztem teljesen korrekt.

http://www.muenchen.de/rathaus/home_en/Department-of-Communal-Services/campingplatz_en

Gépész55 Creative Commons License 2013.07.08 0 0 4505

Sziasztok !

A jövő héten kezdek München mellett egy cégnél, de még nincs szállásom. Tudna valaki valami ötletet adni, hogy hol találnék olcsó szállás, átmenetileg 1-2 hétre is jó lenne. Lassan már az összes Gasthaust meg olcsó hotelt felkerestem, de még semmi. A héten mennék ki bármelyik napon.

Köszi az ötleteket vagy lehetőségeket, előre is !

Üdv,

köműves Creative Commons License 2013.07.08 0 0 4504

Most vasárnap megyek vissza!

Münchenig el tudok vinni 3 főt!

mihaly.szabo@vipmail.hu

havasi erika Creative Commons License 2013.07.06 0 0 4503

Ezek szerint ezek nem ingyenesek.  Egébként Frankenthalba megyünk, lehet, hogy ott nincs is ilyen. Ha nem ilenbe megy, akkor simán beültetik nbémetül anyanyelvi szinten beszélő gyerekek közé?  Mindenféle átmenet nélkül?

Előzmény: egerszegi (4502)
egerszegi Creative Commons License 2013.07.06 0 0 4502

Nezd, pl. a mi esetunkben, 2 ev angol nyelvu ovoda utan, angol nyelvu iskola elott, ha nem enged az erveknek az ugyintezo es akkor is be akarja irattatni egy nemet iskolaba, akkor meg futottam volna egy kort egy orvosi szakvelemenyert, de ha az se segit, akkor egyszeruen kijelentkeztetem es bejelentem a nagyszulokhoz Magyarorszagra.

Oltari szivatas lett volna vele egy evet nemeteztetni, kiragadni a kornyezetebol csak mert hulye a szabaly. TB mar megvolt utanam, magyarul ha gaz van el tudtuk volna vinni nemet orvoshoz, az angol ovit fizettuk mi, ugyhogy oda jarhatott volna, kozosseg megvan, igen ezen elbuktam volna a Kindergeldet valoszinuleg. Ennyit megert volna hogy ne szivassuk. Hal'Istennek nem volt ra szukseg.

Szoval barmennyire is furan hangzik, de van helyzet amikor el akarsz erni valamit, es az igy megeri az arat, akkor is ha az ar nagyon magas.

Ruhelltem volna trukkozni, mert nem ez a stilusunk, de meg jobban ruhelltem a teljesen idiota fafeju szabalyaikat, a merevseguket. Hiaba, igazabol azt hiszem nem nekem valo Nemetorszag, aztan ki tudja, lehet hogy meg egyszer visszakoltozunk. De egyenlore jobb nem ott.

Előzmény: Kovács szaki (4499)
egerszegi Creative Commons License 2013.07.06 0 0 4501

A mUncheniek pl itt vannak a lap kozepe tajan felsorolva, linkekkel:

http://www.muenchen.de/int/en/culture-leisure/education-employment/schools.html

Altalaban nagyobb varosokban es kornyekukon fogsz talalni, meg amerikai katonai bazisok kornyeken(pl. Wiesbaden, bar akar tekinthetjuk azt Frankfurt kornyekenek is). Keszulj fel brutalis koltsegekre. Van amelyik (ritka) a fizetestol fuggove teszi a tandijat (ezekkel beszeltem Munchenben, 3-4 eves varolista van, mondjuk evfolyamtol fugg), es van amelyik siman 1000-1500 eur havonta.

Előzmény: havasi erika (4500)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!